Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι απολογισμοί του Δήμου Οιχαλίας για τα έτη 2006 και 2007 από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση


Εισηγούμενος το θέμα, ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάση Ζιώγκος ανέφερε: «Δεν θα σας αναλύσω λεπτομερώς τα οικονομικά στοιχεία, κατά κωδικό αριθμό. Αυτό θα το κάνει αμέσως μετά ο προιστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας. Στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και αυτό το πετύχαμε με ορθολογική διαχείριση των οικονομικών, τόσο των ΚΑΠ, όσο και των εκτάκτων και τακτικών εσόδων».
Συνεχίζοντας, ο κ. Ζιώγκος υπογράμμισε πως «την 21-12-06 υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου 174.411 ερυώ, ενώ την 31-12-07 το ταμείο έκλεισε με 409.305 ευρώ. Σήμερα το ταμείο μας έχει 495.305 ευρώ», ενώ ακολούθως ανέφερε: «Όποιος διερωτηθεί τι χρωστάει ο Δήμος προς τους τρίτους, τον ενημερώνω ότι οι υποχρεώσεις είναι μόνο 50.000 ευρώ».
Καταλήγοντας ο δήμαρχος, τόνισε: «Και φέτος θα κλείσουμε με ένα θετικό υπόλοιπο πέρα των 400.000 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι όλος ο κόσμος περνάει μία μεγάλη οικονομική κρίση, τότε είναι εμφανέστατη η άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους υπαλλήλους του Δήμου για την υπευθυνότητα, εργατικότητα και ευσυνειδησία τους».

Αποχώρησε η αντιπολίτευση
Η αντιπολίτευση αποχώρησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με το αιτιολογικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε τα απολογιστικά στοιχεία των ετών 2004 και 2005, προκειμένου να εξαχθεί ασφαλέστερο συμπέρασμα. Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απαντήθηκαν από τον κ. Ζιώγκο ο οποίος τόνισε πως «σήμερα ψηφίζουμε και εγκρίνουμε τον απολογισμό των ετών 2006 και 2007 και όλα τα στοιχεία τα πήρατε εδώ και πέντε ημέρες».

Πρωτοφανής διάρρηξη στο κέντρο των Τρικάλων - Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 300 χιλιάδων ευρώ


Άφωνοι έμειναν χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες Τρικαλινού κοσμηματοπωλείου οι οποίοι πηγαίνοντας να ανοίξουν διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα διάρρηξης με τη μέθοδο του ριφιφί και κοσμήματα αξίας 300 χιλιάδων ευρώ είχαν κάνει φτερά.
Το πρωτοφανές περιστατικό για τα Τρίκαλα αναμφίβολα προκάλεσε ισχυρότατο σοκ στους ιδιοκτήτες του γνωστού κοσμηματοπωλείου «Κούτσικου – Τσουκαρέλη» επί της οδού Τσιτσάνη, οι οποίοι μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν κάλεσαν αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και λίγο αργότερα άνδρες της Σήμανσης και του Τμήματος Ασφαλείας έσπευσαν επί τόπου και άρχισαν τις έρευνες για την ανακάλυψη κάποιων στοιχείων που ενδεχομένως να ρίξουν φως για τον εντοπισμό και την σύλληψη των άγνωστων δραστών.
Η δράση των θρασύτατων ποντικών τοποθετείται χρονικά τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης και όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες.... εισήλθαν στην πολυκατοικία από την είσοδο αυτής επί της οδού Κλεμανσώ και στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο παραβιάζοντας και την πόρτα που υπάρχει στη σκάλα και οδηγεί στον ακάλυπτο.
Προηγουμένως οι ποντικοί που λειτούργησαν επαγγελματικά κατάφεραν να κόψουν την ηλεκτροδότηση του συγκεκριμένου καταστήματος και από τον ακάλυπτο χώρο άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα στον τοίχο που οδηγεί στο εσωτερικό του.
Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι δράστες μιας και ο συναγερμός είχε τεθεί εκτός λειτουργίας μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και χωρίς καθυστέρηση κάλυψαν τα ηλεκτρονικά μάτια με πλαστική ταινία και έκοψαν και το τηλέφωνο και άρχισαν να παίρνουν από συρτάρια, ράφια όπως και τη βιτρίνα όσα χρυσαφικά και κοσμήματα υπήρχαν.
Παράλληλα επιχείρησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του καταστήματος χρησιμοποιώντας οξυγόνο.
Καίτοι άνοιξαν δύο μεγάλες τρύπες σε αυτό τελικά δεν κατάφεραν να το παραβιάσουν και έτσι τα κοσμήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του παρέμειναν άθικτα.
Οι δράστες με την λεία που ανέρχεται σε 300 χιλιάδες ευρώ περίπου και τα σύνεργά τους κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση
Στο μεταξύ η πρωτοφανής διάρρηξη για τα Τρίκαλα με την μέθοδο του ριφιφί κινητοποίησε και την Περιφερειακή Διεύθυνση της ΕΛΑΣ άνδρες της οποίας με επικεφαλής αξιωματικό ήλθαν να συνδράμουν στις έρευνες οι οποίες σημειωτέον στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενεχόμενο οι δράστες να είναι αλλοδαποί καθότι υπάρχουν κάποιες υπόνοιες και μάλιστα βάσιμες προς αυτή την κατεύθυνση.
Πέραν αυτών κάποιες κινήσεις ατόμων φαίνεται πως δεν πέρασαν απαρατήρητες το τελευταίο διάστημα μιας και ακτινογραφούσαν την περιοχή ενώ αξιοσημείωτη είναι η αναφορά καταστηματάρχη ανάλογου και γειτονικού καταστήματος ότι την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος μέσα στη νύχτα αναγκάστηκε να πάει στο μαγαζί του τρεις τέσσερις φορές μιας και χτύπησε ο συναγερμός.
Σημάδι ότι οι διαρρήκτες είχαν καιρό που σκόπευαν να χτυπήσουν στην πόλη μας και ενδεχομένως να άλλαξαν
στόχο λόγω υπερευαίσθητου συναγερμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου κάνουν λόγο για τεράστια ζημιά για τους ίδιους και την επιχείρησή τους καθώς τα κοσμήματα που τους έκλεψαν όπως και το κατάστημα δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά και μόνη τους ελπίδα είναι να αποδώσουν οι έρευνες των αστυνομικών ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να βρεθούν τα κλοπιμαία.

www.e-erevna.gr

Μια νόσος που ξεχνάμε...


Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί εδώ και τρία χρόνια ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κυστική Ίνωση. Σκοπός της καθιέρωσης αυτής, είναι η ενημέρωση της κοινωνίας για το πιο συχνό κληρονομικό νόσημα της λευκής φυλής, και η ευαισθητοποίηση της για τα σοβαρότατα προβλήματα και τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η Κυστική Ίνωση είναι νόσος κληρονομική, πολυσυστηματική και προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η παραγωγή ιδιαίτερα παχύρρευστης βλέννας, η οποία φράσσει σημαντικά όργανα του ασθενούς και οδηγεί σταδιακά τον ασθενή σε βαριά αναπνευστική/ ή και ηπατική ανεπάρκεια, επιφέροντας το θάνατο σε νεαρή ηλικία. Στη χώρα μας οι φορείς της νόσου υπολογίζονται σε περισσότερα από 500.000 άτομα, ενώ κάθε χρόνο 50 ελληνόπουλα γεννιούνται με Κυστική Ίνωση εξαιτίας της έλλειψης υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου. Για να νοσήσει κάποιος από τη νόσο, πρέπει να κληρονομήσει το παθολογικό γονίδιο και από τους δύο γονείς του, οι οποίοι είναι φορείς της νόσου, χωρίς να το γνωρίζουν. Από τη στιγμή της διάγνωσης που γίνεται συνήθως σε βρεφική ηλικία, οι...

...ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται και να νοσηλεύονται σε ειδικά κέντρα Κυστικής Ίνωσης με ανάλογη υποδομή, στελεχωμένο με εξειδικευμένο στην πάθηση ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Για την αντιμετώπιση της νόσου και κυρίως των αναπνευστικών λοιμώξεων που παρουσιάζουν, οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται καθημερινά σε πολυδάπανες και χρονοβόρες θεραπευτικές αγωγές, σε αναπνευστική φυσικοθεραπεία και 3-4 φορές το χρόνο ή και συχνότερα, είναι υποχρεωμένοι να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για χρονικό διάστημα 15-21 ημερών για τη λήψη ισχυρής αντιβιοτικής αγωγής

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2008, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά κράτη, δεν υπάρχει κέντρο κυστικής ίνωσης που να πληροί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα νοσηλείας και φροντίδας ασθενών με Κυστική Ίνωση, αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υποδομής και εξειδικευμένου προσωπικού, οι δε Έλληνες γιατροί που είναι εξειδικευμένοι στο νόσημα είναι εξαιρετικά ελάχιστοι.

Χρόνια τώρα, οι ασθενείς και ο Σύλλογος τους, «Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση» προσπαθούν και αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν την πρέπουσα νοσηλεία και περίθαλψη που τους είναι αναγκαία, ώστε να μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδες το μέλλον. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του τόπου αυτού, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των όρων περίθαλψης και νοσηλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου για την κυστική ίνωση www.cfathess.gr

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan