Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ταξιδιάρικη καληνύχτα!


Μελωδική ταξιδιάρικη Kαληνύχτα!


klik στην "καληνύχτα"

Codex Gigas: Η “Βίβλος” του διαβόλου! (Video)

Η εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος και παλαιότερο μεσαιωνικό κείμενο που έχει διασωθεί. Είναι ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 92 εκατοστών, πλάτους 51 εκατοστών και βάρους 75 κιλών. Το βιβλίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται δύο βιβλιοθηκάριοι για να το μετακινήσουν.

Μέσα σε 600 σελίδες....

Ο Ζιντάν και οι φίλοι του… κόντρα στον Ολυμπιακό!



Αποκλειστικό

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών ο Ζινεντίν Ζιντάν θα βρεθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα για ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς!


Οι αποκλειστικές πληροφορίες του «Τhe Player» κάνουν λόγο για συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ επίσημα θα ανακοινωθεί από την Πειραϊκή ΠΑΕ πολύ σύντομα!


Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό φιλανθρωπικό γεγονός λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον ερχομό στην Ελλάδα, όλων των μεγάλων ποδοσφαιριστών που μετέχουν στην συγκεκριμένη ομάδα και που ουσιαστικά είναι οι «φίλοι του Ζιντάν».


Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη ομάδα μετέχουν και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου και μάλιστα είναι πολύ πιθανόν ο Ζιντάν να απευθύνει πρόσκληση και στον Τζιμπρίλ Σισέ για να δώσει το παρών στο συγκεκριμένο φιλικό-φιλανθρωπικό παιχνίδι!


Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές, αλλά και τα υπόλοιπα διαδικαστικά. Αυτά αφορούν τις τιμές εισιτηρίων, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς και τους χορηγούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης!


theplayer

Message in a bottle



Η θάλασσα ξέβρασε στην ακρογιαλιά ένα μπουκάλι,
το οποίο εσώκλειε ένα μήνυμα.
"Συνέχισε να ονειρεύσαι και να ελπίζεις. Αν η ελπίδα γίνεται πληγή μην το βάζεις κάτω, το ουράνιο τόξο αργεί να φανεί."

Τότε και τώρα (Sampleterra Mix)-Active Member

Βατοπέδι: παραπομπή για τρεις της ΝΔ – Τη «γλύτωσαν» Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος

Την παραπομπή των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντού και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Οι κκ. Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος που κατηγορούντο για παράβαση καθήκοντος και απιστίας αντίστοιχα δεν παραπέμφθηκαν στο δικαστικό συμβούλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έχουν ως εξής:....

Μ@λ@κ@ς με ονοματεπώνυμο

Επιτέλους μάθαμε το μικρό όνομα του Μαλάκα (ή αν προτιμάτε βρέθηκε μαλάκας με ονοματεπώνυμο).

Κωνσταντίνος Μαλάκας.

Μάλιστα.

Ο κος Μαλάκας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Γερμανία και αν καταλαβαίνω καλά έχει ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο.

Επειδή όμως είναι σαφές, ναι, το βλέπω, ότι δεν με πιστεύετε, ορίστε απόσπασμα από την ιστοσελίδα του, όπου μπορείτε να δείτε ΚΑΙ την φωτογραφία του ΚΑΙ την υπογραφή του.

Πηγή

Βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας - Εκβιασμοί πίσω από την αναβολή της τρίτης δόσης του δανείου

- Αναβάλλεται για τον Ιανουάριο η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου από την Ε.Ε
- Κοινοτικά ''παιχνίδια'' με αντικρουόμενες δηλώσεις
- Πως θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση - Πως θα πληρώσουμε τώρα τις υποχρεώσεις μας
- Οι αντιδράσεις στα spreads και στο χρηματιστήριο
- Πλήγμα στην αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

Ως βόμβα έσκασε πριν από λίγη ώρα η είδηση πως δεν θα πάρουμε την τρίτη δόση του δανείου τον Δεκέμβριο αλλά τον Ιανουάριο, από τα χείλη του Αυστριακού Υπουργού Οικονομικών.
Αμέσως ακολούθησε δήλωση διάψευσης από τον εκπρόσωπο του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις που είπε : "Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα αναβολής για τον Ιανουάριο της καταβολής της τρίτης δόσης ύψους 9 δισ. ευρώ των δανείων των χωρών μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα".
Η πρώτη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης.....

Ιός που μολύνει τηλέφωνα στην Κίνα κοστίζει 300.000 δολάρια την ημέρα

Ένας ιός μεταμφιεσμένος ως εφαρμογή προστασίας από ιούς (ειρωνεία;) έχει μολύνει αμέτρητα κινητά τηλέφωνα στην Κίνα. Ο ιός επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο του τηλεφώνου και στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τον κατάλογο του τηλεφώνου για να εξαπλωθεί σε ακόμη περισσότερα τηλέφωνα.

Η εταιρεία λογισμικού πίσω από την αρχική εφαρμογή antivirus υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το malware που μόλυνε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τηλέφωνα στην Κίνα

Σύμφωνα με την Shanghai Daily, από το Σεπτέμβριο κυκλοφορούν....

Η κοινωνική δικτύωση αντικαθιστά το e-mail


Αν αντιληφθείτε πως χρησιμοποιείτε το Facebook για την ενημέρωση εργασιών σε συναδέλφους, πράγμα το οποίο παλαιότερα θα το κάνατε μέσω e-mail, δεν είστε οι μόνοι.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Gartner, έως το 2014, το 20% των χρηστών σε επιχειρήσεις θα χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα ως πρωταρχικό μέσο της εσωτερικής επικοινωνίας. Η Gartner αναφέρει πως, σύντομα, αναμένεται<…>

η Microsoft και η IBM, να ενσωματωθούν με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση στα e-mail τους, τις επαφές και τα ημερολόγια από τα αγαπημένα τους site κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, οι λίστες επαφών, τα ημερολόγια και τα μηνύματα των πελατών σε smartphones θα μπορούν να συνδέονται με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από το 2012.

Τα E-mail θα λάβουν χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης… ενώ τα κοινωνικά δίκτυα θα αναπτύξουν πλουσιότερες δυνατότητες e-mail.

Πηγή

Έρχεται ο υπολογιστής - ρουκέτα


Φανταστείτε έναν υπολογιστή με μνήμη που τρέχει 100.000 φορές γρηγορότερα από αυτόν που έχετε, και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τους σημερινούς σκληρούς δίσκους.

Ο καθηγητής Ματίας Κλέουι, της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης, βαρέθηκε να βλέπει το desktop του να “αγκομαχά” για να ξεκινήσει, και είπε να φτιάξει ο ίδιος έναν υπολογιστή όπου η μνήμη του θα τρέχει με χίλια, αφού θα είναι μια υπεργρήγορη, μη πτητική μαγνητική μνήμη ανάγνωσης – εγγραφής, η οποία μάλιστα θα είναι σε πολύ λίγο καιρό έτοιμη προς χρήση!

Σύμφωνα με τον καθηγητή....

Δούλεμα κανονικό.

 
Η ανακοίνωση που είναι φωτοτυπία και αναρτημένη σε κολώνα, παραμένει άγνωστο, αν αναρτήθηκε από δημόσιο υπάλληλο της Υπηρεσίας με διάθεση αυτοσαρκασμού ή από αγανακτισμένο πολίτη που δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί…
Την εντοπίσαμε στον δεύτερο όροφο τριώροφου κτιρίου Δημόσιας Υπηρεσίας των Τρικάλων.

www.trikalanews.gr

Βίντεο-σόκ

Δείτε τις ανατριχιαστικές εικόνες του Reuters με το κοριτσάκι που του έριξαν οξύ στο πρόσωπο στο Αφγανιστάν και το βίασαν ενώ επέστρεφε από το σχολείο του. Το κοριτσάκι βρίσκεται στο νοσοκομείο και τρέμει στην κυριολεξία από τον φόβο. Αυτός είναι ο πολιτισμός του "Ραμαζάν μπερντέ" που έκανε Μέκκα χθές το πρωί τα προπύλαια του Πανεπιστημίου....

Ανεργία

609.249... και αυτοί είναι μόνο οι εγγεγραμμένοι

Τυχερε , ειδες μαυρη γάτα !!!!!!!!!!!!!!!!!


Ισως δεν υπάρχει πιο παρεξηγημένο ζώο στον πλανήτη από τη μαύρη γάτα! Το συμπαθέστατο αλλά μυστηριώδες τετράποδο θεωρείται ακόμη και σήμερα από ιερό ώς… γρουσούζικο και ενσάρκωση του σατανά! Η μαύρη γάτα γιορτάζει στις 17 Νοεμβρίου τη δική της «παγκόσμια ημέρα», χάρη στην προσπάθεια της ιταλικής Ενωσης Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος, που κινητοποίησε ακόμη και τον… Πάπα για να τη σώσει από το αδυσώπητο κυνηγητό προληπτικών και μη.

Η γάτα δεν περνά ποτέ απαρατήρητη… Η ανεξάρτητη φύση της, ο υπεροπτικός τρόπος της, η ικανότητά της να κινείται στο σκοτάδι και το διαπεραστικό της βλέμμα ήταν πάντα αιτίες να της αποδίδονται υπερφυσικές δυνατότητες. Ανάλογα με τον τόπο και την εποχή, αντιπροσώπευε τη γυναικεία φύση, ταυτίστηκε με την τέχνη της μαγείας και τις φάσεις της Σελήνης, έγινε σύμβολο της κόλασης!

Ουδέν κρυπτόν από τη νέα φωτογραφική μηχανή – «Βλέπει» πίσω από τις γωνίες!

Μια επαναστατική φωτογραφική μηχανή που φωτογραφίζει ακόμα και πίσω από γωνίες, έρχεται να «ταράξει» τα νερά στο χώρο της φωτογραφίας.

Η κάμερα, που δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), χρησιμοποιεί πολύ βραχείς και υψηλής έντασης παλμούς λέιζερ, για να φωτίσει μια σκηνή.

Η συσκευή αυτή μπορεί να δημιουργεί μια εικόνα, που περιλαμβάνει ακόμα και αντικείμενα κρυμμένα πίσω από μια γωνία, αλλά και έξω από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου, συλλέγοντας τις ανεπαίσθητες ποσότητες του φωτός λέιζερ που αντανακλώνται από ένα τοπίο ή κάποια άλλη σκηνή.

Σύμφωνα με το BBC....

Τελικά, δεν βάδισαν "μαζί"...


Aλληλοκατηγορίες Ζιώγκου - Μεριβάκη για την "χασούρα" στην Φαρκαδόνα






Ευθύνη στον Μεριβάκη για μη στήριξη στη β' βδομάδα επέρριψε ο Ζιώγκος
 
 
 

Ena To Xelidoni - Mikis Theodorakis

Άρχισαν τα …όργανα στα Τρίκαλα για το «λουκέτο» στα ΤΕΙ

Με μια επιστολή ο Σύλλογος Σπουδαστών Παραρτήματος Τρικάλων, για την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιωάννης Κόκκορας έχει δύο επιλογές, η μια ή να διαψεύσει τους σπουδαστές και ή να αλλάξει χώρα, αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται άρχισαν τα …όργανα στα Τρίκαλα για το «λουκέτο» στα δύο ΤΕΙ.

 Στην καταγγελία αναφέρονται ότι «Όταν το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας υπερψήφιζε πανηγυρικά τη δημιουργία του Παραρτήματος Τρικάλων, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ/Λ κ. Υψηλάντης δεν τα σκεφτόταν αυτά που πρότεινε τώρα! Η εκδίκηση για το «μαύρισμά» τους από το ΤΕΙ Τρικάλων στις εκλογές του 2008 για την ανάδειξη Προέδρων στα ΤΕΙ, έρχεται τώρα! Όταν εκείνη τη χρονιά ο τρικαλινός τότε υφυπουργός Οικονομικών, κ. Λέγκας, υπέγραφε 18 συμβάσεις διοικητικών υπαλλήλων για τις ανάγκες των Παραρτημάτων Τρικάλων και Καρδίτσας (είχαν ζητηθεί 6) ο Πρόεδρος του ΤΕΙ/Λ κ. Κόκκορας τις έκανε «γαργάρα» και με φωτογραφημένες θέσεις κράτησε «δικά» του παιδιά στο Κεντρικό ΤΕΙ.....

Α.Ζιώγκος: Η Οιχαλία τον έστειλε σπίτι του!

Ήδη άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μπλε υποψηφίων για το δήμο Φαρκαδόνας, δηλαδή του Α.Μεριβάκη και του Α.Ζιώγκου, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο ότι μεθόδευσε τη στήριξη των ψηφοφόρων του στην υποψηφιότητα Οικονόμου τη δεύτερη Κυριακή με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά δεύτερος.


Όμως εάν θέλουμε να κάνουμε σωστή ανάλυση των αποτελεσμάτων της δεύτερης Κυριακής πρέπει να τονίσουμε τα εξής δεδομένα:


1. Ο Ζιώγκος κατάφερε να πάρει τις περισσότερες ψήφους στον πρώην δήμο Πελινναίων  παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτών που συσπειρώθηκαν κατά την πρώτη Κυριακή γύρω από τη υποψηφιότητα του Χαντζή, λογικό ήταν κατά την τελική εκλογή να στηρίξουν την υποψηφιότητα του άλλου πράσινου υποψηφίου, του Οικονόμου....

Ηλεία: Κρύφτηκε και έπιασε τη γυναίκα του, με τον εραστή της!

Άγριο ξυλο στη μέση του δρόμου - Η τραυματισμένη γυναίκα, είπε ότι βρήκε εραστή για να εκδικηθεί τον άντρα της...

Η υπόθεση που φέρνει στο φως η iliapress.gr, αρχίζει πριν από μήνες. Η 48χρονη γυναίκα αρχίζει να έχει προβλήματα με τον σύζυγό της και υποψιάζεται ότι αυτά οφείλονται σε τρίτο πρόσωπο, που έχει μπει ανάμεσά τους. Η γυναίκα αρχίζει να ρωτάει και κάποια στιγμή, βεβαιώνεται ότι ο άντρας της, έχει ερωμένη.

Αποφασίζει να τον εκδικηθεί και μάλιστα με το ίδιο νόμισμα. Η 48χρονη φροντίζει ο εραστής της να είναι πιο νέος και πιο εμφανίσιμος από τον άπιστο σύζυγο και... μετά από λίγες μέρες είναι η σειρά του συζύγου της να αρχίσει να υποψιάζεται πως η γυναίκα του τον απατά. Αποφάσισε να την παρακολουθήσει...

«Μαϊμού» αθλητικά υποδήματα στα Τρίκαλα κατέσχεσε μετά από έφοδο η Αστυνομία

Έφοδο σε πολύ γνωστό κατάστημα των Τρικάλων στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης στην οδό Βύρωνος, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Αστυνομικοί που αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορία που είχαν στην διάθεσή τους.

Στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και φορτώθηκαν σε οχήματα της Αστυνομίας, 494 ζευγάρια αθλητικών υποδημάτων «μαϊμού».

Τα κατασχεμένα υποδήματα, φέρανε πιστά αντίγραφα των σημάτων και διακριτικών γνωρισμάτων ανάλογων γνήσιων υποδημάτων γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν ήταν στον χώρο της εφόδου και αναζητείται, ενώ συνελήφθη 28χρονος υπεύθυνος του καταστήματος για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Πηγή

Τα καρύδια μειώνουν και το στρες


Αν νιώθετε το στρες να σας εξουθενώνει οργανικά, προσθέστε λίγα καρύδια στο διαιτολόγιό σας.
Μία νέα μελέτη δείχνει ότι τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να διαχειριστεί καλύτερα το στρες, με αποτέλεσμα να μειώνουν σε βάθος χρόνου τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Στη μελέτη συμμετείχαν 22 εθελοντές, από τους οποίους οι ερευνητές ζήτησαν να ακολουθήσουν τρία διαιτολόγια ξεχωριστά: το ένα ήταν χωρίς καρύδια, το άλλο με καρύδια και καρυδέλαιο, και το τρίτο με καρύδια και έλαιο λιναρόσπορου...

Συγχαρητήρια κε Παπακωνσταντίνου


1554621 thumb medium Μας δουλεύουνε: Λήψη μέτρων προαναγγέλλει τώρα ο Παπακωνσταντίνου
Η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Eurogroup, μόλις λίγες ημέρες μετά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τόσο του ιδίου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονται στον μνημόνιο και ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις...

Πολυτεχνείο σήμερα..


Τα σκευάσματα σκόρδου εχθροί της υπέρτασης


Δεν πρέπει να υποκαταστήσουν, όμως, τα κανονικά φάρμακα

Τα σκευάσματα που έχουν μέσα σκόρδο μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.

Τα σκευάσματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ύστερα από ιατρική συμβουλή, καθώς το σκόρδο μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως να αραιώσει το αίμα ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα...

Τρόικα: Πείτε μας πόσοι απολύονται από το Δημόσιο!


euro_233945Ανοικτά αμφισβητεί πλέον η τρόικα τη δυνατότητα της κυβέρνησης να «διορθώσει πορεία» στην εφαρμογή του μνημονίου, με μέτρα οριζόντιων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και απαιτεί να παρουσιασθεί άμεσα, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της οικονομίας για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του διεθνούς δανείου, ένα σαφές πρόγραμμα εξοικονόμησης, που θα περιλαμβάνει και εκτεταμένες απολύσεις από το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, η τρόικα έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο Παπακωνσταντίνου για εξοικονόμηση τουλάχιστον 3,5 δις. ευρώ το 2011 χωρίς απολύσεις υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, επισημαίνοντας στις μέχρι στιγμής συνομιλίες ότι:

Τα ενεργειακά ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ


Η συχνή κατανάλωση ενεργειακών ποτών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αποδίδει τον κίνδυνο αυτό στην καφεΐνη, την οποία συνήθως περιέχουν αυτά τα ροφήματα, για να τονώσουν τον οργανισμό, ιδίως όσων αθλούνται έντονα.

Τα ενεργειακά ποτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους και ειδικότερα τους φοιτητές, οι οποίοι συχνά τα συνδυάζουν με αλκοολούχα ποτά, προκειμένου να μένουν ξύπνιοι τα βράδια που διαβάζουν για εξετάσεις....

Η Βροχή...

...συντροφιά μας!


Σαρωτής ίριδας... ο νέος "φύλακας" των αεροδρομίων


Στην πειραματική χρήση ενός σκάνερ, που σαρώνει την ίριδα του ματιού κάθε επιβάτη, ως μέσο αναγνώρισης της ταυτότητάς του, θα προχωρήσουν οι αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, σε μια προσπάθεια αφενός να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο των διαβατηρίων και αφετέρου να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση.Το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση και θα δοκιμαστεί στο αεροδρόμιο επί δύο εβδομάδες, για να εκτιμηθεί, κατά πόσο στη συνέχεια θα εγκατασταθεί μόνιμα ή όχι...

«Θέλουμε 2,5 εκατ. ακατέβατα για Μιραλάς»


Αμετακίνητη και χωρίς καμία διάθεση «παζαρέματος» με τον Ολυμπιακό για την τιμή πώλησης του Κέβιν Μιραλάς είναι η διοίκηση της Σεντ Ετιέν. Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του γαλλικού συλλόγου, Ρολάν Ρεμεγιέρ, στην εφημερίδα «Le Progres», δεν πρόκειται να γίνει διαπραγμάτευση για το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ που ορίζεται ως οψιόν αγοράς του Βέλγου επιθετικού μέχρι τις 31 Ιανουαρίου...

Αλέκα Κηπουρού: €...χρεωκοπήσαμε

clopyandpaste

Τεστ σάλιου για τον καρκίνο;


Ευχάριστα νέα από την Ιαπωνία

Η ιατρική έρευνα, είναι μία από τις πλέον αναπτυγμένες και εξελισσόμενες στην μεγάλη οικογένεια των επιστημών. Μια νέα τεχνική διάγνωσης του καρκίνου του πάγκρεας, του μαστού και του στόματος έρχεται από την Ιαπωνία και μάλιστα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Keio και του UCLA των ΗΠΑ, ανέπτυξαν αυτήν την έρευνα όπου με ένα απλό τεστ σάλιου, τα αποτελέσματα βγαίνουν μόλις σε μισή μέρα!

newsbeast

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου


Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται τηn Τετάρτη οι 3ήμερες εκδηλώσεις για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων τίθενται οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και η οικονομική κρίση και το μνημόνιο. Πορείες και συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας....

Τι παθαίνει το κρασί στο αεροπλάνο;


Κάτι που μάλλον δεν έχει περάσει από το μυαλό σας

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες έκανε μια πρωτότυπη έρευνα σχετικά με την κατανάλωση του κρασιού όταν βρίσκεστε στα σύννεφα. Έχει ενδιαφέρον να μάθετε ότι από τα 35 χιλιάδες πόδια και πάνω, τα κρασιά έχαναν σχεδόν το 40% στο άρωμα και στη γεύση τους! Οι οινοχόοι προσπαθούσαν και με δυσκολία μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν, αφού όλα έμοιαζαν να είναι ίδια. Υπήρχαν περιπτώσεις που το κρασί εξαφανιζόταν από το στόμα, όπως εξαφανίστηκαν και οι φυσαλίδες από τις σαμπάνιες! Αυτό σημαίνει ότι ένα ακριβό κρασί ή σαμπάνια στον αέρα πάει απλά χαμένο...
Επίσης, ένα ποτήρι κρασί στον αέρα ισοδυναμεί με δύο στο έδαφος –λόγω αυξημένης πίεσης και λιγότερου οξυγόνου- που σημαίνει ότι μην απορήσετε αν αισθανθείτε κάποια ζαλάδα.

newsbeast

«Στον ΠΑΟ ο Φερέιρα»!


«Στον ΠΑΟ ο Φερέιρα»!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΖΟΡΖΕ ΜΕΝΤΕΣ, ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ «LUSA». «ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ».-
Προπονητής του Παναθηναϊκού για τον επόμενο 1,5 χρονο θα είναι -εκτός απροόπτου- ο Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Αυτό δήλωσε στο πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων  "Lusa" ο γνωστός ατζέντης Ζόρζε Μέντες (στο πελατολόγιο του είναι μεταξύ άλλων ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο) του 64χρονου τεχνικού.

«Ο Πορτογάλος τεχνικός Φερέιρα θα υπογράψει συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα για μιάμιση σεζόν», επιβεβαίωσε ο ατζέντης Ζόρζε Μέντες, που ήταν «παρών» στη συνάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον Φερέιρα. 

Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμα λόγος για την απόλυση του Νίκου Νιόπλια και στο ότι υπηρεσιακός τεχνικός είναι ο Γιάτσεκ Γκμοχ
Πηγή

Δεν ξεκίνησε καλά αυτός ο γάμος


ΒΙΝΤΕΟ: Πολύ εντυπωσιακή είσοδος...

Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ....

Εστειλε 7.000 e-mail για να βρει μια κοπέλα


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7.000 e mails έστειλε ένας νεαρός υπάλληλος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης σε όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου προκειμένου να βρει μια κοπέλα που είχε συναντήσει σε ένα πάρτι.

Ολα άρχισαν το περασμένο Σάββατο, όταν ο νεαρός Στηβ Τάκερ παραβρέθηκε ως καλεσμένος σε ένα πάρτι στην πρωτεύουσα στο οποίο ήταν καλεσμένοι και άλλοι συνάδελφοί του από το υπουργείο.

17 Νοεμβρη 1973: Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου (για να μην ξεχνιόμαστε)

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα... Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11 φοιτητές και τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής». Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να ντυθούν στο χακί...

Διάγνωση του Πάρκινσον εξ’ αποστάσεως!


Ανάλυση του λόγου μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μία νέα τεχνική ανάλυσης του λόγου με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον ανέπτυξαν ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η νέα μέθοδος, αισιοδοξούν οι επιστήμονες, μπορεί να απαλλάξει τους ασθενείς με Πάρκινσον από την υποχρέωση τακτικής επίσκεψης σε γιατρούς και νοσοκομεία για να αξιολογούν την πορεία της πάθησής τους, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα τόσο στους πάσχοντες, όσο και στο σύστημα υγείας...

Για τους φίλους των συνωμοσιών....

 

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran



η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν). Το άρθρο βρίσκεται εδώ
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007....

Σκληρό πόκερ με τη Μέρκελ… κρουπιέρη


Ωμός γερμανικός εκβιασμός για το δάνειο

Συναγερμός χτύπησε στην κυβέρνηση μετά το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε το Βερολίνο στην Αθήνα μέσω του αυστριακού υπουργού Οικονομίας Γιόζεφ Πρελ, ο οποίος απείλησε ευθέως με περικοπή της τρίτης δόσης του δανείου επειδή η Ελλάδα δεν τηρεί, όπως είπε, της δεσμεύσεις της...

Ελλάς...

Δεν είμαι ρατσιστής. Δώστε στους ανθρώπους χώρο για να προσεύχονται. Για αυτό δεν ασχολήθηκα χθες που ήταν μεγάλη μέρα για αυτούς, παρότι το θέαμα να προσεύχεται κάποιος έξω δεν είναι και το καλύτερο. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Από τις 77.000 του Καμινη(χρονια φιλος με τους αλλοδαπούς, ως συνήγορος του Πολίτη) πόσοι ήταν αλλοδαποί ψόφοι..;

Eurostat : Στο 9,5% το έλλειμμα του 2010 – Μνημόνιο Νο2 ετοιμάζει η Τρόικα για την Ελλάδα

Προοίμιο για ένα Μνημόνιο Νο2 θα είναι τα αναθεωρημένα επί τα χείρω στοιχεία που ανακοινώνει  σήμερα η Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006 – 2009.

62f4fc42c042082049ae29c875384841 XL Eurostat : Στο 9,5% το έλλειμμα του 2010 – Μνημόνιο Νο2 ετοιμάζει η Τρόικα για την Ελλάδα
Το έλλειμμα του 2009 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15,6% του ΑΕΠ συμπαρασύροντας και την πρόβλεψη του 2010 από το 8,1% στο 9,5% του ΑΕΠ . Σε ότι αφορά το 2011 ο στόχος για το έλλειμμα μεταβάλλεται στο 7,6% από 7% που προέβλεπε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.    Ανοδικά θα κινηθεί και το δημόσιο χρέος το οποίο για το 2009 εξακοντίζεται στο 127% του ΑΕΠ από 115% που εκτιμούσε η κυβέρνηση....

Νέα αύξηση ΦΠΑ στο 13% ανακοινώνει την Πέμπτη η κυβέρνηση

Νέο σύστημα ΦΠΑ ανακοινώνει την Πέμπτη μαζί με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του www.bankingnews.gr, το νέο σύστημα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα προβλέπει:

sd1 Νέα αύξηση ΦΠΑ στο 13% ανακοινώνει την Πέμπτη η κυβέρνηση

Αύξηση κατά δύο μονάδων του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ που σήμερα καλύπτει τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο συντελεστής από το 11% θα σκαρφαλώσει στο 13%.

Μετάταξη σε χαμηλότερη ζώνη ΦΠΑ στο 6,5% των βασικών ειδών κατανάλωσης, όπως γάλα και ψωμί από το 11% σήμερα.
Μετάταξη των ειδών πολυτελείας (π.χ. χαβιάρι και κάποια είδη ντελικατέσεν) στον υψηλό ΦΠΑ 23% από 11% όπου βρίσκονται σήμερα.....

7.000 αστυνομικοί επί ποδός για την πορεία - Φόβοι για επεισόδια


Η αστυνομία φοβάται μη γίνει η Αθήνα... Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου για αυτό τα μέτρα είναι δρακόντεια!
Σε κατάσταση επιφυλακής είναι όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Πάνω από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή των μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ δυνάμεις αναμένεται να έρθουν και από την επαρχία, για παν ενδεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο σχεδιασμός είναι περίπου ίδιος με πέρσι, αλλά αυτά αναμένεται να είναι πιο αυστηρά.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή για πρόκληση επεισοδίων. Παράλληλα όμως επισημαίνεται ότι θα υπάρχει άμεση αντίδραση σε περίπτωση εκτρόπων, ενώ μεγάλη βαρύτητα πέφτει στην πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, σε στενό κλοιό θα βρίσκεται όλη η περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ομάδες συλλήψεων της Ασφάλειας θα κινούνται σε όλο το κέντρο της Αθήνας και θα προχωρούν σε «προληπτικές προσαγωγές» και ελέγχους. Ειδικός ρόλος έχει ανατεθεί στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, για την άμεση επέμβαση.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει από την πανεπιστημιακή κοινότητα να κλείσει τις πύλες των ιδρυμάτων, ώστε να μην μπορούν να καταφύγουν από πριν εκεί ομάδες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. egklimatikotita

Οι γυναίκες γοητεύονται απο τα γένια..


Όσοι κύριοι υποφέρετε από εξάνθημα, θα διαφωνήσετε, αλλά τα αποτελέσματα έρευνας σας διαψεύδουν. Θέλετε δεν θέλετε οι γυναίκες έλκονται απίστευτα από άνδρες με γένια.
Το 54% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη προτιμούν τους άνδρες με γένια, όπως....

δημοσιεύει η Daily Mail, ενώ μόνο 1 στις τρεις προτιμά ένα καλά ξυρισμένο πρόσωπο. Αδιάφορο δηλώνει το 14%.
Η μελέτη παρουσιάζει, ωστόσο, και τους λόγους για τους οποίους οι κυρίες επιλέγουν άνδρες με γένια. Το 74% δήλωσε πως τα γένια κάνουν έναν άνδρα πιο γοητευτικό και πιο ανδροπρεπή. Η μία στις δέκα θεωρεί πως οι καλοξυρισμένοι άνδρες συνήθως φαίνονται νεότεροι.
Τα δύο τρίτα των γυναικών προτιμούν τα γένια, ενώ το 12% προτιμά το μούσι. Το 99% τρελαίνονται για μουστάκι (βλ. Tom Selleck), ενώ μόλις το 6% προτιμά το μούσι τύπου «γίδα», όπως έχει ο Robert Downey Junior.
Όσον αφορά στις τρίχες στο σώμα, οι γυναίκες προτιμούν έναν άνδρα με τριχωτό στέρνο, καθώς θεωρούν γυναικωτούς τους ξυρισμένους.
Ο υπεύθυνος της μελέτης δήλωσε: «Παρ’ όλο που πιστεύαμε ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν οι τρίχες στους άνδρες, η έρευνά μας απέδειξε ακριβώς το αντίθετο, καθώς προτιμούν γένια και τριχωτό στέρνο απ’ ό,τι έναν περιποιημένο ξυρισμένο άνδρα. Αυτό ίσως εξηγείται βάσει ενστίκτου.
Άνδρες με μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης σε προϊστορικές εποχές ήταν οι πιο επιτυχημένοι κυνηγοί και αρχηγοί φυλών και φυσικά ήταν και οι πιο τριχωτοί. Άνδρες όπως ο David Beckham και ο Johnny Depp έχουν κάνει μόδα ξανά τα γένια τα τελευταία χρόνια».


real

«Νein» για τη δόση του Δεκεμβρίου από την Αυστρία



Κανένα λόγο δεν έχει η Αυστρία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Γιόζεφ Πρελ, να εγκρίνει τη δόση του Δεκεμβρίου αφού η Ελλάδα, κατά τον κ. Περλ, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο στο επίπεδο της φορολογίας.
Το μερίδιο της Βιέννης για τον Δεκέμβριο υπολογίζεται στα 190 εκατομμύρια ευρώ.
Για πρόωρες δηλώσεις όσον αφορά το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των μελών της Τρόικας που βρίσκονται στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος υπενθύμισε ότι «με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα κληθούν να πάρουν θέση» σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου.
 zougla

Γυμνά Καλώδια - Εδώ Πολυτεχνείο

Δασκαλόπουλος: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή πτώχευση.


Όπως ακριβώς είχαμε προειδοποιήσει πριν τις εκλογές, άρχισε ήδη η συζήτηση για απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος, σε συνέντεξη τύπου, μεταξύ των άλλων αλλαγών που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν, πρότεινε τη σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, διαφορετικά ισχυρίστηκε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε.

Εννοείται φυσικά πως η κυβέρνηση αρχικά θα κάνει την προστάτιδα των εργαζομένων, στα πλαίσια του γνωστού επικοινωνιακού της παιχνιδιού, και θα απορρίψει μετά βδελυγμίας τέτοιες απόψεις, για να τις εφαρμόσει στη συνέχεια και αφού πρώτα καλλιεργηθεί κατάλληλα η Κοινή Γνώμη.

Ας σκεφτούν τώρα, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, όσοι εκ των δημοσίων υπαλλήλων ενίσχυσαν την πολιτική του μνημονίου, καθώς και όσοι εξ αυτών απείχαν συμφωνούντες σιωπηρά, κατά τον κ. Παπανδρέου, με το μνημόνιο.

Αι σιχτιρ πια με τα καθικια του κερατα.!!!!


Θελει Ευρωπη των λιγων;  η γρια μαζι με τους βησιγοτθους και τους δορυφορους της. 
Ας γινει η Ευρώπη του βορρά και του νότου λοιπόν.
Να πληρώνουν μια BMW για να φάνε ενα κιλό πορτοκάλια οι ούννοι
.

pelekis

Κ. Παπούλιας: Πέτρινα χρόνια για την Ελλάδα

 “Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία στην οποία κρίνονται και διακυβεύονται πολλά: Πρώτα-πρώτα πόσα θα είναι τα πέτρινα χρόνια για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται, αλλά επίσης πότε και πώς η πολιτική θα ανακτήσει την κυριαρχία της επί των αγορών, πότε και πώς το πολιτικό σύστημα θα βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών", τονίζει στο μήνυμά του ενόψει της αυριανής επετείου για το Πολυτεχνείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, που συνεχίζει:
"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά. Οι ανατροπές γίνονται με συμμετοχή και αγώνα, με αφοσίωση στο συλλογικό, με την πίστη σε κάτι που μπορεί να φαίνεται άπιαστο και με απομάκρυνση από το δρόμο της ιδιώτευσης".

Τόλμα να πάρεις το χρόνο που γουστάρεις!

«Οκτώ ώρες δουλειά, μιάμιση ώρα να πας και να 'ρθεις στη δουλειά, οκτώ ώρες ύπνος, δυο ώρες για φαγητό, μια ώρα για καθαριότητα και φροντίδα του σώματος, μια ώρα για περπάτημα ή γυμναστική, μιάμιση ώρα για να δεις τηλεόραση και μια ώρα για διάφορες άλλες υποχρεώσεις, μας κάνουν σύνολο 24 ώρες.

Δηλαδή, ένας υγιής εργαζόμενος, χωρίς παιδιά, χωρίς άλλες υποχρεώσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά βίας θα βρει χρόνο για να διαβάσει ένα βιβλίο, ν' ακούσει προσεκτικά ένα δίσκο κλασικής μουσικής ή να ενημερωθεί απ' την εφημερίδα του.

Ολα αυτά συνήθως τα μεταθέτει στο Σαββατοκύριακο, μαζί με όποιας μορφής διασκέδαση, εκδρομή ή απόλαυση μιας συναυλίας ή ενός θεατρικού έργου (που κι αυτά δεν συνιστούν πάντα πνευματική απόλαυση).

Νάτη λοιπόν η ζωή ενός μικρομεσαίου αστού. Ενός θετικού, γενικά προσώπου, που δεν μπεκροπίνει, δεν χάνει τις ώρες του στα καφενεία και στις συζητήσεις, που δεν αναριωτιέται γιατί ο Μπέκετ, ο Σκαλκώτας, ο Σαίνμπεργκ και ο Ρίλκε έγραψαν αυτά που έγραψαν, που ποτέ του δεν θα διαβάσει Πλάτωνα, Αριστοτέλη ή Σαρτρ!

Αυτός ο πληροφορημένος άνθρωπος θα σταθεί με απορία μπρος στις κατασκευές των σημερινών εικαστικών σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί, θα πάει πιθανώς σε μια παράσταση χοροθεάτρου, θα δει οπωσδήποτε μια ταινία το μήνα, αλλά δεν θα έχει ποτέ χρόνο και διάθεση να ζήσει ή να συζητήσει σε βάθος τις εντυπώσεις του.

Οταν με το πέρασμα του χρόνου θα αποκτήσει παιδιά, άρρωστους γονείς, βαρετή σχέση, περιττά κιλά, εξοχικό και τα σχετικά γκάτζετ, τότε είναι σίγουρο πως κάθε σκέψη για το ποιος είναι και τι κάνει πάει περίπατο κι ο φιλαράκος μας μεταλλάσσεται στον αδιάφορο μέτριο ανθρωπάκο, τον συμπαθή εκείνον δημοκράτη που είναι συμβιβασμένος με τη μετριότητα και την ανημπόρια του.

Ετσι αναπαράγεται η μελαγχολία που κυριαρχεί στις δυτικές κοινωνίες, ο προστατευτικός πέπλος του καρτεσιανικού καθωσπρεπισμού και η ηθική μέση άποψη. Οποιος έχει χρόνο για φλερτ, για έρωτα, για ποτό, για καφενεία, διάβασμα ή χάζεμα, για παρέα και κουβέντα, εκλαμβάνεται ως ιδιόρρυθμος ή ψώνιο. Η παραχώρηση χρόνου σε μη παραγωγικές (οικονομικά επωφελείς) δραστηριότητες ή προσπάθεια να ξεφύγει από την ιδιώτευση (από την ηλιθιότητα, όπως πιστεύει ο Θουκυδίδης, στην οποία ξεπέφτει ο άνθρωπος που αρνείται να είναι πολίτης και που οι Γάλλοι ονομάζουν idiot), θεωρείται ύποπτη. (...) Το σύνθημα σε πολυκατοικία του Παγκρατίου έλεγε: του οκταώρου οι πεσόντες ηδονίζονται με τσόντες. Το "πεσόντες" μας το δείχνει καλά. Δεν είναι οι άνθρωποι κατ' ανάγκην κακοί. Πεσόντες είναι οι περισσότεροι. Θύματα της αδυναμίας τους. Ισως και να μην άξιζαν καλύτερης ζωής. Τι να το κάνει ολόκληρο ελεύθερο οκτάωρο ο άδειος;

Εγώ κλαίω αυτόν που το θέλει και δεν το έχει. (...) Κάποιοι είναι ασυμβίβαστοι, τρελοί και ονειροπόλοι. Κάποιοι θέλουν και ζουν την κάθε μέρα ως θάμβος!

Οι πεσόντες μπορεί και να θέλουν να είναι πεσόντες. Γι' αυτό κι εγώ θα έγραφα στον τοίχο: "Τόλμα να πάρεις το χρόνο που γουστάρεις"!».

Σώπα όπου να'ναι - Μ. Θεοδωράκης

Νικητής των εκλογών.... Η ΑΠΟΧΗ. Διαβάστε το αξίζει..

Άκυρες οι εκλογές όπου η αποχή ξεπέρασε το 50+1% 

Γνωρίζετε μήπως ποσους ψήφους πήρε ο Καμίνης στον δήμο Αθηναίων... Πόσους πήρε ο Μιχαλολιάκος στον δήμο Πειραια... ή πόσους ο περιφερειάρχης Αττικής...
Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν δίνεται για "πλάκα". Η δεύτερη Κυριακή έχει ένα και μόνον νόημα. Να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να προκύψουν αδιαμφισβήτητοι νικητές των εκλογών....

heil merkel

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan