Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών της Οιχαλίας για τον Θάνατο του Αλέξη .

Στους δρόμους βγήκε η νεολαία της Οιχαλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου.
"Xθες ένας αστυνομικός αφαίρεσε την ζωή ενός 15χρονου μαθητή, του Αλέξη. Εμείς οι μαθητές της Οιχαλίας έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε την οργή μας γι αυτό το συμβάν. Δεν ανεχόμαστε συγκαλύψεις, πρέπει να αντιδράσουμε με το κλείσιμο των σχολείων και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Οιχαλίας."

Videos
Πορεία Μαθητών.


Τί δήλωσε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Ζιώγκος στους μαθητές της Οιχαλίας μετά την πορεία.




Photos









Ευχαριστώ τον Oixalioti για την βοήθειά του σε αυτήν την ανάρτηση.

Ένας φοιτητής γράφει για τον Αλέξη...

"Πρόλαβε μόνο 16. Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει. Δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ούτε το μυαλό του μπάτσου θα αλλάξει που σκότωσε το παιδί. Εγώ είμαι 21 και φοιτητής και αυτό που νιώθω ξέρετε τι είναι; Ότι έχει έρθει η ώρα πλέον. Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα. Να αρχίσουμε να χτίζουμε. Όχι να γκρεμίζουμε και να καίμε. Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν μου αρέσει αυτό που ζω γύρω μου. Γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος να το αλλάξω. Όχι με μολότοφ και καδρ! όνια αλλά με δουλειά με υπομονή και με αγώνα. Αγώνα για να γίνουν τα... πράγματα καλύτερα από σήμερα. Μεγαλώνω και θέλω να ζήσω κάπου που θα είμαι περήφανος όταν βγαίνω έξω. Δεν έχω μάθει να φοβάμαι στη ζωή μου και ούτε θα το κάνω, αυτό που θα κάνω είναι να προσπαθήσω να αλλάξω. Και ήρθε η ώρα. Μπορεί ο θάνατος του παιδιού να είναι απλά μια αφορμή. Η σπίθα που πυράκτωσε τα πάντα. Όμως πρωτίστως όλοι εμείς που δηλώνουμε νέοι εμείς που ερχόμαστε από πίσω έχουμε να μιλήσουμε, έχουμε να προσπαθήσουμε. Κύριοι με μεγάλη μου λύπη το μόνο που μπορώ να πω σε όλÎ! �υς εσάς που είστε κεφάλια σε όλους εσάς που κάνετε κουμάντο ένα πράγμα. Δυστυχώς αποτύχατε. Για να μην συνεχίσουμε όμως εμείς την αποτυχία σας ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε. Μη σταματάτε να προσπαθείτε να χτίσετε και όχι να γκρεμίσετε. Δική μας είναι η ζωή μας και η χώρα. Μη την αφήνετε στο έλεος του καθενός άρρωστου είτε αυτός λέγεται αναρχικός είτε αυτός λέγετε μπάτσος. Ήρθε η ώρα..."

troktiko

Όλοι.......


Όλοι στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο!
Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα!!!
Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών Ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών!

"Να η γραμμή, μπες στη σειρά , σε λίγο πεθαίνεις.. "



Σε λένε Αλέξανδρο. Είσαι δεκάξι χρονώ. Είσαι με την παρέα σου γύρω στις 9, σάββατο βράδυ κάπου στα εξάρχεια. Είσαι έφηβος, έχεις μέσα σου αίμα που βράζει, ξεσπάς. Θες να ζήσεις, πλάθεις όνειρα, γελάς , γελάς , γελάς.Μπορεί και να πετάς μπουκάλια , μπορεί και να βρίζεις, μπορεί , μπορεί, μπορεί. Ο αστυνομικός που είναι απέναντί σου πυροβολεί. Επειδή τον έβρισες;;;;;;;; Μπορεί η σφαίρα του να μην είχε στόχο εξαρχής. Μπορεί, μπορεί, μπορεί. Δεν με νοιάζει. Μαλακίες. (Μετά από φωνές και βρισιές, τείνει το όπλο και πυροβολεί στο μέρος των παιδιών. Είδα την προέκταση του χεριού του. Δεν ήταν στον αέρα.. ) Η σφαίρα του βρήκε στόχο. Την καρδιά σου. Ήσουν άοπλος. Άοπλος. Άοπλος. Ήσουν άπλος και ήσουν 16 χρονώ. Από χθες νεκρός. Από σήμερα σε διασύρουν στα τραπέζια ιατροδικαστών, η είδηση του θανάτου σου κάνει το γύρο του κόσμου. Και σε λίγες μέρες κανείς εκτός από τη μάνα σου δεν θα σε θυμάται. Για ποια οδύνη λοιπόν μιλάνε όλοι; Όλοι όσοι νοιάζονται;; Για ποια οδύνη; Αφού το δικαίωμα σου στη ζωή κανείς δεν το σεβάστηκε...


μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

"Οι δύο ειδικοί φρουροί που βγήκαν από το όχημα, ο οδηγός πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τρεις φορές, μία στο έδαφος και δύο στον αέρα.


Ο άτυχος νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος"


Όταν κάποιοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια μπύρας προς το μέρος τους έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα και ο ένας πυροβόλησε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και μία στο έδαφος, ωστόσο τον διαψεύδει το γεγονός ότι ο άτυχος 15χρονος έχει τραύματα στο στήθος και την κοιλιά.


"Τα σοβαρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών ξέσπασαν στην Αθήνα μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου- Ανδρέα Γρηγορόπουλου από σφαίρες ειδικού φρουρού, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, στα Εξάρχεια.


Ο θάνατος του παιδιού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο."

"Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό, το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη, όχι απλώς είναι καταδικαστέο, είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της"


"Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός. Η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα".

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη στάση της αστυνομίας και επισημαίνει ότι οι ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας είναι μεγάλες και πρέπει να τις αναλάβουν στο ακέραιο.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Είναι μεγάλες και αυτονόητες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο γενικά όσο και ειδικότερα για το κλίμα που καλλιεργείται και τη διαπαιδαγώγηση στα Σώματα Ασφαλείας.
» Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό δεν αποτελούν οι τυφλοί εμπρησμοί, αλλά η άμεση αντίδραση και η οργανωμένη πάλη στο μαζικό κίνημα και με στόχο να μην συγκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του γεγονότος».

«Ένας ανήλικος δολοφονήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.
» Η δολοφονία αυτή αποτελεί ένα άγριο, απαράδεκτο και αφάνταστο γεγονός που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια όταν και θα έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία αυτής της αδιανόητης και φρικτής δολοφονίας».


μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα



Σε λένε Αλέξανδρο.
Είσαι δεκάξι χρονώ.
Νεκρός με μια σφαίρα στο στήθος.
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan