Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ - "τούτες τις μέρες που ο άνεμος μας κυνηγά"...

Το φτάρνισμα συνδέεται με το σεξ!

Την επόμενη φορά που κάποιος θα φταρνιστεί κοντά σας, ίσως πρέπει να το πάρετε ως κομπλιμέντο, καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το φτάρνισμα συνδέεται με σεξουαλικές σκέψεις, τουλάχιστον σε μερικούς ανθρώπους!



Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες μπορεί να είναι επιρρεπείς σε αυτή τη σύνδεση φταρνίσματος-σεξουαλικών σκέψεων, ενώ η συγκεκριμένη τάση μπορεί να είναι και κληρονομική, σύμφωνα με τον δρ. Μαχμούτ Μπούτα, ερευνητή του νοσοκομείου Τζον Ράντκλιφ της Οξφόρδης, ο οποίος, σε συνεργασία με τον φυσίατρο, Χάρολντ Μάξγουελ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Δυτικού Μιντλέσεξ του Λονδίνου, δημοσίευσε σχετική εργασία στο περιοδικό της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times και του Guardian.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν οι ερευνητές παρατήρησαν ένα ασθενή που... υπέφερε από ανεξέλεγκτα φταρνίσματα, κάθε φορά που έκανε κάποιες σεξουαλικές σκέψεις. Μετά από περαιτέρω έρευνα, συμπέραναν ότι το φαινόμενο (που μπορεί να παρατηρηθεί και μετά τον οργασμό) είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι θα περίμενε κανείς, αλλά απλώς δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα.

Η μόνη περίπτωση που έχει επίσημα καταγραφεί στην ιατρική φιλολογία είναι, από το 1972, ενός 69χρονου, ο οποίος υπέφερε από έντονο ανεξέλεγκτο φτάρνισμα μετά τον οργασμό.

Το φτάρνισμα συνήθως συμβαίνει λόγω ερεθισμού του ρινικού βλεννογόνου, ο οποίος πυροδοτεί μια αντανακλαστική εκπομπή αέρα με ταχύτητα περίπου 150 χλμ. την ώρα. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες για το φτάρνισμα, όπως μια, κατά τα φαινόμενα κληρονομική, αντανακλαστική αντίδραση, όταν κάποιος κοιτάζει το φως του ήλιου στη διάρκεια μιας πολύ φωτεινής μέρας, κάτι που εκτιμάται ότι επηρεάζει μέχρι και το ένα τέταρτο των ανθρώπων, σύμφωνα με σχετική σουηδική έρευνα.

Υπάρχουν επίσης οι περιπτώσεις ανθρώπων της ίδιας οικογένειας που φταρνίζονται μετά από το φαγητό (όλοι μαζί σαν χορωδία!), ενώ το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε μεμονωμένους ανθρώπους, μόλις φάνε.

Ο Μπούτα πιστεύει ότι το φτάρνισμα μετά από σεξουαλικές σκέψεις επίσης συμβαίνει σε ολόκληρες οικογένειες, αν και είναι δύσκολο να μελετηθεί, καθώς είναι μάλλον απίθανο ένα τέτοιο θέμα να συζητηθεί από γονείς και παιδιά ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον Μπούτα, η σύνδεση φτερνίσματος- σεξ "μπορεί να φαίνεται παράδοξη, όμως το συγκεκριμένο αντανακλαστικό μάλλον αποτελεί εξελικτικό κατάλοιπο στην εξέλιξη του αυτόνομου νευρικού συστήματος, του τμήματος εκείνου του νευρικού συστήματος που βρίσκεται πέρα από τον έλεγχό μας και το οποίο ελέγχει πράγματα όπως ο κτύπος της καρδιάς και η ποσότητα φωτός που φθάνει στις κόρες των ματιών μας.

Με κάποιο τρόπο, μερικές φορές, τα σήματα σε αυτό το σύστημα διασταυρώνονται και μπερδεύονται και ίσως αυτό εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι φταρνίζονται, όταν σκέφτονται πράγματα σχετικά με το σεξ".

Χορηγούν βιάγκρα σε τίγρη!

Οι υπεύθυνοι ενός ζωολογικού κήπου στην κίνα δίνουν το χάπι βιάγκρα σε ένα αρσενικό τίγρη για να τον ενθαρρύνουν να ζευγαρώσει!




Ο ζωολογικός κήπος Jiujiang Zoo στην περιοχή Jiangxi δανείστηκε από ένα άλλο ζωολογικό κήπο ένα αρσενικό τίγρη για να ζευγαρώσει με το μοναδικό θηλυκό τίγρη που διαθέτουν και που ακούει στο όνομα Qi Qi. Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει απόλυτη σεξουαλική απραξία από τον αρσενικό τίγρη και έτσι ζήτησαν από τους κτηνίατρους να βοηθήσουν λιγάκι ώστε η φύση να ακολουθήσει την πορεία της!

«Η Qi Qi είναι τεσσάρων ετών, δηλαδή στην σωστή ηλικία για να ζευγαρώσει και δυσκολευτήκαμε να της βρούμε σύντροφο. Θέλουμε να επιτύχει το ζευγάρωμα και έτσι ζητήσαμε από τους κτηνίατρους να χορηγήσουν το χάπι βιάγκρα στο αρσενικό τίγρη μήπως και έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα,» είπε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Jiujiang Zoo.

πηγή : ethnos.gr

Cinema : Bank Bang ..


Bank Bang ..

Υπόθεση: Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης και ο Νώντας, δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες. Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη. Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή… Το «Bank Bang» είναι μία θεότρελη κωμωδία που κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει, κανείς δεν κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει και που τις συνέπειες όλων των παραπάνω δεν θα τις ευχόσασταν ούτε στο χειρότερο εχθρό σας! Είναι να τη χάσετε;

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζένη Μπότση
Κατηγορία: Κωμωδία
Διάρκεια: 120’

Kακόγουστη φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

"Λήξη συναγερμού" στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" μετά το τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα προς Μόσχα.
Το αεροσκάφος της ΑΕΡΟΦΛΟΤ, που είχε αναχωρήσει λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με προορισμό τη Μόσχα,επέστρεψε στο αεροδρόμιο όπου ελέγθηκε εξονυχιστικά.


Τελικά, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και η ταλαιπωρία των περίπου 50 ταξιδιωτών θα λήξει σε λίγες ώρες αφού θα αναχωρήσει 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση...

Nokia Morph: Το κινητό του μέλλοντος !!

Ιδιοφυείς ερευνητές του Nokia Research Center (NRC) και του Πανεπιστήμιου του Cambridge δημιούργησαν ένα εκπληκτικό Concept Phone, για να μας δώσουν μια ιδέα από τα κινητά του μέλλοντος.
Νανοτεχνολογία, ηλεκτρονικά εξαρτήματα εντελώς διάφανα ή ημιδιάφανα ώστε ο χρήστης να μπορεί να βλέπει κυριολεκτικά τα "σωθικά" της συσκευής και μια μεγάλη δόση από φαντασία είναι ορισμένα από τα συστατικά της δημιουργίας του Nokia Morph.
Προς το παρόν, αφήνει το μυαλό να ταξιδεύει σε κινητά / φορητές συσκευές που θα μπορούν να αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τις επιθυμίες και ανάγκες του χρήστη ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να καθαρίζουν αυτόματα την επιφάνεια τους, απομακρύνοντας δαχτυλιές και μικρόβια.
Το Morph θα μπορεί να φορεθεί στο χέρι ή στο αυτί, να έχει το σχήμα ή το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, αλλά και να διπλωθεί χωρίς να σπάσει.
Θα έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη σκόνη και τα υγρά από την επιφάνειά του, ώστε αυτή να παραμένει πάντοτε καθαρή, ενώ η «οθόνη» του θα είναι ουσιαστικά ...ίση με το μέγεθός της επιφάνειάς του. Την «ενέργεια» που απαιτείται για τη λειτουργία του θα την αντλεί από το περιβάλλον, το οποίο άλλωστε και θα παρακολουθεί συνεχώς με τους αισθητήρες του.
Είναι βέβαιο όμως ότι θα μεσολαβήσουν αρκετές δεκαετίες, προτού το Morph γίνει πραγματικότητα, αφού πολλές από τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του είναι ακόμη... ανύπαρκτες.
Οι ερευνητές ωστόσο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς υπογραμμίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση ότι «ορισμένα από τα χαρακτηριστικά» του Morph ίσως να μπορέσουν να ενσωματωθούν σε πραγματικές «high-end» συσκευές μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

Strawberry Story


Πάντα κάτι κυνηγούσε.....πάντα κάτι άπιαστο...
Φαντάσματα....τον στοίχειωναν όλη του την ζωή...
Αιθέριες υπάρξεις χωρίς μορφή.
Μόνο μπερδεμένες σκηνές, ήχους και εικόνες.....
Του έδινε νόημα αυτό το κυνήγι….
Ή προσπαθούσε να του δώσει.
Άσχετα αν δεν τα πολυπίστευε στην πραγματικότητα…..
Τώρα πια έγιναν αληθινά...
Τώρα τον κυνηγούν αυτά......
Τα είδε, τα βλέπει....έχουν ανθρώπινο πρόσωπο.....
Μερικές φορές τον κοιτάνε και γελάνε.....γελάνε δυνατά......
Τώρα θα πληρώσεις του λένε.....και ας μην έφταιγες σε τίποτα....
Μερικές φορές όμως κλαίνε.....κι αυτό είναι το πιο δύσκολο...
Γιατί εκεί πονάει......εκεί αφοπλίζεται...
Ο κυνηγός έγινε το θήραμα....και δεν ξέρει τι να κάνει...
Ίσως όμως τελικά να κάνει αυτό που ξέρει καλά.
Αυτό που πάντα ήταν.....
Ένα είναι βέβαιο....
Δεν είναι GHOSTHUNTER!!!!!
What Does it Feel Like.....
To Feel Like I Feel Like.....
Just STRAWBERRY

Strawberry Life


Να δίνει και να μην παίρνει....
Έτσι ήταν όλη η ζωή του...
Πάντα έτσι.....αυτός και οι σκέψεις του....
Συνέχεια να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα....πάντα με σκληρότητα..
Ο σκοπός του?
Οι άλλοι....Πως θα ζήσουν, πως θα επιβιώσουν..... Ρεαλισμός....Αυταπάρνηση.....Σκληρότητα.....
Μπούρδες.....
Φαίνεται ότι αυτό που έδινε δεν ήταν ζωή.....και τιμωρήθηκε....
Φαίνεται ότι αυτό που έδινε δεν ήταν ζωντανό....και τιμωρήθηκε....
Φαίνεται ότι αυτό που έδινε ήταν λίγο.....και τιμωρήθηκε....
Και τώρα?
Τι κάνει?
Ποιός είναι?
Έχει σκοπό πια?
Γιατί είναι όλα θλιμμένα?
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δίνει αγάπη?
Γιατί είναι ακόμα δυσκολότερο να παίρνει αγάπη?
Αφού αυτό είναι που πραγματικά θέλει.............

Με απόσυρση των μουσικών κλιπ της απειλεί η Warner Music το YouTube ..

Η εταιρεία Warner Music Group απειλεί το YouTube με απόσυρση βίντεοκλιπ καλλιτεχνών της από τη δημοφιλή διαδικτυακή βιντεοθήκη. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή συμβολαίου έληξαν επειδή η Warner επιθυμούσε περισσότερα χρήματα για τη διάθεση της μουσικής της στο YouTube.
«Απλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όρους που αποτυγχάνουν να αποζημιώσουν με τρόπο κατάλληλο και δίκαιο τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς και τους συνθέτες, τις εταιρείες και τους εκδότες για αυτά που προσφέρουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ωστόσο, το κανάλι της εταιρείας εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του YouTube και πληροφορίες αναφέρουν ότι η Warner επιθυμεί ακόμα να υπάρξει συμφωνία. Η κίνηση αυτή μπορεί να στερήσει τη διαδικτυακή βιντεοθήκη από χιλιάδες βιντεοκλίπ γνωστών καλλιτεχνών, όπως της Μαντόνα και των Red Hot Chilli Peppers.
Το YouTube έχει υπογράψει συμφωνίες και με άλλες εταιρείες, όπως η Universal Music, η Sony και η EMI Music. Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση της Warner μπορεί να ωθήσει και άλλες εταιρείες να ζητήσουν περισσότερα χρήματα. Η αρχική συμφωνία του 2006 θεωρήθηκε ορόσημο.

Εντυπωσιακά νούμερα για το Facebook !!

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα σχετικά με την κίνηση στο Facebook, οι χρήστες που έχουν εγγραφεί στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχουν φθάσει τα 140 εκατομμύρια. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο έχει να κάνει με το ρυθμό αύξησης των εγγραφών. Κάθε μέρα προστίθενται 600.000 νέοι χρήστες στους ήδη υπάρχοντες.
Αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, μέχρι το Μάρτιο θα υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Κατά μέσο όρο, κάθε χρήστης της υπηρεσίας έχει πάνω από 100 φίλους, ενώ ο συνολικός χρόνος παραμονής στο site ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια λεπτά ανά ημέρα. Κάθε μήνα ανεβαίνουν περίπου 700 εκατομμύρια φωτογραφίες και 4 εκατομμύρια videos. Όσον αφορά στο γεωγραφικό προσδιορισμό, το 30% της κίνησης προέρχεται από τις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 70% από τις άλλες χώρες του πλανήτη.
Τα νούμερα προκαλούν δέος και είναι ενδεικτικά της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει η υπηρεσία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Facebook είναι απλά μια μόδα που θα περάσει, ωστόσο οι τάσεις δείχνουν ότι η υπηρεσία έχει μέλλον και θα συνεχίσει να έχει εκατομμύρια οπαδούς.

Πες μου γιατί...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Άλλες εποχές, παραμονές Χριστουγέννων, ίσως, θεωρούνταν… αδόκιμο να ασχολείται κανείς με κινητοποιήσεις ή να πραγματοποιεί τέτοιες, αφού το «πνεύμα» ήταν διαφορετικό. Σήμερα, τα πράγματα, είναι σαφώς διαφορετικά. Η εξέγερση της νεολαίας μας, αλλά και οι δυναμικές απαντήσεις των εργαζομένων, στην κυβερνητική πολιτική, είναι πλέον γεγονότα… καθημερινότητας. Και, βεβαίως, είναι πολλές ακόμη κοινωνικές ομάδες που περιμένουν στην «ουρά».
Οι αγρότες μας, για παράδειγμα, που δύσκολα κανείς μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Ακόμη και οι αστοί, που κάποιες περιόδους τους χαρακτήριζαν «καλομαθημένους», αφού τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την πορεία του αγροτικού εισοδήματος είναι απογοητευτικά, αν και αυτή την κατάσταση την γνωρίζουν και την βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι της υπαίθρου.
Έτσι στη διάρκεια της χρονιάς, που σε λίγες μέρες φεύγει, οι αγρότες είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται... λίγο περισσότερο από 7%, κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι. Βεβαίως, είχαν και άλλοι αγρότες, όπως οι Βέλγοι, οι Εσθονοί και οι Λετονοί, μείωση και μάλιστα μεγαλύτερη απ’ αυτή που είχαν οι Έλληνες, όμως η αγροτιά στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχει χάσει συνολικά, περισσότερο από το 20% του εισοδήματος. Με βάση το 100 το έτος 2000, το εισόδημά τους φέτος μειώθηκε στο 79,6%.
Είναι, μάλιστα, οι δεύτεροι φτωχότεροι της Ευρώπης. Ακόμη και αν θελήσουμε να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν θα μπορέσουμε. Δεν μπορεί να στέκει η… ερμηνεία, ότι υπάρχει γενικότερη μείωση εισοδήματος αφού με την αστικοποίηση στην Ε.Ε., μειώνεται και ο αριθμός των αγροτών. Γιατί, πολύ απλά, σε σχέση με το 2000, το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ευρώπη των 27, είναι κατά 17% αυξημένο.
Έτσι, ο Έλληνας αγρότης, για να πιάσει τον μέσο όρο των 27, όπου, πλέον, υπάρχουν κατά τεκμήριο, φτωχότερες χώρες από την Ελλάδα, θα πρέπει να δει το εισόδημά του να αυξάνεται κατά 50% αλλά όμως και το μέσο κοινοτικό εισόδημα, να μείνει στάσιμο. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Φυσικά όχι. Γι’ αυτό ακριβώς, δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι φταίει (μόνον) η νέα ΚΑΠ και γι’ αυτό, ακριβώς, η συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή, των αγροτών, απέναντι σε υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν την επόμενη κοινωνική εξέγερση.
ΑΠΟΡΙΑ
Ο… κατήφορος δεν θα σταματήσει ποτέ;

Κ.Π.
πηγή: e-erevna.gr

Το ανέκδοτο της Δευτέρας: Κόλαση ή Παράδεισος;

Μια γυναίκα πολιτικός με υπουργεία και πολλές περγαμηνές, μια μέρα πεθαίνει. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Αγιος Πέτρος και της λέει: - "Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;¨" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: - "Δεν είμαι σίγουρη." - "Τότε", λέει ο Αγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής: Θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο. Μετά αποφασίζεις." Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Αγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν... ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Αγιος Πέτρος να ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός έδειξε να το σκέφτεται, πριν τελικά πει: - "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση." Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά: - "Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν." Και ο Διάβολος της απαντά: - "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"

Σαν σήμερα




22 Δεκεμβρίου




το 1807... το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το εμπάργκο στις εμπορικές συνδιαλλαγές Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης

το 1845... παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο φωνητικό συνθεσάιζερ.

το 1849... γλιτώνει την εκτέλεση ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή λόγω συμμετοχής του σε αντικυβερνητικές ενέργειες.

το 1858... γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι, ανάμεσα στις πιο γνωστές του όπερες συγκαταλέγονται, η "Λα Μποέμ, η "Μαντάμ Μπατερφλάι" και η "Τόσκα".

το 1869... γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής Έντουιν Ρόμπινσον, που κέρδισε τρεις φορές το βραβείο Πούλιτζερ.

το 1882... ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια...

το 1894... καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου. Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο "Κατηγορώ" του Εμίλ Ζολά ενώ "υπόθεση Ντρέιφους" χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους, τελικά έλαβε χάρη από το Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του. τo 1894...ιδρύεται η Αμερικανική Ένωση του Γκολφ, η οποία είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση αγώνων και τη διατύπωση κανόνων

το 1907... γεννιέται η Αγγλίδα ηθοποιός Πέγκυ Ασκροφτ, που κέρδισε το 1984 το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου στην ταινία "Το πέρασμα στην Ινδία"

το 1920... στη μικρή θεατρική σκηνή του Βερολίνου παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο "Χορός" του Αρθουρ Σνίτσλερ. Το έργο, αν και είχε γραφτεί το 1896, δεν είχε ανεβεί ποτέ εξαιτίας της "ανηθικότητάς" του.

το 1924... γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέραλτιν Πέιτζ.

το 1927... στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

το 1929... υπογράφεται συνθήκη ανακωχής μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για τη Μαντζουρία.

το 1930... ανασχηματίζεται ξανά η κυβέρνηση Βενιζέλου, αφού προηγήθηκαν η μετακίνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη από το υπουργείο Συγκοινωνιών στην προεδρία της Βουλής και οι παραιτήσεις των υπουργών Σιδέρη και Καραπαναγιώτη.

το 1939... η 17χρονη Γκλόρια Τζέικομπς γίνεται η πρώτη γυναίκα, που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο πιστόλι, όταν κερδίζει 299 από τους 300 πιθανούς πόντους

το 1940... καταλαμβάνεται η Χιμάρα από ελληνικά στρατεύματα.

το 1941... ο Άγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ φτάνει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με την πολεμική προσπάθεια.

το 1941... ο Τίτο δημιουργεί την πρώτη ταξιαρχία των προλετάριων.

το 1942... στην ΕΣΣΔ, οι Σοβιετικοί εξαναγκάζουν τα γερμανικά στρατεύματα σε υποχώρηση 15 μιλίων, στον ποταμό Δον.

το 1949... γεννιούνται τα δίδυμα Ρόμπιν και Μορίς Γκιμπ, που μαζί με τον αδερφό τους Μπάρυ θα σχηματίσουν αργότερα τους Μπι Τζιζ.

το 1949... στην Ελλάδα, περατώνονται οι εργασίες αναθεώρησης του Συντάγματος και του καταρτισμού του εκλογικού νόμου.

το 1959... ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ και ο βασιλιάς Μοχάμεντ ανακοινώνουν ότι, τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα έφευγαν από το Μαρόκο μέχρι το 1963.

το 1960... ιδρύεται μόνιμο θέατρο στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία Οργανισμός Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

το 1962... γεννιέται ο Άγγλος ηθοποιός Ραλφ Φάινς. Βραβευμένος δυο φορές με Όσκαρ, το 1993 για το β' ανδρικό στη "Λίστα του Σίντλερ" και το 1996 για την ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία ο "Άγγλος Ασθενής"

το 1962... σημειώνεται ο 1.000.000ός πόντος στο NBA

το 1970... η Αντζελα Ντέιβις, που εκδίδεται στην Καλιφόρνια από τη Νέα Υόρκη, φυλακίζεται για δολοφονία, απαγωγή και εγκληματική συνωμοσία.

το 1972... γίνεται χρυσό το άλμπουμ του Τζόνι Μίτσελ "For the Roses"

το 1981... στην Αργεντινή, ο στρατηγός Λεοπόλντο Γκαλτιέρι ορκίζεται Πρόεδρος μετά την παύση, από τη χούντα, του Προέδρου Βιόλα.

το 1982... πεθαίνει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λίνος Πολίτης.

το 1984... στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης ο Μπέρναρτν Γκόετζ, πυροβολεί και τραυματίζει 4 νεαρούς Αφροαμερικανούς, που τον πλησίασαν ζητώντας του 5 δολάρια. Οι τρεις εξ αυτών θα επιβιώσουν χωρίς συνέπειες από τα τραύματα. Ο τέταρτος, ο 18χρονος Ντάρελ Κέιμπυ, που η σφαίρα τον βρήκε στο νωτιαίο μυελό, μένει παράλυτος και με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

το 1989... η βουλευτής της ΝΔ και χήρα του Παύλου Μπακογιάννη Ντόρα, ζητά με πρόταση νόμου ν' απαγορευθεί η δημοσίευση και μετάδοση τρομοκρατικών προκηρύξεων.

το 1989... πεθαίνει ο Ιρλανδός συγγραφέας Σάμιουελ Μπέκετ, περισσότερο γνωστός για το "Περιμένοντας τον Γκοντό".

το 1989... πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Την προηγούμενη μέρα ο Τσαουσέσκου είχε δώσει εντολή στα ρουμανικά στρατεύματα να πυροβολήσουν διαδηλωτές. Ο στρατός δεν υπάκουσε κάνοντας την αρχή του τέλους για τον Τσαουσέσκου. Ο ίδιος και η γυναίκα του προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τα καταφέρουν. Αργότερα και οι δυο θα καταδικαστούν για μαζική δολοφονία και θα εκτελεστούν στις 25 Δεκεμβρίου.

το 1991... 21 Αμερικανοί ναύτες πνίγονται όταν ένα ισραηλινό πλοίο, που τους μεταφέρει ναυαγεί.

το 1991... βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Προέδρου Σβιάντ Γκαμσαχουρντία και μελών της εθνοφρουράς, σημειώνονται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, με δεκάδες νεκρούς.

το 1991... η Αλέκα Παπαρήγα επανεκλέγεται γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

το 1992... με νόμο, που ψηφίζεται από τη Βουλή του Αζερρμπαϊτζάν, καθιερώνεται ως επίσημη γλώσσα του κράτους η τουρκική.

το 1992... συντρίβεται λιβυκό Μπόινγκ 727, που εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες.

το 1993... ο Ρώσος Πρόεδρος Γέλτσιν ανακοινώνει, ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο των ρωσικών ΜΜΕ, για να εξασφαλίσει την ελευθερία του Τύπου.

το 1993... οι ΗΠΑ χορηγούν πολιτικό άσυλο στην κόρη του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, Αλίνα Φερνάντες Ρεβουέλτα.

το 1994... κατάληψη της κεντρικής πύλης του σταθμού της ΔΕΗ στο Κερατσίνι πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την επαναλειτουργία της μονάδας.

το 1994... στο Μεξικό, οι στρατιώτες ανακτούν τον έλεγχο κωμόπολης, που είχε πέσει στα χέρια των Ζαπατίστας.

το 1995... στην Κολομβία, 160 είναι οι νεκροί και μόνο 5 οι επιζήσαντες, από την πτώση αεροσκάφους της "Αμέρικαν Αιρλάινς".

το 1995... την υποψηφιότητά τους για την πρωθυπουργία, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου επιβεβαιώνουν οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης και Κώστας Σημίτης.

το 1996... λήγουν μετά από 25 μέρες οι κινητοποιήσεις των αγροτών, μετά από ομόφωνη απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Θεσσαλών αγροτών.

το 1996... ο 47χρονος τερματοφύλακας Peter Shilton, Νο 1 των "Λιονταριών" στα Παγκόσμια Κύπελλα της Ισπανίας (1982), του Μεξικού (1986) και της Ιταλίας (1990), κάτοχος ήδη στην εθνική ομάδα του ρεκόρ συμμετοχών (125), κλείνει ραντεβού με την ιστορία όταν αγωνίζεται στο 1000ό επίσημο παιχνίδι της καριέρας του με την ομάδα της Λέιτον Όριεντ, ομάδας της 4ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, εναντίον της Μπράιτον. Με το ρεκόρ αυτό ξεπερνά ακόμη και αυτό του θρυλικού Sir Stanley Matthews που αγωνίστηκε μέχρι τα 50 του χρόνια, από το 1932 μέχρι το 1965, σταματώντας όμως τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα στις 701

το 1996... ο Karl Malone των Utah Jazz γίνεται ο ενδέκατος παίκτης στο ΝΒΑ, που σημειώνει 20.000 πόντους και μαζεύει 10.000 ριμπάουντ, στον αγώνα με το Cleveland 100-94

το 1996... ο διεθνής Βραζιλιάνος αμυντικός του Άγιαξ Marcio Santos κατέχει το νέο ρεκόρ της πιο γρήγορης αποβολής στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου με 17". Το παλαιότερο ανήκε στον Ton Rittborg από τον Οκτώβριο του 1990 με 28"

το 1997... εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέτει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους Χρήστο Κηπουρό, Μόσχο Γικόνογλου και Βασίλη Κεδίκογλου, επειδή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους κονδύλια.



πηγή: ert.gr

Frozen Souls

Ζωγραφιστά χαμόγελα και παγωμένες ερωτήσεις.
Μάσκες που καλύπτουν τις μοχθηρές σας φάτσες.
Οι αγκαλιές σας με καρφιά, ξεσκίζουν την καρδιά μου.
Μην ρωτάτε τίποτα... γιατί δεν σας νοιάζει τίποτα...
Βλέπεις εγώ, μπορώ και βλέπω πίσω από τη σκηνή...
Τη σκηνή που στήνετε στο θέατρο του εαυτού σας..
Ένα σας λέω μόνο...
Όταν το τραύμα μου θα κλείσει,
Όταν η δύναμη μου θα γυρίσει,
Τότε όλοι θα ξαναμπείτε στα κουτιά σας...
Και αυτό είναι κοντά....
μα πολύ κοντά....
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan