Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Γ' ΛΥΚΕΙΟY - CALMA CAFE : "Μια νύχτα μόνο"

Η Γ' Λυκείου σε συνεργασία με το CALMA CAFE διοργανώνει το πρώτο πάρτυ του καινούριου χρόνου.. Σε ένα περιβάλλον που αγαπάμε και γνωρίζουμε καλά.. Μια βραδιά ολόγλυκιας διασκέδασης γεματη χαμογελα και ευχες!! Συντροφιά με όμορφη μουσική.. Ελάτε να πούμε όλοι μαζί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Για να μεταβείτε στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook κάντε κλικ εδώ .

Πλήγμα σε ΝΔ και απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα δείχνουν νέα γκάλοπ ..

Σκίτσο του Χρήστου Μακροζαχόπουλου.

Ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα, επιφέρουν τα επεισόδια που συντάραξαν -και συνεχίζουν να συγκλονίζουν- τη χώρα, στη σκιά του φόνου του 16χρονου Αλέξη. Ανοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις.

Σε γκάλοπ της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Realnews το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ φθάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες. Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό... 20,6% στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ 26,2%, το ΚΚΕ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 2,8%, η απάντηση "άλλο κόμμα" 7,5%, το Λευκό/Ακυρο 5,9% και μεγάλη αύξηση σημειώνουν οι αναποφάσιστοι στο 23,6%. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει 28% και ο Γιώργος Παπανδρέου 24,5%. Στην παράσταση νίκης ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον φθάνει στο 60,8% από 44,5% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει στο 4,8%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 26,6%, το ΠΑΣΟΚ 31,4%, το ΚΚΕ 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τέταρτη θέση με 7,5%, το ΛΑΟΣ 4,0% και τους Οικολόγους 2,8%. "Δεν ξέρω" ή "Δεν απαντώ" απαντά το 14% και Λευκό προτιμά άλλο ένα 4,0%.
Εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία (64,8%) δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανατρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής το 59,4% δεν θεωρεί αναγκαίο να γίνουν άμεσα εκλογές, έναντι 40,6% που πιστεύει το αντίθετο.Σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, η συντριπτική πλειοψηφία (90,2%) θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το Βατοπαίδι και δεν περιμένει ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα καταδείξει τους πραγματικούς υπευθύνους (86,5%). Αλλωστε το 71% θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία με τη σύσταση Προανακριτικής. Σε ερώτημα για ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, οι μισοί και πλέον από τους ερωτώμενους (52,9%) απαντά τον Θ.Ρουσόπουλο και σε ποσοστά λίγο πάνω από 17% ακολουθούν οι Γ.Βουλγαράκης και Κ.Καραμανλής.

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ - Τι γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. για τους κουκουλοφόρους ..

Γράφει ο Β. Γ. Λαμπρόπουλος

Η Αστυνομία άνοιξε ξανά τον ασκό του Αιόλου τη στιγμή που, όπως η ίδια εκτιμούσε, οι "αντιεξουσιαστές" βρίσκονταν στα κάτω τους.
"Oι ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν τους τελευταίους μήνες περιορισμένη δραστηριότητα. Μετά τη δολοφονία όμως του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό υπάρχουν φόβοι για μεγάλη ενίσχυσή τους και για πολλαπλασιασμό των επιθέσεών τους. Και γι' αυτό βέβαια φταίμε εμείς". Πρόκειται για το βασικό...

(και πλέον επικίνδυνο) συμπέρασμα αναφορών και εκθέσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που αναλύουν αυτές τις ημέρες τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκρηξη της βίας στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται τώρα την ενδυνάμωση και την επέκταση της δράσης των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι βρήκαν εύπλαστο ακροατήριο για να απευθυνθούν. Στην απόρρητη έκθεση, την οποία συνέταξαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του χρόνου επιχειρώντας να αξιολογήσουν τη δράση των ομάδων του χώρου, κατέγραψαν μόλις 64 κινητοποιήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου το 2007 έναντι 290 το 2006. Επιπλέον, όπως επισημαινόταν, το 2007 είχαν σημειωθεί μόλις τρεις σχετικά μεγάλης έκτασης επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων έναντι 36 το 2006 και 23 το 2005. Συνολικά το 2007 είχαν σημειωθεί 47 επιθέσεις κατά οποιουδήποτε στόχου- οι περισσότερες σε τράπεζες- έναντι 117 το 2006 και 96 το 2005. Αλλά και το 2008, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών είχαν μειωθεί ακόμη περισσότερο. Ως το μοιραίο σαββατόβραδο. Οταν άνοιξε ξανά ο ασκός του Αιόλου. Και όπως παρατηρεί ανώτερος αξιωματικός, "η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε μόνη της τα μάτια της ανοίγοντας όχι δρόμοαλλά λεωφόρο για την ανάπτυξη της δράσης των κουκουλοφόρων".

Στα χέρια του προέδρου της Βουλής τα πορίσματα των κομμάτων για το Βατοπαίδι ..

Παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα τα πορίσματα των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο. Πέντε οι εκδοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ συνέταξαν πόρισμα, στο οποίο αποδίδουν αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες σε υπουργούς από την εποχή του Απόστουλου Φωτιάδη έως σήμερα και καταλογίζουν στους υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πλημμελή εποπτεία.
Στο 150 σελίδων πόρισμα του ΠΑΣΟΚ καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε πέντε...

υπουργούς (Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό) και πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς (Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Μπέζα και Κιλτίδη). Από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες βλέπει στο πόρισμά του το ΚΚΕ, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ.
Ο ΣΥΝ αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον σε όσους υπέγραψαν τις ανταλλαγές, με διαχωρισμό της περιόδου του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αναπομπών των απόφάσεων σπό τον Απόστολο Φωτιάδη.
Το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Κυριακή πραγματοποιείται μία ακόμα συνεδρίαση προκειμένου να γίνει προσπάθεια να συνταχθεί κοινό πόρισμα.


Πηγή : Το Βήμα

Απεργούν σήμερα οι ιδιώτες γιατροί...


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι ιδιώτες γιατροί όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση πληρωμών από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν πληρωθεί μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2008, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Οι γιατροί απειλούν ότι, αν δεν εξοφληθούν έως το τέλος του Δεκεμβρίου, θα αναστείλουν τις συμβάσεις με το Δημόσιο από 1η Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αμοιβή.


 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan