Μήπως σας έχει συμβεί να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιον ή κάποια που γνωρίσατε online, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τις περιγραφές του; Δεν ξέρουμε αν σας παρηγορεί, αλλά δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Logitech, το 58% των χρηστών που επιχείρησαν κάτι τέτοιο, έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης από το ιντερνετικό τους ραντεβού.
Οι Ιταλοί είναι οι πιο άτυχοι της ιστορίας με το 72% να δηλώνει ότι νιώθουν πως εξαπατήθηκαν. Ακολουθούν οι Γερμανοί με 58%, οι Γάλλοι με 56% και οι Βρετανοί με 55%. Οι Ολλανδοί φαίνονται λίγο πιο ειλικρινείς με μόνο το 48% να νιώθει ότι ξεγελάστηκε. Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, αν το βασικό μας δικτυακό ψέμα είναι σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, το δεύτερο [σχεδόν εξίσου εκτεταμένο] είναι το πόσα κιλά είμαστε.
Η εξωτερική εμφάνιση είναι βασικός παράγοντας στο να τολμήσει κανείς να ζητήσει και ένα κανονικό ραντεβού. Αν και οι φωτογραφίες που ανταλλάσουν οι χρήστες βοηθάνε, αυτές μπορεί να έχουν ρετουσαριστεί, να μην είναι αντιπροσωπευτικές, ή απλώς να έχουν τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν, σε καλύτερες εποχές. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τόσοι πολλοί χρήστες τελικά δηλώνουν απογοητευμένοι και ξεγελασμένοι από την πραγματική εικόνα.