Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Το συμφέρον...Τηλεφωνία μέσω Internet (VoIP)

Το VoIP πρόκειται για την τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω του διαδικτύου, χωρίς την χρήση μιας τηλεφωνικής γραμμής. Κάποιες VoIP υπηρεσίες σας επιτρέπουν να συνομιλείτε μόνο με άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία, ενώ άλλες σας επιτρέπουν να κάνετε κλήσεις σε οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Μερικές VoIP υπηρεσίες είναι...

Skype


To Skype αποτελεί το κορυφαίο πρόγραμμα παροχής τηλεφωνίας μέσω του διαδικτύου χωρίς τις υπέρογκες χρεώσεις που απαιτούν οι συμβατικές γραμμές τηλεφωνίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν έναν messenger για δωρεάν video/audio κλήσεις σε φίλους οι οποίοι βρίσκονται και εκείνοι στο δίκτυο του Skype είτε να καλέσετε οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο θέλετε ανά τον κόσμο με την καταβολή της ελάχιστης αστικής χρέωσης.





Voip Buster


To Voip Buster είναι ένα παρεμφερές πρόγραμμα με το Skype για την πραγματοποίηση κλήσεων από PC σε PC και σε οποιοδήποτε τηλέφωνο στον κόσμο, με τη διαφορά ότι μπορείτε να καλέσετε δωρεάν για ένα λεπτό. Με την καταβολή 5 ευρώ μπορείτε να καλείται απεριόριστα για 4 μήνες σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα, σε όλες τις χώρες.




Teamspeak


Το TeamSpeak πρόκειται για ένα πρόγραμμα Voice over IP, που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με άλλους χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο κανάλι με εκείνον. Ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό του TeamSpeak για να συνδεθεί σε έναν κεντρικό υπολογιστή (Server), από που μπορεί μετά να επιλέξει το κανάλι που επιθυμεί να συνδεθεί.
Πολλοί παίκτες online παιχνιδιών για παράδειγμα χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή για να μπορούν να επικοινωνούν με τους συμπαίκτες τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Πιό νωρίς η απαγόρευση του καπνίσματος

Έξι μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιο-μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τροποποίηση όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τροποποίησε σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, που προστατεύει τους ανήλικους από το αλκοόλ και τον καπνό.


Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2010, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, προχώρησε στην επίσπευση εφαρμογής του μέτρου, μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμοδίων φορέων αλλά και γιατί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πολίτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο μέτρο.

Περιοδεία Τσίπρα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Τους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων θα επισκεφθεί την σήμερα Πέμπτη 4/12 και αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 04/12
09:30, Καρδίτσα (Δέλτα Καρδίτσας): συμμετοχή στην προσυγκέντρωση των «Νέων Αγροτών»
11:30, Καρδίτσα, Ξενοδοχείο Κιέριον (αίθουσα Αφροδίτη): Συνέντευξη Τύπου
19:00, Τρίκαλα, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικάλων (Γαριβάλδη 8): Κεντρική Ομιλία

Παρασκευή 05/12

10:00, Τρίκαλα, Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (Ασκληπιού 3): Συνάντηση με επιτροπή κατοίκων Κορυδαλλού κατά της δημιουργίας λατομείων στην περιοχή τους.
10:30, Τρίκαλα, Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (Ασκληπιού 3): Συνάντηση με την επιτροπή κατοίκων Μεσοχώρας

Μεταπτυχιακό....μαλακίας



Το τηλεοπτικό θέμα "τα παπαδαριά και τα καμώματά τους" συνεχίζεται.. μετά το βατοπαίδι κι άλλα άπλυτα βγαίνουν φόρα παρτίδα!! Άλλωστε αυτό δεν γίνεται πάντα?

..και ο άρχων της κάθαρσης και της μαλακίας,αυτός που'δωσε τον πούλο στο Ρουσό ούτε γάτα ούτε ζημιά!! ο μαλάκας ο Έλληνας θα κληθεί να πληρώσει πάλι το μάρμαρο (όπως πάντα) και ζήσανε αυτοί καλά και οι καρέκλες τους καλύτερα!!

Σε λίγο καιρό ο ίδιος μαλάκας Έλληνας θα τους ξαναψηφίσει, αυτούς ή τους άλλους δεν υπάρχει διαφορά και η μαλακία έγινε πλέον μεταπτυχιακό!!!

....επιτέλους......





…Επί τέλους, εσείς οι πολιτικοί θ’ αφήσετε και τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο? Γιατί τέτοια μανία να καταστρέψετε τα πάντα? Χρόνια τώρα λεηλατείτε το μόχθο του απλού λαού και τώρα προσπαθείτε να λεηλατήσετε και την ψυχή του. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει! Δεν χρειαζόμαστε εμείς τις υποδείξεις σας. Εμείς ξέρουμε πώς να προστατεύουμε τους εαυτούς και τη χώρα μας. Γνωρίζουμε από πού κινδυνεύει. Από κάτι πατριδοκάπηλους σαν κ’ εσάς, που μπροστά στο συμφέρον της παράταξής σας, δεν διστάζετε να εμπορεύεστε ότι ιερό κι όσιο μας έχει απομείνει!!!!

…Η ζωή μας δεν μεταφέρεται από τον έναν τόπο στον άλλο. Γι’ αυτό οι άνθρωποι έκαναν τα σύνορα. Για να μην παραβιάζονται οι ζωές. Ό, τι ανήκει, ανήκει εδώ…
....Σε μας...τους αληθινούς Έλληνες!!!!!
....Οχι σε σας τα καθίκια!!!!!

ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ



Ποιός είναι αυτός?

- Εσύ!

- Ποιός?

- Εσύ! Μα δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου?

Δεν έχεις αλλάξει από τότε πολύ..

- Έχεις δίκαιο. Δεν έχω αλλάξει πολύ.

Αν είχα αλλάξει πολύ, αμέσως θα με αναγνώριζα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη..

Μέταλιστ-Ολυμπιακός 1-0

Παρά την ήττα του (1-0) από τη Μέταλιστ, ο Ολυμπιακός κρατά την πρόκριση στα χέρια του εφόσον δεν ηττηθεί στο "Καραϊσκάκη" από τη Χέρτα (έχασε 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ) στον αγώνα της 18ης Δεκεμβρίου.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπιασαν την απόδοση των αμέσως προηγούμενων αγώνων τους και δέχθηκαν το γκολ στο 88' από τον Εντμαρ.

Εικόνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, με τον Ντιόγο να αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" των "ερυθρολεύκων" και τον Φερνάντο Μπελούτσι να τον υποστηρίζει λίγο πιο πίσω.

Οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο στον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά, τον οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε με κάτι ουσιαστικό η ελληνική ομάδα. Αντιθέτως, στις αντεπιθέσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά η Μέταλιστ ήταν... άκρως επικίνδυνη και η ασυνεννοησία των αμυνομένων του Ολυμπιακού επέφερε ορισμένες ευκαιρίες για τους Ουκρανούς.

Με το πέρασμα των λεπτών το ματς έχασε το ρυθμό του, αλλά αυτό δεν ευνόησε σε κάτι τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η προσπάθεια ανάπτυξης από τα άκρα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ οι κάθετες μπαλιές που χρησιμοποίησαν αρκετά οι παίκτες του Βαλβέρδε έβγαζαν κάθε φορά τον αποδέκτη σε θέση οφσάιντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς να κάνουν σουτ!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά και ο Ντιόγο έχασε μοναδική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Η πίεση, όμως, κράτησε λίγο και γρήγορα η Μέταλιστ ισορρόπησε την κατάσταση, με σκληρό παιχνίδι και μαρκάροντας ασφυκτικά τους παίκτες των "ερυθρολεύκων" που κινούνταν στα πλάγια.

Η πρώτη κίνηση του Βαλβέρδε ήρθε αργά, στο 72’, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει θέση δίπλα στον Ντιόγο και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να αντικαθίσταται. Η κατοχή της μπάλας, όμως, ανήκε στους παίκτες του Μίρον Μάρκεβιτς και η απουσία ενός μέσου ουσιαστικά "μπλόκαρε" τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. O Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε στο 80' (διάστρεμμα) κι έτσι η δεύτερη αλλαγή του Ισπανού τεχνικού ήταν αναγκαστική (Τάσος Πάντος).

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός φάνηκε πως ήθελε την ισοπαλία και δούλευε γι' αυτήν. Η επιλογή του, όμως, να καθίσει πίσω αποδείχθηκε μοιραία. Οι γηπεδούχοι πατούσαν στην περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη ολοένα και με περισσότερους παίκτες και ο Εντμαρ στο 88' έκανε τη ζημιά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Κλειδί

Η οπισθοχώρηση των "ερυθρολεύκων" στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Το πρόβλημα συνεννόησης των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε διαφανεί από την αρχή και με την έντονη παρουσία αντιπάλων στην περιοχή του Νικοπολίδη όξυνε το πρόβλημα, με συνέπεια στη φάση του γκολ ο Εντμαρ να είναι αμαρκάριστος, ενώ μπροστά στην εστία υπήρχαν δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού.

MVP

Ο Πάπα Γκεγέ ανήκει στην κατηγορία των "διαμαντιών" που χάνονται στις ανατολικές χώρες, όπως πχ. ο Γιάγια Τουρέ. Εν προκειμένω, ο Σενεγαλέζος αμυντικός βρισκόταν παντού και έκοβε τα πάντα, κερδίζοντας μία θέση στα μπλοκάκια των σκάουτερ.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις, με συνέπεια να κόβει ή να διώχνει τη μπάλα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εάν οι επιθετικοί της Μέταλιστ είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, τότε ο Ολυμπιακός θα διέτρεχε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους με αυτήν την εμφάνιση. Στα αρνητικά και η απουσία του Παρασκευά Αντζα από το τελευταίο ματς με τη Χέρτα, αφού συμπλήρωσε κάρτες.

Οι συνθέσεις

Μέταλιστ: Γκοριάινοφ, Γκάντσαρτσικ (94' Μπάμπιτς), Βαλιάγεφ, Μπόρντιγιαν, Ομπράντοβιτς, Μαϊντάνα, Γκεγέ, Εντμαρ, Σλιούσαρ, Φόμιν (82' Τρίσοβιτς), Ζάκσον (89' Κονιουσένκο)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (80' Πάντος), Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (72' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγο
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan