Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

20 ενδιαφέροντα και παράξενα πράγματα που δεν ξέρατε για την Google, την Apple και τη Microsoft


microsoft-appe-v-google

Εάν σας έλεγαν να διαλέξετε τρεις εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται καθημερινά μπροστά σας, σίγουρα θα επιλέγατε την τριάδα Google, Apple και Microsoft. Και οι τρεις εταιρείες είναι τελείως διαφορετικές, αλλά επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο την καθημερινότητα μας.Η Microsoft, η πιο παλιά από όλες, κρατάει τα ινία στην αγορά των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών. H Apple, η αμέσως επόμενη σε ηλικία, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του προσωπικού στύλ. H Google, η νεότερη, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στο διαδίκτυο να της ανήκει.Πόσο καλά νομίζετε ότι γνωρίζετε αυτές τις τρεις εταιρείες τις οποίες συναντάτε καθημερινά;...

Η σέξι φωτογράφηση της Ελεονώρας Μελέτη!



Η Ελεονώρα Μελέτη πιο σέξι από ποτέ, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Nitro που κυκλοφορεί. Παρά το κοντοκουρεμένο μαλλί της, ξαπλωμένη στον καναπέ ή στο κρεβάτι, η παρουσιάστρια της "Πρωινής Μελέτης" μας αποδεικνύει την έντονη θηλυκή της πλευρά!.....

Το ημερολόγιο της εξέγερσης…ημέρα τρίτη



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ… Από νωρίς το πρωί συγκεντρώνονται στην Πατησίων χιλιάδες πολίτες. Στις 11.00 στο γραφείο του Παπαδόπουλου γίνεται σύσκεψη με τον υπουργείο δημοσίας τάξεως, τον υπουργό παιδείας, τον αρχηγό της αστυνομίας κι άλλα στελέχη της χούντας. Αποφασίζουν να γίνει επέμβαση στο Πολυτεχνείο. Ακόμη δεν ξέρουν το πότε, αλλά η απόφαση είναι να μη χρησιμοποιηθούν όπλα παρά μόνο δακρυγόνα...



Στο πολυτεχνείο η συντονιστική επιτροπή καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε φαντασία.

Περίπου 20 χιλιάδες πολίτες ξεπέρασαν τον φόβο τους κι αυθόρμητα κατεβαίνουν στους δρόμους γύρω από το ίδρυμα. Στους τοίχους των σχολών γράφονται προβοκατόρικα συνθήματα, τα οποία οι φοιτητές τα σβήνουν. Από την Πάτρα φθάνει αντιπροσωπεία φοιτητών. Οικοδόμοι μπαίνουν πανηγυρικά στο Πολυτεχνείο.

Στην Αθήνα γίνονται πορείες και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η φοιτητική διαμαρτυρία γινεται παλλαϊκή και εξελίσσεται σε εξέγερση. Οι οικοδόμοι κάνουν πορεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με βασικό σύνθημα «δεν περνάει ο φασισμός» .

Μέχρι τις εννέα το βράδυ 100 χιλιάδες πολίτες έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης. Στήνονται οδοφράγματα . Από τις συγκρούσεις που εξαπλώνονται σε όλητην πόλη ,υπάρχουν πολλοί τραυματίες που μεταφέρονται στο Πολυτεχνείο γιατί στα νοσοκομεία τους συλλαμβάνουν. Όσοι μεταφέρονται από τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία, ξυλοκοπούνται από την αστυνομία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει τις εγκλήσεις των φοιτητών για ιατρικό υλικό.

Οι δικτάτορες έκπληκτοι παρακολουθούν και υπό καθεστώς πανικού κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Αποφασίζουν την επέμβαση του στρατού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ακούγεται η φήμη ότι έρχονται τα τανκς. Οι φοιτητές τραγουδούν.

Σε λίγο το ημερολόγιο θα δείξει 17 Νοέμβρη


από τη Μηχανή του Χρόνου

Μακράν ο καλύτερος πρώτος χορός...

απολαύστε τον!




Άντε και στα δικά σας οι λεύτεροι και οι λεύτερες!

Εντυπωσιάστηκε το ΔΝΤ από τις εκλογές!! Παγκόσμιο ρεκόρ υποταγής

Άναυδος ακόμα και ο Ντομινίκ Στρος Καν με την εθελοδουλεία των Ελλήνων. Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι πουθενά δεν έχει ξανασυμβεί η στήριξη του λαού σε... κυβέρνηση που πήρε τόσο σκληρά μέτρα. Παγκόσμιο ρεκόρ υποταγής. Για την ακρίβεια, ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε:... «Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η Αριστερά στην εξουσία νίκησε. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η Αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση». πηγή

Μια δόση από Scarlett


 


 Ένα από τα πιο σέξι τεύχη του αντρικού περιοδικού «GQ» θα είναι το τεύχος του Δεκεμβρίου.

Το περιοδικό ψήφισε ως μωρό της χρονιάς τη Scarlett Johansson και το γιορτάζει με μια ιδιαίτερα σέξι φωτογράφηση και φυσικά εξώφυλλο της ηθοποιού!

Ευτυχώς θα ξαναδούμε την 26χρονη Scarlett με μακρύ μαλλί, μια και τα extension έκαναν-ευτυχώς-και πάλι καλά τη δουλειά τους.









Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Αναφορικά με τη διαδρομή του τόπου μας και ιδίως με τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία του χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να εντοπιστεί κάποια ομαλή περίοδος όπου η ευημερία να θριαμβεύει στην κοινωνική συνοχή. Μέσα στα πολλά δεινά που περιήλθαν κατά καιρούς, είχαμε και την εμπειρία της κατοχής από ξένα στρατεύματα. Οθωμανοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Βούλγαροι πατούσαν βίαια τα εδάφη όπου όλοι υπέμεναν καρτερικά το εκ των έσω ή το έξωθεν θαύμα για την απαλλαγή από την παρουσία τους. Μαζί με το στρατηγικό ρόλο της βαλκανικής χερσονήσου συνυπήρχε και ο τομέας της οικονομικής εκμετάλλευσης του ντόπιου πληθυσμού. Τα εργατικά χέρια των Ελλήνων μαζί με το σύνολο του παραγωγικού πλούτου μετατρεπόταν σε κερδοφόρα εργαλεία για την περεταίρω οικονομική ανάπτυξη του εκάστοτε κατακτητή.
     Όλα αυτά βέβαια, οδηγούσαν τους επιδρομείς σε υπερβολικές δαπάνες είτε από πλευράς κονδυλίων είτε σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι κατά καιρούς εξεγέρσεις των υπόδουλων έκαναν αναγκαία την κλιμάκωση των επιχειρήσεων, ενώ τα γεμάτα από πτώματα στρατιωτών πλοία της επιστροφής προκαλούσαν εσωτερική γκρίνια και αβεβαιότητα για την ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων που είχαν πείσει το λαό τους για το φιλόδοξο πρόγραμμα του επεκτατισμού. Αυτά λάμβαναν χώρα και σε άλλα υπόδουλα κράτη, αλλά έγινε στο παρόν άρθρο η αρχή με την Ελλάδα ένεκα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ας ξεχάσουμε, όμως, σταδιακά τα όσα διαδραματιζόταν μέχρι και πριν από μισό αιώνα και ας ασχοληθούμε με ένα σύγχρονο μοντέλο επεκτατισμού, μάλλον πιο έξυπνο και εντελώς…… αθόρυβο.
      Αρχικά, μία δημοκρατική χώρα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το υπέδαφος, τα εργατικό δυναμικό, τους νευραλγικούς και στρατηγικούς τομείς διακίνησης υπηρεσιών και αγαθών( λιμάνια, αεροδρόμια), τις τηλεπικοινωνίες και τον προϋπολογισμό μίας άλλης δημοκρατικής χώρας. Εκμεταλλευόμενη τη διαφθορά που συνεπάγεται διαρκή και ολοένα αυξανόμενο δανεισμό, τείνει χείρα βοηθείας προς αυτή και με μικρούς όρους( ή τόκους) την ενισχύει χρηματικά. Ακολούθως, ο δανεισμός διογκώνεται συνεχώς και κάποια …. στιγμή δηλώνει αδυναμία περεταίρω ενίσχυσής της, με αποτέλεσμα η μικρή χώρα να κινδυνεύει με χρεοκοπία. Ο … αξιόπιστος μηχανισμός στήριξης των οικονομιών όλων του κόσμου που ακούει στο όνομα Δ.Ν.Τ. σώζει μετά από έκκλησή της την τελευταία με αντάλλαγμα την επιβολή σχετικών μέτρων. Η συνέχεια είναι εύκολη… Αναλαμβάνουν ρόλο οι πολυεθνικές και οι τράπεζές της μέχρι πρότινος δυνατής χώρας που δάνειζε τη μικρή.
     Σύμφωνα με τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. χαμηλώνουν τα ημερομίσθια και με αυτό τον τρόπο οι πολυεθνικές σε μικρή απόσταση από τη χώρα τους και χωρίς δασμούς( ένεκα ζώνης schengen) παράγουν προϊόντα και απλώνονται ευκολότερα χάρη και στα φτηνά εργατικά χέρια του πληθυσμού της μικρής χώρας. Οι ΔΕΚΟ αρχίζουν να ιδιωτικοποιούνται με αποτέλεσμα η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες να περνούν στους ξένους κολοσσούς. Συνεχίζοντας, ο έλεγχος των μεγαλύτερων λιμανιών και τα εμπορικότερων αεροδρομίων, σταδιακά, μετατίθεται σε αλλοδαπά συμφέροντα ( πάντοτε με χαμηλούς μισθούς προσωπικού). Εν τέλει, ακόμη και το υπέδαφος παραχωρείται σε πολυεθνικές εταιρίες έναντι πινακίου φακής και έτσι ολοκληρώνεται ένα πολυσύνθετο παζλ. Οι πολυεθνικές φορολογούνται στις χώρες προέλευσής τους και η οικονομία των τελευταίων αναπτύσσεται ραγδαία.
     Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για όλα αυτά; Βεβαίως, όλα αυτά που πριν γινόταν κτήμα κάποιας μεγάλης χώρας με τεράστιες δαπάνες και νεκρούς πολεμιστές, τώρα πια μπορεί να τα καρπωθεί μέσω της <<επεκτατικής οικονομικής πολιτικής>>. Είναι πασιφανέστατο ότι το τίμημα για την ίδια είναι κατά πολύ μικρότερο συγκριτικά με το παλαιό δόγμα του στρατιωτικού επεκτατισμού. Μήπως είναι ένα νέο είδος πολέμου; Ακολουθούν και άλλα ΄΄μικρά΄΄ σαν και εμάς κράτη…. Η εναντίωση σε όλα αυτά ελλοχεύει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας έως και της πλήρους διάλυσης της κρατικής οντότητας.
      H δημοκρατία έτσι όπως τη φανταζόμαστε οι… ρομαντικοί έπαψε να μην έχει αδιέξοδα; Άραγε όσοι πολέμησαν πριν από 37 χρόνια για την επικράτησή της, εργάστηκαν με γνώμονα την ιδιοτέλεια με αποτέλεσμα να χάσουμε την πολιτική ανεξαρτησία μας; Ίσως όσοι ξεσηκώθηκαν τότε με πίστη σε ένα όμορφο όραμα να δακρύζουν από αγανάκτηση για τα κατορθώματα των συντρόφων τους. Η δημοκρατία είναι δίκαιη και εκφράζει την πρόοδο, πλην όμως οδήγησε τον εαυτό της στον ξεπεσμό…. μαζί της και όσους την πίστεψαν.

Άνθρωπος έχασε 20 εκατομμύρια δολάρια μετά την επισκευή του laptop του!

Ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη έχει χρεωθεί την κλοπή 20 εκατομμυρίων δολαρίων από πλούσιο μουσικό, μετά την επίσκεψή του σε εταιρεία για την αφαίρεση ιού από τον φορητό υπολογιστή του.

Η απίστευτη ιστορία ξεκίνησε το 2004, όταν ο πλούσιος πιανίστας Roger Davidson ζήτησε από τον Mount Kisco, ιδιοκτήτη καταστημάτων με υπολογιστές, Vickram Bedi, και την Ισλανδή φίλη του Helga Invarsdottir, να αφαιρέσουν έναν ιό από τον υπολογιστή του.

Όταν έμαθαν για το μέγεθος της περιουσίας του Davidson,...

Εκλογές το Μάρτη βλέπει η Ρηγίλλης

Πυρετώδεις διεργασίες στη ΝΔ

Είναι ξεκάθαρο. Εκλογές μέχρι και το Μάρτη βλέπει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τουnewsbeast.gr η ηγεσία της ΝΔ με αποτέλεσμα όλος ο μηχανισμός της να λειτουργεί υπό αυτήν την κατεύθυνση. Οι πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων δείχνουν πως το κόμμα πήγε «συμπαθητικά» καθώς στελέχη της Ρηγίλλης υπενθυμίζουν πως τον Αύγουστο μιλούσαν για μόλις δύο με τρεις περιφέρειες και τώρα πήραν πέντε. Πάντως το αποτέλεσμα που πλήγωσε περισσότερο ήταν αυτό στην Πελοπόννησο.
πηγή

Ροζ βίντεο γνωστής κυρίας της showbiz με ποδοσφαιριστή

Ροζ βίντεο και γυμνές φωτογραφίες επώνυμης κυρίας της σόουμπιζ με γνωστό ποδοσφαιριστή κυκλοφορουν στα χέρια παπαράτσι και σύντομα στο internet. Πώς βγήκαν οι κρυφές ερωτικές στιγμές της γνωστής τηλεπερσόνας στη δημοσιότητα;

Πριν λίγες μέρες έγιναν διαπραγματεύσεις από τηλεφώνου μεταξύ της επώνυμης sexy κυρίας με τον φωτορεπόρτερ που έχει το ροζ βίντεο-φωτογραφίες για να περιέλθει το υλικό στα χέρια...
της και να εξαφανιστούν τα αρχεία, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Η λαμπερή κοπέλα της showbiz...

Οι «Χωριάτες» ενδιαφέρονται για το Σισέ

Ανεπίσημες κρούσεις της Άστον Βίλα για τον γάλλο άσσο

Η Άστον Βίλα έχει στο στόχαστρό της τον Τζιμπρίλ Σισέ, όπως γράφει το France Football. Τον Γάλλο επιθετικό επιθυμεί ο προπονητής Ζεράρ Ουγιέ, που τον είχε παίκτη και στη Λίβερπουλ.

Οι «χωριάτες» έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση, αφού Κάριου και Χέσκι είναι τραυματίες και ο μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Αγκμπονλαχόρ. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει και ανεπίσημες κρούσεις της Αστον Βίλα για τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού.

Η ιστοσελίδα του France Football...

Θεέ μου αμάρτησα...


πηγή

Η Ελλάδα του 70%

Το ότι το πολιτικό σύστημα θα πανηγύριζε μετά τις εκλογές, πάνω στο πτώμα της ελληνικής δημοκρατίας, ήταν αναμενόμενο. Το γεγονός ότι το 70% του ελληνικού λαού «θα τους έφτυνε και αυτοί θα επέμειναν ότι ψιχαλίζει», ήταν επίσης αναμενόμενο. Το ότι οι νεοταξίτες θα στόχευαν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν γνωστό εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια. Όπως γνωστή και αναμενόμενη είναι η συνολική ανατροπή του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, η οποία βρίσκεται προ των πυλών. Μια ανατροπή την οποία δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο και επιχειρούν να...

Η Lady Gaga… παιδί της Madonna και του Elton John!

Τάδε έφη Jon Bon Jovi
Ο τραγουδιστής των Bon Jovi σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «People» έκανε ένα σχόλιο που συζητηθεί.

Αναφερόμενος στo φαινόμενο Lady Gaga ο Jon Bon Jovi δήλωσε: «Αν ο Elton John και η Madonna είχαν ποτέ παιδί, τότε αυτό θα ήταν η Lady Gaga».

Τώρα πως θα αντιδράσει το υποτιθέμενο ζευγάρι για αυτό το σχόλιο αναμένουμε με ανυπομονησία!

EUROSTAT: 15, 4 % το έλλειμα και 126.8 % το χρέος.


Καληνύχτα Ελλάδα…… Αντίο Έλληνες



Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τις επιλογές των ψηφοφόρων (αλλά και αυτών που προτίμησαν την αποχή) είναι βέβαιο ότι δεν αξίζει να θυσιαστεί κάποιος για τη χώρα αυτή. Είναι πλέον εμφανές ότι οι νέο-Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους υπέροχους πατριώτες Έλληνες που περπάτησαν τη γη αυτή. Έρχονται πολλά δεινά για την Ελλάδα και τους Έλληνες και είναι κρίμα που βάζουν όλοι το προσωπικό τους συμφέρων και την καλοπέραση πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας. Είχαμε ως Έλληνες την ευκαιρία να δώσουμε ένα...
ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που κυβερνούν, αλλά προτιμήσαμε τον φραπέ και την αδιαφορία. Δυστυχώς η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος πάει για αφανισμό και κάνεις δεν ενδιαφέρεται.

Πρέπει επιτέλους να δεχτούμε ότι η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος φτάνει στο τέλος του.
Με μαθηματική ακρίβεια και τους προδότες που κυβερνούν, σε μερικά χρόνια η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα, ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Καληνύχτα Ελλάδα…… Αντίο Έλληνες
Πηγή

Γιατί ο Σαμαράς επέμενε τόσο ότι κέρδισε 33 από τους 52 νομούς;;

Τι να πω... Μάλλον ελπίζει αν και έχει χάσει τα αυγά με τα πασχάλια μέσα στην ΝουΔου ότι θα κερδίσει τις βουλευτικές Εκλογές. Να δούμε πόσο θα αντέξει και αυτός που φέτος από ότι έμαθα δεν τον κάλεσαν στο συνέδριο της λέσχης (καταλαβαίνετε).

Πάντως την απάντηση την γνωρίζω. Μου την είπε ο Εναλλακτικός.

Χαμογελάστε!

Ήρθε ο φωτογράφος του blog! θα μας βγάλει μερικες φωτογραφίες για ενθύμιο!
σκεφτείτε κάτι όμορφο κ φορέστε το πιο χαρούμενο χαμόγελο, λέγοντας
cheese!

Εις υγείαν των κορόϊδων έπαιξε δηλ η κ. Χρύσα Αράπογλου στο Χρηματηστήριο και επειδή έχασε μας έστειλε το λογαριασμό...


Είμαστε στο 1999. Το Χρηματιστήριο ανθεί και η κ. Χρύσα, ναι ναι η Αράπογλου ντε, μετά από insider tip προφανώς αποφασίζει ξαφνικά να ανοίξει κωδικό σε χρηματιστηριακή και να παίξει στο Χρηματιστήριο. Ανοίγει λοιπόν ένα κωδικό και στις 22 Σεπτεμβρίου 1999, αγοράζει 1.500 μετοχές ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΛΛΑΣ και 5.000 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, αξίας 59 εκ δραχμών. Τώρα αρχίζει το ωραίο:

Δεν πληρώνει τίποτα όπως έπρεπε εντός τριών ημερών και στις 13 Οκτωβρίου δίνει εντολή να πουλήσουν τις 5.000 μετοχές της ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ έναντι 33+ εκ ευρώ...

Δώρο Χριστουγέννων 2010


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ... ΗΛΕΝΙΑΣ!


Για τα μάτια της μοντέλας έκλαψαν πολλά ματάκια, αλλά έκλαψε και ο εμπνευστής της απάτης με 8 μήνες φυλακή, πόσες ακόμη Ηλένιες δεν έχουμε ανακαλύψει;

Με τα τόσα ψέματα που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν γύρω από το "Πολυτεχνείο", κοντεύει να χάσει την αίγλη της η Ηλένια Ασημακοπούλου, το "ωραιότερο" ψέμα της περιπτώσεως.

Η "θλιβερή" ιστορία της Ηλένιας -για όσους δεν την ξέρουν ή δεν την θυμούνται- έχει έτσι: Την πρώτη επέτειο του "Πολυτεχνείου", το 1974. ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων "νεκρών" (σύγχρονων και παλαιότερων, μια και είχαν βάλει φωτογραφίες σκοτωμένων του 1944, του 1950 κλπ) που γέμισαν το πολυπαθές κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο -που έμεινε στην "ιστορία" σαν της Ηλένιας το κάγκελο"- υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: "Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει....

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη!


Ένας πλούτος που δεν συμφέρει τη Νέα Τάξη να γίνει γνωστός στους Έλληνες...! Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με ....
όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την..... ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ....

ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ "ΤΟΛΜΗΣΕ" ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΛΕΣΧΗ! ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΒΗΜΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΑΚΡΑΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ" ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΕΣΧΗ: Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ) που συμμετείχε στην εφετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ισπανία...

Ποιος δίνει αυτά τα στοιχεία και περιμένει να τα πιστέψουμε κιόλας...


ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Καταστροφή, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για την Ευρώπη θα ήταν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro (δημοσιεύεται  Τρίτη) ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυτό. «Το σενάριο αυτό αποκλείεται. Θα ήταν καταστροφικό για τους Έλληνες πολίτες δεδομένης της θυσίας που γίνεται για να διορθωθούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας»,...
δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν επίσης καταστροφικό για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και το ευρώ». «Συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι. Έχουμε ήδη διαψεύσει όσους δεν πίστευαν πως η Ελλάδα μπορεί να βάλει τους λογαριασμούς της σε τάξη. Η προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Πηγή

Η κάμερα ταχύτητας – λοταρία

Ο Kevin Richardson, ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό της Volkswagen, The fun theory. Το χρηματικό έπαθλο όμως δεν ήταν αρκετό. Η Volkswagen θεώρησε ότι η ιδέα του ήταν τόσο καλή που την εφάρμοσε σε ένα δρόμο της Στοκχόλμης και τελικά η ιδέα του αποδείχθηκε αποτελεσματική. Δείτε πως … Πηγή

Πώς το street view βοήθησε αυτον τον άνθρωπο..

Ο  56χρονος Μπομπ Μόσι ήταν ένας χαρακτηριστικός κοιλάρας Άγγλος. Τον ελεύθερο χρόνο του εκτός από μπύρες κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κέικ και μπισκότων… και είχε γίνει 165 κιλά.
Η τεχνολογία όμως ήρθε και τον βοήθησε καθώς ο Μπομπ δεν είχε δει ποτέ τον εαυτό του στον καθρέπτη. Μια μέρα τρώγοντας τις αγαπημένες του λιχουδιές είδε τον εαυτό του στο Google Street View  και  υπέστη σοκ από το βάρος του.  Όταν είδε τον εαυτό του συνειδητοποίησε τις διαστάσεις του και έτσι πήρε απόφαση να κάνει δίαιτα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ντέιλι Τέλεγκραφ όταν είδε κάποια στιγμή πέρυσι,  τον εαυτό του στο Google Street View κάνοντας χρήση της κάμερας 360 μοιρών, "τρόμαξε" κι αποφάσισε να χάσει βάρος.
Ο Μπομπ κάνοντας πολλές θυσίες και αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθεις ζυγίζει σήμερα  90  κιλά.
Πηγή

Από Δήμαρχος.. Κλητήρας.



Τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα για τον Άρη, φαίνεται πως κλόνισαν μια άλλοτε σχέση αγάπης, αυτή μεταξύ της super 3 και του προπονητή της ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Φαίνεται μάλιστα πως η χθεσινή ήττα από τον Ηρακλή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την έντονη αντίδραση των φιλάθλων του Άρη, η οποία εκφράστηκε τόσο με ανακοίνωση της super 3 όσο και με την  παρουσία δεκάδων φίλων του Άρη έξω από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή (τελικά η αποστολή δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο και δε συνέβη το παραμικρό) ....

ΕΚΛΟΓΟ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ

Βλέποντας όλα τα εκλογικά αποτελέσματα και το απόλυτο θέατρο του παραλόγου σε όλες τις σχετικές εκπομπές στην TV, δε θα μπορούσα παρά να σχολιάσω σαν ένας απλός και αμέτοχος θεατής όλα αυτά που παιζόταν μπροστά στα μάτια μου.


- Ο κος Παπακωνσταντίνου συνοφρυωμένος, σα να μην είχε κοιμηθεί καθόλου κοντραριζόταν με όλους και με όλα και δεν έπειθε με τίποτε. Είμαι βέβαιος πως τα νέα μέτρα έρχονται. Και θα είναι σκληρά.

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί κανείς δε ρώτησε για την αποκάλυψη του Τέρενς Κουίκ για το Bloomberg?

- Ο ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτεί λίγο αυτούς που στέλνει στα πάνελ…

Περιζήτητος ο Τοροσίδης

Μπάγερν και Μάντσεστερ στέλνουν τους σκάουτερ τους στο παιχνίδι της εθνικής με την Αυστρία για να παρακολουθήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν Μονάχου θα βρίσκονται στο παιχνίδι της εθνικής για να παρακολουθήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sportday».

Οι Γερμανοί παρακολουθούν από πέρυσι τον Έλληνα μπακ, κυρίως σε επίπεδο εθνικής, ενώ η Γουνάιτεντ τον παρακολούθησε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θα τον παρακολουθήσει και με την ΑΕΚ, γεγονός που δείχνει ότι το σκάουτινγκ έχει φτάσει στο τελευταίο επίπεδο και πλέον οι Άγγλοι θα αποφασίσουν αν θα κινηθούν ή όχι.

Βέβαιο ο Ολυμπιακός θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τοροσίδη που ισχύει μέχρι το 2013, καθώς θέλει να αναπροσαρμόσει την ρήτρα του που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια.
Πηγή

Ποιοι εκλέγονται στον Δήμο Φαρκαδόνας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Φαρκαδόνας, εκλέγονται 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι...
Αθανάσιος Ζιώγκος, Αθανάσιος Μεριβάκης, Δημήτρης Χαντζής, Ευαγγελία Στεργίου,  Χαρίλαος Γαλάνης, Ιωάννης Γεωργολόπουλος, Περικλής Γιώτας, Ευάγγελος Ζαφείρης του Ιωάννη, Γιώργος Καϊνανάς, Νίκος Κοσμάς, Κώστας Κουτής, Χρήστος Λόης, Γιώργος Μακρής,  Μιχάλης Μπαγιώτης, Νίκος Μπαντής, Αθανάσιος Νεοφώτιστος, Θόδωρος Παπακυρίτσης,  Ιωάννης Παπαχρήστος, Δημήτρης Παππάς,  Δημήτρης Ρίζος,  Ιωάννης Ρίζος, Ιωάννης Στάμος, Κώστας Τέλλιος,  Αθανάσιος Τζίρμπης, Βασίλης Τσιάντος, Κίμωνας Χαλβατζάς και Βάιος Χριστοδούλου.
Πηγή

Τρόικα: Για να πάρετε την 4η δόση βάλτε "μαχαίρι" στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα"

Όλα είναι ένα σχέδιο να μας κάνουν ανήμπορους, να μην σκεφτόμαστε και να μην έχουμε όρεξη για τη Ζωή. Τι δουλειά έχετε ρε να πειράξετε τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Που χρωστάω εγώ στο κράτος που ποτέ δεν με πλήρωσε ούτε μια δεκάρα. Κόβεις από τους μισθωτούς και έτσι κάνεις πλούσιους και δυνατούς τους λίγους. Φως Φανάρι ήταν ότι μετά τους δημόσιους θα έρθει και η σειρά των ιδιωτικών και αυτοί μας κάνανε να τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια.

Το θέμα στο οποίο οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να τηρήσουν "σκληρή στάση", είναι το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων.

Οι εργασιακές σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχουν σήμερα και την Τετάρτη οι ελεγκτές της τρόικας με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.

Κατά τη συνάντηση του Οκτωβρίου, οι επιθεωρητές της τρόικας, είχαν ζητήσει την εξοικονόμηση 1,5 με 2 δισ. ευρώ στο χώρο της Υγείας και τα Ασφαλιστικά....

Κορυφαία λέξη του 2010… η «βουβουζέλα»!

Το πιθανότερο είναι ότι σαν σήμερα έναν χρόνο πριν, δεν θα πήγαινε καν το μυαλό σας τι ακριβώς μπορεί να είναι η «βουβουζέλα». Τώρα σίγουρα ξέρετε!

Η «βουβουζέλα» είναι μια από τις πιο διάσημες λέξεις για το 2010, σύμφωνα με το Global Language Monitor το οποίο αναλύει τις τάσεις που ισχύουν στις λέξεις, με έμφαση στα παγκόσμια αγγλικά.

«Οι πιο γνωστές λέξεις για αυτή τη χρονιά προέρχονται από μια περιβαλλοντική καταστροφή, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πολιτικοί ιδιωματισμοί, νέες λέξεις βασισμένες σε αρχαίες, από έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο οικονομικό κολοσσό και μια ηρωική διάσωση που κυριαρχούσε τις τελευταίες μέρες» λέει ο Paul JJ Payack, πρόεδρος του Global Language Monitor.

«Spillcam» είναι η λέξη που χρησιμοποίησαν οι περισσότεροι για να περιγράψουν τις εικόνες που ανέδειξε υποβρύχια κάμερα από την τεράστια οικολογική καταστροφή εξαιτίας του πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού. Η «βουβουζέλα» από την άλλη μεριά, είναι το εθνικό μουσικό όργανο των αφρικανών που έγινε παγκοσμίως γνωστό από το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική και κατά γενική ομολογία… μας πήρε τα αυτιά! Το πιο γνωστό όνομα για το 2010 είναι το «Hu» από τον κινέζο πρόεδρο Hu Jintao.

Η ανάλυση και καταγραφή της παγκόσμιας φρασεολογίας ξεκίνησε από το 2000 και για εκείνη τη χρονιά οι πιο γνωστές λέξεις ήταν το «dot.com» και «W» από τον τότε αμερικανό πρόεδρο George W. Bush. Στις πιο γνωστές λέξεις της δεκαετίας περιλαμβάνονται το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», «9/11» και το όνομα «Obama». Την περυσινή χρονιά δυο από τις πιο γνωστές λέξεις ήταν το «Twitter» και ο «H1N1».

πηγή

Γκοβού και πάλι... κραιπάλη

Ο Γάλλος, πάρά τις παρατήρησεις και το "τελεσίγραφό" του Παναθηναϊκού, δε λέει να συνετιστεί και άρχισε πάλι τα νυχτοπερπατήματα.

Αυτή τη φορά, η ισοπαλία με τη Λάρισα ήταν η αφορμή για να βγεί, να ξεσκάσει και να ξεχαστεί. Ο 31χρονος επιθετικός, άρχισε το νυχτερινό..."τούρ" του, αργά το βράδυ του Σαββάτο από το κέντρο της Αθήνας και κατέληξε σε μαγαζί στρίπ σώου της λεωφόρου Συγγρού.

Αν και ο Παναθηναϊκός είχε προπόνηση το πρωΪ της Κυριακής, ο Γκοβού έμεινε έξω μέχρι τις 05:30 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να μην πάει στην Παιανία, για να προπονήθεί επικαλούμενος ενοχλήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η αντίστροφη μέτρηση για να δεί ο Γάλλος την πόρτα της εξόδου έχει αρχίσει για τα καλά, καθώς η διοίκηση των "πρασίνων" έχει ενημερωθεί για το νέο ξενύχτι του "Ουίσκι Γκοβού", όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του.
Πηγή

USB-υπολογιστής-ψηφιακή τηλεόραση

Πολλές οι λειτουργίες του Terratec Cinergy Τ Stick Dual RC
Η εταιρία Zegetron S.A σε συνεργασία της με την TERRATEC κυκλοφόρησε το Terratec Cinergy Τ Stick Dual RC, που σε χρόνο μηδέν μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε ψηφιακή τηλεόραση(Mpeg4). Απλά συνδέστε το Cinergy Τ Stick Dual RC με μια ελεύθερη θύρα υποδοχής USB στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το λογισμικό TerraTec Home Cinema Basic TV που περιέχει...

O Μπουτάρης τώρα δικαιώνεται....Επανέφερε ο Ο.Η.Ε. το "Macedonian" για τη γλώσσα της FYROM !!!



Έγραψε το taxalia
Δεν πρόλαβαν να γράψουν τη χθεσινή μας ανακάλυψη τα Ελληνικά ΜΜΕ, και μόλις πριν από 1 λεπτό, ο ΟΗΕ ξανάλλαξε την κάρτα της FYROM και πρόσθεσε στο πεδίο γλώσσα την εξής περιγραφή:

Macedonian (of the former Yugoslav Republic of Macedonia)

http://unterm.un.org/


Eίπε ο "δημαρχοπροφήτης" Μπουτάρης του 16,5% και μερικών ψήφων παραπάνω από τον Γκιουλέκα..

Ο σκουλαρικάς, το ιερό χαρακίρι και το δεντροκωλοδάκτυλο απο τον Dr.SeenG

Ένα από τα κριτήρια για να εκτιμήσεις(;) κάποιον πολιτικό, είναι και η εικόνα που σου βγάζει σαν προσωπικότητα. Η αλήθεια είναι πως τον Μπουτάρη δεν τον συμπαθώ ως άνθρωπο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μού βγάζει μια αντιπαθητίλα άλλο πράμα... (είμαι και γαμώ τους λεξιπλάστες, παραδεχτείτε το). Είδα όμως κάτι πάνω του και μου άρεσε πολύ. Είναι μαγκάκος. Προσέξτε την εικόνα δίπλα: Παρά τα 68 του χρόνια, φοράει σκουλαρίκι. Εγώ στα 25 έβγαλα και τους τρεις κρίκους μου γιατί θεώρησα πως μεγάλωσα για τέτοια πράγματα… Δείτε επίσης και το χέρι του. Έχει χτυπήσει ωραίο τατουάζ ο μάστορας.

Μπουτάρης νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης λοιπόν. Και Καμίνης νέος δήμαρχος Αθηνών. Δηλαδή έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να μας ξεσκίσει κανονικά σαν κράτος για να ρίξει τα δύο μεγαλύτερα προπύργια της Νουδού. Η αλήθεια είναι πως οι δύο μεγαλουπόλεις μας χρειάζονταν αλλαγή μετά από τόσους ανεκδιήγητους κρετίνους που τις διοίκησαν. Μακάρι οι καινούργιοι να διαψεύσουν την καχυποψία και την εμπάθειά μου προς τα πρόσωπά τους…

«Πρόγραμμα Τιτάνας» για το Facebook

Μια νέα υπηρεσία που ενσωματώνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και, παράλληλα, υποστηρίζει την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων και διαθέτει μηχανισμούς φίλτρων παρουσίασε ο Mark Zuckerberg, επικεφαλής του Facebook.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η νέα υπηρεσία δεν αποτελεί ανταγωνιστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Είναι ένα σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που ενσωματώνει το email ως μέρος του» τόνισε.
Η υπηρεσία, γνωστή μέχρι πρότινος με την προσωρινή ονομασία «πρόγραμμα Τιτάνας», θα είναι διαθέσιμη αρχικά μέσω ενός συστήματος προσκλήσεων, ανάλογο με αυτό που γνωρίσαμε στο παρελθόν κατά το λανσάρισμα υπηρεσιών από την Google. Σε όλους τους χρήστες του Facebook, που υπολογίζεται πως ξεπερνούν κατά πολύ το μισό δισεκατομμύριο, θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν και λογαριασμό email της μορφής «@facebook.com».
Οι άνθρωποι του Facebook παρουσιάζουν τη νέα υπηρεσία σαν μια εξελιγμένη έκδοση των υπηρεσιών chat, ενώ ο M. Zuckerberg έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το email «είναι αργό... Δεν νομίζουμε πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα είναι ένα μοντέρνο σύστημα διαχείρισης μηνυμάτων».
Πηγή

Μυστηριώδης ανακοίνωση από την Apple

Με την αγωνία θα μείνουμε ως τις 5 το απόγευμα να δούμε τι μας ετοιμάζει η Apple.
Photo for this article
Η εταιρεία της Apple, ανέβασε σήμερα στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, μία αινιγματική ανακοίνωση!

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο της Apple υπάρχουν τέσσερα ρολόγια με την ώρα για τη Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο που δείχνουν τις τρεις το μεσημέρι ώρα Γκρίνουιτς (πέντε στην Αθήνα), ενώ αναφέρει ότι "αύριο είναι μια άλλη ημέρα, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ".

Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να εγκαινιαστεί live streaming για το iTunes.
(Πηγή φωτογραφίας: apple)

Η αποχή, του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Η ΠΟΛΥΧΑΪΔΕΜΕΝΗ απ' όλους αποχή αναδείχτηκε χθες πάλι όχι απλώς νικήτρια των εκλογών, αλλά θριαμβεύτρια.

Πολυχαϊδεμένη, γιατί σαν νοοτροπία γίνεται ανεκτή από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, άσχετο που τα δύο μεγάλα την ξορκίζουν φραστικά και καλούν το λαό να την απορρίψει σαν στάση πολιτικής.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα, αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα, που με τη νοοτροποία διεφθαρμένης διακυβέρνησης και το στενό κομματισμό τους εμφύσησαν τη διάθεση αποχής στο λαό, τον καλούν να την απορρίψει σαν στάση κομματικής τοποθέτησης.

ΤΟ ανησυχητικό φαινόμενο, όμως, δεν είναι η νοοτροπία των κομμάτων. Είναι, που οι πολίτες, οι οποίοι απέχουν, μάλλον δεν ξέρουν ότι ακόμα και αν απόσχουν όλοι εκτός από 100, θα τους κυβερνήσει αυτός που θα πάρει 51 ψήφους.

ΘΑ τους κυβερνήσει, σημαίνει ότι αυτός θα αποφασίζει, μαζί με τους εκλεγμένους συμβούλους και την εκάστοτε κυβέρνηση για τη ζωή τους. Για τη ζωή αυτών που απείχαν. Αυτό είναι το κέρδος όσων γυρίζουν την πλάτη στην εκλογή!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ μια μόνιμη επωδός στο λαό, και κυρίως στις νεότερες γενιές: «Ολοι είναι ίδιοι», «όλοι είναι ψεύτες», «κανείς δεν κάνει τίποτε», «γιατί να τους ψηφίσω;»

ΔΕΝ κυκλοφορεί μια επωδός στο λαό που να απαντά: «Φτιάχνω κάτι δικό μου, κάτι καινούργιο, για ν' αλλάξω τα πράγματα. Να γίνουν όπως νομίζω εγώ». Κι αυτή η στάση δεν απουσιάζει μόνο στην πολιτική. Απουσιάζει από την κοινωνική στάση της τελευταίας 20ετίας τουλάχιστον, με αποκορύφωμα την τελευταία δεκαετία.

ΠΟΥ παράγεται η στάση της απουσίας συμμετοχής; Στα σπίτια κατά κύριο λόγο. Η δυσκολία επιβίωσης στις δεκαετίες του '40 και του '50 έδωσε τη θέση της, αργά αλλά σταθερά, σε μία όλο και μεγαλύτερη ευκολία, που κορυφώθηκε από το 1990 μέχρι το 2008 σε μια ευμάρεια.

ΤΟ φαινόμενο θα έπρεπε να ενθουσιάζει, αν δεν στηριζόταν πάνω σε ένα ψέμα: Η ευμάρεια δεν χτίστηκε πάνω σε μια συμμετοχική οικονομική δημοκρατία. Δεν χτίστηκε, δηλαδή, επάνω στη νοοτροπία της συμμετοχής του λαού στα κοινά. Και κυρίως στον κοινό κορβανά.

ΧΤΙΣΤΗΚΕ πάνω στον απόλυτο ατομισμό και την κλοπή. Στο αδήλωτο χρήμα και τη φοροκλοπή. Χτίστηκε πάνω στη μαύρη οικονομία.

ΕΤΣΙ, ενώ ένα κομμάτι του λαού συμμετείχε στο χτίσιμο της χώρας ένα άλλο συμμετείχε μόνο στην είσπραξη.

ΟΛΟ αυτό το φαινόμενο, που ευνοήθηκε από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, δημιούργησε μια ηθική. Μια νοοτροπία μέσα στις ίδιες τις οικογένειες. Οι οποίες, όλο και πιο πολύ βολεύτηκαν με την ανώδυνη και χωρίς επιπτώσεις κριτική του καναπέ, που προτιμήθηκε από την επώδυνη και με επιπτώσεις συμμετοχή στην ανατροπή μιας κακοδιοίκησης -δικής τους, όχι κάποιου τρίτου- ή ακόμα και τη συμμετοχή στη δημιουργία μιας καλύτερης διοίκησης.

Η ΑΠΟΧΗ, λοιπόν, από το δικαίωμα -και όχι υποχρέωση- της ψηφοφορίας δεν είναι απλώς ένα πολιτικό συγκυριακό φαινόμενο, που θα περάσει. Είναι ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο που δημιουργεί υποτελείς και όχι διαμαρτυρόμενους.

ΟΙ διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται στους δρόμους, σε κοινωνικούς σχηματισμούς στις γειτονιές, σε πολιτικούς σχηματισμούς, που πιστεύουν και ρισκάρουν. Διακινδυνεύουν την ησυχιούλα τους και μερικές φορές την ελευθερία τους. Αν ενδιαφέρονται για τα κοινά. Αλλιώς, είναι απλώς αδιάφοροι και αμέτοχοι. Δηλαδή υποτελείς.

Του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη στην Ελευθεροτυπία της 15/11/2010

Παραιτείται ο Ψινάκης από Δημοτικός Σύμβουλος... αφού δεν βγήκε ο Κακλαμάνης!

Τώρα δηλώνει πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την θέση του δημοτικού συμβούλου γιατί δέχεται σφοδρή κριτική καθώς οι περισσότεροι συνεργάτες του...

Κακλαμάνη δεν θέλουν να τον βλέπουν μπροστά τους. Τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα και την καταψήφιση του Νικήτα από τους δεξιούς συντηρητικούς ψηφοφόρους. Καραγκιόζης ο Ψινάκης. Ακόμα μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες, όμως αυτοί που τα ρίχνουν επάνω του. Τώρα κατάλαβαν ότι με τον Ψινάκη θα έπαιρναν τον π...λο; Ο Κακλαμάνης που τον επέλεξε δεν έχει καμία ευθύνη;
Πηγή

Το ημερολόγιο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου…ημέρα δεύτερη




15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973. Η φοιτητική διαμαρτυρία λαμβάνει αντιδικτατορικό χαρακτήρα.Ο σταθμός καλεί τους πολίτες στο κέντρο της πόλης. Κυκλοφορεί η εφημερίδα του ελεύθερου πολυτεχνείου. Η αστυνομία ξυλοκοπεί...

όποιον κι όπως μπορεί. Στις 4 το απόγευμα κάνεις δεν μπορεί να μπει ή να βγει από το πολυτεχνείο. Τα μεσάνυχτα ο λαός της Αθήνας κατεβαίνει στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το πολυτεχνείο.

800 μαθητές κάνουν συνέλευση στην αίθουσα της αρχιτεκτονικής. Ανοίγουν οι πύλες του πολυτεχνείου αλλά κανείς δε βγαίνει. Έξω οι συγκεντρωμένοι είναι περισσότεροι από δύο χιλιάδες.

Ακούγονται συνθήματα: «η χούντα θα πέσει από το λαό , ο λαός πεινάει το κεφάλαιο μασάει, έξι χρόνια αρκετά δε θα γίνουμε εφτά».

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τις οκτώ χιλιάδες και περίπου οι μισοί παρέμειναν όλη τη νύχτα στην οδό Πατησίων. Εργάτες συμμετέχουν συμβολικά στην φοιτητική διαμαρτυρία. Οι πολίτες συντονίζονται με τον ραδιοφωνικό σταθμό των ελεύθερων πολιορκημένων. Η χούντα τρομοκρατείται κι ετοιμάζεται να λύσει το πρόβλημα με το μόνο τρόπο που γνωρίζει. Τη βία. Το ημερολόγιο γράφει 15 Νοεμβριου. Η ιστορία δεν έχει γραφτεί ακόμη.

από τη Μηχανή του Χρόνου

Σε μεταβατική κατάσταση το πολιτικό/κομματικό σύστημα, του Χ. Βερναρδάκη


Κάθε εκλογική αναμέτρηση εθνικής εμβέλειας συνιστά τη γενική «ιδεολογική απογραφή» των κοινωνικών και πολιτικών τάσεων. Είναι δυνατόν επομένως να καταγραφεί καταρχήν η εικόνα που προέκυψε από τις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής ως προς την εκλογική δύναμη των κομμάτων και των οιονεί πολιτικών δυνάμεων, βάσει των ψήφων των επίσημων υποψηφίων που υποστήριξαν καθώς και των «ανεξάρτητων συνδυασμών». Η καταρχήν αυτή εκλογική επιρροή αποτυπώνεται στον Πίνακα 1.

Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω ποσοστά εμπεριέχουν ένα βαθμό «μεροληψίας», λόγω κάποιων επιμέρους κομματικών αλληλοϋποστηρίξεων και συνεργασιών. Η ανάλυση των εκλογικών δεδομένων ωστόσο δείχνει ότι οι περισσότερες από αυτές αλληλοεξουδετερώνονται και δεν επηρεάζουν τη γενική εικόνα. Είναι επίσης αυτονόητο ότι τα παραπάνω ποσοστά καταγράφηκαν με βάση τις όποιες ιδιαιτερότητες έχουν αυτού του τύπου οι εκλογές (επιλογή προσώπων, τοπικές ιδιομορφίες, απουσία εκλογικής παράδοσης στην κλίμακα των περιφερειών, απουσία των πολλών και διάφορων συνδυασμών που κατέρχονται συνήθως σε βουλευτικές εκλογές).

Δεν παύουν ωστόσο να αποτελούν τη στέρεη και πραγματική βάση των εκλογικών συσχετισμών με την οποία θα πορευτεί το κομματικό σύστημα τους επόμενους μήνες της εκλογικής και κοινωνικής ρευστότητας.

Τα βασικά συμπεράσματα

Από τις εκλογές αυτές προέκυψαν δύο βασικά συμπεράσματα. Πρώτον, επιβεβαιώθηκε η μεταβατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το (μεταπολιτευτικό) πολιτικό και κομματικό σύστημα και η οποία αφορά όλα τα κόμματα, τους χώρους και τις ευρύτερες πολιτικές παρατάξεις. Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε η πτωτική τάση του δικομματισμού, που παρατηρείται σταθερά μετά τις εκλογές του 2004 και η οποία εκφράστηκε ήδη με τις δύο βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με τις ευρωεκλογές του 2009 και τις περιφερειακές του 2010. Το δικομματικό άθροισμα φτάνει το 67,2% και βρίσκεται επί της έγκυρης ψήφου δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το περσινό 77,4% (που ήταν και το ιστορικό χαμηλότερό του για βουλευτικές εκλογές).

Η σημερινή εικόνα των πολιτικών κομμάτων

Το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει σε ένα χρόνο διακυβέρνησης 1.129.300 ψηφοφόρους και 9,3 ποσοστιαίες μονάδες επί της έγκυρης ψήφου του εκλογικού σώματος. Η μεταβολή αυτή είναι ραγδαία και δεν έχει προηγούμενο ως προς τον σύντομο χρόνο μεταβολής στη μεταπολιτευτική εκλογική ιστορία. Ολόκληρη η διαρροή αυτή από το ΠΑΣΟΚ διοχετεύθηκε είτε προς τα «αριστερά» είτε προς την έξοδο από το εκλογικό σώμα (αποχή). Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι αρνητικές τάσεις του εκλογικού σώματος προς το ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστούν με ένταση και υπ’ αυτήν την έννοια ο ορίζοντας των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι μακριά.

Η Ν.Δ. έχει απολέσει τον τελευταίο χρόνο 522.467 ψηφοφόρους και βρίσκεται σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα επί της έγκυρης ψήφου κάτω από το περσινό της ποσοστό. Λαμβανομένης υπόψιν της εσωκομματικής κρίσης και της διάσπασης του χώρου από την Ντ. Μπακογιάννη η Ν.Δ. πρέπει να μένει μάλλον ικανοποιημένη, όντας ωστόσο σε μια απολύτως οριακή και μεταβατική κατάσταση.

Ο ΛΑΟΣ πιστοποίησε με την εκλογική του επίδοση ότι βρίσκεται σε φάση υποχώρησης των δυνάμεών του. Κατάφερε να συγκροτήσει αυτόνομα ψηφοδέλτια σε μόλις 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, γεγονός αρνητικό για ένα κόμμα που έχει κλείσει πλέον μια δεκαετία συνεχούς παρουσίας στην πολιτική σκηνή και έφτασε σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές του ’09 σε πολύ υψηλά επίπεδα επιρροής (7,1% και 5,6% αντίστοιχα).

Το 4,0% που κατέγραψε με τους καθαρούς συνδυασμούς του ίσως να το υποτιμά ελαφρώς, αφού σε αυτό θα έπρεπε κανονικά να προσμετρηθούν τόσο κάποιες από τις ψήφους του Π.Τατούλη στην Πελοπόννησο (θα αφαιρούνταν από το ΠΑΣΟΚ) αλλά και κάποιες άλλες στις περιφέρειες, που στήριξε υποψήφιο της Ν.Δ. (θα αφαιρούνταν από την Ν.Δ.). Στην καλύτερη περίπτωση για τον ΛΑΟΣ η «πραγματική» εκλογική του επιρροή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 4,6%, επομένως βρίσκεται σε υποχώρηση της τάξης της μίας μονάδας επί του έγκυρου εκλογικού σώματος.

Το υπό ίδρυση «κόμμα Μπακογιάννη» κατέγραψε σημαντική επίδοση στην Κρήτη - αντίστοιχη με εκείνη του Κόμματος Νεοφιλελευθέρων του Κ. Μητσοτάκη το 1977 - και ξεκινά σε εθνικό επίπεδο και μόνο με το ποσοστό της Κρήτης από το 1%. Σε αυτό θα πρέπει να αθροιστούν λογικά κάποιες από τις ψήφους των συνδυασμών Δημαρά στην Αττική και Τατούλη στην Πελοπόννησο.

Είναι όμως άγνωστο αν θα καταφέρει σε εθνικό επίπεδο να υπερβεί ένα συνολικό ποσοστό του 3-3,5% (το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων είχε λάβει το 1977, σε άλλες βεβαίως συνθήκες κομματικού συστήματος, 1,7% σε εθνικό επίπεδο). Με τα σημερινά δεδομένα είναι όμως πολύ πιθανό το κόμμα αυτό να πλήξει εκλογικά περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο τη Ν.Δ. και σε κάθε περίπτωση θα συμβάλει στη μεγαλύτερη ρευστοποίηση του κομματικού συστήματος και τη μείωση του δικομματικού αθροίσματος.

Τα κόμματα και οι συνδυασμοί της αριστεράς έφτασαν αθροιστικά στο 23%, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό μέρος των ποσοστών των «ανεξάρτητων ΠΑΣΟΚ». Επιβεβαιώθηκε η (πολιτική και δημοσκοπική) εκτίμηση ότι ενδεχόμενα «ενωτικά» αριστερά ψηφοδέλτια θα είχαν σημαντικές πιθανότητες να κερδίσουν περίπου το ένα τρίτο των καλλικρατικών δήμων και ίσως δύο με τρεις περιφέρειες.

Το ΚΚΕ φτάνει το 11% της έγκυρης ψήφου, αυξάνοντας μάλιστα τον απόλυτο αριθμό των ψήφων του σχεδόν κατά 80.000 σε εθνικό επίπεδο, παρά τη μεγάλη αποχή.

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη διάσπαση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και την ύπαρξη των ψηφοδελτίων Αλαβάνου στην Αττική και Σπανούδη στην Στερεά Ελλάδα, συγκρατεί το εκλογικό ποσοστό επί της έγκυρης ψήφου (4,5%). Εμφανίζει μείωση του απόλυτου αριθμού ψήφων σε σχέση με το 2009 κατά 70.000 περίπου, που φτάνει τις 28.000 αν αθροιστούν οι ψήφοι των δύο «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων του χώρου.

Η γενική εικόνα είναι ότι απορρόφησε μεν το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής διάσπασης της Δημοκρατικής Αριστεράς (κυρίως λόγω της εισροής ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ στην Αττική), επλήγη όμως από την ύπαρξη των δύο ψηφοδελτίων καθώς και από την αποχή ή το λευκό / άκυρο λόγω της διαιρετικής οσμής του χώρου.

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι θα επιχειρήσουν με καλές πιθανότητες την είσοδο στην επόμενη Βουλή, ενώ κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολο για τον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί η σοβαρή καταγραφή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ποσοστό 1,8%. Ο χώρος αυτός ευνοήθηκε από τη διαιρετική κατάσταση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από την απουσία των ποικιλώνυμων ομάδων της «κλασικής» εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από τις περιφερειακές εκλογές. Έχει όμως σημαντική συνοχή και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε σε 11 από τις 13 περιφέρειες με ψηφοδέλτια - κάτι που δεν στάθηκε εφικτό ακόμα και για τον ΛΑΟΣ - δείχνει υπαρκτή κοινωνική διείσδυση.

Οι τάσεις απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος

Οι περιφερειακές εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από τη χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο ενήλικος ελληνικός πληθυσμός της χώρας φτάνει περίπου τα 8.200.000 άτομα, μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική συμμετοχή σε περίπου 73% (ή αντίστροφα η πραγματική αποχή σε ποσοστό περίπου 27%).

Στον Πίνακα 2 μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις διακυμάνσεις του εκλογικού σώματος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται σ’αυτόν, η εκλογική συμμετοχή έφτασε στο ανώτερο σημείο της στις βουλευτικές του 2004 με 7,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους να προσέρχονται στην κάλπη. Από τότε παρουσιάζει πτωτικές διακυμάνσεις, με αποκορύφωμα τις ευρωεκλογές του 2009, όταν το εκλογικό σώμα ξεπέρασε κατά τι τα 5.000.000 άτομα.

Η συμμετοχή της προηγούμενης Κυριακής είναι η δεύτερη χειρότερη στην εκλογική ιστορία της χώρας. Είναι εμφανώς χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή των βουλευτικών εκλογών κατά 1 εκατομμύριο άτομα περίπου

Ένα πρώτο λοιπόν συμπέρασμα είναι ότι η ισχυρή παραδοσιακά στην Ελλάδα κοινοβουλευτική ιδεολογία έχει εισέλθει οριστικά σε φάση αμφισβήτησης. Οι πολιτικές συμπεριφορές της ελληνικής κοινωνίας αρχίζουν να υπερβαίνουν τον ορίζοντα και την αξία της «εκλογικής συμμετοχής», δεν ορίζονται πλέον με κριτήρια την «κομματική ταύτιση» ή την «πολιτική παράδοση», ανιχνεύουν νέες συλλογικές (ή) και ατομικές μορφές πολιτικής συμμετοχής. Εφεξής σημαντικός παράγων για το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν περισσότερο στην εκλογική διαδικασία.

Όμως, το νέο ποιοτικό στοιχείο της προηγούμενης Κυριακής δεν υπήρξε τόσο η (αναμενόμενη) αποχή όσο η έκρηξη της «πολιτικής διαμαρτυρίας» που εκφράστηκε με τη λευκή και άκυρη ψήφο. Όπως φαίνεται και στον Πίνακα 3, καταγράφηκαν στην περιφερειακή κάλπη περίπου 540.000 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια (9,1% των ψηφισάντων), περισσότερα από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση ιστορικά στην Ελλάδα.

Ένα μέρος των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων προέρχεται βεβαίως από λάθη ή αβλεψίες των ψηφοφόρων. Ωστόσο, το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση παρατηρείται συστηματική ανά περιφέρεια εμφάνιση του φαινομένου σε τριπλάσια από το συνηθισμένο ποσοστά ενισχύει την άποψη ότι σε αυτές τις εκλογές καταγράφηκε σημαντικό ρεύμα δυσαρέσκειας, ίσως όχι μόνο απέναντι στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και προς τον ίδιο τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των προσώπων του.

Η εικόνα που έχει προκύψει από τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις της Περιφέρειας Αττικής δείχνει ότι το Λευκό / Άκυρο εντοπίζεται περισσότερο σε τρεις κατηγορίες: στις γυναίκες, στην ηλικιακή ομάδα των 35-44 ετών και στους μισθωτούς. Πρόκειται για τμήμα του εκλογικού σώματος που τάσσεται κατά του Μνημονίου, αλλά που αξιολογούσε σε συντριπτικό ποσοστό τις περιφερειακές εκλογές ως «μη σημαντικές».

Η κατηγορία αυτή, σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, εκδήλωνε μια πρόθεση ψήφου σαφώς προς τα «αριστερά», δίνοντας από 23,7% στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., μη αναφέροντας καθόλου τον ΛΑΟΣ και ανεβάζοντας το ΚΚΕ στο 14%, τον ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ στο 9%, τους Οικολόγους - Πράσινους στο 8% και τους συνδυασμούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο 4%. Βεβαίως ένα σημαντικό ποσοστό τους θα επιμείνει στην επιλογή της ψήφου διαμαρτυρίας ή την αποχή.

*Ο Χ. Βερναρδάκης είναι επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ. Αναδημοσίευση του άρθρου από την Αυγή.

0
Η ψήφος σας: Κανένα

http://tvxs.gr/news
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan