Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας γιορτάσουμε διαφορετικά

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΕΡΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ,ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ...



Με τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, λίγο έλειψε να ξεχάσουμε ότι σε λίγο θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Βέβαια, ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, μάλλον δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η συγκεκριμένη γιορτή, αφού χρόνια τώρα έχουμε μάθει να τη συνδέουμε με οτιδήποτε-άσχετο-άλλο, εκτός από αυτό στο οποίο πραγματικά αναφέρεται: στη Γέννηση δηλαδή του Χριστού. Έτσι, στη σύγχρονη υπερκαταναλωτική κοινωνία που ζούμε, μας έμαθαν ότι αυτές τις μέρες "πρέπει" να αγοράζουμε, να ξοδεύουμε αλόγιστα, να διασκεδάζουμε ξέφρενα, να έχουμε-φτιαχτή-γιορτινή διάθεση και γενικά να δημιουργούμε ένα "εορταστικό κλίμα", το οποίο όμως δεν ξεφεύγει πέρα από τα στενά όρια της υλιστικής μας νοοτροπίας.


Μια βόλτα στις κεντρικές αγορές κάθε πόλης θα μας πείσει: κόσμος γεμάτος άγχος για τα ψώνια, ατμόσφαιρα εορταστική (;) με ανθρώπους που κρατάνε τις τσάντες με τα δώρα πέντε-δέκα μαζί κι ένα γενικό κλίμα ευδαιμονίας. Είναι ν' απορεί κανεις, πώς με τόση φασαρία που γίνεται για την οικονομική κριση, ο Έλληνας βρίσκει πάντα τρόπο να κάνει τις αγορές του, ακόμα κι αν μετά δεν έχει-κυριολεκτικά-να φάει!

Βλέπετε σύγχρονος καταναλωτής δεν μπορεί να στερηθεί τα καινούρια ρούχα, τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ, ακόμα κι αν έχει αλλά τόσα που θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων σύντομα. Ούτε τα δώρα προς τον κάθε γνωστό, συγγενή και φίλο πρέπει να λείψουν, λες κι έτσι θα του δείξουμε την αγάπη μας προς το πρόσωπο του. Όλα αυτα, συνοδευμένα με την-προσωρινή-ευτυχία που μας δίνει ένα κομμάτι πλαστικο, ή αλλιώς το εισιτήριο μας προς τον παράδεισο της καταναλωτικής μανίας.


Στον αντίποδα, άνθρωποι πεινούν και πεθαίνουν, ενώ τα σκελετωμένα παιδιά της Αφρικής σίγουρα θα έσκαγαν στα γέλια αν ακούγαν ένα συνομήλικο τους να διαμαρτύρεται για "την οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει την αγορά του καινούριου iphone" και θα κούναγαν με λύπη το κεφάλι τους όταν θα έβλεπαν σχολεία και πανεπιστήμια να κλείνουν για καταλήψεις "επειδή σκοτώνουν τα όνειρα μας"...μάλλον γιατί τα δικά τους όνειρα για ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΟΡΦΩΣΗ έχει σκοτωθεί πριν καν γεννηθεί...

Μπροστά σ' αυτό τον κίβδηλο και υποκριτικό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ανάγκη για κάτι διαφορετικό καθίσταται επιτακτική: και δεν εννοούμε φυσικά να πάμε σε κάποιο άλλο, πιο "ιν" νυχτερινό κέντρο ούτε ν' αγοράσουμε κάτι ασυνήθιστο. Αλλά επιτελους, να βρούμε το πραγματικό νόημα αυτής της μεγάλης γιορτής.



Δηλαδή να βάλουμε, επιτέλους, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ. Δεν είναι οξύμωρο να κάνουμε ότι πιο φαντασμαγορικό και απίθανο για μια γιορτή, βγάζοντας απέξω το τιμώμενο πρόσωπο, δηλαδή τον εορτάζονται;;; Φανταστείτε να πηγαίνουμε σε μια γιορτή ενός φίλου μας και να μην του δίνουμε καν σημασία, αλλά ν' ασχολούμαστε με οτιδήποτε άσχετο υπάρχει εκτός απ' αυτόν!!! Έτσι έχουμε καταντήσει και τα Χριστούγεννα: γεννάμε τα πάντα, από δώρα, αγορές, ευχές, πολυτέλειες και διασκεδάσεις αλλά όχι Χριστό!

Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό φέτος, ακόμα και οι άθεοι ή οι λιγότερο πιστοί: να πάμε στην Εκκλησιά της γειτονιάς μας το πρωί των Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος κατανόησης της γιορτής και ψυχικής ανάτασης απ' αυτό! Γυρίζοντας από εκεί, σίγουρα θα δούμε με διαφορετικό μάτι τις διαφορές υλικές απολαύσεις της ημέρας και ίσως συνειδητοποιήσουμε πόσο ασήμαντα είναι τελικά αυτα, για τα οποία τρέχουμε σαν τους τρελούς και πασχίζουμε ώστε να τ' αγορασουμε.

Ίσως τοτε, θα μπορέσουμε επιτελούς να ευχηθούμε στον εαυτό μας και τους αλλους, με πραγματικό χαμόγελο και γιορτινή διαθεση, "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!


πηγή: hellas-orthodoxy.blogspot.com

Από τους φίλους μας

Η μετανάστευση των Ελληνόφωνων αρχαίων λαών

Πηγή : glykoxarazei.pblogs.gr

Επειδή φίλοι μου κάποια βιβλία έχουν καταργηθεί, έχει χαθεί μια πλευρά της ιστορίας και όπως διδάσκονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ορισμένοι είναι τυχεροί και τα βρίσκουν στα παλιά βιβλία, αλλά και πάλι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να έχουν έτσι τα πράγματα.

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας ξεκινάει από τους ξένους μελετητές που αμφισβήτησαν τους Έλληνες Ιστορικούς και έπλασαν δικούς τους μύθους για την εξέλιξη των γεγονότων της ιστορίας .

Οι Έλληνες είχαν μελετήσει για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ αρχαία Κείμενα πριν ολοκληρώσουν την συγγραφή ενός βιβλίου Ιστορίας, ενώ οι σύγχρονοι αρκέστηκαν σε μελέτες Αμερικανών κυρίως αρχαιολόγων που οι περισσότεροι δεν ήταν σε θέση να δώσουν σωστά την ερμηνεία μιας λέξης των αρχαίων Κειμένων που λένε ότι μελέτησαν, αλλά... στην πραγματικότητα
μελέτησαν απλά μια τυχαία μετάφραση.

Φυσικά οι άθεοι είναι οι κυριότεροι αίτιοι που χάθηκε αυτή η πλευρά της ιστορικότητας η οποία σύμφωνα με κάποιες διασταυρώσεις που έχω κάνει δείχνει να είναι η πιο πιθανή.

Έτσι προέκυψαν διαγραφές γεγονότων και αντικειμενικότητες που ορίστηκαν από τις συγγραφές ενός Θουκυδίδη, Ηροδότου και άλλων μεγάλων μελετητών επειδή απλά δεν άρεσαν σε ορισμένους και θεώρησαν ΑΥΘΕΡΑΙΤΑ ότι δεν έγιναν έτσι όσα έγραψαν οι μεγάλοι αυτοί Ιστορικοί.

Θα σας περιγράψω με δικά μου λόγια αυτά που διδάχθηκα τότε και όσα διάβασα μετά, σε μία εξαιρετικά σύντομη περίληψη αφού δεν είμαι σε θέση να θυμάμαι τα πάντα και εκτός από αυτό, τα βιβλία που διάβασα έχουν καταφαγωθεί από τον δαίμονα των αποθηκών, τα ποντίκια.

Μετά την πτώση του πύργου της Βαβυλώνας δόθηκαν οι φυλετικές διαφορές και οι λευκοί παρέμειναν στην περιοχή της Μεσοποταμίας όπου συζούσαν πολλοί λαοί με την διαφορετικότητα της γλώσσας. Μέσα σε αυτούς ήταν μια μεγάλη μάζα από οικογένειες που μιλούσαν την ΠΑΝΑΞΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ που τους δόθηκε η γλώσσα αυτή. Ο Θεός ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ ότι η Ελλάδα θα είναι η κοιτίδα της Ορθοδοξίας καθώς και ότι θα είναι η μία από τις επίσημες γλώσσες που θα γραφεί το Ευαγγέλιο.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι αυτό το Κείμενο που όλοι ονομάζουν Καινή Διαθήκη στην ουσία του είναι ο Λόγος του Θεού και αποτελεί το Ευαγγέλιο. Εμπεριέχει την Καινή Διαθήκη η οποία είναι Γραμμένη με αλληγορίες που συχνά παρερμηνεύουν πολλοί Ιερείς αλλά ακόμη πιο πολλοί αναλύουν ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΠΤΥΧΕΣ από την αλληγορία που εκφράζεται από τις παραβολές που είναι Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Επιστρέφω λοιπόν στην Μεσοποταμία. Εκεί λοιπόν άρχισαν κάποια στιγμή οι πόλεμοι μεταξύ των φυλών και έτσι αναγκάστηκαν πολλοί λαοί να μεταναστεύσουν. Η ιστορία της μετανάστευσης άρχισε το 11.000 Π.Χ περίπου και από τότε και μετά αναπτύχθηκαν οι Αιγυπτιακοί και Ελληνικοί πολιτισμοί αλλά και οι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι πολισμοί.

Οι Ελληνόγλωσσοι είχαν αντιμέτωπους τους Πέρσες και επειδή ήταν φιλήσυχος λαός αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν οι πιο φιλήσυχες φυλές. Οι πρώτες φυλές που φτάνουν στην Ελλάδα είναι οι Πελασγοί, οι Φρύγες και οι Έλληνες που αναπτύχθηκαν στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Οι Πελασγοί αναπτύχθηκαν στην Μακεδονία την Θεσσαλία και την Ήπειρο και οι Φρύγες στην Θράκη και στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Αυτό έγινε περίπου το 9.000 Π.Χ. και ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ αυτοί καθώς και οι επόμενοι που κατοίκησαν την σημερινή Ελλάδα αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χερσόνησο του Αίμου ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ γλώσσα που είναι φυσικά η αρχαία Ελληνική. Η απόσταση όρισε την διαφορετικότητα που προέκυψε αργότερα με τις διαλέκτους και όπως ορίστηκαν αυτές εξελικτικά.

Η επόμενη Μετανάστευση που είναι γνωστή αναφέρεται στους Ίωνες, Αχαιούς και Δωριείς η οποία διδάσκεται ακόμη σήμερα και δεν θα αναπτυχθώ σχετικά. Τα υπόλοιπα χρόνια που μεσολάβησαν κατά καιρούς έφευγαν οι Ελληνικές φυλές από την Μεσοποταμία και αναπτύχθηκαν ακόμη και σε περιοχές της Ασίας και της Αιγύπτου και είναι γνωστά τα ευρήματα που βρίσκονται κατά καιρούς, μερικά από τα οποία ανάγονται στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά κάτι μου λέει ότι ήταν απλά φυλές που δεν έφτασαν στην Ελλάδα.

Ο Πόλεμος με τους Πέρσες συνεχίζονταν και οι Έλληνες που έφευγαν αναζητούσαν την όμορφη χώρα που μάθαιναν ότι ζούσαν πλέον Ειρηνικά οι Έλληνες. Αυτό βέβαια πριν την κάθοδο των Αχαιών, Δωριέων, Ιώνων κλπ γιατί μετά ακολούθησαν οι γνωστοί εμφύλιοι.

Έτσι κάποια στιγμή οι Πέρσες ξεκίνησαν τις γνωστές εκστρατείες για να βρουν τον παλιό μισητό εχθρό και αργότερα ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε για ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ τον ΕΧΘΡΟ που έκαψε πολλές Μακεδονικές πόλεις και που ήταν γνωστό από τις διηγήσεις των γερόντων ότι ήταν ο λαός που τους έδιωξε από την περιοχή της Μεσοποταμίας.

Η αρετές του Αλέξανδρου που του καλλιεργήθηκαν από τον ΜΕΓΑ Δάσκαλο και φιλόσοφο Αριστοτέλη όρισαν και στην πορεία έσβησε το μίσος αφού μετά τους πρώτους πολέμους είδε να χάνονται σε μάχες οι φίλοι του. Μετά απλά ταξίδεψε και έφτασε ΕΙΡΗΝΙΚΑ μέχρι την Ινδία για να βρει και να συνομιλήσει με τους σοφούς μιας χώρας για την οποία έμαθε από τον δάσκαλο Αριστοτέλη.

Επαναλαμβάνω ότι είναι περίληψη τα σχετικά και δεν θα παρουσιάσω πηγές αφού είναι μία σύμπτυξη αναγνώσεων σε διάφορα συγγράμματα που βρήκα κατά καιρούς τα οποία ήταν στην απλή καθαρεύουσα.

Οι δημοσιογράφοι είναι ...διανοούμενες πόρνες

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης..

Παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την...
αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.»
Ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, ο Σουϊντον.

www.zizanio21.blogspot.com


"Άλλη μια εταιρία σταθερής τηλεφωνίας οδηγείται στη διαδικασία της πτώχευσης. Πρόκειται για την TELEDOME, η οποία κατέθεσε αίτηση πτωχεύσεως ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.



Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, η οποία έλαβε γνώση για τη διακοπή των δραστηριοτήτων της εταιρίας, καλεί με ανακοίνωσή της τους συνδρομητές και πελάτες της TELEDOME να επιλέξουν εγκαίρως νέο Πάροχο, προκειμένου να... διασφαλισθεί η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών.

Η ΕΕΤΤ υπενθυμίζει ότι οι συνδρομητές, οι οποίοι κάνουν χρήση του δικτύου της εταιρείας TELEDOME μέσω Προεπιλογής Φορέα, μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση Αλλαγής Παρόχου σε Πάροχο της επιλογής τους ή αίτηση Κατάργησης στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι την ολοκλήρωση διεκπεραίωσης των ανωτέρω αιτημάτων, μπορούν να κάνουν χρήση του ειδικού προθέματος επιλογής «1777» και να δρομολογούν τις κλήσεις τους μέσω του δικτύου της ΟΤΕ Α.Ε...

Μετα απο την Altec και την Lannet...σειρα ειχε η Teledome,οπως σας ειχαμε πει απο τον Σεπτεμβριο...
Κατι μας λεει πως στο τελος οι εταιρειες που θα μεινουν θα ειναι μονο οι On,Forthnet,Hol,Vivodi και ΟΤΕ..."

ΠΡΕΖΑ TV

Pink Floyd - Wish You Were Here (live) ..

Όχι, δεν είναι εδώ....


Όχι, δεν είναι εδώ.-
...- Θέλετε να του πω κάτι;- ..
- Λείπει συχνά, ναι.
Για την ακρίβεια δεν είναι ποτέ εδώ.
Μόνο όταν έρθει κάποιος λογαριασμός ανεκπλήρωτος περνάει να τον πληρώσει.- ...
- Ναι, ξέρω.
Παίρνετε συχνά.
Του έστειλα κι εγώ ένα συστημένο παράπονο μα ακόμα δεν έχει πάει να το πάρει.
Θα του πω ότι τηλεφωνήσατε.
Ξεχάσατε να μου πείτε το όνομά σας όμως- ...
- Πώς; Αγά...
Πώς είπατε;-
...- Αγάπη;
Με Α;
....-Όπως λέμε Αστείο;

Deep Inside.......(Mάσκα2)


Κάτω απ' τη μάσκα σου ποια μάσκα φοράς;
Μέσα στο δάκρυ σου ποιο γέλιο έχεις πνίξει;
Κλείσε τα μάτια να δεις υπάρχει ακόμα κάτι που βλέπεις;
Αν έχεις ακόμη φυλαγμένο ένα όνειρο κράτα το καλά και σιωπή
μη σ' ακούσει εκείνο το άλλο όνειρο
και εκδικηθεί την απώλειά του.
Φυσάει έξω.
Μέσα έχεις καιρό να σκεφτείς.
Δελτίο καιρού δεν εκδίδει πια το άκαιρο.
Μονάχα για τα έκτακτα καμιά ανακοίνωση για βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες
έτσι για να ξέρεις
να βάλειςτην άλλη μάσκα την αδιάβροχη που ταιριάζει με το άλλο όνειρο
εκείνο που χάθηκε.

Lamborghini Reventon: Million dollar baby...


Το Reventon είναι το τελευταίο δημιούργημα της Lamborghini και ανήκει σε μια ειδική κατηγορία που περιλαμβάνει εξεζητημένες κατασκευές που απευθύνονται -λόγω κόστους- σε πολύ λίγους...

Ένα εκατομμύριο ευρώ προ φόρων κοστίζει το Reventon το οποίο σύμφωνα με την ιταλική φίρμα είναι «η απόλυτη Murcielago». Η επίσημη παρουσίασή του έγινε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης από τον πρόεδρο της εταιρίας, Στέφαν Βίνκελμαν.

Το νέο ιταλικό υπεραυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τον ταύρο Reventon ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για το γεγονός ότι το 1943 κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας σκότωσε τον διάσημο ταυρομάχο, Φέλιξ Γκούζμαν.

Εξωτερικά, το Reventon σε εξιτάρει με τις ιδιαίτερα επιθετικές γραμμές του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία από την σύγχρονη αεροναυπηγική που εφαρμόζεται πάνω στα ταχύτερα και πιο ευέλικτα αεροπλάνα του κόσμου.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι παρόμοιος με αυτόν της Murcielago LP640, αλλά η απόδοσή του είναι αυξημένη. Πρόκειται για έναν V12 6.5 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους (20 περισσότερους από την Murcielago LP640). To Reventon επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει εύκολα τα 340km/h.

Δείτε τι μπορεί και κάνει...

Εμπιστευτικά...

Δυο πράγματα, ανακλήθηκαν… τραγικά στη μνήμη μας, τις προηγούμενες μέρες με την συζήτηση και τελικώς ψήφιση (από την πλειοψηφία) ενός προϋπολογισμού που δεν πρόκειται να εκτελεστεί (όπως και οι άλλοι), αλλά και με όσα ελέχθησαν για την άσχημη κατάσταση της οικονομίας, με αποκορύφωμα την προειδοποίηση του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με «προσφυγή» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πρώτον, την ερώτηση που πολλοί θέτουν στον εαυτό τους για το «πότε έχασε το νήμα» ο Κώστας Καραμανλής και δεύτερον, για το αν η ερώτηση είναι… σωστή. Οι δημοφιλέστερες απαντήσεις για το «πότε», είναι το Βατοπέδι, η οικονομία, η δολοφονία του Αλέξανδρου και η κατάσταση που περιήλθε η πρωτεύουσα και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις. Απαντήσεις σωστές, αλλά η ερώτηση είναι λάθος.
Ο πρωθυπουργός δεν έχασε κανένα νήμα. Εκείνο που έκανε ήταν να «κόψει το νήμα» με το οποίο η Ελλάδα βάδισε κατά τη γόνιμη περίοδο των κυβερνήσεων του πρώην πρωθυπουργού. Μια πορεία που παρά τις όποιες ομολογημένες υστερήσεις, έδωσε... αυτοπεποίθηση στον λαό δικαιώνοντας την αξία της πολιτικής και των πολιτικών. Την αξία της συμμετοχής του πολίτη στα συμβαίνοντα.
Πίστεψαν ότι μπορούμε να ανήκουμε στο κλαμπ των ισχυρών της ευρωζώνης και να αποκτήσουμε έργα υποδομής που τα έβλεπαν μόνον στα όνειρά τους. Γι’ αυτό και το τεράστιο λάθος που έκανε η Ν.Δ., ήταν να συκοφαντήσει το έργο των προκατόχων της, ισοπεδώνοντας και μηδενίζοντας, την ίδια την αξία της συνέργιας πολιτών και πολιτείας, για το κοινό καλό.
Συμπεριέλαβε στον πολιτικό της λόγο, έναν ακραίο λαϊκισμό για να κερδίσει τις εκλογές του 2004 και με τον ίδιο τρόπο, επιχείρησε να κυβερνήσει. Εμφανίζοντας τις επιτυχίες της περιόδου 1996 – 2004 ως αποτέλεσμα «αρμέγματος» της ΕΕ, δεν ευτέλισε τους αντιπάλους της. Ευτέλισε την αξία των πολιτικών, που έχουν σχέδιο και στόχους. Γιατί, αυτή, απλά δεν έχει…
ΑΠΟΡΙΑ
Πόσο μακριά είναι ο… πάτος του βαρελιού;

Κ.Π.
πηγή: e-erevna.gr

Σαν σήμερα




23 Δεκεμβρίου




το 1620... ξεκινά η κατασκευή της πρώτης μόνιμης ευρωπαϊκής εγκατάστασης στη Νέα Αγγλία, μια εβδομάδα αφού το Μέιφλάουερ έφτασε στο λιμάνι του Πλύμουθ, στη σημερινή Μασαχουσέτη.
το 1783... ο αρχιστράτηγος Τζορτζ Ουάσινγκτον, αποσύρεται από την ενεργό δράση.
το 1805... γεννειται ο Τζόζεφ Σμιθ, θρησκευτικός ηγέτης και ιδρυτής της Εκκλησίας των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι)
το 1876... ο σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας παραχωρεί το πρώτο Σύνταγμα στους υπηκόους του.
το 1879... η Έβερτον δίνει τον πρώτο της αγώνα με το νέο της όνομα (προηγούμενος τίτλος St Domingo's Football Club) εναντίον της St Peter's στο Στάνλει Παρκ.
το 1909... πεθαίνει ο βασιλιάς του Βελγίου Λεοπόλδος Β' και τον διαδέχεται ο γιος του Αλβέρτος...
το 1912... εγκαινιάζεται το φράγμα του Ασουάν στην Αίγυπτο.
το 1912... η "Νέα Γαλλική Επιθεώρηση", απορρίπτει ένα απόσπασμα του "Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο" του Μαρσέλ Προυστ, βιβλίο, που όταν ολοκληρωθεί θα επηρεάσει, την εξέλιξη του σύγχρονου μυθιστορήματος.
το 1912... η κινηματογραφική εταιρία Keystones, βγάζει την πρώτη της αστυνομική ταινία, την "Hoffmmeyers Release", σκηνοθετημένη από τον Μακ Σένετ. Το φιλμ είναι βουβό, ασπρόμαυρο και ανήκει στην κατηγορία της φαρσοκωμωδίας.
το 1913... το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει την Ομοσπονδιακή Αποθεματική Πράξη, ιδρύοντας ένα Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για το έλεγχο της νομισματικής πολιτικής και τη δημιουργία του πρώτου κεντρικού τραπεζικού συστήματος από το 1830.
το 1918... γεννιέται ο Αμερικανός χορευτής και χορογράφος Χοσέ Γκρέκο.
το 1919... 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στην Αθήνα για τα εργατικά νομοσχέδια.
το 1921... στις Κάνες αρχίζει η συζήτηση του Ανατολικού Ζητήματος μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας. Η λαϊκή αντιπροσωπεία θα ενισχύσει τον αγώνα του στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.
το 1930... η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπέτυ Ντέιβις υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με τη Γιουνιβέρσαλ.
το 1931... ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλονίζει το Βατικανό και καταστρέφει την Καπέλα Σιξτίνα.
το 1933... στη Γερμανία, σε θάνατο καταδικάζονται ο Μαρίνους βαν ντε Λόυμπε, που είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ τον περασμένο Φεβρουάριο.
το 1939... καναδικά στρατεύματα φτάνουν στη Βρετανία.
το 1941... το νησί Γουέικ στον Ειρηνικό πέφτει στα χέρια των Ιαπώνων.
το 1943... πεθαίνει ο εκπαιδευτικός και πολιτικός, υπέρμαχος της δημοτικής γλώσσας, Δημήτρης Γληνός.
το 1947... οι επιστήμονες των εργαστηρίων "Μπελ" Μπαρντίν, Μπράτεϊν και Σόκλεϊ ανακαλύπτουν του τρανζίστορ.
το 1948... εκτελείται στην Ιαπωνία ο Τόγιο Χιντέκι, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και διοικητής του στρατού Κβάντουνγκ, για εγκλήματα πολέμου κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο.
το 1950... ο πάπας Πίος ΧΙΙ ανακοινώνει την ανακάλυψη του τάφου του Αγίου Πέτρου κάτω από το Βατικανό.
το 1953... στην ΕΣΣΔ, εκτελούνται ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Λαυρέντι Μπέρια κι άλλοι έξι συνεργάτες του, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για συνωμοτική δράση σε βάρος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
το 1968... οι αστροναύτες Μπόρμαν, Λόβελ και Άντερς γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι, που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.
το 1970... μια δεκαετία δυσαρέσκειας και μια βδομάδα ταραχών αναγκάζει την πολωνική κυβέρνηση να ξεφορτωθεί τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος, Βλαντισλάβ Γκομούλκα και να τον αντικαταστήσει με τον δημοφιλή Έρνε Γκέρεκ.
το 1972... αεροπλάνο συντρίβεται στις Άνδεις με 16 επιζήσαντες. Τα σωστικά συνεργία τους ανακαλύπτουν 70 μέρες αργότερα, καθώς επέζησαν τρώγοντας τις σάρκες των νεκρών.
το 1972... σεισμός στη Μανάγκουα της Νικαράγουας προκαλεί το θάνατο 10.000 ατόμων.
το 1979... νέα υπόγεια πυρηνική δοκιμή πραγματοποιεί η ΕΣΣΔ στο Καζακστάν.
το 1986... ολοκληρώνει την πρώτη του δοκιμή το πειραματικό αεροπλάνο Βόγιατζερ, που προσγειώνεται μετά από εννέα μέρες και τέσσερα λεπτά συνεχούς πτήσης.
το 1987... πεθαίνει ο Χένρι Κόττον, ο τελευταίος Βρετανός γκόλφερ πριν τον Νικ Φάλντο, που κέρδισε το πρωτάθλημα Open τρεις φορές
το 1988... ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μετανοιωμένος επειδή προσέβαλε τον φίλο και ομότεχνό του Πολ Γκογκέν, κόβει το αριστερό αυτί του.
το 1990... με Προεδρικό Διάταγμα αποφασίζεται να κυκλοφορήσει το ΛΟΤΤΟ. Ενάμιση χρόνο μετά, ξεκινάει και το ΠΡΟΤΟ.
το 1990... οι κάτοικοι της Σλοβενίας τάσσονται με δημοψήφισμα υπέρ της την απόσχισή της χώρας τους από τη Γιουγκοσλαβία.
το 1991... η Γερμανία αναγνωρίζει επίσημα την ανεξαρτησία της Σλοβενίας και της Κροατίας.
το 1991... τα 12 κράτη-μέλη της ΕΟΚ αναγνωρίζουν έμμεσα αλλά σαφώς τη Ρωσία, σαν "ντε φάκτο" διάδοχο κατάσταση της πρώην ΕΣΣΔ.
το 1992... 19 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να κινηθεί η διαδικασία απονομής χάριτος στους χουντικούς.
το 1992... η ρωσική Βουλή επικυρώνει την κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
το 1993... ο IRA ανακοινώνει ότι, στη διάρκεια των Χριστουγέννων θα προχωρήσει σε εκεχειρία στον αγώνα του κατά της βρετανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Ιρλανδία.
το 1993... στη Νότια Αφρική, η Βουλή ψηφίζει τις μεταβατικές συνταγματικές διατάξεις για την πορεία της χώρας προς τη φυλετική ισότητα.
το 1993... στο βιβλίο Γκίνες καταχωρείται το Μπανγκλαντές, ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο σε σχέση με την έκτασή της, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε 111,4 εκατομμύρια.
το 1994... στη γερμανική εταιρία "HOCHTIEF" ανατίθεται η κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
το 1995... στην Ινδία, 309 είναι οι νεκροί και πάνω από 200 οι τραυματίες, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε σχολείο, εξαιτίας βραχυκυκλώματος.
το 1996... ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ και διεθνής Ματθίας Σάμερ, ανακηρύσσεται "Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς" και δέχεται το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.
το 1996... οι ιδιοκτήτες των αμερικάνικων ομάδων μπέιζμπολ συμφωνούν στην επιβολή του ''σάλαρι καπ'' για τις αμοιβές των παικτών.
το 1996... στο Περού, οι αντάρτες Τουπάκ Αμάρου απελευθερώνουν 225 ομήρους, διαφόρων εθνικοτήτων ενώ συνεχίζεται η ομηρία για άλλους 140.
το 1997... ο Φιλ Τζάκσον, προπονητής των Σικάγο Μπουλς φτάνει τις 500 νίκες στο ΝΒΑ (σε 682 αγώνες).
Πηγή :ert.gr

Unspoken.....


Θέλω τόσα να σου πω
Μα οι λέξεις δεν σχηματίζονται... γίνονται εμπόδια
Σκέφτηκα να σου τα τραγουδήσω
Μα οι νότες παγώνουν και σπάνε...πέφτουν στο κενό
Είπα να τα γράψω
Μα το μολύβι τρελάθηκε...και δεν αφήνει σημάδια...αρνείται να συμβάλει
Προσπάθησα να τα ζωγραφίσω
Μα οι μπογιές σβήνουν και χάνονται......
Βουλιάζουν μέσα στον υφασμάτινο καμβά
Ότι και να κάνω φαίνεται μάταιο...
Το μόνο που μένει είναι τούτο δω το πληκτρολόγιο...
Πάμε λοιπόν... αρχίζω....
Μόνο που δεν θα τα δεις ποτέ...
Ούτε κι εσείς..........?
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan