Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Calma Cafe, ένα καφέ με ιστορία στην Οδό Δημοκρατίας !


Η πρώτη επιχείρηση της Οιχαλίας που δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας και παράλληλα να προβληθεί μέσα από το blog μας είναι το Calma Cafe!!

Το Calma Cafe προέκυψε από την, προ τριετίας, ανακαίνιση ενός άμεσα αναγνωρίσιμου χώρου, που αποτελούσε μια ολόκληρη στην ιστορία της Οιχαλίας, της καφετερίας Εναλλάξ. Το ανανεωμένο Calma Cafe είναι ένα όραμα και μία δημιουργία ενός ανθρώπου με μεράκι και πολυετή πείρα στον χώρο, του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου του καταστήματος, Φώτη Χαλού.

Στην προσεγμένη διακόσμηση του καταστήματος κυρίαρχο ρόλο έχει το ξύλο, ενώ η χρήση γήινων χρωμάτων σε συνδυασμό με τον απαλό φωτισμό και... τις προσωπικές πινελιές του ιδιοκτήτη έχουν σαν αποτέλεσμα ο χώρος να αποπνέει μια θετική αύρα όπου ο πελάτης μπορεί να κάνει μία παύση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ζωής. Εδώ κανείς μπορεί να απολαύσει τον καφέ του από νωρίς το πρωί, να γευτεί ζεστά και κρύα σάντουιτς και να νιώσει την γλύκα του ολόφρεσκου γλυκού. Το βράδυ, μέσα σε ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια κάβα του μαγαζιού ή προσωπικής παραγωγής του ιδιοκτήτη. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι οι μουσικές επιλογές που σου δημιουργούν ένα αίσθημα χαλάρωσης και σε ταξιδεύουν. Επίσης εδώ μπορεί κανείς να σερφάρει στο Internet μέσω δωρεάν ασύρματου δικτύου καθώς και να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο αγώνες στις μεγάλες οθόνες που είναι τοποθετημένες εκεί. Στα θετικά του καταστήματος και ενδεικτικό της άνεσης που προσφέρει ο χώρος είναι και το target group στο οποίο απευθύνεται, που αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας!

Από τις επαφές μου με τον ιδιοκτήτη κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος με όρεξη και διάθεση για δουλειά κα εξέλιξη, που προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει στους πελάτες του ό,τι καλύτερο, ενώ σε ερώτησή μου για τα μελλοντικά επαγγελματικά του πλάνα, η απάντησή του είναι ότι στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία 2 νέων χώρων το θέμα των οποίων δεν θέλησε να αποκαλύψει.


Ελληνικός Στρατός..

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος.

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών και χορήγηση αναβολών για την ολοκλήρωση μόνο των πτυχιακών σπουδών προβλέπει η "απόρρητη" μελέτη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους, κατέληξε στη χορήγηση αναβολών μέχρι το 24ο ή το 25ο έτος της ηλικίας των στρατευσίμων.

Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου επισημαίνει ότι, βάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, η ηλικία από τα 19-20 χρόνια έως τα 24-25 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Αφενός γιατί οι νέοι δύνανται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα της στρατιωτικής θητείας, προσαρμοσμένης στις νέες τεχνολογίες, και αφετέρου διότι υπάρχει και ωριμότητα.

Βάσει λοιπόν της "απόρρητης" μελέτης... που βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα χορηγούνται αναβολές στράτευσης για φοίτηση στο πανεπιστήμιο και πρώτο πτυχίο.

Με όριο το 24ο-25ο έτος της ηλικίας, ο απόφοιτος λυκείου θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πέραν της μίας φοράς την είσοδό του στο πανεπιστήμιο και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Αναβολές για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά δεν θα χορηγούνται. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή, οι σπουδές αυτές "φέρνουν πολύ κοντά τον πτυχιούχο στην αγορά εργασίας και τότε είναι αρκετά δύσκολο να στρατευθεί ή να προσαρμοστεί στο στρατιωτικό περιβάλλον". Η παρατεταμένη χρήση αναβολών για σπουδές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό είναι άλλωστε αυτή που οδηγεί τους περισσότερους, βάσει στοιχείων, στην ανυποταξία, λόγω και των προτάσεων που έχουν για εργασία (ιδίως μετά τη μετατροπή της ανυποταξίας από κακούργημα σε πλημμέλημα).

Για την εφαρμογή του σχεδίου στράτευσης, άνευ πολλών αναβολών, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δίδει ως κίνητρο τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες, Κάτι που αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδικά από το 2009, με μείωση της θητείας στους 11 μήνες ή απευθείας από το 2010. Σε κάθε πάντως περίπτωση, η μείωση θα αφορά το Στρατό και όχι τους άλλους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Με τον τρόπο αυτό επανέρχεται το σύστημα στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2003, όπου ναύτες και σμηνίτες, αντιμετωπίζοντας καλύτερες συνθήκες, υπηρετούσαν δύο μήνες περισσότερους. Ταυτόχρονα θα δοθεί τέλος στις μετατάξεις.

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες με κατάταξη μέχρι το 24ο-25ο έτος της ηλικίας που συνιστά, σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου, προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες και λύση στο πρόβλημα των απωλειών λόγω αναβολών και ανυποταξίας, θεωρείται βέβαιο πως θα τεθεί από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για διαβούλευση στις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Κάτι που ενδεχομένως συμβεί εντός του τρέχοντος μηνός ή του επομένου.

....ανόητες αγάπες;...μα έχω τρεις κόσμους....

Τίτλος : Ανόητες αγάπες
Μουσική & στίχοι :
Αδελφοί Κατσιμίχα

Τα φέραμε απο δώ,
τα φέραμε απο κεί,
άντε ξανά τα ίδια,
τα ίδια απ' την αρχή.

Τα φέραμε απο δώ,
τα φέραμε απο κεί
εγώ ξανά στο τίποτα,
στο γενικά εσύ,

Στο γενικά...


Νύχτες δίχως όνομα,
νύχτες χωρίς σκοπό
χαμένοι απο χέρι,
χαμένοι και οι δυο.

Ανόητες αγάπες,
ανόητα φιλιά,
λόγια, λόγια, λόγια,
λόγια ψεύτικα,

Λόγια, λόγια ψεύτικα.


Τώρα τι να σου πω,
τι να μου πείς κι εμένα
έτσι όπως παίξαμε κι οι δυο
με ζάρια πειραγμένα.

Τα φέραμε απο δώ,
τα φέραμε απο κεί,
εγώ ξανά στο τίποτα,
στο γενικά εσύ,

Στο γενικά...




'Eχω τρεις κόσμους.
Μια θάλασσα, έναν ουρανό κι έναν πράσινο κήπο: τα μάτια σου.
Θα μπορούσα αν τους διάβαινα και τους τρεις, να σας έλεγα πού φτάνει ο καθένας τους.
Η θάλασσα, ξέρω. Ο ουρανός, υποψιάζομαι.....
Για τον πράσινο κήπο μου μη με ρωτήσετε.

Ν.Βρεττάκος

Νίκος Βέρτης - European Tour 2008
















Για τους ομογενείς της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας, σας παρουσιάζουμε τις συναυλίες που θα δώσει ο Νίκος Βέρτης με το 25 μελές group του για το European Tour 2008 σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 3 ωρών και 50 λεπτών :

5/12/2008 Philipshalle - Ντύσελντορφ
6/12/2008 Liederhalle - Στουτγκάρδη
7/12/2008 Jahrhunderthalle - Φρανκφούρτη
8/12/2008 Ciroue Royal - Βρυξέλλες
12/12/2008 Stadthalle Dietikon - Ζυρίχη
14/12/2008 Zenith die Kulturhalle - Μόναχο
30/12/2008 Central Studios - Ουτρέχτη
17/01/2009 Hammersmith Apollo - Λονδίνο

Τιμή Εισιτηρίου: Από 35 ευρώ

Αγορά εισιτηρίων online www.greece-on-tour.eu
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan