Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Γνωριμίες μέσω Διαδικτύου - Έρευνα της Logitech ..


Μήπως σας έχει συμβεί να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιον ή κάποια που γνωρίσατε online, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τις περιγραφές του; Δεν ξέρουμε αν σας παρηγορεί, αλλά δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Logitech, το 58% των χρηστών που επιχείρησαν κάτι τέτοιο, έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης από το ιντερνετικό τους ραντεβού.
Οι Ιταλοί είναι οι πιο άτυχοι της ιστορίας με το 72% να δηλώνει ότι νιώθουν πως εξαπατήθηκαν. Ακολουθούν οι Γερμανοί με 58%, οι Γάλλοι με 56% και οι Βρετανοί με 55%. Οι Ολλανδοί φαίνονται λίγο πιο ειλικρινείς με μόνο το 48% να νιώθει ότι ξεγελάστηκε. Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, αν το βασικό μας δικτυακό ψέμα είναι σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, το δεύτερο [σχεδόν εξίσου εκτεταμένο] είναι το πόσα κιλά είμαστε.
Η εξωτερική εμφάνιση είναι βασικός παράγοντας στο να τολμήσει κανείς να ζητήσει και ένα κανονικό ραντεβού. Αν και οι φωτογραφίες που ανταλλάσουν οι χρήστες βοηθάνε, αυτές μπορεί να έχουν ρετουσαριστεί, να μην είναι αντιπροσωπευτικές, ή απλώς να έχουν τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν, σε καλύτερες εποχές. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τόσοι πολλοί χρήστες τελικά δηλώνουν απογοητευμένοι και ξεγελασμένοι από την πραγματική εικόνα.

Conn-x TV (και πράσινα άλογα) από τον ΟΤΕ ..

Μέρες τώρα το σκέφτομαι αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα. Σήμερα όμως, λίγο το ό,τι δεν κοιμήθηκα καλά και ξύπνησα με κακή διάθεση, λίγο οι φωνές του αφεντικού στη δουλειά, λίγο η κίνηση που συνάντησα στον δρόμο της επιστροφής, δεν άντεξα.. Πάνω που γύρισα σπίτι και είπα να ηρεμήσω και να χαλαρώσω λίγο μπροστά στο χαζοκούτι σκάει η διαφήμιση του ΟΤΕ και με αποτελειώνει..
"Με το σύνθημα take control, ο ΟΤΕ παρουσιάζει το conn-x TV. Η καινοτόμος υπηρεσία για παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα. Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν. Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφ....." και πάει λέγοντας ..
Τελικά φίλοι μου ο ΟΤΕ πρέπει να παίζει με τα νεύρα μας ..
Δεν ξέρω αν τελικά θα πρέπει να αισθάνομαι τυχερή ή άτυχη που κατάφερα να έχω στο χωριό σύνδεση ADSL. Ναι μεν έχω internet στο σπίτι μου, αλλά από την άλλη πληρώνω για γραμμή 2 Mbps και έχω ρυθμούς download 15-20 kbps (επίπεδα απλής ISDN), με άλλα λόγια ο ΟΤΕ με κλέβει μπροστά στα μάτια μου και δεν τολμώ να πω και τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο OTE λανσάρει και το Conn-x TV τη στιγμή που στο χωριό μας δεν μπορεί να μας παρέχει καν γρήγορο internet..
Και ρωτάω εγώ τώρα, πώς στο καλό θα μπορέσω εγώ να κάνω streaming τα 30+ κανάλια που υπόσχεται ο ΟΤΕ;;

"Οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν περισσότερα και να παραγγείλουν το conn-x TV με ένα τηλεφώνημα στο 134 ή με μια επίσκεψη στα ΟΤΕshops και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ." Φταίω εγώ να πάω και να τους τα πω ένα χεράκι;;

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο ..

2009 μ.Χ…



Κάποτε ζούσαμε σε σπηλιές.
Τώρα μένει ο καθένας στο διαμέρισμά του.
Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με όλη τους την οικογένεια και τους συγγενείς τους.
Τώρα ο καθένας θέλει την ησυχία του.
Κάποτε ζητούσαμε ο ένας τη βοήθεια του άλλου.
Τώρα αν τυχόν κάποιος ζητήσει βοήθεια απ’ το γείτονά του (πράγμα σπάνιο) θα νιώθει ντροπή που το έκανε.
Κάποτε οι άνθρωποι γινόντουσαν ζευγάρι γιατί τους διακατείχαν αγνά αισθήματα έρωτα και συντροφικότητας.
Τώρα κίνητρο γνωριμιών και πολλάκις και σύναψης γάμων (δυστυχώς) είναι το συμφέρον.
Κάποτε δίναμε ο ένας στον άλλον ευχές κατ’ ιδίαν.
Τώρα στέλνουμε sms στις γιορτές, στα γενέθλια, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα…
Κάποτε η τηλεόραση αποτελούσε μέσο ενημέρωσης.
Τώρα αποτελεί μέσο εξυπηρέτησης συμφερόντων, μέσο παραπληροφόρησης…σκέτο «μέσο».
Kάποτε πηγαίναμε παρέα στον κινηματογράφο.
Τώρα μένουμε στο σπίτι μας και βλέπουμε dvd.
Κάποτε η διασκέδαση ήταν τραγούδι και χορός.
Τώρα είναι ορθοστασία, το ποτό ανά χείρας και κουτσομπολιό.
Κάποτε οι μετακινήσεις γινόντουσαν με αυτοκίνητο.
Τώρα προσπαθούμε να αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση του.
Κάποτε η Αστυνομία φρόντιζε για τη φύλαξη των πολιτών.
Τώρα σκοτώνει δεκαπεντάχρονα και ξυλοφορτώνει αθώους πολίτες.
Κάποτε πιστεύαμε στη δικαιοσύνη («τυφλή» γαρ).
Τώρα το δίκαιο κατάντησε παραδικαστικό κύκλωμα.
Κάποτε η θρησκεία ήταν φωλιά πίστης και ελπίδας.
Τώρα αποτελεί κρησφύγετο ανίερων ιεραρχών.
Κάποτε η πολιτική ήταν η τέχνη του κυβερνάν.
Τώρα συνιστά τέχνη συγκάλυψης της διαφθοράς.
Κάποτε μιλούσαμε ελληνικά.
Τώρα ομιλείται η greeklish διάλεκτος.
Κάποτε στόχος των ανθρώπων ήταν να μορφωθούν.
Τώρα στόχος είναι το να μη μείνουν άνεργοι.
Κάποτε μάστιγα ήταν η πανούκλα.
Τώρα η ανεργία αποτελεί μάστιγα της εποχής.
Κάποτε βλέπαμε το δάσος και χαιρόμαστε τα δέντρα.
Τώρα βλέπουμε το δέντρο και ουκ ολίγες φορές χάνουμε το δάσος.
Kάποτε αγωνιζόμαστε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.
Τώρα παλεύουμε να αναζητήσουμε κάποιο όνειρο, ένα όραμα, μια αξία…
Κάποτε θέλαμε ένα καλύτερο αύριο.
Τώρα που ζούμε στο πάλαι ποτέ αύριο αναπολούμε το χθες.

Κάποτε άραγε… ήμασταν…άνθρωποι;

epikairo

Ευρωπαίος!!!!


Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε και έφυγε με θετικότατο αποτέλεσμα από την Βιγιαρεάλ (1-1) και τώρα είναι στο χέρι του να περάσει στους 8 του Champion's League. Μια ομάδα που στην Ελλάδα έχει συχνά πυκνά τα χάλια της, καταφέρνει στην Ευρώπη να κερδίζει αυτό που θέλει και να διακρίνεται. Και ο Χενκ Τεν Κάτε ό,τι και να σκεφτεί στην Ευρώπη, κατά ένα μαγικό τρόπο του βγαίνει. Το γκολ του Παναθηναϊκού ο Καραγκούνης, ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής, και το γκολ της Βιγιαρεάλ μετά από χαζό, και έχοντας προηγηθεί φάουλ, ο Ρόσι.

Υπήρχε και θέμα με το διαιτητή, και όσο και να θες να ξεφύγεις από τη διαιτησία δε σε αφήνουν κάτι τέτοια. Δεν ξέρουμε αν και εδώ πάλι πίσω είναι ο Κόκκαλης (πλάκα κάνω φυσικά) αλλά ο διαιτητής ειδικά μετά το γκολ του Παναθηναϊκού έκανε ό,τι μπορούσε να σπρώξει τη Βιγιαρεάλ...

Ευτυχώς αρκέστηκαν στο ένα γκολ οπότε τυχερός είναι τον ξεχνάμε.

Τώρα σε 2 βδομάδες να γεμίσει όλο το γήπεδο να περάσει ο ΠΑΟ στους 8 του Champion's League. Ποιός το περίμενε ότι αυτή η ομάδα θα μας χαρίσει μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι πάλι;

Κι όμως!!

tolimeri

Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής στα Τρίκαλα. Ανησυχίες και αντιδράσεις από ασφαλισμένους και εργαζομένους


Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής του Νομού μας η απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να κλείσει τα 42 από τα 47 Υποκαταστήματά της, που ως γνωστόν καλύπτουν το σύνολο της χώρας.
Η απόφαση έγινε γνωστή-από το δελτίο τύπου του Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων που δέθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει δρομολογήσει, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμό τους.
Να υπογραμμιστεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Τρικάλων, εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα εξυπηρέτησης που δημιουργεί στους ασφαλισμένους της περιοχής μας, δημιουργεί και πρόβλημα στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να επιλέξουν κάποια από τις λύσεις που προτείνει η διοίκηση, χωρίς όμως να διασφαλίζεται το εργασιακό τους μέλλον.
Ερωτηματικά τίθενται μήπως το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής Τρικάλων, είναι η απαρχή κλεισίματος και άλλων επιχειρήσεων, οργανισμών, υπηρεσιών κ.λ.π.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων όλα αυτά συνδέονται με τον απώτερο στόχο της διοίκησης, που είναι το ξεπούλημα της εταιρίας.
Ήδη στα γραφεία των τοπικών βουλευτών, αλλά και του Δημάρχου Τρικκαίων έχει αποσταλεί επιστολή του συλλόγου των εργαζομένων, με την οποία καλούνται να αντιδράσουν στο κλείσιμο των Υποκαταστημάτων της εταιρίας και ειδικότερα το Υποκαταστήματος Τρικάλων.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ «Όπως γνωρίζετε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία (117 έτη λειτουργίας), με 1100 υπαλλήλους, 45 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 5.500 συνεργάτες δικτύου.
Αυτήν την εταιρία, λοιπόν, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, μοναδικός μέτοχός της, είχε αποφασίσει πριν λίγους μήνες να την πουλήσει, πράγμα που απέτυχε, χάρη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και στην αρνητική διεθνή οικονομική συγκυρία.
Επίσης, όπως γνωρίζετε, στο νομό σας υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, διοικητικό κατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εκεί απασχολούνται, τόσο διοικητικοί υπάλληλοι, όσο και συνεργάτες, εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους. Αυτό το κατάστημα, λοιπόν, έχει αποφασίσει η διοίκηση να το κλείσει, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Το αποτέλεσμα θα είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η πιθανή αλλαγή πόλης εργασίας των υπαλλήλων, αλλά κυρίως η δυσκολία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Εμείς ως εργαζόμενοι, κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα να αποτραπεί αυτή η απόφαση της διοίκησης της εταιρίας μας για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων.
Ζητούμε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας, με επερωτήσεις στη Βουλή αλλά και με παρεμβάσεις στην διοίκηση της εταιρίας, ώστε το κατάστημα της περιοχής σας να παραμείνει ζωντανό ενισχύοντας την οικονομική ζωή του νομού σας.»

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εν τω μεταξύ στη Βουλή θα έρθει το θέμα μετά την «βροχή» ερωτήσεων, επερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων που έχουν καταθέσει βουλευτές όλων των κομμάτων τονίζοντας ότι η ιστορία 117 ετών στον κλάδο των ασφαλειών στην Ελλάδα, δεν μπορεί να «ξεπουληθεί».
Όσον αφορά το Νομό, ερώτηση στη βουλή κατέθεσε η βουλευτής Σούλα Μερεντίτη που εκτός των άλλων αναφέρει την ανάγκη να μην κλείσει το Υποκατάστημα Τρικάλων, γιατί αυτό, όπως υπογραμμίζει, θα λειτουργήσει σε βάρος των ασφαλισμένων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, τόσο στους ίδιους όσο και στους εργαζομένους.
Τέλος στην κοινή ερώτηση ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν τόσο ο βουλευτής Χρήστος Χάιδος αλλά και η κ. Σούλα Μερεντίτη, καταγγέλλεται το «ρεσιτάλ σπατάλης» της σημερινής διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Του Λάζαρου Μάμαλη
e-erevna

«Πράσινο φως» για τον βιολογικό Οιχαλίας


Ο βιολογικός καθαρισμός και το δίκτυο των ακαθάρτων ήταν τα δύο έργα τα οποία ήταν στην ατζέντα της χθεσινής επίσκεψης του δημάρχου Οιχαλίας κ. Θανάση Ζιώγκου και υπηρεσιακών παραγόντων στην Αθήνα, αλλά στην πορεία προέκυψε και τρίτο.
Το φράγμα Νεοχωρίτη το οποίο επίσης, αποτελεί ένα διακηρυγμένο στόχο της δημοτικής αρχής.
Ως προς τον βιολογικό καθαρισμό, η ανταπόκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ τον ογκωδέστατο φάκελο για την δεύτερο και τελικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έγκρισή του και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βιολογικός καθαρισμός και το δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου Οιχαλίας πήραν αύξοντα αριθμό στον ενδουπηρεσιακό πρωτόκολλο, ένα (1), γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Ζιώγκο έχει τη δική του ερμηνεία. Όπως υπογράμμισε στην «Έρευνα» το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να είναι το πρώτο σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα υλοποιηθεί από το σχετικό πρόγραμμα το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έγκριση για τη δημοπράτηση αναμένεται εντός του προσεχούς Μαρτίου.
Ο κ. Ζιώγκος, με δηλώσεις του, στην «Έρευνα» απέδωσε την ένταξη, στη μεθοδική προετοιμασία του φακέλου, αλλά και στη διαχειριστική επάρκεια που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Οιχαλίας. Είναι χαρακτηριστικό πως και άλλοι Δήμοι της χώρας κατέθεσαν φακέλους για την υλοποίηση ανάλογων έργων, αλλά λόγω της έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας παρατηρείται καθυστέρηση στην έγκρισή τους και στην ένταξή τους, στο ΕΣΠΑ.
Το φράγμα
Μετά την κατάθεση του φακέλου στο υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ο δήμαρχος Οιχαλίας επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου είχε συνάντηση με τον Τρικαλινό υπουργό κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για το φράγμα Νεοχωρίτη. Από τη συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του ίδιου Υπουργείου, προέκυψε μία σημαντική είδηση για το συγκεκριμένο έργο. Η οριστική τεχνική μελέτη του φράγματος θα εκπονηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προωθηθεί η ένταξή του, στο τομεακό πρόγραμμα του ίδιου Υπουργείου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποίησε ιδιαίτερα τον κ. Ζιώγκο. Το έργο πλέον φεύγει από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, για το οποίο προορίζονταν αρχικά. Το υψηλό κόστος του έργου, τα περιορισμένα κονδύλια του ΠΕΠ και η ανάγκη για ισόρροπη γεωγραφική κατανομή του, δυσχέραινε την ένταξη του φράγματος σε αυτό. Αντιθέτως, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτιμάται ότι υπάρχουν οι πόροι από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίησή του.

Του Λάζαρου Μάμαλη
e-erevna
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan