Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Νεκρός δεύτερος εργάτης στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ στην Παναγία


Κατάγονταν από την Συρία και βρισκόταν στην χώρα μας ως οικονομικός μετανάστης. Η μοίρα όμως έπαιξε δυσάρεστο παιχνίδι γι’ αυτόν.

Χθες Τρίτη λίγο πριν το μεσημέρι, ο Χόρο Χισάμ γεννηθείς το 1984 καταγόμενος από την Συρία βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ εργαζόταν στο έργο του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας.

Λόγω του παγετού η πλάκα μπετοφόρμ που κρατούσε ο Σύριος έπεσε από τα χέρια του και χτύπησε το δοκάρι στην σκαλωσιά που πατούσε δίπλα σε κτίριο στο τέλος μιας σήραγγας.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να σπάσει το δοκάρι που πατούσε ο Σύριος και να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία λίγο μετά τις 11, ο Χόρο Χισάμ εργαζόταν στην κατασκευή κτιρίου του Κέντρου Ελέγχου Σηράγγων στην έξοδο της σήραγγας Συρτού προς Γρεβενά, τμήμα του έργου Παναγίας – Γρεβενών της Εγνατίας Οδού. Ενώ βρισκόταν πάνω σε σιδερένια σκαλωσιά εκτελώντας εργασίες καλουπώματος έσπασε το ξύλινο δοκάρι πάνω στο οποίο πατούσε με αποτέλεσμα την πτώση του στο έδαφος από ύψος τεσσάρων μέτρων περίπου. Το έργο στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος νεαρός παραχωρήθηκε από την εταιρία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε. σε υπεργολάβο «Ατομική Επιχείρηση Τεχνικά Έργα PSC Καλαντζή Γεωργία».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύριος εργάτης, έμενε μόνιμα στην Κυψέλη και προσωρινά στην Καλαμπάκα, ενώ προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Το δεύτερο αυτό περιστατικό έχει επιφέρει αναστάτωση στους εργαζόμενους των εργοταξίων της Εγνατίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία να πάει κάποιος να εργαστεί και να μην επιστρέψει ποτέ στο σπίτι του.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο θύμα των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του δρόμου.

Του Βαγγέλη Γκιάτα

www.e-erevna.gr

AYTH EINAI YΠΕΡΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ



Κάντε ένα κλικ εδώ και θα εμφανιστεί μπρος σας μια υπερφωτογραφία με όλη την έννοια της λέξης. Απίστευτη λεπτομέρεια .Απλά πατήστε εδώ.

Οδηγίες:
Κλικ = zoom in
Ctrl+κλικ = zoom out
Κλικ στα κόκκινα τετράγωνα= Εμφάνιση λεπτομέρειας

Τοm Sawyer

Απόψε η επιλογή του τραγουδιού της Eurovision



Στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (18/02) ξεκινά ο τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετεινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το τελικό αποτέλεσμα θα προέλθει κατά 60% από τηλεψηφοφορία στην οποία θα συμμετάσχει το κοινό, ενώ το υπόλοιπο 40% θα είναι αποτέλεσμα της προτίμησης της κριτικής επιτροπής. Τα τρία υποψήφια τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς, έχουν τους τίτλους: Out of Control, Right On Time και This Is Our Night.

Τους στίχους του Out of Control υπογράφει η Αλεξάνδρα Ζάκκα, ενώ του Right On Time και του This Is Our Night οι Craig Porteils και Cameron Giles-Webb. Τη μουσική και στα τρία κομμάτια έγραψε ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νυχτερινό κέντρο Αθηνών Αρένα και θα την παρουσιάσουν οι αδελφές Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα. Τα κείμενα είναι του ηθοποιού Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού.

Το παρόν θα δώσουν η περυσινή εκπρόσωπος της χώρας μας Καλομοίρα, ενώ θα τραγουδήσουν οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Μάλτας που βρίσκονται στην Αθήνα ειδικά για την αποψινή βραδιά. Οσοι έχουν παρεβρεθεί στις πρόβες, μιλούν για μία από τις ωραιότερες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ποτέ η ΕΡΤ, στην οποία θα γίνει αναδρομή στις συμμετοχές της Ελλάδας στον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό. O Σάκης Ρουβάς δηλώνει έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με κλήρωση που έγινε, ο Σάκης Ρουβάς θα συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

cosmo.gr

Βόμβα σε Citibank: Απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδας...



"Ο καλός Θεός της Ελλάδας" γλίτωσε σήμερα την χώρα από την μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση και μαζική καταστροφή από την εποχή του Εμφύλιου Πολέμου.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο defencenet.gr:
"Από την έκρηξη των είκοσι κιλών αμμωνιοδυναμίτιδας στις πέντε φιάλες προπανίου στη Citibank, στην Κηφισιά, δεν θα έμενε τίποτα όρθιο σε ακτίνα 100 μέτρων (!) και τα αποτελέσματα του ωστικού κύματος που θα δημιουργούντο, μπορούν να συγκριθούν μόνο με την τρομοκρατική επίθεση το 2003 στο βρετανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και επιθέσεις στην Μέση Ανατολή (1983 στο στρατόπεδο των Πεζοναυτών στην Βηρυτό κλπ). Δεν τίθεται θέμα για την επιβίωση του φρουρού, ούτε και των τυχόν περαστικών. Θα καιγόντουσαν τα πάντα και οι πάντες μέσα στο ωστικό κύμα."
H αμμωνιοδυναμίτιδα είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα όπως εκείνο που πραγματοποίησε ο αμερικανός ακροδεξιός Τίμοθι Μακ Βέι στην Πόλη της Οκλαχόμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 10 κιλά είναι ικανά να τινάξουν στον αέρα μια πενταόροφη πολυκατοικία όπως ακριβώς το κτίριο της Οκλαχόμα των ΗΠΑ! (φωτο δεξιά)

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές των διωκτικών αρχών "Δεν έχει σχέση με καμία βομβιστική επίθεση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα".
Ακόμα και οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, όπως κατά το λεωφορείου των ΜΑΤ το 1985 στην Καισαριανή από την 17 Νοέμβρη ήταν "στοχοποιημένες":
Τότε είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσοσότητα δυναμίτιδας σε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι. Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί από την πλευρά που θα πέρναγε το λεωφορείο των ΜΑΤ και στην άλλη πλευρά είχαν τοποθετηθεί σακιά τσιμέντου για να "κατευθυνθεί" η έκρηξη προς τον στόχο των τρομοκρατών. Αυτό που αποφεύχθηκε από καθαρή τύχη (δεν λειτούργησε ο μηχανισμός πυροδότησης) σήμερα τα ξημερώματα (04.15) ήταν πολλαλάσιας καταστροφικής ισχύος. Είκοσι κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και πέντε φιάλες προπανίου, τοποθετημένα-στοιχισμένα στο πορτ-μπαγκάζ ενός κουπέ Ι.Χ., το μόνο που εγγυώντο ήταν θάνατος και όλεθρος σε ακτίνα 100 μέτρων!
Το ζήτημα είναι "Ποιοί;"
Ποιοί είναι αυτοί που συνέλαβαν και αποφάσισαν να εκτελέσουν ένα τέτοιο κτύπημα που θα έσπρωχνε τη χώρα σε μία κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης, με δεδομένη και την λοιπή πολιτική κατάσταση που επικρατεί.
Εκτίμηση είναι ότι τέτοιας έκτασης επίθεση σε έναν στόχο αμερικανικών συμφερόντων λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τους ειδικούς απεσταλμένους (τον γερουσιαστή του Ιλινόϊς, Ριτσαρντ Ντάρμπιν και τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας Πολιτείας, Άλεξ Γιαννούλια) του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ουσιαστικά θα "τελείωνε" την συνάντηση αυτή πριν καν αρχίσει!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεθολογία δείχνει "Επαναστατικός Αγώνας".
Αλλά αυτό που έχει αρχίσει να απασχολεί πλέον τις διωκτικές αρχές, δεν είναι τόσο το ποιά οργάνωση είναι όσο η σύνθεση και η προέλευση αυτών των οργανώσεων.
Με απλά λόγια, θεωρούν ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για "συνηθισμένες" οργανώσεις αντάρτικου πόλης, όπως ήταν κάποτε ο ΕΛΑ και η 17Ν, αλλά για οργανώσεις που έχουν διαβρωθεί από ξένης υπηκοότητας άτομα, πιθανότατα πράκτορες ξένων χωρών!
Ειδικά για την "Σέχτα Επαναστατών", ειπώθηκε από "παλιά καραβάνα" της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι: "Αυτή η μεθοδολογία επιθέσεων με "τυφλούς" πυροβολισμούς σε αστυνομικά τμήματα και κανάλια (σ.σ.σε αυτούς χρεώνουν την χθεσινοβραδυνή επίθεση στο ALTER) θυμίζει επιθέσεις σε Κόσσοβο, Κωνσταντινούπολη κλπ. Εκτός αυτού για "αντάρτες πόλεων" με αριστερίστικη ρητορική, τυχαίνει να είναι μάλλον αγράμματοι: "σέχτα" δεν είναι πολιτικός, αλλά θρησκευτικός όρος".
Κατά την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση στην Citibank τις κινήσεις παρατήρησε ο φύλακας της τράπεζας, ο οποίος είδε κάποιους άγνωστους να αφήνουν εκεί το αυτοκίνητο και να φεύγουν, αλλά όταν δεν επέστρεψαν σε περίπου πέντε λεπτά, τηλεφώνησε στην Αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι πιθανόν να επρόκειτο για κάτι ύποπτο.
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, ενώ από τον έλεγχο των πινακίδων του αυτοκινήτου απεδείχθη ότι το όχημα ήταν κλεμμένο. Κατά την έρευνα των αστυνομικών, στο όχημα εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος και αμέσως κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε τελικά στις 06:40.

gianniotis

Εξω από το ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι η αποστολή‏ για τον Γκλιγκορίεβιτς...


.

.
Από τον Κώστα Προΐδη
.
Η αποστολή για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρίσκεται έξω από το ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι.
Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες δημοσιογράφοι των Σκοπιανών και διεθνών ΜΜΕ.
Η διοίκηση του ψυχιατρείου δεν επιτρέπει την είσοδο στα μέλη της αποστολής.
Παρόλα αυτά μέλος της αποστολής που βρισκόταν ως προπομπός από εχθές στα Σκόπια κατάφερε και είδε τον Βάσκο και διαβεβαίωσε πως...
είναι καλά στην υγεία του. Μετά την δυναμική κινητοποίηση, υπάρχουν πληροφορίες πως είναι σημαντικές οι πιθανότητες να επιτευχθει εντός των επόμενων 24ώρων η απελευθέρωση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.


press-gr

Επεισόδια στο Καραϊσκάκη λίγο πριν τον αγώνα


Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη περίπου δύο ώρες πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σεντ Ετιέν για τους "32" του κυπέλλου UEFA.

Η ένταση άρχισε όταν έφτασαν στο Φάληρο με τον Ηλεκτρικό περίπου 300 οπαδοί της γαλλικής ομάδας, οι οποίοι υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισαν να πετούν μπουκάλια. Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να τους συγκεντρώσουν και να τους βάλουν στις εξέδρες του γηπέδου, στη θύρα 25, αλλά τα επεισόδια συνεχίστηκαν με οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν ήδη στις εξέδρες και συγκεκριμένα στη θύρα 7.

Οι Γάλλοι οπαδοί πήγαν να πάρουν πανό από αυτούς του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και ανταλλαγή καθισμάτων και φωτοβολίδων, με την αστυνομία -έστω και καθυστερημένα- να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα τα πνεύματα ησύχασαν και τα επεισόδια έλαβαν τέλος.

kafeneio-gr

Το youtube επιτρέπει πλέον το κατέβασμα video

image

Αυτό που έκαναν διάφορες τρίτες σελίδες, που επέτρεπαν να κατεβάσουμε κάποιο video, αποφάσισε να το κάνιε και επίσημα πλέον το youtube. Την επιλογή θα τη βρείτε σε συγκεκριμένα videos, δεν υπάρχει σε όλα και αυτό έχει να κάνει με τα δικαιώματα και το τι θέλει ο δημιουργός του video

image

Αν πάντως δείτε κάτω απο τον player το link “download this video” τότε μπορείτε να το κατεβάσετε. Απλά πατήστε το και θα σας εμφανιστούν οι επιλογές με πιο συνηθισμένη την “High Quality MP4”

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα εδώ

internetakias

«αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει»

Η φράση αυτή που την είπε ο Ίων Δραγούμης πριν από 100 χρόνια, τότε που οι Βούλγαροι κομιτατζήδες τρομοκρατούσαν με εγκλήματα τους Έλληνες για να αρπάξουν την Μακεδονία, είναι επίκαιρη και σήμερα. Γιατί σήμερα το κράτος των Σκοπίων, όχι βέβαια με εγκλήματα, αλλά με την προπαγάνδα που είναι πιο ύπουλη, αγωνίζεται ν’ αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα. Και επειδή διαβάζω στις εφημερίδες τα ψέματα που γράφουν οι «κουλτουριάρηδες» και μπερδεύουν τον ελληνικό λαό, θέλησα να γράψω ποια είναι η αλήθεια στο θέμα αυτό.
1. Διαδίδουν σ’ όλο τον κόσμο το ψέμα ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ είναι γνωστό από την ιστορία ότι οι πρόγονοί τους πέρασαν το Δούναβη και ήρθαν στα μέρη της Μακεδονίας τον 7ο αιώνα μ. Χ. δηλαδή 1000 χρόνια μετά το Μέγα Αλέξανδρο.
2. Διαδίδουν το ψέμα ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες κι ας γνωρίζουν ότι υπάρχουν πλήθος ιστορικά στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν Έλληνες. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε στο Γρανικό ποταμό έστειλε 300 χρυσελεφάντινες ασπίδες των Περσών στο Πανελλήνιο ιερό, τον Παρθενώνα. Υπήρχαν και στη Μακεδονία ιερά π.χ. το Δίον που θα μπορούσε να τις αφιερώσει. Θα προτιμούσε τον Παρθενώνα αν δεν είχε ελληνική συνείδηση ; Ο Φίλιππος όπως και άλλοι Μακεδόνες συμμετείχαν στους αγώνες στην Ολυμπία, στους οποίους είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, έκανε τα ελληνικά παγκόσμια γλώσσα (προετοιμάζοντας έτσι χωρίς να το ξέρει τη διάδοση του Ευαγγελίου) και δεν ήταν Έλληνας ;
3. Ισχυρίζονται ότι επειδή ο Δημοσθένης αποκαλεί στους λόγους του το Φίλιππο βάρβαρο, άρα δεν ήταν Έλληνας. Να τους εξηγήσουμε ότι στα ελληνικά η λέξη βάρβαρος δε σημαίνει μόνο τον αλλοεθνή, αλλά και τον άξεστο, τον απολίτιστο. Και να ξέρουμε ότι ειδικά ο Δημοσθένης δε θα τολμούσε να αποκαλέσει κάποιον αλλοεθνή γιατί ο ίδιος ήταν κατά το ήμισυ αλλοεθνής, αφού η μητέρα του δεν ήταν ελληνίδα, αλλά σκύθισα.
4. Ισχυρίζονται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος σε κάποια δυσκολία μιας μάχης μίλησε τη γλώσσα τους. Αυτό και να ήθελε να το κάνει δε θα μπορούσε γιατί τα χρόνια εκείνα οι πρόγονοί τους ήταν πολύ μακριά από τη Μακεδονία. Απλά μίλησε κάποια τοπική ελληνική διάλεκτο όπως και σήμερα έχουμε διαλέκτους π.χ. ποντιακά, κυπριακά κλπ.
5. Διάβασα στην ιστοσελίδα τους ότι οι Έλληνες στη Μακεδονία ήρθαν μετά το 1912 που την κατέλαβε ο ελληνικός στρατός. Αυτό το ψέμα είναι τόσο χοντρό που δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε. Φαίνεται εφαρμόζουν πιστά την προτροπή του Γκαίμπελς, του υπεύθυνου προπαγάνδας του Χίτλερ: « πέστε ψέματα, πέστε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει».
6. Όλη αυτή η υπόθεση ότι είναι Μακεδόνες ξεκίνησε από τον Τίτο το 1944, που είχε σκοπό να πάρει το τμήμα Μακεδονίας της Ελλάδας και το τμήμα της Βουλγαρίας και να τα ενώσει με το τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και να έχει το κουμάντο ο ίδιος του. Γι’ αυτό και έφτιαξε το «Μακεδονικό» έθνος. Τότε άρχισε και η προπαγάνδα τους σε όλο τον κόσμο και οι κυβερνήσεις της Δύσης επειδή χρειαζόντουσαν τον Τίτο εξ αιτίας του φόβου της Σοβιετικής Ένωσης ανάγκαζαν τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να σιωπούν.
7. Όσοι Έλληνες κατέφευγαν στο κράτος των Σκοπίων για ποικίλους λόγους, τους υποχρέωναν να δηλώνουν γραπτά ότι είναι «Μακεδόνες» κι ας ήταν από την Κρήτη. Και μπράβο σε 3.000 Έλληνες μαχητές του ΔΣΕ που όταν με το τέλος του εμφυλίου κατέφυγαν στο κράτος των Σκοπίων, αρνήθηκαν να αυτοδηλωθούν «Μακεδόνες».
8. Το κράτος των Σκοπίων διδάσκει στους μαθητές των σχολείων του ότι ένα μέρος της πατρίδας τους είναι σκλαβωμένο στους Έλληνες που βασανίζουν τα αδέρφια τους, και έχουν χρέος να τους ελευθερώσουν. Απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι σκοπός τους δεν είναι απλά ένα όνομα, αλλά έχουν ιμπεριαλιστικούς σκοπούς(και δε στηρίζονται βέβαια στις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις), γι’ αυτό η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί καμία ονομασία του κράτους αυτού που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία.
Τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη λένε στη συνέχεια : « η Μακεδονία θα μας σώσει από την μικροψυχία μας, από την ξεφτίλα μας, από το βόλεμά μας, από τη νάρκωσή μας …». Το κράτος των Σκοπίων γέμισε τον κόσμο με χάρτες που η «Μακεδονία» τους φτάνει μέχρι την Καστοριά και τον Όλυμπο και εμείς κοιμόμαστε ; Πρέπει να πετάξουμε όλα αυτά με τα οποία μας κοιμίζουν, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε σε όσους μικρούς και μεγάλους επιβουλεύονται την Ελλάδα μας, αυτό που πάντα έλεγαν οι Έλληνες : « μολών λαβέ !».

ximikos

Taliban iPhone

Δεν είναι ανέκδοτο.

Ο εικονιζόμενος κύριος είναι ο Μουλάς Ζαΐφ, πρώην πρεσβευτής του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν και υψηλόβαθμο στέλεχός τους.

Κρατά το κινητό του, ένα iPhone.

Και δηλώνει ενθουσιασμένος με την επιλογή του. Επί λέξη: “Είμαι εθισμένος με αυτό. Το ίντερνετ είναι πολύ γρήγορο με αυτό”.

Ο Μουλάς Ζαΐφ είναι σε κατ’οίκον περιορισμό σε ένα προάστιο της Καμπούλ και θεωρητικά δεν έχει καμία σχέση πλέον με τους Ταλιμπάν οι οποίοι, όταν ήταν στην εξουσία, απαγόρευαν αυστηρά υπολογιστές, ραδιόφωνο και μουσική.

Η σοβαρή πλευρά του θέματος είναι ότι η τεχνολογία είναι απρόσωπη και ότι δεν είναι τυχαίο το ότι πλέον όλες οι πλευρές στον πόλεμο αυτό έχουν αγκαλιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα μέσα.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά: Στην δύση το iPhone λόγω της επιτυχίας τους αποκαλείται, με σκωπτική διάθεση, και “Jesus Phone”. Είναι αναφορά στο ότι αφενός έχει φοβερές δυνατότητες αλλά και αφετέρου γιατί οι οπαδοί του είναι γνωστοί για τις υπερβολικές αντιδράσεις τους.

Μην το πείτε στον Μουλά Ζαΐφ.

zing

Ο Ολυμπιακός συναντά πάλι το άγχος - Αγγαρείες Tέλος



Olympiakos

Ύστερα από συνεχόμενα αδιάφορα (λόγω βαθμολογικής διαφοράς) ματς, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μόνο για τις διαιτητικές ατασθαλίες τους και μια παρατεταμένη περίοδο «αγγαρείας», ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (19:30 ΣΚΑΪ) τη Σεντ Ετιέν για το ΟΥΕΦΑ και καλείται να κερδίσει. Υπό πίεση.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό είχαν βαρεθεί να παρακολουθούν την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού το χάσμα βαθμών ανάμεσα στους ερυθρολεύκους και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του είναι τόσο μεγάλο που δεν προσφέρει τίποτα το αγωνιώδες.

Ακόμη και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε βάλει τη... δεύτερη ομάδα, κάτι που μείωσε εξαρχής της πιθανότητες νίκης μέσα στην έδρα του δικεφάλου. Οπότε και εκεί, το ενδιαφέρον ήταν κάπως μειωμένο ή, τέλος πάντων, με αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Όμως, τώρα για πρώτη φορά ύστερα από καιρό ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με πίεση, άγχος, κίνητρο για τη νίκη και υποχρέωση νίκης. Γιατί, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά έχει εξασφαλίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, πρέπει τώρα να κάνει και την ευρωπαϊκή υπέρβασή της. Αυτή που δεν κατάφερε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση.

Οι 32 του ΟΥΕΦΑ είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει ο Ολυμπιακός ότι έχει δυνατότητες και εκτός συνόρων, ανεξαρτήτως διαιτητών, εποπτών και παρατηρητών. Όμως, είναι και μια καλή... παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσει, γιατί είναι πιθανό να αντιστραφεί ακόμη και το κλίμα υπέρ του Βαλβέρδε. Αδίκως βέβαια, αλλά είναι πιθανό.

Το Καραϊσκάκη θα «εκραγεί» από την πληρότητα, αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβαλαν ότι βύσμα είχαν για να βρουν ένα εισιτήριο, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδανική για ματς νοκ άουτ και ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κάνει είναι το νοκ. Γιατί με το άουτ θα είναι μια χρονιά ίδια με τις προηγούμενες.

yupi

Samba Nights στο Jazz



Σε latin ρυθμούς με πολύ Samba το Jazz για τις Απόκριες.
Ξεφάντωμα και Αλκοόλη μέχρι το χάραμα.
Καλή διασκέδαση παιδιά!

Όταν οι εχθροί γίνονται κολλητοί


Ο ΟΠΑΠ και η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη είναι μεταξύ των πέντε εταιρειών που υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά της κρατικής τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, όπως ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση αποκρατικοποιήσεων της Τουρκίας Μετά την ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε στη «Ναυτεμπορική», ότι είναι ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Intralot για τη διεκδίκηση της τουρκικής λοταρίας Milly Piyango.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από αρκετούς μήνες γράφαμε ότι το Μαξίμου, απηνής διώκτης κάποτε του Ομίλου του Σωκράτη Κόκκαλη και της διαπλοκής, άναψε αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 το πράσινο φως για τον συνεταιρισμό του ΟΠΑΠ με την Intralot (βλέπε: Συνεταιρισμός ΟΠΑΠ-INTRALOT !!!). Τότε «εκτός του υπό επεξεργασία σχεδίου της κοινής επενδυτικής δράσης στο εξωτερικό του ΟΠΑΠ με την Intralot» (που επιβεβαιώνεται τώρα) είχαν εξεταστεί και πιο προωθημένα σενάρια, όπως: Πρώτον, μια δημόσια πρόταση του ΟΠΑΠ για την εξαγορά της Intralot με μετρητά και δεύτερον, η εξαγορά της δεύτερης με ανταλλαγή μετοχών, κάτι που θα καθιστούσε την εταιρεία του Σ. Κόκκαλη τον δεύτερο, μεγαλύτερο μετά το Δημόσιο, μέτοχο του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα και ενώ στις Βρυξέλλες έχει αρχίσει να μετρά ανάποδα ο χρόνος για το κρατικό μονοπώλιο στον τζόγο, στο ΧΑΑ αυξάνουν οι πιέσεις στην μετοχή του ΟΠΑΠ, υπέρ της μετοχής της Ιντραλότ, επειδή εκτιμάται ότι «αργά, ή γρήγορα, θα σπάσει το μονοπώλιο». Η ατμόσφαιρα είναι τέτοια που ακόμα και η .. ΕΠΟ αρνείται να διαλύσει την θυγατρική εταιρεία που διατηρεί με σκοπό την δραστηριοποίηση στο ποδοσφαιρικό Στοίχημα και ονομασία … «Ευ αγωνίζεσθαι» (!!!). Ποιος στηρίζει την ΕΠΟ; Μα φυσικά οι κ.κ. Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης που επέβαλαν και τον νέο πρόεδρό της, τον κ. Πιλάβιο. Ενδιαφερόμενος για το στοίχημα και ο κ. Κοντομηνάς, αλλά αυτός δεν έχει ομάδα, ούτε «μετράει» μπροστά στους άλλους.

Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς; Ότι από αιώνιοι αντίπαλοι και εχθροί προ Καραμανλή, οι κ. Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης θα συνεργασθούν τώρα επί Καραμανλή για την κυριαρχία στο πλουσιότερο κρατικό ταμείο; Που να κρύβονται άραγε τώρα εκείνοι που εκλιπαρούσαν (ποικιλοτρόπως) την δικαιοσύνη να κλείσει μέσα τον Κόκκαλη και κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη για το Ξυστό;

antinews

Αυτός θα είναι ο φορτιστής του κινητού σας σε λίγο καιρό



ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ

Επιτέλους όταν πηγαίνουμε κάπου και τελειώνει η μπαταρία του κινητού μας δε θα λέμε «μήπως έχεις τον τάδε φορτιστή» αλλά θα ρωτάμε απλά «που είναι ο φορτιστής σου». Σήμερα στο συνέδριο GSMA Mobile World Congress αποφασίστηκε πως από το...
2012 και μετά όλες οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων υποχρεωτικά θα χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο φορτιστή για τα κινητά τους, είναι ο Micro USB.




troktiko

Αλλαγές στις Πανελλήνιες...

Το υπουργείο εξήγγειλε νέες αλλαγές στη διεξαγωγή των εξετάσεων που θα ισχύσουν από φέτος.

Θεωρούμε σωστή τη ρύθμιση, ώστε να έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι να "δουν" τα γραπτά τους μετά τις εξετάσεις.

Αντίθετα, πιστεύουμε πως υποβαθμίζει περισσότερο το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης η μείωση των μονάδων, με τις οποίες βαθμολογείται στις Πανελλήνιες η έκθεση, προς όφελος των γλωσσικών ασκήσεων.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι οι εξής:
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, τρίωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Γκοτσοπούλου και την αρμόδια υπηρεσία, με θέμα «Οργάνωση και διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2009».
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά με τις αρμόδιες Διευθύνσεις σε όλες εκείνες τις αναγκαίες διαδοχικές ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την ημέρα έναρξης διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσα στο μήνα Μάρτιο θα ανακοινώσει τον αριθμό των υποψηφίων που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις κατόχων β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ θα διενεργηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσα από την ψήφιση θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος, έχει προχωρήσει στις σχετικές παρεμβάσεις αναφορικά με τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Στο νέο νόμο «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ)», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων περιελήφθη διάταξη για την επίδειξη στους υποψηφίους των γραπτών τους δοκιμίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στην τροποποίηση του Π.Δ. 60/2006 «Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου» που βρίσκεται για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο περιελήφθησαν οι ακόλουθες βελτιώσεις για την οργάνωση και τη διαδικασία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων:
- Αυξάνονται (από 13 σε 18) τα μέλη των Βαθμολογικών Κέντρων (Β.Κ.) τα οποία συντονίζουν και εποπτεύουν τη διαδικασία βαθμολόγησης – αναβαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.
- Απαγορεύεται να σημειώνει ο Α΄ βαθμολογητής πάνω στο γραπτό δοκίμιο λάθη ή ελλείψεις ώστε ο Β΄ βαθμολογητής κατά τη βαθμολόγηση να το αξιολογεί ανεπηρέαστος.
- Μειώνεται κατά 10 μονάδες στην εκατοντάβαθμη κλίμακα η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» και αυξάνεται αντίστοιχα η βαρύτητα των ασκήσεων με στόχο τον περιορισμό της υποκειμενικής βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα.
- Προσαρμόστηκαν οι διατάξεις του π.δ. για την προφορική εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση το νέο ν. 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης..
- Γίνεται αποσυμφόρηση των Β.Κ. από τους προφορικά εξεταζόμενους υποψηφίους με τη θέσπιση ανώτατου ορίου εξεταζομένων (80 υποψηφίους ανά Β.Κ.) και την λειτουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων σε πρωτεύουσες των νομών ή εκπαιδευτικών περιφερειών.
- Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις (1-20 Φεβρουαρίου) με έγκαιρη δήλωση όλων των εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας-Αρχές Οικονομικής Θεωρίας- Ειδικά Μαθήματα κ.λ.π.) για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων.
- Τα Μηχανογραφικά Δελτία που υποβάλλουν οι υποψήφιοι [απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄)] το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, φέτος για πρώτη φορά θα τους γνωστοποιηθούν, μέσω διαδικτύου, εντός του μηνός Μαρτίου. Τα Μηχανογραφικά Δελτία για τους κατόχους β΄ κύκλου ΤΕΕ και τους τελειοφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α΄), που κατατίθενται στο λύκειο περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους, μέσω διαδικτύου, εντός του μηνός Φεβρουαρίου.
- Τέλος, για τις εξετάσεις που θα διεξαχθούν από το 2010 και έπειτα, θα αναγράφεται στο γραπτό η αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται τυχόν λάθη κατά την άθροιση των επί μέρους βαθμών και ο υποψήφιος βλέποντας στο λύκειό του το απόκομμα του γραπτού του θα ενημερώνεται για την αναλυτική βαθμολογία του.

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Όπως γνωρίζετε, στις 20 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2009. Ήθελα και προσωπικά, να ενημερωθώ για τον τρόπο λειτουργίας όλου του συστήματος που υποστηρίζει το δύσκολο πραγματικά έργο της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Και βέβαια, να πούμε ότι όλοι μας κατανοούμε πλήρως και την αγωνία των μαθητών αλλά και των γονιών τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς οι περισσότεροι από εμάς υπήρξαμε υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, με τον πλήρη δικό μας έλεγχο, να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και η αυστηρή τήρηση των κανόνων και των διατάξεων που την αφορούν αποτελούν κυρίαρχη προτεραιότητα και κύριο μέλημά μας. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα σταυροδρόμι στη ζωή όσων το επιθυμούν. Συνδέεται με τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων παιδιών και κυρίως συνδέεται με το μέλλον της χώρας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την απρόσκοπτη και ήρεμη διεξαγωγή των εξετάσεων. Φέτος, για πρώτη φορά, καθιερώσαμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, διευκολύνοντας έτσι ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Ζήτησα και από τον Υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο, και από την Γενική Γραμματέα κ. Γκοτσοπούλου να με κρατούν ενήμερο σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ο διάλογος που αφορά στην αναμόρφωση του Λυκείου και στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ανεξάρτητος από την άψογη διαδικασία διεξαγωγής των φετινών Πανελλαδικών, οι οποίες προχωρούν κανονικά, ανεξάρτητα από την πορεία του διαλόγου. Και βέβαια, όπως έχω ξαναπεί, οι αποφάσεις που θα ληφθούν με το πέρας του διαλόγου δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουν κανέναν. Οφείλουμε να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί και ακριβείς. Οφείλουμε να πούμε και να διαβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο ούτε να αιφνιδιάσουμε κανέναν ούτε κυρίως να παίξουμε με το μέλλον των παιδιών. Τέλος, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να ευχηθούμε σε όλους τους γονείς και σε όλους τους μαθητές καλή δύναμη στον αγώνα που δίνουν».

paideia-gr

Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα - Ίδωμεν

Αυτό ισχυρίζεται ο γνωστός "πρακτικός" σεισμολόγος, Ηλίας Τσιάπας, ο οποίος μας έστειλε την "μαντεψιά" του. Ξεκάθαρα, προβλέπει σεισμό περί τα 5,7 ρίχτερ στην Ελλάδα, στις 27/2/2009. (το "στην Ελλάδα" βέβαια, είναι απολύτως άχρηστο πρακτικά!)
Επειδή, όμως εμάς δεν μας αρέσουν οι ...μαντεψιές και έχουμε ως αρχή μας, την οριστική διακοπή της παραφιλολογίας για το θέμα, σας παραπέμπουμε (και κυρίως το κράτος) στον ίδιο, για περαιτέρω εξηγήσεις.
Αν οι προβλέψεις του, δεν δικαιωθούν (όπως πιστεύουμε) να αναλάβει και το ΠΟΙΝΙΚΟ κόστος της αναταραχής.
Αν πάλι δικαιωθεί ο άνθρωπος, να σκίσουν τα πτυχία τους οι -αδρά αμειβόμενοι- σεισμολόγοι. Να τα ροκανίσουν δηλαδή, όπως τα ευρωπαϊκά κονδύλια !

taxalia

"ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ παράκληση προς όλους τους Έλληνες bloggers"

[Greek_Macedonia.gif]

Ο ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ κατήγγειλε την Σκοπιανη κυβέρνηση για ανθελληνική προπαγανδα. Ανοιξε μπλόγκ και τόλμησε να πει τα αυτονοητα.οτι τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία αλλά σλαβική φυλη.ΕΠΙΣΗς διαμαρτυρήθηκε για αφίσα στα Σκόπια με σημαία της Ελλάδας με αγκυλωτό Σταυρό Ο φιλέλληνας συνελήφθη απο τους Σκοπιανούς ,έκλεισαν το μπλογκ του και έκτοτε αγνοείτε.Είπαν οτι είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο ως τρελός.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΛΕΕΙ
ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ.
Ο γνωστός ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας θα συμμετάσχει στην αποστολή της Δημοκρατικής Αναγέννησης στα Σκόπια, στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι όπου είναι έγκλειστος παρά τη θέλησή του ο αγωνιστής της Δημοκρατίας Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, για να εξετάσει τον 30χρονο ιστορικό των Σκοπίων, που τόλμησε να πει την αλήθεια και να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία. Απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους Έλληνες bloggers να βρίσκονται σε ετοιμότητα σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ημέρα της αποστολής μας.
Δεδομένης της "σιωπής ασυρμάτου" που κρατούν τα μεγαλοκάναλα (εκτός ΑΛΤΕΡ και ΕΤ3), ο ρόλος των bloggers κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, θα είναι κρισιμότατος, ιδιαίτερα αν η σκοπιανή ηγεσία επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα στην αποστολή μας. Με τη συνεχή τους ενημέρωση -στην οποία ήδη πρωτοστατούν οι Έλληνες bloggers- θα κρατούν ανοιχτή γραμμή με όλους τους συμπατριώτες μας κατά την εξέλιξη της αποστολής. Παράλληλα, αν κάποιοι επιχειρήσουν να μας σταματήσουν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τον αδελφό blogger Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, τουλάχιστον να υπάρχει μια συνεχής ροή πληροφοριών, ώστε οι ειδήσεις να μήν φιλτράρονται απο τα μεγάλα κανάλια και τα συγκροτήματα Τύπου.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά σας
Σταύρος Βιτάλης Εκπρόσωπος Τύπου

anemos5
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan