Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

«Τελικός» στο Χάρκοβο


Πόλη που στηρίζεται στη βαριά βιομηχανία, αλλά ζει και αναπνέει για την Μεταλίστ. Είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός που επικρατεί στην Ουκρανία για τα τρομερά παιδιά του Μίρον Μαρκιέβιτς, ώστε οι οπαδοί να θεωρούν την ομάδα τους ως φαβορί στον αποψινό (21.45μ.μ ΑΝΤ1) αγώνα με τον Ολυμπιακό (Κυπέλλο UEFA).
Και είναι δικαιολογημένα υπέρμετρα αισιόδοξοι, μετά την τρελή πορεία της Μεταλίστ στη φετινή διοργάνωση του UEFA, όπου έκανε σκόνη και θρύψαλα τους γείτονες της Μπεσίκτας στον προκριματικό γύρο, ενώ πήρε το τρίποντο στην Κωνσταντινούπολη κόντρα σε μία άλλη τουρκική ομάδα, τη Γαλατασαράι, στην προηγούμενη αγωνιστική.

Αλλά πως τα φέρνει η ζωή. Οι φορμαρισμένοι Ουκρανοί βρίσκουν απέναντί τους μία άλλη ομάδα που διανύει παρατεταμένη περίοδο ποδοσφαιρικής αναγέννησης... Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συνάδελφοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν εδώ και δεκαετίες τον Ολυμπιακό, δε μπορούν να θυμηθούν ανάλογη εμφάνιση με εκείνη κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά ούτε και άλλη σειρά τριών αγώνων όπου οι «ερυθρόλευκοι» χόρτασαν με σπάνιο θέαμα τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς τους.

Στο «Μεταλίστ Στάντιουμ» θα παίξουν οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του ομίλου με τον νικητή να περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν χάσει ο Ολυμπιακός, δε χάθηκε καθώς έχει και τη Χέρτα στο Φάληρο, αλλά δε θα είναι και άσχημα να πάρει το τρίποντο στην Ουκρανία και να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά στον όμιλό του. Γι' αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλάει για νίκη επί της Μεταλίστ αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που σίγουρα υπάρχουν.

Πιθανότατα ο Ισπανός δε θα αιφνιδιάσει και θα παρατάξει την ομάδα που προτίμησε κόντρα σε Ηρακλή και Μπενφίκα, με μία αλλαγή, τον Τοροσίδη αντί του Πάντου. Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Νικοπολίδης, Ντομί, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι και Ντιόγκο.

Το κρύο είναι υποφερτό. Την ώρα του αγώνα ο υδράργυρος θα είναι λίγο πάνω, λίγο κάτω απ' το μηδέν. Δε χιονίζει, δεν έβρεχε την παραμονή, οπότε οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κακές για την εποχή. Ο αγωνιστικός χώρος, όμως, είναι σε. προβληματική κατάσταση. Μάλιστα, αργά το βράδι της Τρίτης, οι ιθύνοντες του σταδίου τον σκέπασαν για να προφυλάξουν το γρασίδι απ' τον παγετό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται περίπου 200 φίλοι του Ολυμπιακού απ' την Ελλάδα οι οποίοι θα καθίσουν σε μία γωνία του «Μεταλίστ Στάντιον». Πρόκειται για ένα στάδιο. εργοτάξιο, όπου είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του. Τα υπόλοιπα. επί χόρτου.

«Χρυσός» ο Ρονάλντο


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μεγάλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου των ευρωπαϊκών γηπέδων και ο πρώτος μετά το 1968 και τον Τζορτζ Μπεστ, του οποίου θεωρείται από πολλούς διάδοχος.


Ο 23χρονος άσος κυριάρχησε στην ψηφοφορία του περιοδικού «France Football» συγκεντρώνοντας 446 βαθμούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα με 281 και τον Φερνάντο Τόρες της Λίβερπουλ με 179, ενώ ακολούθησαν ο Ίκερ Κασίγιας με 133 και ο Τσάβι με 97.

«Είναι από τις σπουδαιότερες μέρες της ζωής μου. Ονειρευόμουν να κερδίσω αυτό το βραβείο από παιδί. Όσοι με γνωρίζουν και με έχουν ζήσει ξέρουν καλά πως είναι ένα όνειρο που... επιτέλους γίνεται πραγματικότητα για μένα», τόνισε στο γαλλικό περιοδικό και πρόσθεσε: «Είναι εκπληκτικό που παίρνω αυτό το βραβείο στα 23 μου χρόνια, καθώς άρχισα την καριέρα μου μόλις πριν λίγα χρόνια. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και καθένας από τους υπόλοιπους υποψηφίους μπορούσε να ήταν ο νικητής. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να γίνω ο καλύτερος. Ποτέ δεν ανησύχησα πως θα έχανα τη διάκριση αυτή, γιατί γνώριζα πόσο καλή χρονιά έκανα. Θα συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά».

Την περασμένη περίοδο ο Ρονάλντο είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Κακά, ο οποίος αυτή τη φορά ήταν όγδοος με μόλις 31 βαθμούς. Πλέον έγινε ο πρώτος παίκτης ομάδας της Premiership που κερδίζει τη «Χρυσή Μπάλα» μετά τον Μάικλ Όουεν το 2001, ο πρώτος Πορτογάλος μετά τον Λουίς Φίγκο το 2000 και ο τρίτος συνολικά μετά και τον Εουσέμπιο το 1965.

Ο Ρονάλντο, που έχει κερδίσει ως τώρα επίσης το βραβείο FIFPro για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, καθώς επίσης και αντίστοιχες διακρίσεις από την Ένωση Ποδοσφαιριστών και την Ένωση Συντακτών. Την περασμένη περίοδο πέτυχε 42 γκολ σε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις οδηγώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Champions League και το πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής Πορτογαλίας που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του EURO 2008 από τη Γερμανία.

*Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» ψηφίζεται από ένα πάνελ από «επίλεκτους» ποδοσφαιρικούς συντάκτες, οι οποίοι δίνουν πέντε βαθμούς στην πρώτη επιλογή τους για το βραβείο, τέσσερις στη δεύτερη, τρεις στην τρίτη, δύο στην τέταρτη και έναν στην πέμπτη.

Η λίστα των νικητών

1956/Στάνλεϊ Μάθιους/Αγγλία/Μπλάκπουλ
1957/Αλφρέντο Ντι Στέφανο/Αργεντινή/Ρεάλ Μαδρίτης
1958/Ρεϊμόν Κοπά/Γαλλία/Ρεάλ Μαδρίτης
1959/Αλφρέντο Ντι Στέφανο/Αργεντινή/Ρεάλ Μαδρίτης
1960/Λουϊσίτο Σουάρες/Ισπανία/Μπαρτσελόνα
1961/Ομάρ Σίβορι/Αργεντινή/Γιουβέντους
1962/Γιόζεφ Μάζοπουστ/Τσεχοσλοβακία/Ντούκλα
1963/Λεβ Γιασίν/ΕΣΣΔ/Ντιναμό Μόσχας
1964/Ντένις Λόου/Σκοτία/Μάντσεστερ Γιουν.
1965/Εουσέμπιο Ντα Σίλβα/Πορτογαλία/Μπενφίκα
1966/Μπόμπι Τσάρλτον/Αγγλία/Μάντσεστερ Γιουν.
1967/Φλόριαν Αλμπερτ/Ουγγαρία/Φερεντσβάρος
1968/Τζορτζ Μπεστ/Β.Ιρλανδία/Μάντσεστερ Γιουν.
1969/Τζιάνι/Ριβέρα/Ιταλία/Μίλαν
1970/Γκερντ Μίλερ/Δ.Γερμανία/Μπάγερν
1971/Γιόχαν Κρόιφ/Ολλανδία/Αγιαξ
1972/Φραντς Μπεκενμπάουερ/Δ.Γερμανία/Μπάγερν
1973/Γιόχαν Κρόιφ/Ολλανδία/Μπαρτσελόνα
1974/Γιόχαν Κρόιφ/Ολλανδία/Μπαρτσελόνα
1975/Ολεγκ Μπλαχίν/ΕΣΣΔ/Ντιναμό Κιέβου
1976/Φραντς Μπεκενμπάουερ/Δ.Γερμανία/Μπάγερν
1977/Αλαν Σίμονσεν/Δανία/Γκλάντμπαχ
1978/Κέβιν Κίγκαν/Αγγλία/Αμβούργο
1979/Κέβιν Κίγκαν/Αγγλία/Αμβούργο
1980/Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε/Δ.Γερμανία/Μπάγερν
1981/Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε/Δ.Γερμανία/Μπάγερν
1982/Πάολο Ρόσι/Ιταλία/Γιουβέντους
1983/Μισέλ Πλατινί/Γαλλία/Γιουβέντους
1984/Μισέλ Πλατινί//Γαλλία/Γιουβέντους
1985/Μισέλ Πλατινί//Γαλλία/Γιουβέντους
1986/Ιγκόρ Μπελάνοφ/ΕΣΣΔ/Ντιναμό Κιέβου
1987/Ρούουντ Γκούλιτ/Ολλανδία/Μίλαν
1988/Μάρκο Φαν Μπάστεν/Ολλανδία/Μίλαν
1989/Μάρκο Φαν Μπάστεν/Ολλανδία/Μίλαν
1990/Λόταρ Ματέους/Δ.Γερμανία/Ιντερ
1991/Ζαν-Πιέρ Παπέν/Γαλλία/Μαρσέιγ
1992/Μάρκο Φαν Μπάστεν/Ολλανδία/Μίλαν
1993/Ρομπέρτο Μπάτζιο/Ιταλία/Γιουβέντους
1994/Χρίστο Στόιτσκοφ/Βουλγαρία/Μπαρτσελόνα
1995/Ζορζ Γουεά/Λιβερία/Μίλαν
1996/Ματίας Ζάμερ/Γερμανία/Ντόρτμουντ
1997/Ρονάλντο/Βραζιλία/Ιντερ
1998/Ζιντάν Ζινεντίν/Γαλλία/Γιουβέντους
1999/Ριβάλντο/Βραζιλία/Μπαρτσελόνα
2000/Λουίς Φίγκο/Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης
2001/Μάικλ Όουεν/Αγγλία/Λίβερπουλ
2002/Ρονάλντο/Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης
2003/Πάβελ Νέντβεντ/Τσεχία/Γιουβέντους
2004/Αντρέι Σεβτσένκο/Ουκρανία/Μίλαν
2005/Ροναλντίνιο/Βραζιλία/Μπαρτσελόνα
2006/Φάμπιο Καναβάρο/Ιταλία/Ρεάλ Μαδρίτης
2007/Κακά/Βραζιλία/Μίλαν
2008/Κριστιάνο Ρονάλντο/Πορτογαλία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δείτε στιγμιότυπα του Κριστιάνο Ρονάλντο την περίοδο 2007/08


Φθηνότερες οι κλήσεις από σταθερό προς κινητό


Μειωμένο θα είναι το κόστος των κλήσεων από σταθερά τηλέφωνα προς κινητούς αριθμούς και των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας από την 1η Ιανουαρίου.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Cosmote, της Vodafone και της Wind για μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στα δίκτυά τους στα 7,86 ευρωλεπτά από τις αρχές του 2009 ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι υπήρχε σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Τα εν λόγω τέλη είναι το ποσό που πληρώνει ένας πάροχος όταν... κάποιος συνδρομητής του καλεί αριθμό που εξυπηρετείται από τα τρία δίκτυα.

Τέλη
Σημειωτέον πως πρόκειται για την πρώτη φορά που και τα τρία δίκτυα θα έχουν το ίδιο τέλος, ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία να υπάρξουν και άλλες μειώσεις στα τέλη που θα «μεταφερθούν» και στους καταναλωτές, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τα τιμολόγια του σε αυτού του είδους τις μειώσεις.
Ενδιαφέρον είναι ακόμη το ότι υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των τριών παρόχων προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης της ΕΕΤΤ.
Πάντως, η μείωση αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες στα οικονομικά αποτελέσματα των τριών εταιρειών. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η μείωση των εσόδων υπολογίζεται σε 25-30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ανά εταιρεία, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο η Vodafone όσο και η Wind επικαλέστηκαν την προηγούμενη μείωση για να δικαιολογήσουν εν μέρει την πτώση των εσόδων τους στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά τους.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑOnLine

Στον «πυρετό» των ενστάσεων έζησε ο Δήμος Οιχαλίας

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Οιχαλίας με την μορφή πάντα των ενστάσεων που καταθέτει ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κώστας Οικονόμου κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Η κατάθεση προσφυγών από τον κ. Κώστα Οικονόμου συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και μάλιστα με έντονο ρυθμό.
Αυτές όμως, όπως ισχυρίζονται μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι οι τελευταίες δεδομένου ότι εκδόθηκε ήδη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, με βάση την οποία προσφυγή κατά αποφάσεων συλλογικού ή μονομελούς Οργάνου του Δήμου μπορεί να καταθέσει μόνο εκείνος που έχει έννομο συμφέρον.
Δημοτικός σύμβουλος δεν έχει το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής, παρά μόνο όταν... θίγεται το προσωπικό του συμφέρον.
Κατά αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με την συμπολίτευση θα σταματήσει η «βιομηχανία» ενστάσεων, η οποία παρεμπόδιζε ή καθυστερούσε την εκτέλεση των έργων.
Πριν όμως εκδοθεί η ανωτέρω γνωμοδότηση είχαν υποβληθεί από τον κ. Οικονόμου ένδεκα (11) ενστάσεις με ισάριθμες αποφάσεις απορρίψεων από τον γ.γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τέλος εκδόθηκε και η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού
Πρωτοδικείου Τρικάλων, που απορρίπτει την αίτηση αναστολής
εκτέλεσης απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής για κατασκευή χώρου
στάθμευσης, που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω αποφάσεις ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζιώγκος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται η νομιμότητα και η διαφάνεια, που διέπει τις αποφάσεις του Δ.Σ. Οιχαλίας. Ελπίζω ο κ. Οικονόμου να προσέλθει αύριο( σήμερα) στο Εφετείο Λάρισας για να ξεκαθαρίσει και το τοπίο των μεταδημοτεύσεων. Μέχρι τώρα ζήτησε τρεις (3) αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης. Την πρώτη με το αιτιολογικό ότι ασθένησε ο δικηγόρος του. Τη δεύτερη, που συνέπεσε με την απεργία των δικηγόρων, με την αιτιολογία ότι επιθυμεί την παρουσία των συνηγόρων του, ενώ εγώ ζήτησα την πρόοδο της
δίκης, δεδομένου ότι στο πλημμέλημα δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου. Και την τρίτη φορά ζήτησε αναβολή ο συνήγορός του, αφού προσκόμισε ότι ο κ. Οικονόμου νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική Νοσοκομείου Αθηνών.
Η φυγομαχία και η φυγοδικία δε βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Είναι πρωτάκουστο να ζητήσουν, μέχρι τώρα, τρεις αναβολές οι μηνυτές, όταν μάλιστα στη μήνυσή τους επικαλούνταν την ύπαρξη κατεπείγοντος. Αν ζητήσουν αύριο και νέα αναβολή τότε θα έχουμε ευτελισμό και απαξίωση θεσμών και αξιών».

www.e-erevna.gr

Έντονη κριτική από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας κ. Κώστα Οικονόμου στο πρόσωπο και στο έργο του δημάρχου κ. Θανάση Ζιώγκου


Αιχμηρός απέναντι στο έργο της δημοτικής Αρχής εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας κ. Κώστας Οικονόμου.
Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Οιχαλίας αλλά και στην πολιτική που ασκεί η αντιπολίτευση και θα συνεχίσει, προκειμένου να λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και γενικότερα τους δημότες.
«Έξι χρόνια η νυν διοίκηση του Δήμου Οιχαλίας με επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή πολιτική δίνει το μήνυμα της διοίκησης των έργων και της δημιουργίας πλήθους υποδομών στην περιοχή. Πράγματι ο κ. Ζιώγκος εκτέλεσε και εκτελεί δεκάδες ως εκατοντάδες έργα. Μόνο που τα έργα αυτά είναι μικρά και κατακερματισμένα και πηγάζουν από την προσωπική του έμπνευση και συνειδητή εμμονή του να ανατίθεται απευθείας και μεθοδευμένα σε ημετέρους τοπικούς εργολάβους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα για την περιοχή της Οιχαλίας και συγκεκριμένα εκείνα του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού και του βιολογικού καθαρισμού ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να σημειώσει ότι... απλά γράφονται στις σελίδες των τοπικών ΜΜΕ χωρίς να προωθείται η κατασκευή τους.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τομέα της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώχτηκε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Φαρκαδόνας, Πελινναίων και Παληοκάστρου για την δημιουργία ενός ενιαίου κτηνοτροφικού πάρκου.
Φυσικά, όπως τόνισε δεν υπήρχε κάποια συνεργασία για την δημιουργία ενιαίου βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας.
Ο κ. Οικονόμου άσκησε κριτική στο έργο της δημοτικής Αρχής και για τον κοινωνικό τομέα, κάνοντας λόγο για υπολειτουργία των κοινωνικών δομών.
«Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υπολειτουργούν. Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται στο πετσί τους την εγκατάλειψη, παραμελημένοι χωρίς εκδηλώσεις, χωρίς πολιτισμό και εκδρομές που θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Στο Δήμο σήμερα δεν υπάρχει κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, βιβλιοθήκη, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί επιλεγμένα άτομα, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα και συμμετοχή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του αγροτικού ιατρείου Οιχαλίας», σημείωσε λίγο αργότερα.
Αναφορά έγινε και στο περιβάλλον, τονίζοντας ο ίδιος ότι τα ποτάμια απογυμνώθηκαν από άμμο και δέντρα, αναχώματα και κανάλια λεηλατήθηκαν.
Σχετικά με την εκποίηση των οικοπέδων για μια ακόμη φορά ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτά δόθηκαν σε άτομα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Καταλήγοντας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στα οικονομικά του Δήμου, δηλώνοντας ότι 6 χρόνια τώρα δεν υπήρξε ταμειακός απολογισμός ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης αμαρτωλή, προβληματική και υπερχρεωμένη.

www.e-erevna.gr

Emarket.gr, Αυτό είναι το ελληνικό eBay(;)






Το Emarket.gr είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα δημοπρασιών στην Ελλάδα. Με έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εγγραφών και επιτυχημένων συναλλαγών, έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει την θέση του στην Ελληνική αγορά. Μέσω της ιστοσελίδας κάθε εγγεγραμμένος επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει μια δημοπρασία ή να πουλήσει ένα αντικείμενο σε σταθερή τιμή και φυσικά να αγοράσει μεταχειρισμένα ή καινούργια προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές.
Το Emarket.gr έχει προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των υπηρεσιών του, ενώ νέες υπηρεσίες στα μέλη του έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο site, τους τελευταίους μήνες.
- Νέοι τρόποι προβολής μίας δημοπρασίας (π.χ με έντονα γράμματα στον τίτλο, με έντονο background στον τίτλο, προτεινόμενη δημοπρασία στην κεντρική σελίδα χωρίς φωτογραφία, κ.ά)
- Περισσότερες επιλογές στην καταχώρηση ενός προϊόντος στην κατηγορία Οχήματα
- Περισσότερες επιλογές στην αναζήτηση ενός αυτοκινήτου.
- Δυνατότητα δημιουργίας E-store, για ένα μέλος του Emarket.gr που πουλάει προϊόντα και επιθυμεί να έχει συγκεντρωμένες τις διάφορες πληροφορίες
Σχεδόν σε 40.000 ανέρχονται τα προϊόντα...... σε καθημερινή βάση που πωλούνται καθημερινά μέσω του Emarket.gr, αριθμός που δημιουργεί μία μεγάλη ποικιλία και γκάμα για ελληνικό site δημοπρασιών. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται, ενώ ανανεώνεται συνεχώς (δηλαδή, αν δεν βρεις σήμερα ένα προϊόν που ψάχνεις, τότε έχεις ελπίδες να το βρεις αύριο-μεθαύριο!)
Τα πιο δυνατά σημεία του Emarket.gr είναι μεταξύ άλλων:
- Η καταχώρηση προϊόντων είναι δωρεάν (μόνο αν το πουλήσεις και σε ένα μήνα έχεις κάνει πάνω από 100 ευρώ τζίρο, τότε το site σου ζητάει το 2% από το τζίρο που έκανες μέσα από το Emarket.gr)
- Ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που το επισκέπτονται καθημερινά για να αγοράσουν ή να πουλήσουν προϊόντα.
- Ο εύκολος και απλός τρόπος καταχώρησης ενός προϊόντος προς πώληση
- Η αυστηρή πολιτική εγγραφής του Emarket.gr, που αποτρέπει διάφορους επιτήδειους να γράφονται πάνω από μία φορά και να στήνουν δημοπρασίες, όπως γίνεται σε άλλα sites.
- Η έμφαση που δίνεται στην υποστήριξη πελατών και την λύση αποριών ή άλλων προβληματισμών των μελών.
Η διαδικασία αγοράς είναι εύκολη και απλή, ενώ μόλις αγοράσεις κάτι, σου έρχεται ένα email με όλα τα στοιχεία που πρέπει να ξέρεις από τον πωλητή, για να ολοκληρώσεις την διαδικασία (να πληρώσεις δηλαδή, ανάλογα με τους τρόπους που θέτει ο κάθε πωλητής και να παραλάβεις το προϊόν). Καλό είναι πάντα βέβαια να θυμάσαι να αφήσεις μία αξιολόγηση, (θετική, ουδέτερη ή αρνητική) στον πωλητή, ώστε κάποιο άλλο μέλος που θέλει να κάνει συναλλαγή μαζί του, να έχει μία ιδέα για το αν είναι αξιόπιστος ή όχι.
Το Emarket.gr όταν πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, σαν Fleamarket.gr, εισήγαγε έναν νέο τρόπο πώλησης προϊόντων, εκτός από τον “κλασσικό” τότε, για την Ελλάδα: τις εφημερίδες με αγγελίες. Τώρα, 8 χρόνια μετά, το Emarket.gr συνεχίζει να αυξάνει διαρκώς τις δυνατότητες που προσφέρει στα μέλη του δημιουργώντας υπηρεσίες, που δεν υπάρχουν αντίστοιχες στην ελληνική αγορά (όπως για παράδειγμα η νέα μορφή των δημοπρασιών αυτοκινήτων).
Μπείτε κι εσείς να ανακαλύψετε μόνοι σας έναν νέο τρόπο αγοραπωλησίας προϊόντων online, στο www.emarket.gr

www.techblog.gr

Ό,τι θα ήθελε να ακούσει ένας άντρας από μια γυναίκα...



1) Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά? Μήπως πρέπει να πιεις μία μπύρα ακόμη?

2) Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι.

3) Πάω μια στιγμή να φτιάξω τη πόρτα που χάλασε.

4) Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε για μπύρες και κανένα γκομενάκι? Τι κάθεσαι εδώ?

5) Το ξέρω ότι είναι κάπως σφιχτά τα... οπίσθιά μου, αλλά δεν το δοκιμάζουμε άλλη μια φορά?

6) Είσαι τόσο sexy όταν είσαι πιωμένος!...

7) Ε, σιγά, και του χρόνου θα έχω γενέθλια! Φυσικά και να πας σήμερα γήπεδο με τα παιδιά...το ρωτάς??

8) Αχ, πόσο βαριέμαι! Δεν έχω και τίποτα να κάνω. Ας σου πάρω μία πίπα....

9) Αφού, αγάπη μου, εγώ κερδίζω αρκετά χρήματα, σταμάτα να δουλεύεις!

10) Καλά, τι γαμάτη κλανιά ήταν αυτή? Ρίξε άλλη μία!!

11) Αχ, μωρό μου, αυτό πρέπει να το δεις... μόλις βγήκε η νοστιμούλα κόρη του γείτονα στο μπαλκόνι, και δεν φοράει σχεδόν τίποτα... δεν είναι πολύ πρόστυχη?

12) Όχι, όχι, θα το πάω απλά στο συνεργείο, γιατί θέλει λάδια.

13) Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μια τσόντα, να πάρουμε και ένα κασόνι μπύρες, και να φωνάξω και την κολλητή μου που χαλβαδιάζεις τόσο καιρό, να κάνουμε στο σπίτι ένα τρίο.

14) 'Ασε τώρα τον άγιο Βαλεντίνο, και πάρε μου άμα θες για δώρο ένα διαρκείας για τη παοκάρα.

15) Αγάπη μου, ξεκίνησα γιόγκα για να τα καταφέρω να βάζω σωστά τα πόδια μουπίσω από το κεφάλι!

16) Φυσικά και δε με πειράζει που ξέχασες το καπάκι της τουαλέτας κάτω...

17) Πάω να μαγειρέψω κάτι. Δε παίζεις λίγο με το Playstation όσο θα είμαι στη κουζίνα..?

Αφιερωμένο.....

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων δηλητηρίασης στη ΣΜΥ

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες αργά το μεσημέρι στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της πόλης των Τρικάλων λόγω εκδήλωσης μαζικών κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης.


Πρόκειται για περίπου 45 σπουδαστές που έχουν προσβληθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τεθεί 200 άτομα ως ελεύθεροι υπηρεσίας. Η τροφική δηλητηρίαση που πρόσβαλε πρωτοφανή αριθμό σπουδαστών οφείλεται σε μικρόβιο σαλμονέλας από κατανάλωση κοτόπουλου κατά το μεσημεριανό γεύμα ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι νοσούντες δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Μέχρι τις δέκα το χθες βράδυ ο αριθμός των σπουδαστών που νόσησαν έφτασε περίπου τους... 45 με προοπτικές αύξησης των παθόντων και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νοσούντες σπουδαστές δεν διακομίσθηκαν σε κάποιο νοσοκομείο αλλά έμειναν στη σχολή και δέχτηκαν τις ιατρικές φροντίδες από στρατιωτικούς ιατρούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που σπουδαστές έχουν πάθει τροφική δηλητηρίαση από ληγμένα ή αλλοιωμένα τρόφιμα. Κρούσματα έχουν εκδηλωθεί και κατά το παρελθόν χωρίς να έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η τροφική δηλητηρίαση καθήλωσε στις κλίνες τόσο μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Προφανώς μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός των νοσούντων και μόλις η κατάσταση της υγείας τους αποκατασταθεί η διοίκηση της σχολής θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

www.e-erevna.gr

I see you......



Δεν υπάρχουν πια μαύρα γυαλιά...
Οι τοίχοι μπροστά γκρεμίστηκαν...
Το φως έχει πλημμυρίσει τα πάντα...
Όλα είναι και πρέπει να είναι ανοιχτά...

Τώρα βλέπω μέσα στην ψυχή σου...

Τι Θέλει ΑΥΤΟΣ.......


ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑΡΑ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΥΜΩΔΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΛΗ ΞΑΝΘΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ,ΓΛΥΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΞΙ,ΑΔΥΝΑΤΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΚΑΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΑ" ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ,ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ " ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΕΙ
ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΕΙ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ,ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ,ΧΑΛΑΡΗ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΛΛΑ
ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ,ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ... ΚΟΡΩΠΙ vs ΜΠΡΑΧΑΜΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ
ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ "SEX AND THE CITY", ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΣΚΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΘΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΖΗΛΕΥΕΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΝΑ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ,ΑΝ ΝΙΩΣΕΙ "ΕΤΟΙΜΟΣ" ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΣΗ,ΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΣΕΙ "ΕΤΟΙΜΟΣ" ΘΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ SEX ,ΝΑ ΤΟΥ "ΚΑΤΣΕΙ" ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΕΥΚΟΛΗ",ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΛΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙ
ΟΥΤΕ ΤΟΝ BRAD PITT,ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ,ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΟΥΛΕΥΕ 10 ΩΡΕΣ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ,ΝΑ
ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ,ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ,ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΝΕΥΕΙ,ΝΑ ΞΕΡΕΙ
"ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ"ΠΡΗΖΕΙ" ΜΕ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ JEAN CLAUDE VAN DAMME ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΡΩΘΕΙ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ...

"O άνδρας μπορεί να παίρνει το επώνυμο της συζύγου του"



"Στο πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή (ν.3719/2008) μεταξύ των άλλων ψηφίστηκε και η διάταξη για το διπλό επώνυμο κάθε συζύγου.

Συγκεκριμένα η διάταξη για το δικαίωμα διπλού επωνύμου κάθε συζύγου, ανδρός ή γυναικός, έχει ως εξής:
Με συμφωνία των συζύγων ο καθένας... από αυτούς μπορεί να προσθέτει στο επώνυμό του το επώνυμο του άλλου.

Η προσθήκη γίνεται με κοινή δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου και ισχύει μέχρι να ανακληθεί ενώπιον του ληξιάρχου με κοινή δήλωση των συζύγων ή με μονομερή δήλωση οποιουδήποτε των συζύγων, η οποία κοινοποιείται στον άλλο σύζυγο.

Αν ο γάμος λυθεί με διαζύγιο, η δήλωση θεωρείται ότι ανακλήθηκε . Αν ο γάμος λυθεί λόγω θανάτου, η προσθήκη εξακολουθεί να ισχύει, εκτός εάν ο επιζών σύζυγος συνάψει νέο γάμο ή προβεί σε ανακλητική δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου.

Σχόλιο Σύνταξης: Ρε σε κάτι μπελάδες που σε βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα καλά καθούμενα. Φαντάζεστε να ζητήσει καμιά γυναίκα από τον άντρα της να προσθέσει και το επώνυμό της; Ισπανοί θα γίνουμε όλοι."


http://dhmoths.blogspot.com/

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες


Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων εισέρχονται οι αγρότες της Θεσσαλίας. Στα Φάρσαλα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενώ αύριο Τετάρτη η ΠΑΣΥ διοργανώνει νομαρχιακά συλλαλητήρια, το πρωί στην Καρδίτσα και το απόγευμα στη Λάρισα. Την Πέμπτη η νέα ΠΑΣΕ οργανώνει στον κόμβο Πλατυκάμπου, στη Λάρισα, συγκέντρωση αγροτών από όλη τη Θεσσαλία.

Στο συλλαλητήριο που... έγινε στα Φάρσαλα οι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους συμβολικά το κέντρο της πόλης για δύο ώρες. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή των αγροτών και μεταξύ των λοιπών αιτημάτων συμπεριλαμβάνονταν η κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος βάσει των περυσινών τιμών συνυπολογιζόμενου και του αυξημένου κόστους παραγωγής, το πάγωμα των αγροκτηνοτροφικών δανείων για μία διετία αλλά και η άμεση μείωση του κόστους παραγωγής με σειρά παρεμβάσεων.

ΑΠΕ
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan