Σάββατο 9 Μαΐου 2009

«Ακακη διασκέδαση» για την εφημερίδα του Βατικανού η ταινία «Illuminatti»

Ο δρ Λάνγκτον και η δρ Βέτρα στα ίχνη των «Πεφωτισμένων»


Βατικανό
«Ακακη διασκέδαση» χαρακτήρισε η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού την ταινία Illuminati, τη συνέχεια του Κώδικα Ντα Βίντσι που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Μαΐου.

Σε άρθρο της εφημερίδας την Τετάρτη η ταινία του Ρον Χάουαρντ χαρακτηρίζεται «ένα βιντεοπαιχνίδι που κυρίως εξάπτει τη φαντασία και είναι επίσης, ίσως, λίγο διασκεδαστικό».

Πάντως, το Βατικανό δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο, όταν είχε βγει στους κινηματογράφους ο Κώδικας Ντα Βίντσι το 2006.

Ωστόσο, μετά την πρεμιέρα του Illuminatti στη Ρώμη, την περασμέ νη Δευτέρα, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού έσπασε τη σιωπή της, για να παραδεχθεί ότι η ταινία ήταν «συναρπαστική» με «θαυμάσια οπτικά εφέ.

Επί της ουσίας, η εφημερίδα ανέφερε ότι η ταινία ήταν μια «γιγάντια και έξυπνη εμπορική επιχείρηση» γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες και «στερεότυπους χαρακτήρες».

Ακόμη, αναφέρει ότι η εκκλησία θα έπρεπε μάλλον να ξανασκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στα μίντια, παρά να θεωρεί την επιτυχία των έργων του Νταν Μπράουν ως απειλή.

«Ίσως είναι υπερβολή να δούμε τα βιβλία σαν κώδωνες κινδύνου. Όμως, ίσως θα έπρεπε να αποτελέσουν ένα ερέθισμα για να ξανασκεφτεί η εκκλησία και να ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να προβάλλει τις θέσεις της πάνω σε φλέγοντα θέματα των καιρών μας» τονίζει η εφημερίδα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ρον Χάουαρντ κατηγόρησε το Βατικανό ότι άσκησε την επιρροή του για να απαγορευτούν τα γυρίσματα κοντά σε συγκεκριμένες εκκλησίες στη Ρώμη.

Εκπρόσωπος του Βατικανού διέψευσε τις κατηγορίες λέγοντας ωστόσο ότι η δήλωση αποσκοπούσε στο τραβήξει την προσοχή του κοινού εν όψει της πρεμιέρας στη Ρώμη.

Πολλοί καθολικοί είχαν δυσαρεστηθεί από τον Κώδικα Ντα Βίντσι, μυθιστόρημα που υποστήριζε ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή και είχαν και παιδί.

Στο Illuminatti, καθολική εκκλησία χρειάζεται τη βοήθεια του Δρ Λάνγκτον, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Χανκς και στις δύο ταινίες, για να αντιμετωπίσει την απειλή των Πεφωτισμένων. «Το θέμα είναι πάντα το ίδιο: μια αίρεση εναντίον της εκκλησίας. Αυτή τη φορά η εκκλησία είναι με το μέρος των καλών» ανέφερε η εφημερίδα.



in.gr
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan