Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Σε αναπηρική καρέκλα το νοσοκομείο Τρικάλων - Παράλυτη η δημόσια υγεία

Για 48 ώρες το νοσοκομείο Τρικάλων θα λειτουργεί μόνο με εφημερεύοντες ιατρούς.

Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο θα λειτουργήσει χωρίς τακτικά ιατρεία προγραμματισμένα χειρουργεία καθώς και ιατρικό προσωπικό για εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Βαγγέλης Μπαντής μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά : «Η συμμετοχή στην απεργία πρέπει να αγγίξει υψηλά ποσοστά μιας και παρά το γεγονός ότι η συζήτηση στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής έδειξε ότι υπάρχει μια αναδίπλωση από πλευράς του υπουργείου σε ότι αφορά στους όρους της συλλογικής σύμβασης".

Δύσκολο 48ωρο για ασθενείς με γερά νεύρα, αφού για την εξυπηρέτηση των ασθενών τα περισσότερα τμήματα του νομαρχιακού νοσοκομείου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τα δε έκτακτα περιστατικά "ο θεός να βάλει το χέρι του", έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες του νοσοκομείου.

trikalanews

Ο Αρχιεπίσκοπος διαπίστωσε πως το σχολείο ξεμακραίνει καθημερινά από την Εκκλησία και τις αλήθειες της


Υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, αναφερόμενος και σε αντίστοιχη απάντηση που είχε δώσει ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης προς τον Συνήγορο του Πολίτη.

Τότε, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος ζητούσε να υπάρξει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική η δήλωση του θρησκεύματος από τους μαθητές, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως το μάθημα των Θρησκευτικών «παραμένει υποχρεωτικό για όλους του ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το συγκεκριμένο μάθημα «δεν έχει ομολογιακό-κατηχητικό χαρακτήρα, αλλά είναι γνωσιολογικό και ως εκ τούτου προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές».

«Δικαίωμα εξαιρέσεως έχουν οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι μαθητές, εφόσον το επιθυμούν, οι οποίοι στην αίτησή τους δεν χρειάζεται να αναγράφουν το δόγμα ή το θρήσκευμα στο οποίο πιστεύουν», κατέληξε ο κ.Στυλιανίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι για το θέμα της αντιμετώπισης της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών «λείπει μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τη θέση της πολιτείας» και πρόσθεσε πως μια τέτοια θα μπορούσε να είναι η παραπάνω απάντηση του τότε υπουργού Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Ιερώνυμος παρουσίασε επίσης και προτάσεις από συλλόγους και ενώσεις θεολόγων από τους οποίους ζήτησε να είναι ρεαλιστές. «Δημιουργήθηκαν ομάδες που έκαναν τη διδασκαλία του χριστιανισμού ιδεολογία. Όμως ο χριστιανισμός είναι βίωμα και τρόπος ζωής», είπε.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος διαπίστωσε πως το σχολείο ξεμακραίνει καθημερινά από την Εκκλησία και τις αλήθειες της, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει απόκλιση, η οποία δόμησε τις διαφορές μεταξύ παιδείας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, άλλο είναι η παιδεία και άλλο η στεγνή εκπαίδευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

makeleio

Όχι στη φίμωση των Ελληνικών blogs ! Η πρώτη τοποθέτηση κόμματος

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ BLOGS ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ. ΤΟ INDYMEDIA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, σχετική με την συζήτηση που έχει ανοιχτεί για τα όρια της ελευθερίας στο διαδίκτυο και στα blogs, ξεκαθαρίζει όσο πιο έντιμα γίνεται τη θέση του κόμματος.

1. Όχι στον έλεγχο των blogs και των bloggers, όσο κι' αν ενοχλούν τα αφτιά μας. Όχι σε όποιου τύπου ποινικοποίηση έκφρασης της ελεύθερης άποψης, παρά μόνο φυσικά σε κακουργηματικού τύπου δημοσιεύσεις όπως παιδεραστία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

2. Ναι στην ανωνυμία. Η ανωνυμία μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα και σε ορισμένα αντικοινωνικά στοιχεία να καταγράφουν τις ακραίες απόψεις τους, ωστόσο έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τουλάχιστον στους Έλληνες bloggers και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην απαλλαγή μας από την επιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των μεγαλοκάναλων και των συγκροτημάτων του Τύπου. Ο αυτοέλεγχος που ήδη έχουν επιλέξει ως χρήση μέτρου των δημοσιεύσεων τους οι Έλληνες bloggers, κρίνεται επαρκής.

3. Σε σχέση με το Indymedia. Όχι στη φίμωσή του, αλλά οπωσδήποτε άμεση διακοπή των διευκολύνσεων που του παρέχονται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Το Indymedia μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι με χρήματα του Έλληνα πολίτη αφενός, αλλά με τους όρους που υφίστανται και λειτουργούν όλα τα blogs της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονται να προάγουν τις ιδέες τους, όσο ακραίες κι' αν είναι, να το κάνουν με δικά τους έξοδα, όπως όλοι οι χρήστες του διαδικτύου.


taxalia

Στη Λάρισα «Χτύπησαν» οι «Ρομπέν των φτωχών»

Στη Λάρισα «χτύπησαν» σήμερα οι αποκαλούμενοι «Ρομπέν των φτωχών». Γύρω στις 11 το πρωί μπήκαν σε σούπερ μάρκετ και πήραν τρόφιμα με προοπτική να τα μοιράσουν σε πολίτες που ψώνιζαν σε λαϊκή αγορά. Ωστόσο, τους πρόλαβαν αστυνομικοί. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για κλοπή και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Η εισβολή περίπου 15 νέων έγινε σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.
Η επιλογή του καταστήματος και της ημέρας δεν ήταν τυχαία, καθώς κάθε Τετάρτη λειτουργεί στην περιοχή λαϊκή αγορά.
Από το σούπερ μάρκετ οι «Ρομπέν» πήραν 1½ καλάθι με προϊόντα (κυρίως τρόφιμα) και βγαίνοντας άρχισαν να τα μοιράζουν σε πολίτες. Δεν πρόλαβαν όμως, καθώς αστυνομικοί της μονάδας «Ζ» έσπευσαν στην περιοχή και συνέλαβαν 4 νεαρούς (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ενώ μεγάλο μέρος των «απαλλοτριωμένων» τροφίμων βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων.

Οι 4 νεαροί κρατούνται στην Ασφάλεια Λάρισας, στην είσοδο της οποίας συγκεντρώθηκαν περίπου 15 άτομα, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης περίπου 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν μαζευτεί από το μεσημέρι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και ζητούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

grizaniotis

Ενα ζευγάρι Ελλήνων μεταξύ των 181 θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

 Και ένα ζευγάρι Ελλήνων είναι μεταξύ των 181 ατόμων που κάηκαν στις πολύνεκρες πυρκαγιές που έπληξαν την αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας. Συγκεκριμένα οι φλόγες απανθράκωσαν την 39χρονη Τάνια Τσιμικλή και το 35χρονο σύζυγό της Δημήτρη. Τα πτώματά τους βρέθηκαν από την αστυνομία.

Πιστεύεται ότι οι άτυχοι ομογενείς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες όταν προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην περιοχή του Κίνγκλέϊκ. Δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός των ομογενών που έπεσαν θύματα της πύρινης λαίλαπας να αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμα πάνω από 80 αγνοούμενοι.

Συνεχίζονταν και την Τρίτη, για πέμπτη μέρα, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Βικτόρια που παρά την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και την πτώση της θερμοκρασίας ήταν πολύ δύσκολο να τεθούν υπό έλεγχο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις περιοχές που πλήττονται από αυτές.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 20 πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να ζώνουν τη βορειοανατολική και ανατολική Βικτώρια, ενώ εκφράζονταν φόβοι, λόγω των ανέμων που έπνεαν στις περιοχές Μαρουντά,Γιάρα και Μπουνίπ και κεραυνών που άναψαν νέες εστίες στην ενδιάμεση απόσταση που τις χωρίζουν (18 χιλιόμετρα), να ενωθούν οι δύο πυρκαγιές, δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο και άκρως επικίνδυνο μέτωπο.

Μέχρι σήμερα έχουν καεί περίπου 900 σπίτια και έχουν γίνει στάχτη πάνω από 400.000 εκτάρια δασώδους και καλλιεργήσιμης γης ενώ οι ομάδες πυρόσβεσης κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια νε μην καταστραφούν άλλες κατοικίες.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Στιβ Γουάρινγκτον, οι ομάδες πυρόσβεσης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αναχαιτίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το φράγμα Thomson. Όπως ανέφερε ο κ. Γουάρινγκτον, αν το πύρινο μέτωπο οδηγηθεί προς τα εκεί απειλείται άμεσα και μακροχρόνια ο υδροφόρος ορίζοντας της Μελβούρνης.

Οι αρχές πυρόσβεσης προσπαθούσαν, επίσης, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται για πάνω από επτά μέρες στην περιοχή Τσέρτσιλ και η οποία απειλεί την μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου του Λονγκφορντ.

Τόσο οι κάτοικοι της Βικτόριας όσο και η ομοσπονδιακή και οι πολιτειακές κυβερνήσεις προσφέρουν απλόχερα για να ανακουφιστούν οι πάνω από 5.000 πυρόπληκτοι που έχασαν τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω $31 εκατ. στους δύο λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό και τον Στρατό Σωτηρίας αντίστοιχα. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι δωρεές μεγάλων επιχειρήσεων και η δωρεά των $10 εκατ. εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτόριας.

Έγινε γνωστό, επίσης, ότι οι τραγουδίστριες της ποπ, Κάιλι Μινόγκ, Ντάνι Μινόγκ και Νάταλι Ιμπρούγκλια, ετοιμάζουν συναυλία στο Λονδίνο της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στους πυρόπληκτους. Αναφέρεται, επίσης, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να ανακοινώσει και τη δική της δωρεά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε το ποσόν των $5 εκατ. ενώ σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, θα ανασυνταχθεί το πακέτο των $42 δις για την τόνωση της οικονομίας προκειμένου περισσότερα χρήματα να δοθούν στην πολιτεία της Βικτώριας και για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Εράνους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων διεξάνουν και αρκετοί ομογενειακοί φορείς.Οι Αρχές δηλώνουν ότι έχουν βάσιμες υποψίες ότι δύο από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Βικτόρια το Σάββατο είναι έργο εμπρηστών.

Η αστυνομία της Βικτόριας βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη ενός ατόμου το οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Τσέρτσιλ του Γκιπσλαντ από την οποία χάθηκαν 21 ζωές και καταστράφηκαν 40,000 εκτάρια δασώδους έκτασης και η οποία ακόμα μαίνεται.

Όπως δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας της Βικτώριας, κ. Ντάνι Μαλόνι, αστυνομικοί συλλέγουν αποδείξεις και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από το κοινό. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ακόμα κάποιο σκίτσο. Όταν έχουμε αρκετά στοιχεία θα το κάνουμε, είπε ο κ. Μαλόνι.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Βικτόριας έχει επισπεύσει τις ενέργειες για την άμεση αναχώρηση της κ. Κριστίν Νίξον από το πόστο της αρχηγού της Αστυνομίας προκειμένου αυτή να αναλάβει την ηγεσία του νέου οργάνου αναδόμησης των κατεστραμμένων περιοχών το οποίο σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή και πολιτειακή κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνο για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και για την άμεση αναστήλωση των χαμένων οικισμών.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή Κυβερνητικής Έρευνας που θα εξετάσει την όλη πολιτική που εφαρμόζει η Πολιτεία τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση πυρκαγιών αλλά και την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω των κλιματικών αλλαγών. 


flash.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζει. Εσείς;

Γιορτή των Ερωτευμένων η 14η Φεβρουαρίου και ο καθένας μας αντιμετωπίζει την ημέρα αυτή με τον δικό του τρόπο.Κάποιοι από εμάς θα ξυπνήσουν το πρωί με ευχάριστη διάθεση και θα πούν Χρόνια Πολλά στον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους. Κάποιοι άλλοι θα τρέχουν την τελευταία στιγμή να αγοράσουν το δώρο και την κάρτα που θα προσφέρουν στον καλό ή την καλή τους. Κάποιοι θα δοκιμάσουν την ευχάριστη έκπληξη να λάβουν ένα δώρο από κάποιον που δεν το περίμεναν.

Δεν είναι βέβαια λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εμπορικό τρικ και στην ερώτηση αν γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων απαντούν με ύφος σκωπτικό: Εγώ γιορτάζω όλο τον χρόνο!

Όπως και να έχει, σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες και αν ανήκετε, η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. Και οι Έλληνες δεν έχουμε συνηθίσει να αφήνουμε τις ευκαιρίες για γιορτή να πηγαίνουν χαμένες. Οι προτάσεις για να γιορτάστε στην πόλη είναι πολλές.

Μπορείτε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης που έχουν ετοιμάσει ειδικά μενού για την ημέρα, ή να πάτε για ποτό σε ένα από τα κλαμπ και τα μπαρ που διοργανώνουν theme parties.

Αν θέλετε να μείνετε σπίτι, ετοιμάστε ένα όμορφο δείπνο για δύο και χαρίστε ένα συμβολικό δώρο, ό,τι και αν είναι αυτό, η κίνηση μετράει [σημείωση ειδικά για τους κυρίους > αν η κίνηση περιλαμβάνει και ένα μονόπετρο, εκτιμάται περισσότερο].

Αν πάλι έχετε εκνευριστεί με τα λουλούδια, τα γλυκά και τα λούτρινα κουκλάκια, οργανώστε ένα anti-valentine πάρτι, χωρίς μπαλόνια και χωρίς ο,τιδήποτε έχει σχήμα καρδιάς, για εσάς και τους φίλους σας.

Με όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι σίγουρο ότι όλοι μας, ερωτευμένοι ή όχι, θα βρούμε κάτι ενδιαφέρον να κάνουμε εκείνο το βράδυ, ακόμη και να ερωτευτούμε!

Άλλωστε, τον έρωτα τον ζούμε όλο τον χρόνο. Στις 14 Φεβρουαρίου είναι απλώς μια ευκαιρία να τον [ξανα]γιορτάσουμε!

magazine.homeboy.gr

Διάσταση λόγων και έργων για τα ΑμΕΑ

Οποιος άκουσε ή διάβασε την ομιλία της υπουργού Απασχόλησης στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ και δεν γνώριζε την εφαρμογή στην πράξη των σχετικών πολιτικών, σίγουρα θα εντυπωσιάστηκε για τις θέσεις και τις εξαγγελίες. Αλλωστε στο θέμα αυτό το ιδεολογικό χρώμα δεν ταιριάζει να έχει έντονα χαρακτηριστικά, ώστε να προκαλεί διαφωνίες και διαιρέσεις.

Ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ευαισθησία κανενός, ούτε και τη διάθεση να κάνει κάτι για να βοηθήσει την κοινωνική αυτή ομάδα. Το αντίθετο θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η κοινωνία μας, στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, δεν θα μπορούσε να το κάνει ανεκτό.

Κι αν υπάρχουν κάποιες συστάσεις στα λεγόμενα της υπουργού, είναι μόνο και μόνο για το πώς εφαρμόζονται. Και είναι κρίμα σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί να μη δίνουν πλήρη εικόνα της πραγματικότητας για την πορεία υλοποίησης των πολιτικών. Και αν υπάρχουν εγγενείς ή γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες, να τεθούν ανοιχτά, ώστε να διορθωθούν με τα κατάλληλα μέτρα. Ή έστω να υπάρχει ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Ειδικά σ' αυτό τον τομέα η ενημέρωση είναι στοιχείο εκδήλωσης σεβασμού.

Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι επιτυχόντες του παλαιότερου διαγωνισμού; Γιατί κολλάει η υπογραφή για την πρόσληψη ενός ΑμΕΑ των 800 ευρώ; Αυτό θα μας σώσει από την οικονομική κρίση μήπως; Γιατί δεν βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ν. 2643 για τον δημόσιο τομέα και εμπαίζουν τους υποψηφίους παραπέμποντάς τους από μήνα σε μήνα; Γιατί δεν βγαίνει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των εκκρεμών διαγωνισμών;

Είναι -νομίζουμε- μια ευκαιρία ν ασχοληθεί προσωπικά η κυρία υπουργός με το θέμα και να δώσει τις απαιτούμενες προς τους χιλιάδες προσμένοντες υποψηφίους εξηγήσεις με ειλικρίνεια. Αλλιώς κινδυνεύει η διάσταση των λόγων της με την πράξη των υπηρεσιών της να γίνει χαώδης.

www.ethnos.gr

Ένα οκτάχρονο αγγελούδι που το έλεγαν Στέλιο…

Πέρασαν σαράντα μέρες που κοιμήθηκε ένα οκτάχρονο αγγελούδι που το έλεγαν Στέλιο. Και επειδή αυτό το αγγελούδι πολύ με βοήθησε με τη ζωή του κι ας είμαι κοντά στα πενήντα θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις.
Ήταν όπως όλα τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά για τα οποία είπε ο Χριστός μας « αν δε γίνετε σαν κι αυτά δε θα μπείτε στη Βασιλεία των Ουρανών». Είχε την απλότητα, την αθωότητα γιατί δεν πρόλαβε να το ξεγελάσει ο πονηρός κόσμος μας με τα αντίθεα μηνύματά του. Ενάμισι χρόνο πριν, μια ανάλυση αίματος έδειξε ότι είχε καρκίνο στο αίμα και τα αιμοπετάλιά του σκοτωνόντουσαν πολύ εύκολα κι έτσι κινδύνευε να πεθάνει κι από ένα απλό κόψιμο. Έτσι βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα που κι εκείνα είχαν καρκίνο. Ενάμισι χρόνος ταλαιπωρίας στο Ιπποκράτειο και στο Παπανικολάου. Στο σπίτι του βρισκόταν ελάχιστα. Αναλύσεις, πυρετοί, εξάντληση, μεταμόσχευση, πήγαινε- έλα στην εντατική, αγωνία, κλάμα. Πως δοκιμάζει ο Θεός τους εκλεκτούς του ! Είχα κι εγώ την τιμή να του δώσω τρεις φορές αιμοπετάλια. Κι όμως ο Στέλιος δεν έχασε το θάρρος του, δεν παραπονέθηκε, δε λιποψύχησε. Στα διαστήματα που ήταν καλύτερα διάβαζε, τραγουδούσε, ζωγράφιζε, έγραφε ποιήματα για τη μητέρα του. Ένα τέτοιο ποίημα τον άκουσα κι εγώ να το απαγγέλλει και θαύμασα την όμορφη ψυχή του. Έδινε θάρρος στους γονείς του, στους γιατρούς, στις νοσοκόμες που απορούσαν με την αισιοδοξία του.
Τα αγαπημένα παιδιά του Θεού που ήταν μαζί του στα νοσοκομεία ένα-ένα τελείωναν και πήγαιναν κοντά στο Δημιουργό τους. Ο Στέλιος φαινόταν ότι δε θα πήγαινε τόσο γρήγορα γιατί η μεταμόσχευση είχε πετύχει. Όλοι ελπίζαμε και προσευχόμασταν. Όμως ο Κύριος τον ήθελε τώρα κοντά του. Έτσι μια δύσκολη λοίμωξη του αναπνευστικού που τον έπιασε γιατί ήταν σε ανοσοκαταστολή, κατέστρεψε τα πνευμόνια του και έτσι την παραμονή της μεγάλης εορτής των Φώτων πέταξε η ψυχή του για να συναντήσει τον Κύριό της και έτσι να ευφραίνεται μαζί Του αιώνια.
Καλότυχε Στέλιο
Θέλω να σου πω ότι σε ζηλεύω. Εσύ και ξέφυγες από όλες τις παγίδες που παραμονεύουν σε κάθε μας βήμα και κέρδισες αιώνια τον Παράδεισο. Εμείς και ταλαιπωριόμαστε σ’ αυτή τη ζωή και δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε τον Παράδεισο. Ξεκουράσου τώρα από τα βάσανα που σε ταλαιπώρησαν τόσο μικρό παιδί και απόλαυσε ήσυχος πλέον τα αγαθά του Παραδείσου που δεν μπορεί να τα χωρέσει το ανθρώπινο μυαλό και δεν μπορεί να τα περιγράψει η ανθρώπινη γλώσσα. Αιώνια πλέον θα υμνείς τον Πανάγαθο Θεό μας μαζί με την Παναγία μας, όλους τους αγίους και τους αγγέλους. Σε παρακαλούμε μέσα στην απερίγραπτη ευτυχία σου μην ξεχνάς και όλους εμάς που ταξιδεύουμε ακόμα στο φουρτουνιασμένο πέλαγος αυτής της ζωής. Πρέσβευε για μας στον παντοδύναμο Θεό, να καταφέρουμε να φτάσουμε κι εμείς όπως έφτασες κι εσύ, στο γαλήνιο λιμάνι της Βασιλείας του Θεού.
Του δούλου του Θεού Στυλιανού, ας είναι αιωνία η μνήμη !

ximikos

«Ο κόσμος τό'χει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι!»


Η κυρία Μαρία Σεφέρου άφησε ένα σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση (Τι είχε πει η κυρία Μπενάκη...;)

"Ο πολιτικός κόσμος της προδοσίας τό'χει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι!

Και δεν διέρρηξε ο υπερπατριώτης Κάρολος Παπούλιας τα ιμάτιά του όταν άκουσε την προδότρια Μπενάκη να εκφωνεί τέτοια λόγια...
Και δεν την καθαίρεσε πάραυτα η ΝΔ από Πρόεδρο της Βουλής...

Και δεν κατέβασε το ΠΑΣΟΚ το Πανελλήνιο στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν...

Και δεν το... σχολίασαν οι ξεπουλημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι σαν το Μάκη, το Νίκο και τον άλλο Νίκο...

Και δεν ξεσήκωσε τους "Ευσεβείς" Ορθόδοξους Χριστιανούς ο μακαριστός "εθνάρχης" Χριστόδουλος να τους βγάλει στους δρόμους όπως έκανε για τις ταυτότητες...

Και δεν ξεσηκώθηκαν οι ξεπουλημένοι ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι...

Και δεν διοργάνωσαν συναυλίες διαμαρτυρίας οι υπερπατριώτες τραγουδιστές, σαν τον Νταλάρα, για ν' αφυπνιστεί ο κόσμος...

Και δεν άρπαξαν την είδηση οι εφημερίδες του κατεστημένου που είναι πρόθυμες να δημοσιεύσουν πάραυτα τις κατάπτυστες προκηρύξεις των ψευτοεπαναστατών δολοφόνων...

Όλο το σάπιο κατεστημένο μια γροθιά εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων του έθνους μας...

Μας πάνε ως πρόβατα επί σφαγήν οι προδότες...

Εδώ και τώρα τι έχει να πει ο αυριανός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το θέμα; Εδώ και τώρα να βγάλει κι αυτός τη μάσκα της υποκρισίας και ν' απαντήσει: γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταγγείλει τότε την Πρόεδρο της Βουλής; Γιατί δεν το κάνει έστω τώρα;

Στα κόμματα της Αριστεράς δεν κάνω τέτοιες ερωτήσεις διότι υποψιάζομαι ότι αυτοί ενδόμυχα θα χαίρονται..."

apneagr

Ο δεκάλογος του Web banking


Δέκα λόγοι για να μην χρησιμοποιήσει κάποιος web banking;
Μήπως δεν υπάρχουν;

Εδώ και χρόνια πολύς κόσμος σε όλο τον κόσμο πραγματοποιεί τις τραπεζικές τους εργασίες και συναλλαγές μέσω web banking. Ακόμα και στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί πρέπει κάνεις να στηθεί στην “ουρά για ταμείο”. Προκαλώντας τον ίδιο μου τον εαυτό θα ήθελα να μάθω τους λόγους για να μην χρησιμοποιήσω το web banking. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Με ερωταποκρίσεις, στις οποίες μπορείτε κάλλιστα να συμμετάσχετε και εσείς...

Ας αρχίσω λοιπόν με το πρώτο ερώτημα:

1. Μήπως δεν είναι ασφαλές; Μήπως κινδυνεύω σε κάθε μου κίνηση; Αν προσέχω και δεν κοινοποιώ τους κωδικούς μου και τηρώ τις προδιαγραφές που μου δίνει η Τράπεζα, δεν έχω κανένα λόγο να είμαι ανασφαλής. Τα πιστοποιούν αυτό και τα αλλεπάλληλα επίπεδα κωδικών με τα οποία με τροφοδοτεί η Τράπεζα.

2. Με ενημερώνει κανείς για τις συναλλαγές; Έχω εικόνα; Οι ενημερώσεις ή «ελληνιστί» alerts με ενημερώνουν όποτε και όπου επιλέξω (e-mail, sms) για τα όσα διαδραματίζονται στο λογαριασμό μου...

3. Μα δεν έχω χρόνο για να το μάθω. Κι όμως... ο χρόνος που θα δαπανήσω για να το μάθω θα μου επιστραφεί και με το παραπάνω. Απλά σκεφτείτε τον εαυτό σας να περιμένει στις ουρές και να τρέχει στις τράπεζες και στα ταχυδρομεία. Πάντως αυτό που λένε “χρόνος για να το μάθω”, είναι κάπως αστείο. Δεν χρειάζεται παρά μόνο μερικά λεπτά –άντε 10-15. Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλα τα web banking συστήματα των Ελληνικών Τραπεζών είναι πολύ (ελληνιστή)... user friendly –δηλαδή πανεύκολα στη χρήση τους.

4. Είναι ακριβό; Οι τιμές σύνδεσης στο Internet έχουν σημειώσει δραματική πτώση. Όσον αφορά το κόστος ενεργοποίησης από την πλευρά των τραπεζών... Ανύπαρκτο!. Άσε δε που οι χρεώσεις μέσο internet είναι μηδαμινές σε σχέση με αν γίνονται μπροστά σε Teller, εγώ συχνά πληρώνω έναν προμηθευτή μου στο εξωτερικό με λογαριασμό SWIFT και χρεώνομαι λιγότερο απο 1€, ενώ σε μια μικρή αλλά πολύ ανερχόμενη τράπεζα -πέρσι που δεν είχε e-banking - πλήρωνα σχεδόν 30€.

5. Είναι αργό; Τώρα που το γρήγορο Internet είναι γεγονός, «σπεύδε βραδέως και web banking» μάλλον σαν σχήμα οξύμωρο μοιάζει.

6. Που να μπλέκεις τώρα με περίπλοκες εφαρμογές; Και όμως, το περιβάλλον είναι φιλικό, εύχρηστο και κατανοητό. Άλλωστε όλες σχεδόν οι τράπεζες είναι εφοδιασμένες με πλήρως λειτουργικά demos που σε βάζουν άμεσα και αβίαστα στο παιχνίδι. Το δε τηλεφωνικό help είναι συνήθως εμφανές παντού.
7. Και αν βάλω και εταιρικό web banking θα πρέπει να τα κάνω όλα μόνος μου; Όχι βέβαια. Γιατί υπάρχουν οι βοηθοί, (δηλαδή διάφορα επίπεδα χρήσης). Μπορούν να συγκεντρώσουν... να προετοιμάσουν και απλά να δώσουν την εντολή εκτέλεσης... Εγώ; Ε, ας εγκρίνω καλού κακού!
8. ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ που δεν θέλω να τους βλέπω; Και κινητή τηλεφωνία που δεν θέλω να τους ακούω... Ε τότε με δυο, τρία κλικ ξεμπέρδεψες...
9. Μεταχρονολογημένες επιταγές εκδίδει το Internet; Μέχρι εδώ δεν φτάνει η χάρη του. Μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσει κάνεις κάποια (πιο παραδοσιακή) εναλλακτική προσέγγιση, περισσότερο manual... Ίσως όμως αυτή η ανάγκη της αγοράς να μπορούσε να γεννήσει ένα νέο είδος τραπεζικού προϊόντος το Μ.Ι.Π. (δηλαδή: Μεταχρονολογημένη Ιντερνετικη Πληρωμή!), αφήστε που θα το κύρος του web θα έδινε μια αίγλη μεγαλύτερη από μια κακομοίρη τσαλακωμένη 7μηνη επιταγή.
10. Και η προσωπική επαφή; Εγώ πιστεύω ότι το e-banking όχι μόνο δεν καταργεί της διαπροσωπικές επαφές αλλά αντιθέτως της αυξάνει και θα σας εξηγήσω... εάν βγάλεις τη δουλειά σκαρτούρα (τύπωσε εξτρέ, δες αυτός πλήρωσε, ετοίμασε μισθοδοσία κτλ) και αφιερώσεις το λίγο χρόνο που είσαι στο υποκατάστημα μπορεί να γίνουν πιο ουσιαστικά πράγματα, να σου “μιλήσει” ο Τραπεζικός Υπάλληλος για ένα νέο τους προϊόν αλλά και εσύ αντίστοιχα να τους “πουλήσεις” τον εαυτό σου / την εταιρία σου – ώστε έτσι σε μια τυχόν δύσκολη στιγμή να σε δουν με περισσότερη εμπιστοσύνη...

Και μετά από αυτό το Top-10 ερωτήσεων και απαντήσεων θα μου πείτε... καλά αφού και εσύ επικροτείς το web banking προς τι η... αρχική άρνηση; Είπα να ακούσω τους συνεργάτες μου και να μπω «αρνητικά» καθώς εδώ στην Ελλάδα μας ελκύει η άρνηση... Χρησιμοποίησα βέβαια, αν προσέξατε, δύο αρνήσεις, οι οποίες οδηγούν σε μια κατάφαση... Αυτό, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και πιστοποίηση της ολόθερμης υποστήριξης μου στο web banking...
Του Philip Uhrskov Nielsen διευθύνων σύμβουλου της Creative Marketing AE στο capital.

apneagr

Ανέκδοτο της ημέρας

Μπαίνει μία γυναίκα σε μία καφετέρια και πάει και κάθεται στο μπαρ...
Την πλησιάζει ο μαύρος μπάρμαν και την ρωτάει τι θα πιει.
- Ένα Ουίσκι με πάγο, απαντάει.
Αφού της σερβίρει ο μπάρμαν πάει και.. πλένει κάτι ποτήρια στο νεροχύτη.
Καθώς έπλενε ακούει:
- Αγάπη!
- Δεν μπορεί, λέει ο μπάρμαν, κάποιος θα μπήκε και απευθύνεται σε αυτόν.
Κοιτάει λοιπόν και έκπληκτος βλέπει να μην υπάρχει κανείς άλλος στο μπαρ εκτός από την γυναίκα.
- Ε, για να μου μιλάει έτσι, θα με γουστάρει, σκέφτεται.
- Ορίστε, λέει ο μπάρμαν.
- Ένα ποτήγι νεγό παγακαλώ... απαντάει αυτή...

bill

Ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές!!



Τα σημάδια των καιρών τα ξέρετε, τα σημάδια των εκλογών δεν τα ξέρετε ;


Το πράσινο Φως των Εκλογών θα το δώσει και αυτή τη φορά η ανακοίνωση ενός συγκεκριμένου και μεγάλου έργου το οποίο θα ανακοινωθεί μετά κυμβάλων και τυμπάνων.

Πριν από δέκα πέντε χρόνια το πιο φανερό σημάδι της προκήρυξης των εκλογών, ήταν ο δρόμος Τρίκαλα-Άρτα Όμως, ο δρόμος αυτό πάει τελείωσε, έστω και μετά από 50 χρόνια.

Οι επικοινωνιολόγοι ξέρουν καλά το κόλπο, του «μεγάλου έργου» και θα το ρίξουν πάλι στην εκλογική αγορά. Είναι σαν το «θα φέρουμε Θάλασσα…Θάλασσα… Θάλασσα». Υπάρχουν ψηφοφόροι που το πιστεύουν, μην αμφιβάλετε

Βέβαια τα σημάδια είναι πολλά που δείχνουν ότι οδεύουμε για εκλογές, αλλά αυτό το σημάδι θα το επισφραγίσει, θα κλειδώσει όπως λέμε το ενδεχόμενο εκλογών.

Και για να μη σας κρατάμε σε αγωνία πρόκειται για την επέκταση της Σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας–Κοζάνης –Φλώρινας, να ξέρετε μόλις ανακοινωθεί για μια ακόμη φορά η επέκταση της σιδηροδρομική γραμμής προς Βορρά, οι εκλογές είναι πολύ κοντά.

Είναι ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι που φανερώνει τα τελευταία χρόνια ότι πρόκειται να προκηρυχθούν εκλογές σύντομα και ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις.

Λέτε αυτή τη φορά να το ξεχάσουν ;


trikalapoli

Είναι όλοι με τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ; Aπάθεια, αδιαφορία και συμπάθεια και ας μην ομολογείτε.




Πώς να εξηγήσει κανείς τη αδιαφορία όλων των θερμόαιμων οπαδών και μάλιστα ορισμένων κομμάτων κυρίως της αντιπολιτεύσεως, οι οποίοι με πολύ ευκολία σε μερικές περιπτώσεις τα ΄σπασαν όλα για το αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ακόμη και για τα δέντρα τα «πιάτα» έπεφταν βροχή.

Ενώ στην Περίπτωση του Αστυνομικού στα Εξάρχεια δεν μάτωσε μύτη, αλλά ούτε και «χαρτοπετσέτα» δεν έπεσε.

Και στην πρόσφατη επίθεση στον αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, καμιά αντίδραση.

Γιατί ;

Και στο χορό αυτόν της αδιαφορίας και της απάθειας της εξελισσόμενης Βίας που απλώνεται παντού, οι περισσότεροι συλλογικοί φορείς έχουν μπει στην λογική «μην το είδατε μην το απαντήσατε το Παναγή».

Αν η αστυνομία είναι περιττή να βγούνε και να το πούμε δημόσια πρώτα τα κόμματα και μετά άλλοι συλλογικοί φορείς, που διεκδικούν την οποιανδήποτε πολιτική πολιτιστική και κοινωνική Παρέμβαση στην Ελλάδα.

Τι περιμένουν, το επόμενο θύμα Αστυνομικού ;

Αν ζητάνε καλύτερη Αστυνομία και καλύτερη Κοινωνία ας δείξουνε με τι τρόπο ; Αν όχι, με πυροβολισμούς ;

Ο Αλέξης δικαιούται διαμαρτυρία, ο Αστυνομικός (φαίνεται η διαφορά ούτε το όνομά του δε θυμόμαστε) δε δικαιούται καμιά διαμαρτυρία ;

Ορισμένα νεκρά και αποστεωμένα κόμματα αυτό περιμένανε, για αυτό και έριχναν με τόση ευκολία λάδι στη φωτιά.

Για να βρούνε ρόλο, στη Ταξη και την Ησυχία

Να διαχειριστούνε το Φόβο και τον Τρόμο!

Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος τους!!

Άλλωστε έρχονται Εκλογές. Πως θα μαντρώσουνε τους οπαδούς τους ;

Στο χορό αυτό μπήκανε με πολύ ευκολία και ορισμένα ΜΜΕ που είχε πέσει προ πολλού η αξιοπιστία τους.

Βρήκανε ρόλο και αυτά τα αποστεωμένα ΜΜΕ γιατί ο κόσμος είχε αρχίσει να βαριέται και τα σιντί!!.


agapopolin

«O Δρόμος Τρικάλων - Καλαμπάκας κρύβει πολλές παγίδες»



Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις του ο νομάρχης Τρικάλων ομολόγησε ότι υπάρχουν ελλείψεις και ότι : «Ο δρόμος μέχρι το 6ο χιλιόμετρο με τον καινούργιο δεν έχουν την ίδια διατομή. Δηλαδή είναι στενότερος μέχρι το 6ο χιλιόμετρο και ανοίγει από το σημείο αυτό και πάνω με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τα οχήματα να μπαίνουν στον παλαιό δρόμο».

Επιπλέον συνέστησε προσοχή στους οδηγούς που μπαίνουν από τις παρόδους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι οδηγοί πρέπει να κάνουν υπομονή και να καταλάβουν πως ένας δρόμος που δεν έχει παραδοθεί κρύβει πολλές παγίδες και δεν πρέπει να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.


trikalanews

Περί πνευματικών δικαιωμάτων.


Μάθαμε ότι η Google, χωρίς καμμία προειδοποίηση, άρχισε να σβήνει αναρτήσεις από μουσικά blogs που κατά τη γνώμη τους παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα,φυσικά των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών.. Προς το παρόν τέτοια περιστατικά συνέβησαν κυρίως σε αγγλόφωνα και ισπανόφωνα blogs. Προφανώς κάποια στιγμή θα συμβεί και στα δικά μας ελληνικά blogs.. Οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν τα τελευταία χρόνια πεσμένους τζίρους. Αντί να καταλάβουν τους αυτονόητους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση και να μειώσουν τις τιμές τους στα δισκάκια που πουλάνε, ρίξανε εξ ολοκλήρου το φταίξιμο στην ελεύθερη διακίνηση μουσικής (blogs, peer-to-peer, torrents κλπ). Επικαλούμενοι το σλόγκαν που οι ίδιοι δημιουργήσανε («η πειρατεία σκοτώνει την μουσική»), έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει έναν πόλεμο, με έναν εχθρό φάντασμα. Αν Blogger και Google σβήνουν αναρτήσεις που "παραβιάζουν" πνευματικά δικαιώματα μεγάλων δισκογραφικών εταιριών χωρίς ΚΑΜΜΙΑ προειδοποίηση, ποιος μας λέει ότι στο μέλλον δεν θα αρχίσει να διαγράφει αναρτήσεις από πολιτικά και ενημερωτικά blogs που θίγουν συμφέροντα μεγάλων εταιριών και κυβερνήσεων με το περιεχόμενό τους;

greekblock , jazzmusicgr , atsarantos

Το φλουρί της εικονικής ( virtual ) e-Βασιλόπιτας στην Οιχαλία


Έγινε η κοπή της Εικονικής (virtual) e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ για το 2009 που μεταδόθηκε Live από το δορυφορικό πρόγραμμα της ERT World εκπομπή ΟΔΥΣΣΕΙΑ με τους δημοσιογράφους Αντώνη Αλαφογιώργο και Αφέντρα Βαρσαμακίδου...........



Το Dimos-oixalias.gr ήταν παρών και κατάφερε να φέρει το φλουρί στην Οιχαλία τυχερός ήταν ο συντοπίτης Σπύρος Ιακωβης με το κωδικό spiros iakovis (31004) .


Ένα μπράβο στο φίλο Σπύρο πάντα επιτυχίες........

dimos-oixalias

Και τα συγχαρητήρια τα δικά μας Σπύρο.

Ποιοι θα μείνουν κτηνοτρόφοι στο νομό μας;


Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Α.Π.Θ. για το μέλλον του κτηνοτροφικού κλάδου στην περιοχή μας, ειδικά σε ότι αφορά την ηλικιακή διάρθρωση των Τρικαλινών κτηνοτρόφων. Δυστυχώς τα συμπεράσματα δείχνουν πως το μέλλον του κλάδου στην περιοχή μας είναι αβέβαιο αν συνδυαστεί και με τη στάση της Πολιτείας.
Σύμφωνα με την έρευνα στην ηλικία των 65-66-67 ετών εμφανίζονται οι τρεις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τόσο σε πλήθος κτηνοτρόφων (146-147-135 αντίστοιχα) όσο και σε πλήθος αιγοπροβάτων (10.483-10.229-10.473 αντίστοιχα).
Εξετάζοντας τις κλίμακες ηλικιών, βλέπουμε ότι το 27,3 % των κτηνοτρόφων ανήκει στην κλίμακα 61-70 ετών και κατέχει 83.251 αιγοπρόβατα, δηλαδή το 25,4 %του συνόλου. Ακολουθεί η κλίμακα 51-60 ετών με 900 κτηνοτρόφους (20,8 %) και 69.122 αιγοπρόβατα (21,1 %).
Μετακίνηση κτηνοτρόφων
Σημαντικό κομμάτι της κτηνοτροφίας του Νομού Τρικάλων είναι μετακινούμενο τόσο σε περιοχές εντός του Νομού όσο και εκτός αυτού, επίσης έχουμε μετακίνηση από άλλους Νομούς προς τον δικό μας. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό για τις ορεινές περιοχές όπου εμφανίζονται χωρίς σημαντική κτηνοτροφία, ενώ κατά την θερινή περίοδο οι πληθυσμοί των ζώων που βόσκουν στις εκτάσεις τους πενταπλασιάζονται.
Έτσι έχουν καταγραφεί οι κτηνοτρόφοι που μετακινούνται (αναχώρηση) ανά Δήμο καθώς και τα μετακινούμενα αιγοπρόβατα.
0 Δήμος με την μεγαλύτερη μετακίνηση είναι η Φαρκαδόνα όπου το 27,55 % του συνόλου των αιγοπροβάτων της μετακινείται την θερινή περίοδο προς άλλες περιοχές, ακολουθεί ο Δήμος Παλαιοκάστρου με το 17,68 % και στην τρίτη θέση είναι ο Δήμος Οιχαλίας με το 16,65 % του ζωικού του κεφαλαίου. Οι άλλοι Δήμοι έχουν σημαντικά μικρότερο ποσοστό μετακίνησης.
Απασχόληση
Εξετάζοντας την απασχόληση σε σύνολο 4.331 κτηνοτρόφων που απασχολούνται με την αιγοπροβατοτροφία στον Νομό Τρικάλων όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του ιδίου πίνακα 5-1 οι πέντε πρώτοι Δήμοι σε πλήθος κτηνοτρόφων είναι:
1ος ο Δήμος Καλαμπάκας 403 κτηνοτρόφοι,
2ος ο Δήμος Πύλης 346 κτηνοτρόφοι.
3ος ο Δήμος Φαρκαδόνας 281 κτηνοτρόφοι,
4ος ο Δήμος Χασίων 288 κτηνοτρόφοι,
5ος ο Δήμος Μ. Καλυβίων 217 κτηνοτρόφοι.
Συγκρίνοντας το πλήθος των αιγοπροβάτων με τις αντίστοιχες μονάδες προκύπτει ο μέσος όρος ζωικού κεφαλαίου ανά κτηνοτροφική μονάδα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Παλαιοκάστρου ο οποίος είναι στην τέταρτη θέση από πλευράς πλήθους αιγοπροβάτων, ενώ στην απασχόληση είναι στην δεκάτη τετάρτη θέση, εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 166,9 αιγοπρόβατα ανά μονάδα, δεύτερος είναι ο Δήμος Φαρκαόόνας με Μ.0.158,8, τρίτος ο Δήμος Οιχαλίας με 144,3, ακολουθεί ο Δήμος Τυμφαίων με 116,7 και στην πέμπτη θέση ο Δήμος Παραληθαίων με 115,7 αιγοπρόβατα ανά μονάδα.

Του Αποστόλη Ζώη
e-erevna.gr

Αννα....


Love bites....
Anna....
Take my heart.....
δική σου.....
στη Χαρίζω.....
δική σου....
κράτησέ την....
δική σου....
γνωρίζεις το γιατί......
Love bites, love bleeds....
Love lives, love dies.....
Love begs, love pleads....
εγώ.......
Αννα μου...
δεν θέλω πια....
τίποτα.....

Love Bites....






Ακούω την αγάπη......
μα.....
δεν ακούω....
Εσένα......
Αννα.....

είσαι επικίνδυνη....

Αννα......

ακούς;

Drive (our minds)

Για τους φίλους που ...ξενυχτάνε.!!!




ευχαριστούμε φίλε gianniotis και ανταποδίδουμε.

walk over the rainbow



two words you said live between six colours

one colour exists to represent your eyes
another to represent your hairs
another one, this is your favorourite
one more for my soul

two words you said live through time
even if you spelled them for once

two words you said,
you have to look back in time
if you want to discover their sound

two words you said
you wish you had never told them

I'm just looking for a path
to walk over the rainbow to live close to these two words
just to feel happiness

you don't have any comment anna?

Ok......

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan