Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Πως διαλύεται μια χώρα

Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατά τη γνώμη συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:
1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από <<μαθητές>> γίνονται <<ώριμοι>> δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ
Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το <<ιερό δικαίωμα>> των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 έως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.
2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων,κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει. .....
Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον των οποίων σιγά σιγα δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθηση του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.
Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγόμενων για τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας κτλ
3. Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμενους ιστορικούς <<ανέκδοτα>> όπως πολύ χαρακτηριστικά του ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους <<συγγραφείς>> των <<νέων>> σχολικών βιβλίων.
4. Αφήνεις <<ξέφραγο>> αμπέλι τη χώρα για να μπει ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτο έγκλημα πολέμου εάν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού) σε μας αφήνεται εσκεμμένα από τους <<πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους>> να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα τους.
5. Παράλληλα με το προηγούμενο αφού εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει <<δημοκρατικό δικαίωμα>> να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης και νυν υφυπουργός εξωτερικών).
Καθορίζουμε παράλληλα <<δημοκρατικό καλλιτεχνικό>> δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το <<έργο>> της, αυναν... δεσποινίδας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, κτλ.
Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν (με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητήρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ. σε διαταγμένη υπηρεσία.
6. Διαλύεις την αστυνομία τρελαίνοντας την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμούς χωρίς να αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του δεν γλιτώνει τη φυλακή και τη διαπόμπευση των εξαγορασμένων, ΜΜΕ, κτλ.
7. Με κάποιο <<γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο>>, εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ.. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά, πχ. την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου να 'ναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας μέσω του ονόματος, τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη διχοτόμηση του, κτλ
8. Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην των πολιτικών και των νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα του θεού και εξαίρουμε τη βουβαμάρα του νυν αρχιεπισκόπου.
9. Τελευταίο μέτρο για την άλωση της χώρας είναι η διάλυση του στρατού της που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Πχ αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελοιοποίηση το στράτευμα με ηλίθια σίριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κτλ
10. Η εξωτερική πολιτική της χώρας σχεδιάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα
Μία χώρα που επί δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω είναι θαύμα πως επιζεί.

Ε. Βillis
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ με αφορμή άρθρο της εφημερίδος Ελευθεροτυπίας

Με αφορμή το άθλιο, κατάπτυστο & συκοφαντικό άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://enet.gr/online/online_text/c=112,id=51227324 Μένος ΜΑΤ, ακροδεξιών της Γεωργίας ΔΑΜΑ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Καταρχάς η ίδια η λεζάντα «ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ καταδεικνύει ευθύς εξαρχής την προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες χωρίς καν να παρουσιάσει τις θέσεις των ίδιων των κατοίκων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση.Εμείς δε διοργανώσαμε ποτέ καμία αντισυγκέντρωση κατά κανενός, η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org που φιλοξενείται στο server του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με την κρατική συνενοχή χρησιμοποιείται από οργανώσεις για την οργάνωση αντισυγκεντρώσεων κατά των δικών μας νόμιμων & σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα συγκεντρώσεων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Στις 15.11.2008 ανακοινώνουμε στα ΜΜΕ ότι διοργανώνουμε συγκέντρωση στην Πλατέια Αγίου Παντελεήμονα στις 24.11.2008 στις 17 http://hellasress.blogspot.com/2008/11/24-5.html στην οποία διαμαρτυρόμαστε μεταξύ άλλων για την γκετοποίηση της περιοχής μας όχι από πρόσφυγες που χρησιμοποιεί παραπλανητικά η εφημερίδα αλλά από λαθρομετανάστες.Στις 21.11.2008 μια σειρά οργανώσεων: Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ», το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ μαζί με την τοπική επιτροπή 5ου διαμερίσματος Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ίδια ημέρα με τη δική μας ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ίδιο χώρο & μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση με την ανοχή της αστυνομίας http://yregreece.blogspot.com/2008/11/2411-400.html & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=927876 Εμείς συνεπείς στον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας όχι μόνο δεν πτοηθήκαμε,αλλά καταφέραμε να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που κέρδισε & την υποστήριξη της κοινής γνώμης,αποτέλεσε αφορμή για ανάλογη εκδήλωση στην Πάτρα & σημείο διαλόγου τόσο στη Βουλή όσο & στην καθημερινότητα.
Στη συνέχεια,ενώ ικανοποιήθηκαν μερικώς τα αιτήματα μας,συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση & δεύτερης συγκέντρωσης στις 08.12.2008 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 17.Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ήδη από τις 29.11.2008 http://hellasress.blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html την στιγμή που εμφανίζεται μια οργάνωση από αυτές που είχαν διοργανώσει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 24.11.2008,η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ» να καλεί πάλι σε νέα παράνομη αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με εμάς & 1 ώρα πριν με τον ίδιο σκοπό πάλι να μας τρομοκρατήσει.Και όλα αυτά τα ανακοινώνει στις 06.12.2008 http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=127460 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=933020 Η συγκέντρωση μας αυτή αναβλήθηκε για τις 19.01.2009 στις 17 στην οποία αναφέρεται το άρθρο της εφημερίδας λόγω των λεηλασιών που λάμβαναν χώρα στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.
Εντωμεταξύ ενημερώσαμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους ανωτέρω τραμπουκισμούς πάντα με την αστυνομική ανοχή & ζητήσαμε προστασία.Η κίνηση μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί καμιά αντισυγκέντρωση από καμιά οργάνωση χθες,αλλά παραταύτα να χρησιμοποιηθεί & πάλι η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org του ΕΜΠ που καλούσε κόσμο πάλι μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση παρακινώντας σε πράξεις βίας http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973615 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973924
Εμείς παραμείναμε πιστοί στις διακηρύξεις της πρόσκλησης μας http://1.bp.blogspot.com/_yADM-6RA1z4/SXJAnBNsIaI/AAAAAAAAATc/R06CpwcPjSI/s1600-h/GetAttachment.aspx.jpg & δεν υποκύψαμε ούτε στον εκβιασμό ούτε στον εκφοβισμό ούτε σε κανένα τραμπούκο απολογούμαστε & διοργανώσαμε & αυτή τη φορά μια πολύ ωραία συγκέντρωση που & καλύφθηκε δημοσιογραφικά & από εφημερίδες & ιστοσελίδες με φωτογραφίες & τηλεοπτικά τόσο από το http://tvxs.gr/v3592 όσο & από τρίτα μέσα http://youtube.com/watch?v=4C6-5b2MUhw & http://facebook.com/video/video.php?v=1021960545049&oid=55115857291 Τόσοι φωτογράφοι & cameramen γιατί δείξαν υλικό,ενώ της Ελευθεροτυπίας απειλήθηκαν; Βολεύει βέβαια τα μέσα προπαγάνδας & όχι πληροφόρησης να μεταδίδουν πάντοτε ψευδείς πληροφορίες για να καλύπτουν την απουσία πάντοτε της άλλης πλευράς. Η δε διοργάνωση έγινε όπως πάντα από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά οι οποίοι κάλεσαν όλους τους φορείς,όλα τα κόμματα,το 6ο δημοτικό διαμερίσμα Αθηνών & παρά την προσπάθεια λογοκρισίας διαφόρων μέσων ευχαριστούν τις 60 ιστοσελίδες που μας συμπαραστάθηκαν & προέβαλαν & την εκδήλωση μας & τα αιτήματα μας.
Λυπηρό δε γεγονός αποτελεί η συνδρομή της Αστυνομίας στους 50-60 αναρχικούς που μαζεύτηκαν που αντί να τους διαλύσει,για μια ακόμη φορά τους ανέχτηκε υπερασπιζόμενη τους & όχι μόνο αυτό αλλά επιτέθηκε με χημικά κατά ηλικιωμένων κατοίκων της συγκέντρωσης μας που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ & ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΑΝ & ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Oichalia: Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς εσάς και τον αγώνα σας και ως απάντηση δικιά μας στο θέμα σας , δανειζόμαστε δύο διαφωτιστικές γραμμές από το κείμενό σας :
''Βολεύει βέβαια τα μέσα προπαγάνδας & όχι πληροφόρησης να μεταδίδουν πάντοτε ψευδείς πληροφορίες για να καλύπτουν την απουσία πάντοτε της άλλης πλευράς''

Μήπως δεν κάνουμε για ποδοσφαιριστές?

Τέρμα πια τα ψέματα! Ήρθε, επιτέλους, η ώρα της αλήθειας. Ας δούμε αν γεννηθήκαμε για το ποδόσφαιρο (Καράμπελα ακούς); Με μια νέα επαναστατική μέθοδο!!! Δείτε την εδώ!

Πόσο κοστίζουμε;

Μία καθιερωμένη τσάρκα σε διάφορα ιστολόγια και έπεσε το μάτι μου σε έvα ''ασιμάκι'' με τεχνολογική φλέβα τον Breezer. Δείτε την μαγκιά σας αναφέρει ένα post , πόσο μετράτε, πόσο κοστίζει η ''πένα'' σας. Ενδιαφέρον και έκανα το τεστ για το oichalia blog. Αποτέλεσμα; '' Ένα μπουκάλι στην Σάσα Μπάστα με 2 πανέρια άνθη, ένα βρώμικο να κόψει η πείνα, μία coca cola και το ταξί για πίσω. Αυτοί είμαστε και τόσο κοστίζουμε. Ανώνυμα θύματα Strawberry μιας κρυφής μηχανής αλλά δόξα στα ληγμένα μας που πνίγουνε τον καημό μας . Μ' ακούει κανείς;


ο κωστίκας και το αδυνάτισμα

ο κωστίκας θέλει να χάσει 20 κιλά σε 1 εβδομάδα και πάει σε ένα γραφείο αδυνατίσματος, εκεί λοιπόν του λένε "θα πας απέναντι στον 1ο όροφο και θα κάνεις ότι σου λένε".
Πάει λοιπόν ο κωστίκας χτυπάει την πόρτα, του ανοίγει μία γκομενάρα με ένα κουδουνάκι στο χέρι και του λέει "τρέχεις - τρέχω, με κυνηγάς - αν με πιάσεις με πηδάς, όταν ακούς κουδουνάκι κάνουμε 15 λεπτά διάλειμμα", μέσα σε 1 εβδομάδα ο κωστίκας έχασε 20 κιλά.
Πέρασαν όμως 3 μήνες και ο κωστίκας πάλι πήρε τα κιλά, οπότε... ξαναπηγαίνει στο ίδιο κέντρο και αυτοί τον στέλνουν απέναντι, αλλά αυτή τη φορά στον 3ο όροφο γιατί ήθελε να χάσει 20 κιλά σε 3 όμως ημέρες.
Χτυπάει ο κωστίκας την πόρτα, του ανοίγει μία γκομενάρα (πολύ καλύτερη από την πρώτη), με ένα κουδουνάκι στο χέρι και του λέει "τρέχεις - τρέχω, με κυνηγάς - αν με πιάσεις με πηδάς, όταν ακούς κουδουνάκι κάνουμε 15 λεπτά διάλειμμα", μέσα σε 3 ημέρες λοιπόν στιλάκι ο κωστίκας.
Πέρασαν όμως 6 μήνες και ο καημένος ο κωστίκας ξαναπήρε τα κιλά που είχε χάσει 2 φορές πριν, πάει λοιπόν πάλι στο ίδιο κέντρο όμως αυτή τη φορά θέλει επειγόντως να χάσει 20 κιλά σε 1 μέρα.
Αυτή όμως την φορά τον στέλνουν στον 4ο όροφο γιατί θέλει να χάσει τα 20 κιλά σε 1 μέρα, πάει λοιπόν χτυπάει την πόρτα και βγαίνει ένας μαύρος και του λέει "τρέχεις - τρέχω σε κυνηγάω, αν σε πιάσω σε γ...ω κουδουνάκια και μαλακίες δεν υπάρχουν εδώ".

Giannis

Ο Δεκάλογος του "Ελληνάρα".......ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ;;

1)Αυτός ο Ελληνάρας που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι πλυμμήρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.

2)Αυτός ο Ελληνάρας που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα green/blue tooth, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που αν είχε μπάρμπα έναν υπουργό θα είχε βολέψει τον εαυτό του και όλο του το σόι...

3)Αυτός ο Ελληνάρας που κάνει κατάληψη χώρων με πανώ στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που παραπονιέται ότι στο μετρό (ή όπου αλλού) δεν έχει σήμα το κινητό του.

4)Αυτός ο Ελληνάρας που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν εργάζονται αρκετά, ότι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, ότι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δεν λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πείνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που θα σκότωνε για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς αυτά και χειρότερα.

5)Αυτός ο Ελληνάρας που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και τις μαύρες σακούλες μεγαλο-επιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που έχει ένα μπακάλικο και πουλάει ένα γάλα χωρίς να κόψει απόδειξη. Μη γελιόμαστε, σε αναλογία τζίρου... το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.

6)Αυτός ο Ελληνάρας που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα ενώ προηγουμένως σου έχει ανασβοσήσει 50 φορές τους προβολείς του (νομίζοντας προφανώς ότι βρίσκεται σε κάποια πίστα ράλυ).

7)Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος επιτακτικά αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίμματα με την πρόφαση ότι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακρυά από το σπίτι του (πολύ μακρυά ήτοι 2 τετράγωνα), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.

8)Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι «αυτοί» δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.

9)Αυτός ο Ελληνάρας που ξεσηκώνεται και αντιδρά για τις φωτιές στα δάση και την τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που μαρσάρει στο φανάρι για να επιδείξει την καινούρια διπλή turbo design εξάτμισή του, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!

10.000.000) Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτός ο Ελληνάρας δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» ....
Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς?

Φιλική συμβουλή: Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι υγιές και επιβάλλεται.
Απλά, πριν το κάνεις, συλλογίσου για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικός είσαι τελικά ΕΣΥ, από ΑΥΤΟ με το οποίο πραγματικά «τα βάζεις»!!!"

skeftomasteellhnika

Εναλλακτική Πετρούλα...Με βαρομετρικό... τσουχτερό


















Ποιά Πετρούλα και... τελειώματα; Αυτό είναι το μέλλον του καιρού!

panic-gr

εμείς οι φασίστες

Ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ψευτοΈλληνες που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την "κουτάλα" όπως παλεύουν οι ύαινες πάνω από το νεκρό κουφάρι του ζώου για το ποια θα έχει την καλύτερη θέση στο φαγοπότι...

Πόσους ΗΛΙΑΚΗΔΕΣ και πόσους ΓΙΑΛΟΨΟΥΣ θα βγάλει αυτός ο τόπος...

Ανοίξτε την ένταση και απολαύστε το, ειδικά τα τελευταία λόγια...





apneagr

Είσαι παιδόφιλος, παιδεραστής, παιδοβάτης; Κάνε μας μια χάρη...



apneagr

Tο ανεκδοτο της ημερας

Οδηγός αυτοκινήτου τρέχει με 200.

Περνάει μπροστά από περιπολικό , το οποίο αρχίζει να τον καταδιώκει . Κάποια στιγμή, ο οδηγός κάνει στην άκρη και σταματάει ..........


Μπάτσος : - Πας καλά άνθρωπέ μου? Θέλεις να σκοτώσεις κόσμο?
Οδηγός : - Εχμ... έτρεχα ε?
Μπάτσος: - Μόνο έτρεχες ? Άδεια, δίπλωμα .
Οδηγός: - Ξέρετε... δεν έχω .
Μπάτσος : - ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ? Και τρέχεις έτσι ? Δεν πάμε καλά.. Βγες από το αυτοκίνητο .

Οδηγός : - Αν θέλετε να με ψάξετε , θα έλεγα να μην το κάνετε.
Μπάτσος : - Γιατί?
Οδηγός : - Ε να.. έχω και το σταφ επάνω μου.
Μπάτσος: - Σταφ ? Ναρκωτικά ??? Έχεις και ναρκωτικά??!?
Οδηγός: - Ε γιατί νομίζατε πως έτρεχα .. έχω να κάνω παράδοση.. άσε που με καθυστέρησε και ο έμπορας και έχω αργήσει.
Μπάτσος: - Μα εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα. Βγες έξω , θα ψάξω και το αυτοκίνητο .
Οδηγός : - Πάντως εγω στη θέση σας δε θα κοιτούσα κάτω από το κάθισμα .
Μπάτσος : - Γιατί ?
Οδηγός : - Εεε .. είναι το όπλο μου εκεί .
Μπάτσος : - ΟΠΛΟΦΟΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ???!?
Οδηγός : - Ε τι έτσι θα πάω στο βέρι? Δε λες καλά που το είχα μαζί μου , έτοιμος ήταν ο άλλος να μου την ανάψει, ευτυχώς πρόλαβα να τραβήξω πρώτος.. τώρα έχω να ξεφορτωθώ και το πτώμα .

Μπάτσος : - Πτώμα? Ποιο πτώμα?
Οδηγός: - Αυτό του έμπορα στο πορτ-μπαγκαζ .
Μπάτσος : - ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ?????? Τρελαίνεται ο μπάτσος, καλεί αμέσως ενισχύσεις , φτάνουν αντιτρομοκρατικές, εγκληματολογικό, περιπολικά, ελικόπτερο , ακροβολίζονται κομμάντα γύρω από το αυτοκίνητο . Σκάει ο διοικητής.

Διοικητής : - Τα χαρτιά σου. Ανοίγει ο οδηγός το ντουλαπάκι, βγάζει τα χαρτιά και του τα δίνει .

Διοικητής : - Αφού είχες χαρτιά γιατί είπες στο όργανο πως δεν έχεις ?
Οδηγός (έκπληκτος ): - Εγώ??
Διοικητής : - Τέλος πάντων , βγες σε παρακαλώ από το αυτοκίνητο.

Βγαίνει ο οδηγός, πέφτουν επάνω του τέσσερις, τον ψάχνουν .. τίποτα .

Διοικητής : - Που είναι τα ναρκωτικά ?
Οδηγός : - Ποια ναρκωτικά κύριε διοικητά?
Διοικητής: - Εδώ το όργανο μας είπε ότι έχεις ναρκωτικά επάνω σου.

Οδηγός : - Εγώ ??
Διοικητής : - Ψάξτε το αυτοκίνητο. Πλακώνουν άλλοι δέκα με σκυλιά κλπ κλπ, ψάχνουν παντού ... τίποτα .

Διοικητής : - Μα καλά, τα όπλα που είναι?
Οδηγός : - Ποια όπλα κύριε διοικητα ?
Διοικητής : - Το όργανο μας είπε ότι έχεις όπλο στο αυτοκίνητο.
Οδηγός: - ΕΓΩ?
Διοικητής: - Ουφφφ... μα τι γίνεται εδώ... τέλος πάντων, άνοιξε το πορτ- μπαγκαζ. Το ανοίγει ο οδηγός... τίποτα μέσα.

Διοικητής : - Το πτώμα που είναι ?
Οδηγός : - Ποιο πτώμα κύριε διοικητά?
Διοικητής: - Μα το όργανο μας είπε...
Οδηγός (έξαλλος ): - Ε μα σας είπε το ένα, σας είπε το άλλο, σε λίγο θα σας πει ότι πηγαινα και με 200!!!

vendeta

"Τα χρήματα που εισπράττονται από την ΑΕΠΙ πηγαίνουν όντως στους καλλιτέχνες;"


"Καλώς την και ας άργησε…

Ο λόγος για την ΑΕΠΙ, η οποία θέλει χρήματα προκειμένου να μας χορηγήσει το δικαίωμα να μεταδίδουμε τραγούδια metal καλλιτεχνών. Ακούς Lemmy?
Οι νταβατζήδες του νόμου περί συγγενικών δικαιωμάτων ο οποίος ψηφίστηκε σε μια νύκτα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, και έκτοτε δίνει (παπάρια δίνει) το δικαίωμα στην ΑΕΠΙ να επεμβαίνει εκ μέρους των καλλιτεχνών προκειμένου να διασφαλίζει τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Αυτό που παραλείπει να κάνει η ΑΕΠΙ είναι, όπως αναγράφεται στον συγκεκριμένο νόμο, ότι πρέπει να έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τον καλλιτέχνη και το συγκρότημα για να έχει το δικαίωμα της κάλυψης των πνευματικών δικαιωμάτων...
Αλήθεια τα χρήματα τα οποία εισπράττονται από την ΑΕΠΙ πηγαίνουν όντως στους καλλιτέχνες?

Εφόσον η ΑΕΠΙ απαιτεί ένα ποσό μηνιαίως χωρίς να έχει την απαραίτητη Playlist, πως θα διαμοιράσει τα χρήματα στους καλλιτέχνες?

Η ΑΕΠΙ έχει βάλει χέρι και στους διοργανωτές συναυλιών και μάλιστα Metal συναυλιών, όπου το αστείο είναι ότι ενώ οι διοργανωτές έρχονται σε άμεση επαφή με τα συγκροτήματα, εμφανίζεται η ΑΕΠΙ να ζητάει τα πνευματικά δικαιώματα των συγκροτημάτων, παρόλο που οι μουσικοί είναι παρόντες και είναι οι πλέον υπεύθυνοι να διαχειριστούν τα δικαιώματα τους.

Αυτό αντιπαρέρχεται και πάλι τον νόμο περί συγγενικών δικαιωμάτων, καθώς δεν έχει δικαίωμα η κάθε ΑΕΠΙ παρουσία του καλλιτέχνη να μεσολαβήσει, γιατί πολύ απλά ο καλλιτέχνης είναι αυτός που έχει τα δικαιώματα για τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΠΙ λέει το τρελό παραμύθι ότι η αμοιβή του καλλιτέχνη αφορά το εκτελεστικό κομμάτι και όχι εκείνο των δικαιωμάτων.

Είναι φανερό ότι το κράτος είναι αδύναμο ή για άλλους λόγους δεν κάνει κάτι σχετικά με τους νταβατζίδες της ΑΕΠΙ, η οποία είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ παρακαλώ, που ενώ εισπράττει τεράστια ποσά, αναφέρεται σαν μη κερδοσκοπική εταιρία!!!
Το metalzone.gr από το 1999 που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ κερδοσκοπικά και ούτε πρόκειται αυτό να αλλάξει και στο μέλλον.

Η λειτουργία του Internet Radio γίνεται αποκλειστικά για να έχουν την πρόσβαση οι FAN της σκηνής σε ένα μέσο που μεταδίδει την αγαπημένη τους μουσική και επιπλέον η ΑΕΠΙ δεν έχει δικαίωμα καν να ζητάει συνδρομή, για ένα είδος μουσικής το οποίο από το 1980 μέχρι σήμερα παραμένει Underground, όπως δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί οτιδήποτε, διότι ο server που φιλοξενείτε η σελίδα και το Internet ραδιόφωνο εδρεύουν εκτός Ελληνικών συνόρων.

Δε φτάνει που πληρώνουμε τις υπηρεσίες για να έχουμε μια αξιοπρεπή σελίδα στο διαδίκτυο και τις ανάλογες υπηρεσίες που φιλοξενούνται στην σελίδα του metalzone.gr, χωρίς κανένα έσοδο από αυτή και χωρίς καμία κερδοσκοπική διάθεση, έχουμε και τον ΝΟΝΟ της μουσικής την ΑΕΠΙ να ζητάει βαλάντια."

metalzone.gr

"Κραυγές αγανακτισμένου πολίτη"

Δεν με ενδιαφέρει ποιό κόμμα θα βγεί στις επόμενες εκλογές, ούτε πότε θα γίνουν αυτές.

Δεν με ενδιαφέρουν οι δεσμεύσεις τους.

Δεν με ενδιαφέρουν "τα συμβόλαια" τιμής που ....υπογράφουν στον Ελληνικό λαό.


Βέβαιο είναι ότι δεν έχω κουράγιο να παρακολουθήσω άλλη μία φορά την φαρσοκωμωδία

των εκλογών,ούτε να υποχρεωθώ να ακούω τον κάθε πολιτευτή να αραδιάζει τα ψέμματά

του μπροστά μου.

Δεν με νοιάζει καθόλου. Τόσο απλά.


Με ενδιαφέρει όμως, τι κάνουν με τα λεφτά μου. Και είμαι διατεθειμένος να διαθέσω όσο

χρόνο απαιτείται, απεριόριστο χρόνο, για να τους υποχρεώσω να σέβονται τα χρήματά μου

και να σκέπτονται πολύ πριν βάλουν κάπου την υπογραφή τους.


Ακόμη περισσότερο θα ήθελα να μην με επιβαρύνουν με τις πανάκριβες δεξιώσεις τους, με

τις υπέρογκες μηνιαίες απολαβές τους, με το κόστος αγοράς αλλά και ανανέωσης των Ι.Χ.

αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, την απασχόληση προς φύλαξή τους αστυνομικών οργάνων,

τις δωρεάν μετακινήσεις τους, την δωρεά παροχή ηλεκτροφωτισμού και χρήση κινητών και

σταθερών τηλεφώνων, που απολαμβάνουν όλα "ΔΩΡΕΑΝ" και εις βάρος της τσέπης μου, που

το επιβαρύνουν κάθε χρόνο και περισσότερο.


Ακόμη περισσότερο θα ήθελα να κερδίσω το δικαίωμα να μην πληρώνω για τις....κακές, τις

χείριστες υπηρεσίες τους.


ΝΟΜΙΚΟΣ μόνον κατ' όνομα, όχι και κατ' επάγγελμα.

Περισσότερες γνώσεις δεν έχω ατυχώς για το πως μπορούμε να τους ταρακουνήσουμε.

Να τους κάνουμε να χάσουν πραγματικά τον ύπνο τους και όχι τον δικό μας.

Να τους υποχρεώσουμε να δουλέψουνε, όπως είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να δουλεύουμε,

να τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ - όχι σε μία αλλά και σε δύο δουλιές - για να μαζέψουμε τους

φόρους που μας επιβάλλουν , κάθε χρόνο και περισσότερους.

Είμαι βέβαιος, ότι αν μαζευτούμε και άλλοι άνθρωποι που έχουμε τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αντιλήψεις,

ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΜΕ....ΜΑΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΚΤΕΣ.


Τί λέτε; αξίζει τον κόπο;


Ιωάννης Εμμ.Νομικός

tolimeri

Χύθηκε άπλετο φως..


Σε φυλάκιση 19 μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Θέμος Αναστασιάδης και η συντακτική ομάδα του Πρώτου Θέματος, πλην του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος και απηλλάγη, για την γνωστή υπόθεση της δημοσίευσης των προσωπικών φωτογραφιών της Εύης Τσέκου.

Το δικαστήριο επέβαλλε επίσης στον καθένα από τους καταδικασθέντες πρόστιμο 8.500 ευρώ, ενώ τους έδωσε το δικαίωμα αναστολής στην έφεση.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους είναι παράβαση του νόμου περί ασέμνων και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ορθά τιμωρήθηκε η εφημερίδα καθώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν "πρόσθεσαν" κάτι περισσότερο στην ενημέρωση των πολιτών...

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σκόρπισε χαμόγελα ενθουσιασμού στη Zougla.gr και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που προφανώς ξεχνάει τον Κορκολή...

Πάντως είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα...

Ακούσαμε για εκβιασμούς δημοσιογράφων-πολιτικών , για μαύρα λεφτά μέσω Ελβετίας , για παράνομους διορισμούς και οικονομικές ατασθαλίες στο Υπ.Πολιτισμού , για σχέδιο ανθρωποκτονίας της Εύης Τσέκου κτλ...

Και η Δικαιοσύνη από όλα αυτά έκρινε κολάσιμη μόνο την δημοσίευση των φωτογραφιών...

Τυφλωθήκαμε από το άπλετο φως πάλι...

parapolitiki

Στρώθηκε ο δρόμος για 223 προσλήψεις στους Δήμους του Ν. Τρικάλων - Ανοίγουν οι πόρτες των Δήμων και των Κοινοτήτων για την απασχόληση ανέργων

Περιζήτητες αναμένεται να γίνουν οι θέσεις λόγω τριετίας και διαφαινόμενης μονιμότητας.
10 περίπου νέες θέσεις εργασίας στον Δ. Οιχαλίας

Η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας. Η απασχόληση των ανέργων δεν θα βαρύνει τα ταμεία των Δήμων. Το 40% του κόστους θα επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ, ενώ το υπόλοιπο 60%, θα καλυφθεί από την ΚΕΔΚΕ η οποία αναμένεται να διαθέσει περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ προς αυτόν τον σκοπό. Και επειδή, δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία της, θα δανεισθεί για να καλύψει το κόστος της απασχόλησης των ανέργων.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία από τα Τρίκαλα μετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ως παρατηρητές οι δήμαρχοι Φαρκαδόνας κ. Χρήστος Τόλιος και Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, συζητήθηκε και ο τρόπος κατανομής αυτών των θέσεων στους Δήμους της χώρας.
Τα κριτήρια είναι δύο:
Το ΑΕΠ αντίστροφα: Δηλαδή, όσο πιο χαμηλό ΑΕΠ έχει ο κάθε Νομός, τόσες περισσότερες θέσεις θα πάρει.
Τα ποσοστά ανεργίας: Οι περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας θα πάρουν περισσότερες θέσεις.
Και τα δύο αυτά κριτήρια, ιδίως το πρώτο γιατί η πραγματική ανεργία στα Τρίκαλα δεν καταγράφεται στους δείκτες της ΕΣΥΕ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για μία ευνοϊκή για το Νομό Τρικάλων, κατανομή.
Ο κ. Ταμήλος έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τις θέσεις που θα έρθουν στο Νομό Τρικάλων και τις υπολόγισε στις 223. Απ’ αυτές οι 80 θα αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων, οι 19 τον Δήμο Καλαμπάκας, οι 10 τον Δήμο Οιχαλίας κ.ο.κ.
Η οριστική κατανομή αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Μεγάλη ζήτηση
Το σύνολο των δημάρχων θέλουν να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού δεν θα επιβαρύνουν τα ταμεία τους, με την απασχόληση των ανέργων το ενδιαφέρον των οποίων, αναμένεται να είναι μεγάλο, για δύο κυρίως λόγους:
Πρώτον, λόγο της υψηλής ανεργίας η οποία διογκώνεται περαιτέρω από την οικονομική κρίση.
Δεύτερον, λόγο του «παραθύρου» που ανοίγει διάπλατα για τη μονιμοποίησή τους. Το πρόγραμμα θα έχει ισχύ 3 χρόνια, επομένως και με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, στοιχειοθετείται η διετία που είναι κρίσιμος χρόνος για την μονιμοποίηση ενός εργαζομένου στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.
Προκηρύξεις
Πάντως, ο κ. Μιχάλης Ταμήλος αντιλαμβανόμενος την κοινωνική πίεση που θα δεχθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του Νομού για τις συγκεκριμένες θέσεις, έσπευσε να δηλώσει στην «Έρευνα» πως «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με την προκήρυξη των θέσεων, τον διαγωνισμό κλπ.

e-erevna.gr

H δημοσκόπηση των δέντρων!!!




Να γιατί ο Νικήτας κόβει τα δέντρα!!!

Άμα θες να μείνεις μείνε, άμα θες να φύγεις φύγε!


Οι αγρότες αποφάσισαν να λύσουν το γόργιο δεσμό των μπλόκων στα Τέμπη με τη Σολομώντεια μέθοδο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να φύγουν και σε όσους θέλουν να μείνουν στο μπλόκο.
Όμως με τον απαράβατο όρο ότι ο δρόμος θα είναι ανοικτός και τα τρακτέρ θα είναι στις άκρες του δρόμου.
Μετά από αυτή την απόφαση κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα και ποιες θα είναι από εδώ και πέρα οι εξέλιξεις επί του θέματος.
Όλα θα κριθούν όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι αγρότες στα Τέμπη από το πόσοι θα μείνουν τελικά μετά τους αγροτες που θέλουν να φύγουν.

trikala-news
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan