Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός - τι σηματοδοτούν οι αλλαγές στην κυβέρνηση Καραμανλή ..

Ανασχηματισμός με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και συντηρητικές επιλογές στην οικονομία και στη δημόσια τάξη, όπως δείχνει η τοποθέτηση του κ. Ι. Παπαθανασίου στη θέση του υπουργού Οικονομίας και του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Δημόσια Τάξη, προέκυψε από την πολυήμερη κυοφορία του στο Μέγαρο Μαξίμου. Πολλοί πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση έργου αλλά έχει σαφή εκλογικό προσανατολισμό
Οι επιλογές του κ. Κ. Καραμανλή, κινήθηκαν σε δύο άξονες. Ο Πρωθυπουργός αφενός επιχείρησε να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, απομακρύνοντας πρόσωπα τα οποία δέχτηκαν κριτική λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα όπωςτο Βατοπαίδι και η Siemens.
Αφετέρου να παρουσιάσει εικόνα ανανέωσης δίνοντας ευκαιρίες σε νέους και άφθαρτους βουλευτές. Οι αλλαγές πάντως δεν ανέτρεψαν τις εσωκομματικές ισορροπίες καθώς οι λεγόμενοι «βαρώνοι» διατηρούν την ισχύ τους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναβάθμιση του κ. Α. Σπηλιωτόπουλου. Ο χώρος της Παιδείας θεωρείται ιδιαιτέρως ευαίσθητος και βρίσκεται σε αναταραχή τα τελευταία χρόνια. Πολλοί αναρωτιούνται αν το νέο πρόσωπο θα σημάνει και αλλαγή πολιτικής ή αν απλώς θα επιχειρήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα με σειρά επικοινωνιακών κινήσεων.
Στην κυβέρνηση (υπουργείο Πολιτισμού) εισέρχεται ο κ. Α. Σαμαράς, όπως ήταν αναμενόμενο ενώη τοποθέτηση του κ. Ν. Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ερμηνεύεται ως πρόθεση επιτάχυνσης του έργου στον τομέα αυτό.
Εκτός κυβέρνησης έμειναν ηχηρά ονόματα, Γ. Αλογοσκούφης, Μιχ. Λιάπης, Αλ. Κοντός, Χρ. Φώλιας, Π. Δούκας, ενώ τοποθετήθηκαν εννέα νέοι υφυπουργοί, οι περισσότεροι εκ των θεωρούνται «καραμανλικοί».
Ο κ. Ευ. Αντώναρος διατηρεί τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ δημιουργείται νέα θέση υφυπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ την οποία θα καταλάβει ο κ. Κ. Γκιουλέκας. Στη θέση του, παρά τις φήμες για υπουργοποίηση, παραμένει και ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης.

Εισβολή hackers σε γνωστούς λογαριασμούς του Twitter ..

Οι υπεύθυνοι της γνωστής υπηρεσίας micro-blogging Twitter επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι αρκετοί λογαριασμοί διασημοτήτων δέχθηκαν επίθεση από hackers. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος έκθεσης στα μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή η δραστηριότητα. Ένας από τους εγκεφάλους της επίθεσης ανήκει σε μια γνωστή κοινότητα hackers κι έχει το ψευδώνυμο GMZ.
Μεταξύ άλλων, παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί του νεοεκλεγέντος αμερικανού προέδρου Barrack Obama, της Britney Spears και το Fox News, συμπεριλαμβανομένων και των λογαριασμών αρκετών παρουσιαστών του ειδησεογραφικού δικτύου.
Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή υπηρεσία, με εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των απανταχού hackers και το πρόσφατο περιστατικό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της στοχοποίησης του Twitter.

Προβληματισμος ..

Βλέπω όσα συμβαίνουν στον τόπο μας τις τελευταίες μέρες και θλίβομαι.

Δεν κρίνουμε πλέον, παρά μόνο κατακρίνουμε. Είναι ευκολότερο άλλωστε.

Δεν διαμαρτυρόμαστε, βρίζουμε. Αυτό είναι πιο "μάγκικο"!

Και αφού το κάνουν όλοι, ε, ας το κάνουμε κι εμείς! Πρέπει να είμαστε "in"!

Μήπως οι τηλεοράσεις και το msn μας έκαναν περισσότερο μάζα από όσο νομίζουμε;

Μήπως το σύνθημα των λίγων το αναπαράγουμε χωρίς ουσιαστικά να μας εκπροσωπεί;

Μήπως σηκώνουμε τα πανό με τα συνθήματα που μας δίνουν έτοιμα;

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Μήπως ήρθε η ώρα να προβληματιστούμε όλοι;

Μήπως πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να πετούν μολότωφ, να ληστεύουν και να πυροβολούν αστυνομικούς στο όνομα μας, στο δήθεν όνομα της νεολαίας και του λαού;

Μήπως κι εμείς με τη σειρά μας πρέπει να κάνουμε όχι μόνο την κριτική αλλά και την αυτοκριτική μας;

Χρόνια μας πολλά! Στην υγειά μας ένα καφεδάκι στον Μπακούρια (ή το Jazz αν προτιμάτε)!

Γράφει ο Γιώργος Χασάπης

Μπράβο στον Πρόεδρο....







Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τους άλλους πολιτικούς μας...
Ο κύριος Παπούλιας δεν φοβήθηκε τα μποφόρ, κι έφτασε στο ακριτικό Αγαθονήσι για να γιορτάσει τα Θεοφάνια, αλλά και για να δώσει ένα τέλος στην μοιρολατρική στάση της Ελλάδος στο θέμα των γκρίζων ζωνών.
Για πρώτη φορά η στάση Έλληνα Πολιτικού ήταν υπερήφανη ,κι όχι του στυλ χαμηλών τόνων για να μη δυσαρεστήσουμε τους γείτονες μας. Τα ηχηρά μηνύματα του Προέδρου είχαν αποδέκτες εκτός από την Άγκυρα, τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και...

την Ελληνική κυβέρνηση που θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να "επενδύει" στα ακριτικά νησιά βοηθώντας τα να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές.
Επίσης ζήτησε από τους πολίτες της ενδοχώρας να επισκέπτονται τα νησιά ώστε οι κάτοικοι να μην αισθάνονται ξεχασμένοι και απομονωμένοι
Για άλλη μια φορά μπράβο στο Πρόεδρο.

nonews-news.blogspot.com

my immortal

Σε είδα σήμερα......

δε το ξέρεις.....

άραγε η αγάπη γελά κι όταν πονά...........?

Θέλω να σε δω.....





Για την Μαρία...

Σοφόν ;

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan