Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

«Καλημέρα» με προκηρύξεις το 2009

Με προσλήψεις στον τομέα της υγείας, σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα ξεπεράσουν τα 15.000 άτομα κάνει «ποδαρικό» το 2009, παρά την «εκστρατεία» περιστολής των δαπανών από διορισμούς στο δημόσιο που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ηδη το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη -εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ- 5.500 νοσηλευτών οι οποίοι θα στελεχώσουν κλινικές του ΕΣΥ.

Για τον τρόπο πρόσληψής τους και τα κριτήρια που θα τηρηθούν εκκρεμεί η συναίνεση του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αυτές τις μέρες καταρτίζεται η λίστα με τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό.

Εξάλλου, μέσα στη διετία 2009-2010 το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη 4.500 γιατρών στο ΕΣΥ.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Εσωτερικών τον νέο διαγωνισμό μονιμοποίησης περίπου 500 υπαλλήλων στα ΚΕΠ (από τους ήδη υπηρετούντες), ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πραγματοποίηση διαγωνισμού πλήρωσης περίπου 100 θέσεων τακτικού προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αν τελικά ο φορέας διενεργήσει τον διαγωνισμό με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ, τότε η επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει με γραπτό διαγωνισμό, με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών και κατά το πρότυπο του διαγωνισμού 2004 (βάσει του οποίου προσελήφθησαν 119 άτομα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του α εξαμήνου του έτους πρόκειται να πραγματοποιηθούν δέκα μεγάλοι διαγωνισμοί από το ΑΣΕΠ ή με τον έλεγχό του.

Δήμος Αθηναίων: 331 θέσεις
Από τις πρώτες προκηρύξεις της νέας χρονιάς θα είναι εκείνη του Δήμου Αθηναίων για την πρόσληψη 331 υπαλλήλων (εκ των οποίων οι 18 αφορούν άτομα ειδικών κατηγοριών προστασίας) σε 24 ειδικότητες, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών. Ηδη έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσής της σε ΦΕΚ.

Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά:

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Διοικητικού 10, Οικονομικού-Λογιστικού 3, Πολιτικών Μηχανικών 7, Αρχιτεκτόνων 6, Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών 3, Τοπογράφων 5, Χημικών Μηχανικών μία θέση, Δασολόγων μία θέση.

Τεχνολογική Εκπαίδευση: Πολιτικών Μηχανικών 2, Τοπογράφων μία θέση, Τεχνολόγων Γεωπόνων μία θέση, Διοικητικού Λογιστικού 3.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δομικών Έργων 5, Σχεδιαστών 2, Ηλεκτρολόγων 10, Χειριστών Μηχανημάτων Εργων 29, Οδηγών Αυτοκινήτων 9, Οδηγών Απορριμματοφόρων 32, Τεχνιτών 5, Ιεροψαλτών 2.

Υποχρεωτική Εκπαίδευση: Εργατών καθαριότητας (εξωτερικών χώρων) 170, Εργατών Πρασίνου 10, Εργατών Τεχνικών Υπηρεσιών 14.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κλάδο ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων) οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 21 έως και 45 ετών, για τον κλάδο ΥΕ Εργατών Καθαριότητας από 20 έως και 45 ετών, ενώ για τον κλάδο ΥΕ Εργατών Πρασίνου από 20 έως και 50 ετών.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 100 μηχανοδηγοί
«Φως στο τούνελ» για την προκήρυξη πρόσληψης 100 Μηχανοδηγών Αμαξοστοιχιών Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα και τον διαχωρισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανεξάρτητη εταιρεία.

Ο διαγωνισμός επείγει και για τον λόγο αυτόν προωθείται τόσο από τον υπουργό Μεταφορών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό που θα προσληφθεί θα συνάψει με την εταιρεία σύβαση εξαρτημένης εργασίας για δοκιμαστική περίοδο διάρκειας έως επτά μηνών και στη συνέχεια η σύμβασή του θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: 695
Ετος προσλήψεων θα είναι το 2009 για το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του κοινωνικού του προγράμματος από τον υπουργό Οικονομικών.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί θα βγουν «στον αέρα» σταδιακά από τις αρχές του 2009 και θα διενεργηθούν μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και από το ίδιο το υπουργείο για ορισμένες ειδικότητες.

Προσλήψεις θα γίνουν στα δύο Κέντρα Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (Επιστημονικό προσωπικό και Φύλακες), στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας (Δικαστικοί Λειτουργοί), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Γραμματείς, Επιμελητές Δικαστηρίων και Κλητήρες), καθώς και στη Γενική Διεύθυνση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Ξεχωριστός γραπτός διαγωνισμός αναμένεται να διενεργηθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου για την πρόσληψη 156 δικαστικών υπαλλήλων σε δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία, στις ειδικότητες: ΠΕ Γραμματέων (80 θέσεις), ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (4 θέσεις), ΔΕ Γραμματέων (70 θέσεις), και ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού 2 θέσεις.

«Στα σκαριά» βρίσκεται επίσης η προκήρυξη 89 διοικητικών θέσεων στην κεντρική υπηρεσία και σε φορείς του υπουργείου και σε ειδικότητες όπως ΠΕ Ψυχιάτρων, ΠΕ Παθολόγων, ΠΕ Σωφρονιστικού Ανηλίκων, ΤΕ Επιμελητών Ανηλίκων κ.ά.

Τέλος σύμφωνα με πρόσφατη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού, επίκειται η πρόσληψη 450 εξωτερικών φρουρών (ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης) σε καταστήματα κράτησης όλης της χώρας.

Υπουργείο Εξωτερικών: 110 θέσεις και 980 Μεταφραστές
Θέμα χρόνου αποτελεί η προκήρυξη από το υπουργείο Εξωτερικών του πρώτο διαγωνισμού του -εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ- για την πρόσληψη περίπου 110 νέων υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο υπουργείο εκτός από την αίτησή τους, μια πρόσφατη φωτογραφία τους, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητά τους, αντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών και τα λοιπά ζητούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά.

Τον διαγωνισμό διεξάγει πενταμελής Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συστήνεται με ευθύνη του υπουργείου και η οποία ουσιαστικά θα παρακάμπτει το ΑΣΕΠ.

Το νέο διοικητικό προσωπικό που θα προσλαμβάνεται κάθε χρόνο στο υπουργείο θα υποβάλλεται σε γραπτό διαγωνισμό και προφορική συνέντευξη, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζει το ίδιο το υπουργείο και όχι η Ανεξάρτητη Αρχή προσλήψεων.

Η γραπτή εξέταση που προηγείται, θα γίνεται σε τέσσερα μαθήματα (Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά, Δίκαιο και Οικονομία) και θα ακολουθεί η προφορική εξέταση (σε γενικές γνώσεις πολιτικής ιστορίας, γεωγραφίας και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού) η οποία θα βαθμολογείται με 100 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού το όριο ηλικίας για τους υποψήφιους είναι το 35ο έτος.

Μεταφραστές
Στον διορισμό 980 Μεταφραστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και στην κεντρική του υπηρεσία, θα προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών μέσα στο προσεχές τρίμηνο, αξιοποιώντας έτσι τους αποφοίτους της Σχολής Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου και των Μεταφραστικών Σχολών και δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς αλλοδαπούς να εργαστούν σε έναν από τους πιο περιζήτητους και ακριβοπληρωμένους κλάδους της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ν. 3712 συστήνονται 40 θέσεις Μεταφραστών στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ παράλληλα ξεκινά η λειτουργία του νέου Σώματος Ορκωτών Μεταφραστών που θα αριθμεί 940 μέλη και τα οποία θα εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες διατηρώντας γραφεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο διορισμός τους γίνεται κατόπιν προκήρυξης διαγωνισμού που περιλαμβάνει δύο στάδια: το πρώτο, που έχει το χαρακτήρα προεπιλογής, αποτελείται από σειρά γραπτών ερωτήσεων με το σύστημα πολλαπλών επιλογών, ενώ στο δεύτερο στάδιο συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου και αποτελείται από γραπτή και προφορική δοκιμασία.

Οι υποψήφιοι Μεταφραστές πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 55 ετών και να διαθέτουν μεταξύ άλλων πτυχίο της σχολής μετάφρασης και διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο αλλοδαπού πανεπιστημίου, ενώ απαιτείται άριστη γνώση της ελληνικής και της ξένης γλώσσας για την οποία προσλαμβάνονται, καθώς και η άριστη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ΕΚΑΒ: 250 θέσεις

Με προσλήψεις στον τομέα της υγείας, σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα ξεπεράσουν τα 15.000 άτομα κάνει «ποδαρικό» το 2009, παρά την «εκστρατεία» περιστολής των δαπανών από διορισμούς στο δημόσιο που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η προκήρυξη που έχει ήδη εγκριθεί από το ΑΣΕΠ εκτιμάται πως θα πάρει ΦΕΚ στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι θέσεις που περιλαμβάνει η προκήρυξη κατανέμονται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ στην Αθήνα (90 θέσεις), στην Ρόδο (18), στην Ιστιαία, τη Θήβα, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο (από 10 θέσεις), στην Κέρκυρα και την Ικαρία (από 9 θέσεις), στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά και τη Χίο (από 8 θέσεις), στη Λήμνο (7 θέσεις), από 6 θέσεις στη Μύκονο και την Τήνο και από 5 θέσεις στην Ανδρο και τη Σαντορίνη.

Στα προσόντα που θα μετρήσουν για τις περισσότερες θέσεις του διαγωνισμού ανήκουν η κατοχή διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου - Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ κατηγορίας.

ΕΛ.ΤΑ.: 1.000 θέσεις
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα ΕΛ.ΤΑ. για να προκηρύξουν τον διαγωνισμό των 1.000 μόνιμων θέσεων, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ηδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έχει ήδη προχωρήσει στην κατανομή των θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά ειδικότητα, σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι νέοι υπάλληλοι θα εργαστούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις ειδικότητες: ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Πληροφορικής (Hardware), ΠΕ Πληροφορικής (Software), ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Γραφιστών, ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών και ΔΕ Τεχνιτών (Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών κ.ά.).

Πολεμικό Ναυτικό: 1.000 Επαγγελματίες οπλίτες

Στην πρόσληψη 1.000 (ίσως και 1.200) Επαγγελματιών Οπλιτών (ανδρών και γυναικών) σε 70 διαφορετικές ειδικότητες θα προχωρήσει εντός του προσεχούς μήνα το Πολεμικό Ναυτικό.

Απαραίτητο προσόν για τους υποψήφιους ΕΠ.ΟΠ. είναι η κατοχή πτυχίου ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΕ ή Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για ορισμένες ειδικότητες απαιτείται μόνο απολυτήριο Λυκείου ή Γυμνασίου, ενώ για άλλες ζητείται τουλάχιστον 5ετή ενεργή προϋπηρεσία.

Οι 45 επιχειρησιακές και τεχνικές ειδικότητες από το σύνολο των 70, απευθύνονται μόνο σε άντρες, ενώ δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών για ΕΠ.ΟΠ. έχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες (άνδρες-γυναίκες), ανεξαρτήτως του αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους.

Ολοι οι υποψήφιοι που θα προκριθούν ως κατάλληλοι θα περάσουν από συνέντευξη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Υπ. Πολιτισμού: 500 θέσεις

Με 500 νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού θα ενισχυθεί το υπουργείο Πολιτισμού και οι φορείς του ανά την επικράτεια μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ ο πρώτος διαγωνισμός πλήρωσης 194 θέσεων Φυλάκων-Νυκτοφυλάκων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 55 Νομαρχίες της χώρας. Αναλυτικότερα θα προσληφθούν 94 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης και 100 ΔΕ Νυκτοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη των θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης θα περιλαμβάνει μια ειδική δοκιμασία για τους υποψήφιους που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια. Η δοκιμασία αυτή αφορά διάφορα ψυχομετρικά τεστ (αντίληψης, μνήμης κ.λπ.), δεν θα βαθμολογείται, αλλά θα αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού υποψηφίων από το διαγωνισμό.

Τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να βγει «στον αέρα» η δεύτερη προκήρυξη πρόσληψης 300 νέων διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι θέσεις «μοιράζονται» σε 13 ειδικότητες, ενώ ο κλάδος ΔΕ που αφορά Φύλακες-Νυκτοφύλακες διεκδικεί και πάλι τη «μερίδα του λέοντος» με 150 νέους υπαλλήλους. Οι Συντηρητές Εργων Τέχνης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ανέρχονται σε 30 άτομα, ενώ στις πέντε ειδικότητες Μηχανικών αντιστοιχούν 33 θέσεις.

ΕΥΔΑΠ: 125 θέσεις

Μέσα στον πρώτο εξάμηνο του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για την πρόσληψη 125 τακτικών υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την τελευταία προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ, που θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς ΔΕΚΟ από εργασιακή άποψη. Παράλληλα οι θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους Λυκείου, ΤΕΕ ή Δημοτικού, χωρίς ιδιαίτερα εκπαιδευτικά προσόντα, με αποτέλεσμα να αποτελούν «πόλο έλξης» για πολλούς ανειδίκευτους υποψήφιους.

Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά:

  • ΔΕ Υδρονομέων 35 θέσεις
  • ΔΕ ή ΥΕ Μηχανοτεχνιτών 25 θέσεις
  • ΔΕ ή ΥΕ Ηλεκτρολόγων 35 θέσεις
  • ΥΕ Εργατών 30 θέσεις.

Για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης θα υπάρχει όριο ηλικίας. Το όριο για τους υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το 35ο έτος ης ηλικίας τους ενώ για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση το 50ό έτος.

Αγγελική Μαρίνου

ethnos.gr

Κυκλοφορεί το νέο κέρμα των 2 ευρώ

Σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2009 τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2€ που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε.

Τα κέρματα «κόπηκαν» σε ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων. Στη μία, εθνική, όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ευρώ, ένα σχέδιο που παραπέμπει σε αρχαίο νόμισμα, ενώ στη δεύτερη όψη, κοινή για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, η παράσταση παραμένει ίδια με τα κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008, τα οποία ήδη κυκλοφορούν.

Παρανομο Αλβανικο καναλι στην Αθηνα...

"Ξεφραγκο αμπελι εχουν καταντησει τις τηλεοπτικες συχνοτητες στον νομο Αττικης.Παρα τις βαρυγδουπες δηλωσεις περι νεας εποχης της ψηφιακης τηλεορασης και νοικοκυρεμα του παρκου κεραιων στον Υμηττο, καθε ''ενδιαφερομενος''στηνει παρανομα το μαγαζακι του, για να εξυπηρετησει οικονομικα και....αλλα συφεροντα.Μεχρι σημερα γνωριζαμε τα παρανομα ροζ καναλια που... ξεφυτρωναν σαν μανιταρια στις μπαντες των UHF και VHF.Τις τελευταιες εβδομαδες ενα καινουργιο τηλεοπτικο''μανιταρι''ονοματι DTV εκπεμπει εθνικιστικα Αλβανικα μηνυματα.Διερωτωμαι οι κυριοι στο Υπουργειο Τυπου και στο ΕΣΡ δεν κανουν ζαπινγκ για να εποπτευουν τα καναλια και να περιφρουρουν την νομιμοτητα;Δεν εχουν ιχνος ευαισθησιας να παρακολουθουν με σταυρωμενα χερια να μεταδιδει το συγκεκριμενο καναλι''πατριωτικα''τραγουδια με φοντο την Αλβανικη σημαια;Tελικα σ'αυτο το'' δημοκρατικο''κρατος μας εχουν καταλυθει ολοι οι νομοι;Mε τα χαλια μας θα''πλακωσουν''και οι Σκοπιανοι και θα στησουν μεχρι και ''Μακεδονικο καναλι''. ΜΟΥΣΧΑΡΟΙ...... Ε..... ΜΟΥΣΧΑΡΟΙ!!!!!"JO CALLAHAN

Η ευχή μας

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan