Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

....είμαι εδώ.......

Είμαι εδώ και ανέχομαι να αντέχω αυτούς που προσβάλλουν με τις τύψεις τους τα όνειρά μου και μετακυλύουν την προσωπική τους ευθύνη στις πλάτες μου…

Έφτασε η πολυπόθητη στιγμή για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων


Η αναμονή του επιβατικού κοινού στις παλιές εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων στο κέντρο της πόλης θα αποτελεί ανάμνηση σε λίγες ημέρες.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές φαίνεται πως έφτασε η πολυπόθητη στιγμή της μεταφοράς του Σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ριζαριού.


Τις τελευταίες ημέρες ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν την μεταφορά από τις παλιές εγκαταστάσεις στον νέο χώρο.

Ήδη στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του λογιστηρίου και διαφόρων άλλων διοικητικών υπηρεσιών, διαδικασία που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χθες το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Βασίλης Τζατζάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης η διευθέτηση κάποιων θεμάτων που έχουν σχέση με την μεταφορά... Στην διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Νάκης και Τζατζάκης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και την τοποθέτηση στεγασμένων στάσεων στο σταθμό πόλης, ο οποίος προσωρινά, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα λειτουργήσει στο χώρο των παλαιών φυλακών στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Νάκης η μεταφορά των Υπηρεσιών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ γίνεται κανονικά εκφράζοντας την άποψη ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου σταθμού στο Ριζαριό.

Αποχέτευση

Εντωμεταξύ σύμφωνα με κύκλους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων ο νέος σταθμός θα μπορούσε να λειτουργήσει κι από την ερχόμενη Δευτέρα. Το θέμα που απασχολεί σήμερα το σύνολο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι εκείνο της κατασκευής έργων υποδομής για την αποχέτευση στις νέες εγκαταστάσεις καθώς και το θέμα της κάλυψης του Σταθμού μέσω του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου.

Προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία του Σταθμού θα πρέπει να γίνει η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Οι πιέσεις και από τις δυο πλευρές είναι έντονες καθώς όπως είναι γνωστό προ εικοσαημέρου ο Δήμος είχε δώσει περιθώριο για την μεταφορά του παλαιού Σταθμού έως το τέλος του μήνα.

Στην παρούσα φάση το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πιέζει για την ολοκλήρωση των εργασιών της αποχέτευσης προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα ο νέος σταθμός.

Από την πλευρά του ο κ. Νάκης μιλώντας για το θέμα υποστήριξε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το έργο και θα τεθεί σε λειτουργία.

www.e-erevna.gr

Sex στο Internet σημαίνει κατάθλιψη


Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο να αναζητά διαδικτυακούς ερωτικούς συντρόφους;
Νέα μελέτη που έγινε στην Αυστραλία αναφέρει ότι τα άτομα που επιδίδονται στο cybersex, είναι πολύ πιθανό να πάσχουν από κατάθλιψη, να είναι εξαιρετικά αγχώδη και να αφιερώνουν πολλές ώρες στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στην πλειοψηφία τους, τα… θύματα , είναι άντρες από 18 έως 80 ετών.

Υπολογίστηκε ότι περνούν περισσότερες από 12 ώρες την εβδομάδα σε ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο, κάνοντας chat, cybersex, κατεβάζοντας video και εικόνες ή στέλνοντας ερωτικά mail...

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.325 Αυστραλοί και Αμερικανοί, το 65% των οποίων στη συνέχεια είχε συναντήσει τη γυναίκα που γνώρισε online.
Το 27% των συμμετεχόντων έπασχε από σοβαρής έως και χαμηλότερης μορφής κατάθλιψη, ενώ το 30% έχει άγχος στην καθημερινότητά του και ένα 35% έχει ιδιαίτερο αυξημένο στρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που... διεξήχθησαν από την έρευνα αυτή, όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με τέτοιου είδους δραστηριότητες, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημά του. Μάλιστα, διατυπώθηκε και η θεωρία ότι ίσως καταφεύγουν στο cybersex με σκοπό να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να διώξουν το άγχος.

Άγιον Όρος - Κατάνυξη στο περιβόλι τ’ ουρανού

Πολλές ημέρες, πολύς ντόρος για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, όπως το προβάλλουν τα ΜΜΕ. Πλήρης ισοπέδωση των πάντων; Ναι θα έλεγα και επαυξάνω. Βρέθηκε ένας , δεν μπορεί να είναι όλοι! Άραγε πόσοι από μας το επισκεφτήκαμε , το ζήσαμε , για να το κρίνουμε έτσι; Την ουσιαστική πλευρά του Αγίου Όρους σύμφωνα με αυτά που ζήσαμε πολλοί, με την επισκεψή μας εκεί ή ακουσαμε ή διαβάσαμε επί σειρά ετών σας την μεταφέρω μέσα από ένα άρθρο της βάλιας Αγγελάκη.


Υπόθεση καθαρά ανδρική. Η τρίτη και ανατολικότερη χερσόνησος της Χαλκιδικής αποτελεί χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στη λατρεία του Θεού. γι’ αυτό και λέγεται Άγιον Όρος.

Η χρονολογία της πρώτης εγκατάστασης στη χερσόνησο του Άθω για θρησκευτικούς σκοπούς δεν είναι επιβεβαιωμένη. Στα τέλη του 9ου αιώνα η κοινότητα ήταν ήδη πολυάριθμη. Οι μοναχοί ζούσαν ασκητικά σε καταφύγια κατασκευασμένα πρόχειρα χωρίς καμία οργάνωση. Η άφιξη του μοναχού Αθανάσιου τον επόμενο αιώνα επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη των πραγμάτων και στην ίδρυση της Αγιορείτικης πολιτείας. Η ίδρυση της Μεγίστης Λαύρας από τον όσιο με τη βοήθεια του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά ήταν η απαρχή νέων μοναστικών δεδομένων για το Άγιον Όρος.

Την ίδρυση της Λαύρας ακολουθεί η εγκατάσταση και άλλων μοναστηριακών συγκροτημάτων. Tον 11ο αιώνα ιδρύθηκαν πολλά μοναστήρια τα οποία έφτασαν τα 180. Ήδη πλέον με το τυπικό του Κωνσταντίνου Θ΄ Μονομάχου επισημοποιήθηκε η χρήση της ονομασίας «Άγιον Όρος» για όλη τη χερσόνησο. Σήμερα στο Αγιώνυμον Όρος λειτουργούν 20 μονές, οργανωμένες σε κοινόβια. Εκτός από αυτές υπάρχουν ακόμα πολλές σκήτες, κελιά, καλύβες και καθίσματα. Η αρχιτεκτονική τους συνθέτει ένα μείγμα ρυθμών με προσθήκες και ανακατασκευές από τη βυζαντινή εποχή.

Σε όλα τα μοναστήρια θα θαυμάσετε... εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες όχι μόνο στα καθολικά των μονών, αλλά και στις τράπεζες, δηλαδή τους χώρους εστίασης. Ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς που φυλάσσονται στο Όρος βρίσκονται σπάνια χειρόγραφα, αντικείμενα μικροτεχνίας, υφαντά και πολλές θαυματουργές εικόνες. Επίσης, θα απολαύσετε την πλούσια και παρθένα φύση και τις κατάφυτες από πανύψηλα δέντρα πλαγιές. Για να επισκεφτείτε το Άγιον Όρος πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες –είναι γνωστό ότι αποτελεί άβατο για τις γυναίκες. Καταρχάς πρέπει να έχετε ζητήσει άδεια από το γραφείο του Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη (τηλ.: 2310 833733).

Το διαμονητήριο θα σας δοθεί στην Ουρανούπολη, την ημέρα που θα μπείτε στο Άγιο Όρος. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλοίο από την Ουρανούπολη ή την Ιερισσό και πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε μονή διαθέτει το δικό της λιμάνι. Φτάνοντας στο μοναστήρι που έχετε επιλέξει για τη διαμονή σας, πρέπει να προσαρμοστείτε στις συνήθειες των μοναχών. Συνήθως υπάρχει πρόγραμμα για τους επισκέπτες, το οποίο όμως αφήνει ελεύθερο χρόνο, για να περιηγηθείτε στο μοναστήρι, να θαυμάστε τους θησαυρούς του και να μιλήσετε με τους μοναχούς. Θυμηθείτε ότι η ενδυμασία σας πρέπει να είναι σεμνή, ενώ απαγορεύεται η χρήση βιντεοκάμερας, τηλεόρασης, όπως και το κάπνισμα μέσα στα μοναστήρια. Μην ξεχνάτε, βρίσκεστε σε χώρο ιερό.

Χρονολόγιο Αγίου Όρους 883: Σιγίλιο του Βασιλείου Α΄ με το οποίο ευνοείται η ανάπτυξη της χερσονήσου σε μοναχοπολιτεία. Μέσα 10ου αιώνα: Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης πηγαίνει στο Άγιον Όρος και ιδρύει τη μονή Μεγίστης Λαύρας. 972: Α΄ Τυπικό του Ιωάννη Τσιμισκή με το οποίο ρυθμίζεται η οργάνωση της αγιορείτικης διοίκησης και λύονται αντιπαραθέσεις μεταξύ μοναχών. Τέλη 10ου αιώνα: Ιδρύονται οι μονές Ιβήρων και Βατοπεδίου. 1045: Β΄ Τυπικό του Κωνσταντίνου Μονομάχου που ανανεώνει και συμπληρώνει το προηγούμενο. Θέσπιση άβατου για τις γυναίκες. 12041261: Λατινική κυριαρχία και λεηλασίες των μονών του Όρους. 1424: Οθωμανική κατάκτηση. 18ος αιώνας: Ίδρυση της Αθωνιάδας Ακαδημίας. 2111912: Απελευθέρωση Αγίου Όρους από τις ελληνικές δυνάμεις. 1924: Ψηφίζεται ο Καταστατικός Χάρτης με τον οποίο καθορίζονται οι σχέσεις του Αγίου Όρους με το ελληνικό κράτος. 1926: Κύρωση του Καταστατικού Χάρτη από το ελληνικό κράτος.

Ιεροί θησαυροί Μεγάλος είναι ο αριθμός των ιερών κειμηλίων που σώζονται μέχρι σήμερα στις Μονές του Αγίου Όρους. Πρόκειται για εικόνες, χειρόγραφα, αντικείμενα μικροτεχνίας, ξυλόγλυπτα, κεραμικά και πολλά ακόμα αντικείμενα. Ανάμεσα σε αυτά η εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί, που φυλάσσεται στο Πρωτάτο Καρυών, η Τίμια Ζώνη της Παναγίας στη Μονή Βατοπεδίου, το Μέγα Ευαγγέλιο, δώρο του Μεγάλου Πέτρου στη Μονή Ιβήρων, η περίφημη ανάγλυφη παράσταση της Σταύρωσης σε ελεφαντοστό στη Μονή Διονυσίου, τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, πολλά λείψανα αγίων. Πολλές είναι οι θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα με ανάλογες ιδιότητες.

Από τη Βάλια Αγγελάκη, Αρχαιολόγος

Το YouTube μεγάλωσε και έγινε 16:9 - Πολλά και τα βιντεάκια των δικών μας παιδιών


Το YouTube αποφάσισε να αλλάξει format και μέγεθος στα video του περνώντας από το κλασσικό 4:3 στο widescreen 16:9, μεγαλώνοντας και το πλάτος της εικόνας στα 960 pixel προκειμένου να αποδίδει καλύτερα τα video, των οποίων η ποιότητα έχει βελτιωθεί αισθητά τελευταία.
Πολύ υλικό και από τα δικά μας παιδιά στο YouTube με τις θερινές βραδιές εξόρμησης και διασκέδασης να κατέχουν την πρώτη θέση των αναρτημένων βίντεο και να ακολουθούν βιντεάκια με χιούμορ και βιντεάκια από διάφορους γάμους.

Συγκεκριμένα αιτήματα από τους κτηνοτρόφους της Οιχαλίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δήμου Οιχαλίας και γραμματέας της Κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας Ν. Τρικάλων κ. Δημήτρης Καϊμάς, καταθέτει συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων ενόψει της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού από το Δ.Σ. Οιχαλίας.
Ο ίδιος, αναφέρει, πως «εδώ και δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2006 με υπόμνημα μας, που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συνεδρίαζε μας υποσχεθήκατε ότι όλα τα προβλήματα που σας ζητούσαμε να επιλύσετε θα τα επιλύατε άμεσα και μάλιστα στο ένα από αυτά, για το κτηνοτροφικό ρεύμα, πήρατε εκείνη τη στιγμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα μισά χρήματα που θα κοστίσει θα τα δώσει ο δήμος και ότι θα εγγραφούν στο νέο προϋπολογισμό του 2008. όμως εσείς, κ. Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν ασχοληθήκατε ξανά με το θέμα και ούτε στείλατε υπόμνημα στην Δ.Ε.Η. για να προχωρήσει αρχικά στην κατάρτιση της μελέτης ώστε να δούμε και το κόστος, και στη συνέχεια να υλοποιηθεί».
Ο ίδιος, απαριθμεί και άλλα προβλήματα, όπως: ...
1) Καθαρισμός των λιμνοδεξαμενών γιατί εδώ και 15-20 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν δεν καθαρίστηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να μην έχουν πόσιμο νερό για τα ζώα και μόνο βούρκος υπάρχει σ' αυτές.
2) Δρόμοι δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Προτείναμε σύνδεση του δρόμου από Ορφανό - Φτελιά στη θέση Καραούλα και από εκεί στην Παπαδοπούλη και σύνδεση με δρόμο για Αγρελιά Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Παλιοκάστρου. Επίσης νέα διάνοιξη από θέση Κοτσίκοβου μέχρι τον δρόμο Παλιοσαμαρίνας, με παράλληλους δρόμους προς τον ποταμό Νεοχωρίτη, όπως ρέμα Καλυβιών - ρέμα Καβουρόρεμα, ρέμα Δυστροβάιας.
3) Η συντήρηση των κτηνοτροφικών δρόμων δεν έγινε ή γίνεται με προχειρότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή πρόσβαση σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει. να στρωθούν όλο. με χαλικόστρωση και σε ορισμένα σημεία να μπουν κιούγκια σε ροές των ρεμάτων.
Επιπρόσθετα, ο κ. Δ. Καϊμάς, αναφέρει:
«Για τα έργα υποδομής σχετικά με την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας σας τα έχουμε κάνει γνωστά με τις προτάσεις μας σε προηγούμενο υπόμνημα και δεν πήραμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», η απαξίωση της πολιτικής από την κοινωνία προέρχεται από την κάθε πολιτική εξουσία είτε αυτή είναι σε επίπεδο Δήμων είτε σε επίπεδο Νομαρχίας είτε σε επίπεδο Εθνικής Κυβέρνησης. Όμως, τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την αδιαφορία αυτών των εξουσιών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα προβλήματα για την επιβίωσή τους αντιδρούν»

Ανέκδοτο της ημέρας

Η δασκάλα της Α' Δημοτικού έχει πρόβλημα με τον Τοτό.
- Ποιο είναι το πρόβλημά σου, Τοτέ; τον ρωτάει.
- Είμαι πολύ έξυπνος για να 'μαι στην πρώτη τάξη, απαντά ο Τοτός. Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη κι είμαι εξυπνότερος απ' αυτή. Πιστεύω ότι πρέπει να πάω στην τρίτη κι εγώ.
Η δασκάλα δεν τον άντεχε πλέον. Τον πήγε στο διευθυντή. Ο διευθυντής συμφώνησε να του κάνουν τεστ κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν στην τρίτη τάξη.
- Πόσο κάνουν 3 Χ 3; τον ρωτάει ο διευθυντής.
- 9, απαντάει ο Τοτός.
- 3Χ13;
- 39
Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις κι απαντούσε σωστά ο Τοτός.
Μετά ήρθε η σειρά της δασκάλας για ερωτήσεις. Ρωτάει:
- Τι είναι αυτά που η αγελάδα έχει τέσσερα κι εγώ δυο;
- Τα πόδια.
- Τι έχεις στο παντελόνι σου που εγώ δεν έχω στο δικό μου;
-Τσέπες.
- Τι είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό;
- Η καρύδα.
- Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει μαλακό και βρεγμένο; ....
Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, αλλά, πριν προλάβει Να διακόψει, ο Τοτός απαντά:
- Η τσίχλα.
- Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και το σκυλί στα τρία πόδια του; Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πριν προλάβει να πει κάτι,
- Χειραψία, λέει ο Τοτός.
- Και τώρα μερικές ερωτήσεις του στυλ 'Τι είμαι εγώ'. Αρχίζω:
Χώνεις τα παλούκια σου μέσα μου. Με πιέζεις, με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις, κι εγώ βρέχομαι. Tι είμαι?
- Η σκηνή.
- Βάζεις ένα δάχτυλό σου μέσα μου. Με παίζεις νευρικά. Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα. Τι είμαι?
Ο διευθυντής κοιτάζει σα χαμένος.
- Η βέρα.
- Είμαι σε διάφορα μεγέθη. Οταν δεν είμαι καλά, στάζω. Οταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι.
Τι είμαι?
- Η μύτη.
- Είμαι ένα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι με δύναμη τρέμοντας. Τι είμαι?
- Το βέλος, απαντά ο Τοτός.
- Αρχίζω από Μ κι όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι. Τι είμαι?
- Το μέλι.
Ο διευθυντής έβγαλε ένα στεναγμό ανακούφισης και είπε:
- Στείλ' τον στο Πανεπιστήμιο. Εγώ από μέσα μου έδωσα λάθος απαντήσεις σ' όλες τις ερωτήσεις !

Πωλείτε χώρα, ολίγον μεταχειρισμένη αλλά ωραία...

Καλημέρα πέρα για πέρα από άκρη σε άκρη


Ντελάλιμα....

Ακούσατε ακούσατε!!! Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Δανοί, Γερμανοί, Ισπανοί,Αμερικανοί, Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι, Καθολικοί,

Πωλείτε χώρα, πτωχή αλλά ενάρετος με λαμπράς οικογενειακας παραδόσεις , ολίγον μεταχειρισμένη αλλά ωραία και εις καλήν κατάστασή...

Παραφράζοντας λίγο τα λόγια από το Μεγάλο μας τσίρκο απ όπου είναι παρμένο το παραπάνω και σκέφτομαι η ξανθιά με τις μοβ ανταύγειες

Η Ολυμπιακή πήγε στους Άραβες, ο ΟΤΕ στους Γερμανούς, το λιμάνι του Πειραιά χθές παραδόθηκε στους Κινεζους

η δημόσια γη και ακίνητα στον Εφραίμ , το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι αυτό κάπου ετοιμάζονται να το δώσουν σε Άραβες κι αυτό.

Τα Σκόπια έχουν κάνει προσφυγή στη Χάγη για το Μακεδονικό ζήτημα ενώ ταυτόχρονα

θέτουν ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας,( εδώ κολλάει το μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι)

Οι Τούρκοι βγάλαν τσάρκα μια φρεγάδα στο Αιγαίο κοντά στο Καστελόριζο

και αλωνίζουν ανενόχλητοι. Η δημόσια υγεία ξεπουλιεται στις μεγάλες εταιρίες και ιδιωτικές κλινικές,

η δημόσια παιδεία ξεπουλιεται στο όνομα του κέρδους...

Κάπως έτσι ξεπουληθηκε η Κύπρος , κάπως έτσι χάσαμε πατρίδες που ακόμα τις κλαίμε

Η Ιστορία επαναλαμβάνετε...Και δεν μας έχει γίνει μάθημα

Και οι πολιτικοί ακολουθώντας αυτή την ιστορία ,πλακώνονται στη βουλή για το ποιος πήρε την πιο μεγάλη ταρίφα...

Το ποιος θα κρατήσει το έδρανο του για να μάχεται υπέρ των συμφερόντων του, Όπως έκαναν και παλιά

οι προγονοί τους πολιτικοί, ξεχνώντας ότι η έννοια της πολιτικής είναι

να κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού κα να διαφυλάσει την χώρα απο κινδύνους...

Κι εκεί έξω η χώρα μας κατακερματίζεται στο όνομα του εθνικού χρέους ....Στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, στο όνομα

της σάπιας πολιτικής και των πολιτικών... Στο όνομα του κέρδους

Οι λίγοι μη σάπιοι πολιτικοί έχουν χαθεί μέσα στη μπόχα και την σαπίλα που κυριαρχεί παντού...

Στο όνομα των κομμάτων, στο όνομα ενός λαού που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται εις βάρος του...

Ενός λαού που φέρνει και αυτός τις ευθύνες του για αυτήν την κατάντια...

Όμως σιγουρα ο λαός αυτός δεν θα ξεπουλουσε την δημόσια γη στο Βατοπέδι, σίγουρα αυτός ο λαός δεν θα

άφηνε τους Σκοπιανους να αλωνίζουν μαζί με τους Τούρκους Δεν θα ξεπουλουσε τα λιμάνια του, τις δημόσιες επικοινωνίες του...

και την δημόσια υγεία του σε ιδιωτικές κλινικές και μεγαθήρια... Σίγουρα δεν θέλει να ξεπουλήσει την παιδεία του...

Σίγουρα αυτός ο λαός δεν ψήφισέ για να γίνουν όλα αυτά...Δεν ήξερε! λέει...εμ δεν ρώταγε?

Τώρα όμως ξέρει!!!

και ΤΩΡΑ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του Κι εγώ, κι εσύ κι ο δίπλα κι ο παραδίπλα...

Καιρός είναι λοιπόν αυτός ο λαός να δει τι έκαναν αυτοί που εξέλεξε και καιρός είναι να ορθώσει το ανάστημά του..

Ένας λαός

Που φοβάται όλα αυτά που γίνονται γι αυτόν, χωρίς αυτόν... καιρός να ξεσηκωθεί καιρός να πάψει να αφήνει την μοίρα του σε χέρια

ανίκανων αισχρών ανθρώπων όποιο χρώμα κι αν έχουν...

Πωλείτε χώρα...

Περάστε κόσμε...

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!


Για ακόμα μια φορά έγραψε ιστορία και απέδειξε γιατί... μόνο αυτός! Ένας ανεπανάληπτος Παναθηναϊκός, βγαλμένος από ποδοσφαιρικό παραμύθι, χάρη στο γκολ του Σαριέγκι στο 69' επιβλήθηκε επί της Ίντερ με 1-0 και είναι με το ένα πόδι στους «16», καθώς ακόμα και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ανόρθωση περνάει!

Κατάθεση ψυχής από τους «πράσινους» που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Πήρε το δίπλωμα του... εκλεκτού Ζοσέ Μουρίνιο ο Τεν Κάτε με μαεστρικό κοουτσάρισμα. Ρεσιτάλ από 5.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» που έκαναν Λεωφόρο το «Μεάτσα».


Έτσι έπαιξε...

Με 3-6-1 και πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας και Βύντρα ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί ενώ ο Σπυρόπουλος και ο Νίλσον αριστερά και δεξιά αντίστοιχα τα πλάγια μπακ. Στην μεσαία γραμμή Ζιλμπέρτο και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Καραγκούνης, δεξιά ο Γκαμπριέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Την κράτησε μακριά...

Η Ίντερ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας τον Παναθηναϊκό στα καρέ του. Βέβαια, οι «πράσινοι» είχαν τις λύσεις στα... προβλήματα που τους έθεταν οι «νερατζούρι» και με τον Γκούμα να... καθαρίζει κράτησαν μακριά τους Ιταλούς.

Άλλωστε, η τακτική του Τεν Κάτε να παίξει με τρεις στην άμυνα έβγαλε... off Ζλάταν και Αντριάνο, οι οποίοι αν και άλλαζαν θέσεις έπεφταν πάντα πάνω σε δύο «πράσινους» και σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί.

Μετά το 10' το «τριφύλλι» ισορρόπησε, γύρισε - χωρίς τα λάθη του ξεκινήματος - την μπάλα και κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 16' ο Γκαμπριέλ έπειτα από κόρνερ του Καραγκούνη σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ματεράτσι ενώ τρία λεπτά αργότερα ο «τυπάρας» ήταν και πάλι ο δημιουργός από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σιμάο όμως από καλή θέση να μην μπορεί να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Πέρα από από αυτές τις φάσεις ο Παναθηναϊκός πήρε το κέντρο με τους φανταστικούς Ζιλμπέρτο και Σιμάο να... δίνουν ρεσιτάλ στην μεσαία γραμμή, το πρέσινγκ να κάνει δύσκολη την ζωή των γηπεδούχων και τον Καραγκούνη να «οργώνει» το γήπεδο.

Αποτέλεσμα της εξαιρετικής λειτουργίας σε άμυνα και μεσαία γραμμή το γεγονός ότι η Ίντερ έκανε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 30' με τον Ιμπραϊμοβιτς που ευτυχώς για την ελληνική ομάδα δεν βρήκε δίχτυα, πλασάροντας άουτ μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, όπως έκανε και ο Αντριάνο στο 44'.

... και την «τέλειωσε» με Σαριέγκι!

Με το... καλησπέρα της επανάληψης ο Μουρίνιο έκανε την πρώτη του κίνηση, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με τον Κουαρέσμα αντί του Μουντάρι.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, έκλεινε σωστά χώρους και όποτε του δινόταν η ευκαιρία απειλούσε την εστία του Σέζαρ, όπως έγινε στο 52΄με τον «κεραυνό» του Σιμάο έξω από την περιοχή να περνά λίγο πάνω από το δοκάρια.

Δέκα λεπτά αργότερα και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» είχαν το κέντρο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και ο Μάντζιος ήταν απελπιστικά μόνος του ο Τεν Κάτε πήρε το ρίσκο και πέρασε τον Σαλπιγγίδη αντί του Καραγκούνη, δίνοντας στήριγμα στον διεθνή επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης.

Το «τριφύλλι» έδειχνε ότι το... είχε, ότι μπορούσε να κάνει το «διπλό», έχοντας κάνει πλάκα στο κέντρο των Ιταλών και με μια... τρομοκρατική ενέργεια του Βάσκου, Γιόσου Σαριέγκι, άνοιξε το σκορ στο 69'! Ο Γκούμας από κόρνερ του Γκαμπριέλ έπιασε την κεφαλιά, ο Σέζαρ απέκρουσε εκπληκτικά και ο Σαριέγκι «μυρίζοντας» την φάση πήρε το... ριμπάουντ και με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα ουράνια! Έκσταση, ηδονή, πείτε το όπως θέλετε! Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1!!!

Ο Μουρίνιο βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και αφού έψαχνε... το δίπλωμα του που μαεστρικά του πήρε ο Τεν Κάτε τα έπαιξε όλα για όλα. Έβαλε μέσα τον Μπαλοτέλι, λίγο πιο μετά τον Κρουζ αλλά και πάλι οι 11... ταλιμπάν του Ολλανδού δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα και με τρομερό πάθος αλλά και με τη μεγάλη επέμβαση του Γκαλίνοβιτς στην κεφαλιά του Κρουζ στο 90' κράτησαν μέχρι τέλους το αποτέλεσμα που... έγραψε ιστορία!

Διπλό μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ! Δεν είναι αστείο, δεν είναι ούτε ανέκδοτο. Αν μιλάγαμε για άλλη ομάδα ίσως να ήταν. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Παναθηναϊκό είναι πραγματικότητα!

Οι «πράσινοι»... πάτησαν μέσα στο σπίτι τους, τα αστέρια των Μιλανέζων και έκαναν τον... εκλεκτό Ζοσέ Μουρίνιο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του «τριφυλλιού». Πλέον, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα στο ΟΥΕΦΑ και με ισοπαλία επί της Ανόρθωσης παίρνει το εισιτήριο για τους «16». Και πώς να το χάσει!


ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Μάξουελ (74' Κρουζ), Μαϊκόν, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Καμπιάσο, Μουντάρι (46' Μουντάρι), Φίγκο (72' Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκούμας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63' Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (83' Τζιόλης), Μάντζιος (93'Ρουκάβινα).

www.gazzetta.gr

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan