Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μειώνεται η προβολή σκηνών καπνίσματος στο Hollywood


Η προβολή σκηνών καπνίσματος και η παρουσία τσιγάρων στις ταινίες μειώνεται αισθητά, σύμφωνα με σχετική αμερικανική έκθεση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.
Μέχρι στιγμής, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα προβάλλεται σε πολλές ταινίες και επηρεάζει τους νέους ενώ παράλληλά, με δηλώσεις της η Ursula Bauer από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων σημειώνει ότι «υπάρχει πτωτική τάση την οποία αξίζει να σημειώσουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα επαρκή πρόοδο».

Ενω διεθνως επέσαν οι τιμες στα σιτηρα, στη Ελλάδα το ψωμί συνεχώς ... ανεβαίνει!


Το "Forum για την Ελλαδα" άρχισε να παράγει συγκεκριμένες θεσεις και προτάσεις, για διαφορα θέματα. Χθες εξεδωσε...


Να σε φάνε οι Τσούχτρες!!!

Μείωση στην απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από τη βλάστηση!!!


Διαψεύδοντας τις προηγούμενες επιστημονικές εκτιμήσεις, η ικανότητητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα φαίνεται ότι σταμάτησε να αυξάνεται και πλέον βρίσκεται σε πτώση.

Η παρατηρούμενη αύξηση της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης CO2 θα περίμενε κανείς να ωφελούν τη βλάστηση του πλανήτη -τα φυτά γενικά αγαπούν τη ζέστη, και το διοξείδιο του άνθρακα είναι πρώτη ύλη για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

H κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά σε αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα επιτρέψει την πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς, όπως καταγράφεται στο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών...

Ματωμένες γούνες.....τέλος.

Από την Παρασκευή απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με ορισμένες εξαιρέσεις- το εμπόριο γούνας και άλλων προϊόντων από φώκιες. Ο Καναδάς, όμως, αντιδρά με προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κάνοντας λόγο για «διακρίσεις» σε βάρος των κυνηγών.

Έως και 300.000 νεογέννητες φώκιες της Γροιλανδίας σκοτώνονται με ρόπαλα κάθε άνοιξη στον αρκτικό Καναδά. Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων θεωρούν ότι το ετήσιο κυνήγι είναι βάναυσο, δεν ελέγχεται επαρκώς και προσφέρει μικρό οικονομικό όφελος.

Η ευρωπαϊκή απαγόρευση που ενεργοποιείται στις...

Νέες τιμές στα φάρμακα απο 1η Σεπτεμβρίου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που θα αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΑ.....

Αυτό είναι το πανάκριβο αυτοκίνητο του Κυρίου...

Το τραγούδι που πήρε 6 χρόνια για να γραφτεί και μια στιγμή για να θριαμβεύσει!

Είναι ένα απλό τραγούδι. Τόσο απλό, που πολλοί θα πίστευαν ότι ο δημιουργός του το...
«ξεπέταξε» σε λίγες ώρες, έφτιαξε ένα demo το οποίο στη συνέχεια προώθησε σε κάποιο μεγάλο όνομα, και κατάφερε να κάνει το χιτάκι του μέσα σε -ας πούμε- έναν μήνα. Μπα...
Πρόκειται για το «The House That Built Me», ένα αμιγώς country κομμάτι που σκαρφάλωσε και παρέμεινε στο Νο.1 των charts για τέσσερις εβδομάδες. Στο Nashville επικρατεί η αίσθηση ότι αποτελεί τη σπάνια περίπτωση τραγουδιού που κάθε δημιουργός θα ευχόταν να είχε γράψει. Όχι για τα χρήματα που φέρνει ένα hit συνήθως, αλλά για τη δύναμη των στίχων και της μελωδίας του...

Λαϊκές εκφράσεις και τι σημαίνουν

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ
Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο.
Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».

ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ
Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί....

Συναυλία των Zante Dilemma στα Μετέωρα Καλαμπάκας στις 24 Αυγούστου

Οι Zante Dilemma, ο Colin Peter Coldwell και η Volume Records στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν συναυλία στα Μετέωρα, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, με την ονομασία «The Zante Dilemma Sound and Light Revolution» στα πλαίσια των συναυλιών των Zante Dilemma, με αποκορύφωμα την μουσική παράσταση στα βράχια των Μετεώρων.

Οι Zante Dilemma στα Μετέωρα θα σας παρουσιάσουν την νέα τους ηλεκτρονική δουλειά με τίτλο “The Battles of Alexander the Great”.

Επίσης θα ακολουθήσουν τραγούδια της δεκαετίας του 80 από συγκροτήματα όπως (Japan, Duran Duran, Ultravox, Tangerine Dream, Talk Talk, Eyeless in Gaza)

Τέλος η συναυλία θα κλείσει με παλιές και νέες επιτυχίες των Zante Dilemma.

19.000 ευρώ για τρεις σαμπάνιες!


Είναι αυτό που λέμε: «ελαφρώς τσιμπημένες οι τιμές...»

Καθαρίστε με… αλάτι


Η κοκκώδης υφή του το κάνει ιδανικό για καθαρισμό με τρίψιμο

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο πλύσιμο γυάλινων πιάτων και ποτηριών; Το αλάτι δεν πρόκειται να γρατσουνίσει τα σκεύη ή τα ποτήρια σας. Χρησιμοποιήστε το στους επίμονους λεκέδες. Ακόμη, σε πλαστικούς πάγκους και τραπέζια καλύψτε την βρωμιά και τους επίμονους λεκέδες με μπόλικο αλάτι. Μετά από μία ώρα απλά βουρτσίστε για να το απομακρύνετε από τις επιφάνειες.

newsbeast

Μύθοι για το γυναικείο σώμα

Μερικά πράγματα που δε γνωρίζαμε

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το γυναικείο σώμα. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι μύθοι γύρω από το σώμα της γυναίκας:

Μύθος 1ος: Μια γυναίκα δε μπορεί να συλλάβει κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης
Ενώ μια γυναίκα δεν είναι πολύ πιθανόν να συλλάβει κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, τίποτα όσον αφορά την εγκυμοσύνη δεν είναι αδύνατο, δηλώνει ο Aaron Carroll, από το πανεπιστήμιο της Indiana. Μόλις βρεθεί μέσα στο σώμα της γυναίκας το σπέρμα μπορεί να περιμένει μέχρι μια εβδομάδα για ένα ωάριο. Η ωορρηξία μπορεί να συμβεί αμέσως μετά ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της αιμορραγίας του κύκλου δίνοντας τη δυνατότητα στο υπομονετικό σπέρμα να…

Η απάντηση στην κρίση!


Ο άνθρωπος που νίκησε τον… καταναλωτισμό

Αποφάσισε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο! Καλλιεργεί λαχανικά και τρώει όσο χρειάζεται για να επιβιώσει. Χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που τον φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και έχει ένα κινητό τηλέφωνο μόνο για εισερχόμενες κλήσεις.

Ο ίδιος λέει ότι έχει να κάνει συναλλαγή με χρήματα για περίπου έναν χρόνο και δείχνει να αντέχει.

Ο 31χρονος Μαρκ Μπόιλ από τη Βρετανία έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί και χωρίς… λίρες. Για πόσο θα αντέξει όμως;

newsbeast

Μόλις 10 μηνών ο μικρός Κινεζάκος Λι τρώει μπριζόλες

Ο Λι Λι είναι ένα μωρό μόλις δέκα μηνών και ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 20 κιλά.



Γιγάντιο προϊστορικό πτηνό είχε ράμφος σαν τσεκούρι


Ένα πτηνό βάρους 40 κιλών, που ζούσε στην περιοχή της σημερινής Αργεντινής πριν από έξι εκατ. χρόνια, σκότωνε τη λεία του χρησιμοποιώντας το ογκώδες ράμφος του σαν τσεκούρι, αποκαλύπτουν ανατομικές αναλύσεις και προσομοιώσεις στον υπολογιστή.

Νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε για τρίτη συνεδρία στη σειρά την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, πλησιάζοντας τα 73 δολάρια το βαρέλι. Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 73,46 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 97 σεντ σε σχέση με την προηγουμένη.

Σε τρεις συνεδρίες, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 2,31 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η τιμή του έπεσε έως και τα 73,19 δολάρια το βαρέλι.



i-reportergr

Διατηρούσαν εργάτες "υπό συνθήκες σκλαβιάς"

Μια αγροτική εταιρία, η Lima Araujo Agropecuaria, καταδικάστηκε στη Βραζιλία να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,21 εκατ. ευρώ διότι 180 εργαζόμενοί της βρίσκονταν σε "κατάσταση σκλαβιάς", ανακοίνωσε το Ανώτατο Εργασιακό Δικαστήριο της χώρας. Το πρόστιμο είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ για "σκλαβιά" εργαζομένων, σημείωσε σε ανακοινωθέν του το δικαστήριο. Από τις εγκαταστάσεις τις επιχείρησης απελευθερώθηκαν "εννιά ανήλικοι και ένα παιδί σε κατάσταση φτώχειας ανάμεσα στους 180 [συνολικά]", στην πολιτεία Πάρα, κατά την ίδια πηγή. Οι αρχές έκαναν εφόδους σε δύο ασιέντας [αγροκτήματα] της εταιρίας από το 1998 ως το 2002.

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan