Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ανέκδοτο

EΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ
ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΝ:
- ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΡΧΗΓΕ?
- ΧΩΜΑ!
- ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕΓΑΛΕ...
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ .....ΧΩΜΑ!
- ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΩΜΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ!
- ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!
ΠΕΡΑΣΤΕ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΜΗΝΕΣ... ΠΟΥ ΛΕΤΕ, Ε, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΝΕ:
- ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ?
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
ΧΩΜΑ.
ΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ:
- ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.
- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ?
- ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ.
- ΚΑΛΩΣ, ΚΑΛΩΣ.

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ:
- ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ.
- ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!
- ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΠΕΡΑΣΤΕ, ΤΟΥ ΛΕΝΕ...

ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ε, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ:
- ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ, ΕΓΩ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΕ ΘΑ ΣΕ
ΚΑΡΦΩΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ?
- ......ΝΑΙ!
- ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ???
..
- ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ !!!

Χ.Φ

Aγρότες των Δήμων Φαρκαδόνας , Οιχαλίας , και Πελινναίων , παρέταξαν προχθές τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Εθνικού Οδού Τρικάλων - Λάρισας


Σύμφωνα με τον πρωτοστάτη της αγροτικής διαμαρτυρίας, συνδικαλιστή και αντιδήμαρχο του Δήμου Πελινναίων κ. Αν. Μαγουλιώτη, η συνέχιση της διαμαρτυρίας είναι δεδομένη καθώς η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική για τον αγροτικό κόσμο.

Θυμίζουμε πως αγρότες των Δήμων Πελινναίων, Οιχαλίας και Φαρκαδόνας παρέταξαν προχθές τα τρακτέρ τους... κατά μήκος της Εθνικού Οδού Τρικάλων - Λάρισας στο ύψος των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Γεωργανάδων και Ζάρκου, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Νομού Τρικάλων που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης.Στο διεκδικητικό πλαίσιο της Επιτροπής, συμπεριλαμβάνονται η οικονομική ενίσχυση προς όλες τις παραγωγές με 50 ευρώ ανά στρέμμα για το 2008, 20% επιστροφή του ΦΠΑ, σημαντική αύξηση της επιστροφής του φόρου από την παρακράτηση του πετρελαίου κίνησης κ.α. .Τα προβλήματα που μαστίζουν τον αγροτικό κλάδο είναι πολλά με το κόστος της παραγωγής να είναι τεράστιο για τον μέσο αγρότη. Ο κ. Μαγουλιώτης τόνισε ότι σκοπός της Επιτροπής, είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι αγρότες του Νομού Τρικάλων καθώς και οι αγρότες της Λάρισας και Καρδίτσας (σ.σ. έχουν γίνει επαφές και πιθανολογείται μαζικότερη κινητοποίηση τις επόμενες μέρες), προκειμένου, μακριά από πολιτικές θέσεις και φρόνημα, να διεκδικήσουν μαζί ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο των αγροτών.

grizaniotis.blogspot.com

.......Ε; ...................



Έχω μία μεγάλη απορία. Πόσους τόνους σκέψης, αντέχουν τα βράχια; Και πόσες ανάσες ανθρώπων σηκώνουν κύμα στη θάλασσα; Στα πόσα βλέμματα κοκκινίζει ο ήλιος; Και στα πόσα " σε θέλω " εμφανίζονται τα δελφίνια; Στα πόσα μπουκάλια οινόπνευμα μεθάνε οι πέτρες; Και στις πόσες πραγματικότητες, η τελευταία, πραγματοποιείται; E;


Mην ενοχλείστε.. Μόνος μου μιλώ...

Σημεία Ζωής.



Στο σκληρό αρρωστημένο πόλεμο των εντυπώσεων, πρώτη γραμμή οι λέξεις. Οι σωστές λέξεις. Οι εντυπωσιακές λέξεις. Συμφωνώ. Έχει σπουδαίο πλεονέκτημα όποιος καλά τις έχει εκπαιδεύσει και μ΄ έξυπνο σχέδιο τις καταστρώνει. Στο απόλυτα γοητευτικό κυνήγι της εμπειρίας, απ΄την άλλη, της ουσιαστικής νίκης απέναντι στη ζωή, σ΄αυτό το ανελέητα δελεαστικό παιχνίδι, τυχερός αυτός που ξέρει πότε θα πάψει να μιλά και πέφτει στα βαθιά να κολυμπήσει. Αυτός που μπαίνει στο χορό και άγνωστους χορούς χορεύει. Αυτός που στα κόμματα ξεκουράζεται και κλαίει τις τελείες. Που μέσα, βαθιά, στις παρενθέσεις χώνεται, και τα αποσιωπητικά τρελά τα ερωτεύεται. Κι οι τόνοι, ψιλή βροχή να μη στεγνώνει..

Όλα καλά.Ευχαριστώ.



Νoμίζω πως θέλω να μιλήσω μα αέρας ασχημάτιστος μπουκώνει το στεγνό στόμα χώμα πίσω απ΄τα δόντια τα σφιγμένα αίμα σαν να μην έμαθα σαν να ξέχασα έχασα να μιλώ όχι δε θέλω να μιλώ θέλω να σκέφτομαι τα σκέφτηκα όλα δεν είναι αυτό ξέρω τι είναι θέλω να βγάλω κάτι από μέσα μου όλο το μέσα μου και να στο δώσω υπό συνθήκες εκκωφαντικής σιωπής και χωρίς στάλα λογικής ένα σεντόνι απλώνεται καρφώνεται στο μυαλό μου η ψυχή μου το σώμα μου αδυνατώ να εκφραστώ παγώνω οπισθοδρομώ κλείνομαι απουσιάζω πρώτα από μένα και ίσως κι από σένα ήθελα να δακρύσω κι έκλαψα για μια στιγμή σαν ουρλιαχτό βουβό και ανακυκλωμένο και χωρίς να είμαι σίγουρos για ποιον ακριβώς κλαίω για ποιον λόγο ακριβώς και για ποιον σκοπό και να μιλήσω ήθελα μα μιλιά δεν έχω άλλη ούτε ξέρω ούτε θέλω ούτε έχω ούτε επιτρέπεται κάτι να πω. Θα σωθούμε. Δεν φοβάμαι. Όλα καλά. Ευχαριστώ.

Ποιοί κυβερνούν τον κόσμο;












END GAME
Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τα σκοτεινά σημεία της Λέσχης Bildeberg και όχι μόνο
Αυτή η ερώτηση είναι στο μυαλό και στο στόμα όλου του πλανήτη, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με όλα όσα τελείως ανεξέλεγκτα και παράλογα συμβαίνουν και που κανείς δεν μπορεί να τα αιτιολογήσει χρησιμοποιώντας την λογική.

Η ταινία αναφέρεται σε εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται για να δημιουργήσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση και στην οποία μόνο μία συγκεκριμένη ελίτ ανθρώπων θα μπορεί να έχει πρόσβαση...
Την ταινία αν θέλετε να την δείτε με την ησυχία σας μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ σε μορφή .flv.



Για τον Στέφανο: τελικά μήπως είναι όλα μάταια;

kostasxan.blogspot.com

"Εσπασε όλα τα ρεκόρ η φτώχεια στη χώρα μας"



"Ανακοινώθηκε το πόρισμα που συνέταξαν από κοινού το Παρατηρητήριο Φτώχειας Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Η Ελλάδα είναι δεύτερη χώρα σε φτώχεια στην Ευρώπη των 27 χωρών, αμέσως μετά τη Λετονία. Οι φτωχοί στη χώρα φθάνουν το 20,1% του πληθυσμού της, δηλαδή ένας στους πέντε κατοίκους έχει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Η εικόνα επιδεινώνεται περαιτέρω εφόσον ληφθεί ως γνώμονας «η γραμμή φτώχειας» της Δανίας, καθώς τότε το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί.

Το πόρισμα χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το σύστημα κοινωνικής προστασίας (επιδόματα, βοηθήματα κτλ.) στη χώρα μας, ενώ επισημαίνει ότι οι φτωχοί στην Ελλάδα δεν είναι μόνον οι άνεργοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η φτώχεια δεν μειώνεται όταν αυξάνεται η απασχόληση και κάμπτεται το ποσοστό ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εμφανίζουν παρόμοια ποσοστά φτώχειας με αυτά των ανέργων!

Ομως η επίσημη πολιτεία έχει βάλει σαν όριο της φτώχιας τα 500 ευρώ και έχει το κεφάλι της ήσυχο. Βρίσκει στις στατιστικές που κάνει λίγους φτωχούς. Για να το κάνουμε πιο λιανά . Αν υποθέσουμε ότι το νοίκι είναι 280 ευρώ το μήνα , ο πολίτης που καλείται να επιβιώσει με 7 ευρώ και 34 λεπτά ημερησίως για την πολιτεία δεν είναι φτωχός

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας εμφανίζουν κυρίως χώρες της Νότιας Ευρώπης (δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), καθώς και χώρες με φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος (Βρετανία και Ιρλανδία).

Τα διάφορα επιδόματα, βοηθήματα εκτός των συντάξεων, παρουσιάζουν τη μικρότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της φτώχειας μεταξύ των 27 κρατών, γεγονός το οποίο φανερώνει την αναποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας. "


kafeneio-gr.blogspot.com

Πές μου από που είσαι...


Γαμισιανά;
Άντε να έρθει υποψήφιος γαμπρός στο σπίτι, και συ ανυποψίαστος να τον ρωτήσεις:
Από που είσαι γαμπρέ;;;
Του την δίνεις την κόρη, ή την κόβεις φέτες;

Η ...μαχαίρα!!!


Καλημέρα αναγνώστες μου, επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...


Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της.
Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα Κρητικό μαχαίρι.
- Φίλε, του λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σου. Πόσα θέλεις για να μου το δώσεις;
- Δεν είναι για πούλημα, απαντά ο Κρητικός.
- Θα σου δώσω όσα θες, λέει ο πλούσιος.
- Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.
- Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.
- Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.
- Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.
- Γροίκα, λέει ο Κρητικός. Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσαι σου δώκω την μαχαίρα, τσαι πάωε στο χωριό, τσαι κάτσω στον καφενέ, τσαι πιω δύο ρατσια, τσαι με πιάκει ο πεντοζάλης, τσαι έρθει κάποος τσαι μου πει: "Τσι μάνας σου το..." Εγώ ήντα θα του πω; "Εννιά παρά τέταρτο;"

Εσωτερικός Διάλογος....


-'Οχι.
-Μη.
-Ποτέ.
-Τίποτα.
-Πουθενά.
-Καθόλου.
-Δεν.
-Ούτε.
-Αποκλείεται. Nαι;
-Nαι!

Πας και 'συ..καλέ μου εαυτέ;
Συμβιβάστηκες στα όχι και τα δεν;
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan