Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜARKETING AΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΩΝ MCDONALD'S ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2009.




Πρόκειται για το ημερολόγιο
της Μονής Βατοπεδίου για το 2009.
Με τη φίρμα των «MCDONALDS».
Φαίνεται πως οι ηγούμενοι,
μετά τις μπίζνες με τη γη
και άλλες επιχειρήσεις,
το 'ριξαν και στη διαφήμιση του φαστ-φουντ
προς το ποίμνιό τους.
Ετσι, για τη σωτηρία της ψυχής
με τις αγαθοεργίες της πολυεθνικής.

Facebook... βλαπτει σοβαρά (γενικώς).


Εγω με αυτά τα social networks ποτέ μου δε τα πήγα καλά. Μπορει να φταίει που γενικώς δεν ειμαι και του πολυ social. Ενα msn ειχα μαζί με τα windows, αναγκαστικά, κι αυτο ποτέ μου δε το ανοιξα. Μαλλον, το ανοιξα οταν η μαμα Microsoft εκοψε την προσβαση στη Hotmail, και καπως επρεπε να βλέπω τα ρημάδια τα μυνήματα. Ε, βαλε που δεν χρησιμοποιώ πια το συγκεκριμένο λογαριασμό, τώρα πρέπει να μου χτυπάς την πόρτα για να σου ανοίξω -και κάνω και μια ώρα να το παρω χαμπάρι διότι τυγχάνω και στραβούλιακας...

Μεχρι που η παρέα ανακάλυψε το facebook. Και ξερετε πως ειναι αυτά, μα που πήγαν ολοι, παμε να δουμε και μεις. Χρειαστηκα μια βδομάδα να καταλάβω τι γίνεται, μου ερχοντουσαν απο παντου προσκλήσεις που δεν ηξερα τι ητανε, τις δεχόμουνα όλες, ηρθε τουτο δω και γινηκε κολαση κι ήθελα χάρτη για να βρω ακρη. Στην αρχή η Ευη, με εβαλε να υιοθετήσω ενα ζωάκι. Αυτο ητανε το πρώτο βήμα προς την καταστροφή. Διοτι το ζωάκι, ήθελε να φάει, να παιξει, να πιει νερό, και τέλως πάντων δεν αφήνεις ενα κουταβο να πεινάσει, ακομα κι αμα ειναι ψηφιακός... Ετσι ειχα καθε μερα στο μυαλό μου, πριν καει λεμε τώρα, μετά το ταισμα των κανονικών σκυλων να παω να ταισω και τον ψηφιακό, μην ερθει και μου γινει ψοφιακός. Κι οσο εμπαινα εγω να ταίσω το κοπρόσκυλο, η παρέα μεγάλωνε... Ο Γιωργος λεει εκανε το ταδε σκορ στο bowling. Αντε ρε, εχει και Bowling? πουντο; Το βρηκα. Κι αρχισα να κοπανιέμαι με τις ώρες, οχι που θα μου τη βγει η Μελινα, και να κοντρα οι κρητικιές στο σκόρ, και να το μάτι της Βιβής σα το πιατάκι του καφέ. Οταν αρχισα να βλέπω κορίνες να χοροπηδάνε στο δωμάτιο, και να αναρρωτιέμαι γιατι ο Ρηγας δε τις κυνηγάει, λες να αρρωστησε το σκυλί, ειπα να τα παρατήσω. Στο μεταξύ ειχανε ανακαλύψει αλλο παιχνιδι. Who has the biggest brain... Τωρα εγω κατι αλλο ηξερα οτι μετράγανε ποιος εχει μεγαλύτερο, αλλα τέλως παντων. Τραβηξα κι εκει ενα κολλημα, αλλα αποτι φαινεται δεν ειμαι ο Σοκολάτας (του καρνέισον ντε), και ξαναγυρισα στο bowling. Οπου εφηρμοσα τη συνηθισμένη μου τακτική σε τετοιου ειδους παιχνίδια: RTFM! (Read the fuckin manual). Εψαξα, στραβώθηκα, εμαθα, εκανα το μεγαλύτερο σκορ απολους, αλλα ακομα δεν κατάφερα να χτυπήσω τρακοσάρι.. Κατάφερα μονο να με τσούζουν τα μάτια μου, και να εχει μουδιάσει η πλάτη κι ο καρπός μου.. Ειμαι ανταγωνιστικό ζωον, τι να κάνουμε.

Επισης ειμαι και σκετο ζωον. Διοτι ευτυχως το fb με λυπήθηκε και καταργησε εκεινο το σκυλάκι που με στοιχειωνε μη ξεχάσω να το ταίσω, αλλα ολοι οι αλλοι ειχανε αποκτήσει το δικό τους pet σε μια κοινωνια ζωακίων. Απο κοντά κι εγω. Εσχατως την εχω βρει να γυρνάω στην ζωογειτονιά και να μοιραζω δωράκια...

Εντωμεταξύ στο δικό μου το μπλόγκ, αρχισαν να μαζεύονται αλλου ειδους ζωάκια, νυχτερίδες κι αράχνες, και που μυαλό να κάνω εγγραφή, που το μυαλό μου ειναι γεμάτο κορίνες, κυβους και ζυγαριες, δωράκια και καρτουν... Τωρα μου στέλνουνε και προσκλήσεις να παίξω ενα παιχνίδι που λέγεται Geo, εμενα γεωγραφία μου κάνει αυτο, κι οχι χρυσά μου, δε θα με δειτε εμενα να ρεζιλεύομαι, δειξε μας την πολη στο χάρτη, που ειναι ο χαρτης καλε, α, νατος και τι ναι τουτο που δειχνει που θες να σου δειξω και την πολη; Αντε να ξεχωρισω την Αθηνα, και κεινη με το ζόρι, απο το γκριζο δηλαδή...

Ελπιζω να μου περάσει γρήγορα.... γιατι και καμπουρα θα καταντήσω, κι η τενοντίτιδα θα χειροτερέψει, και το μυαλό μου θα αποφυράνει... Γιαυτο σας λέω.. καλυτερα να το ριξετε στα σκληρά.. μακριά απο το facebook!!!


(Τωρα που ξαναβλέπω την εγγραφή μου κάνει λιγο "στη μανα σου τοπες". Θεε μου με κατάπιε η Νεα Εποχή και δεν πήρα χαμπάρι!)

Τρελλή είμαι ότι θέλω λέω!

hello........

HELLOOOOOOOOO

HELLOOOOOOOOOO

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΜΕ ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ??????????

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!

ΡΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ε ΝΑΙ ΡΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ !!

Στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους εμφανίστηκαν οι πρώτοι πολιτισμοί της Ευρώπης, ο Κυκλαδικός και ο Μινωικός, ενώ αργότερα εμφανίστηκε ο αναγνωρισμένος ως ο πρώτος ελληνικός πολιτισμός, ο Μυκηναϊκός. Την εποχή των πολιτισμών αυτών, ακολούθησε μία σκοτεινή περίοδος περίπου μέχρι το 800 π.Χ., οπότε εμφανίζεται ένας καινούριος ελληνικός πολιτισμός, βασισμένος στο μοντέλο της πόλης-κράτους. Είναι ο πολιτισμός που θα διαδοθεί με τον αποικισμό των ακτών της Μεσογείου, θα αντισταθεί στην Περσική εισβολή με τους δύο επιφανέστερους εκπροσώπους του, την κοσμοπολίτικη και δημοκρατική Αθήνα και την μιλιταριστική και ολιγαρχική Σπάρτη, θα αποτελέσει τη βάση του Ελληνιστικού πολιτισμού που δημιούργησαν οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα επηρεάσει την πολιτισμική φυσιογνωμία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αργότερα θα πυροδοτήσει την Αναγέννηση στην Ευρώπη.

Στρατιωτικά κατώτερη σε σύγκριση με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ., αν και ο Ελληνικός πολιτισμός σύμφωνα με τον Οράτιο τελικά κατέκτησε τον Ρωμαϊκό τρόπο ζωής.[2] Οι Ρωμαίοι αναγνώρισαν και θαύμασαν τον πλούτο του Ελληνικού πολιτισμού, τον μελέτησαν βαθιά και έγιναv συνειδητά συνεχιστές του. Διέσωσαν επίσης και μεγάλο μέρος της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Αν και ήταν μόνο ένα μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο ελληνικός πολιτισμός θα συνέχιζε να δεσπόζει στην Ανατολική Μεσόγειο, και όταν τελικά η Αυτοκρατορία χωρίστηκε στα δύο, η ανατολική ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, θα είχε κυρίως λόγω γλώσσας έντονο τον ελληνικό χαρακτήρα. Από τον 4ο μέχρι τον 15ο αιώνα, η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επέζησε επιθέσεις έντεκα αιώνων από δυτικά και ανατολικά, μέχρι που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στις 29 Μαΐου του 1453 στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σταδιακά το Βυζάντιο κατακτήθηκε ολόκληρο μέσα στον 15ο αιώνα.
Η επέκταση της Ελλάδας από 1832 έως το 1947, που παρουσιάζει εδάφη που απονέμονται στην Ελλάδα από τη Συνθήκη των Σεβρών αλλά που χάνονται το 1923 στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης (κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη από πιο κοντά).

Η Οθωμανική κυριαρχία συνεχίστηκε μέχρι το 1821 που οι Έλληνες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 έληξε το 1828. Το 1830 αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του νέου ελληνικού κράτους. Εγκαθιδρύθηκε μοναρχία το 1833. Μέσα στον 19ο και τον πρώιμο 20ό αιώνα, η Ελλάδα προσπάθησε να προσαρτήσει στα εδάφη της όλες τις περιοχές που ακόμη ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και είχαν ελληνόφωνο πληθυσμό, πράγμα που κατάφερε εν μέρει, επεκτείνοντας σταδιακά την έκτασή της, μέχρι να φτάσει το σημερινό της μέγεθος το 1947.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος μέχρι το 1949. Αργότερα, το 1952, η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Στις 21 Απριλίου του 1967 ο στρατός, υποβοηθούμενος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πήρε την εξουσία με πραξικόπημα. Οι δικτάτορες στη συνεχεια διαχωρίστηκαν και απο τον Βασιλιά, τον εκδίωξαν απο την χώρα και κατήργησαν τη μοναρχία. Η στρατιωτική Χούντα υπήρξε η αιτία δημιουργίας, μετά από λανθασμένους χειρισμούς που εκμεταλλεύτηκε η Τουρκική πλευρά, του Κυπριακού ζητήματος, το οποίο οδήγησε στην κατάρρευσή της το 1974. Έπειτα από το δημοψήφισμα στις 8 Δεκεμβρίου 1974, το πολίτευμα της Ελλάδας μετατράπηκε ξανά σε αβασίλευτη Δημοκρατία και συντάχθηκε νέο σύνταγμα από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή που τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουνίου 1975, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα, αναθεωρημένο το 1986 και το 2001. Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1981 και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) το 2001.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

από group στο Facebook

Το νέο αυτοκίνητο του Obama



Το νέο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί ο Barack Obama, εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι μια Cadillac, η οποία ανταγωνίζεται την αλεξίσφαιρη SUV.Σύμφωνα με το δημοφιλές τεχνολογικό web blog, η Cadillac του Obama παρέχει αρκετά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ορισμένα από τα οποία είναι τα εξής:

-Αντέχει κρούση πυραύλου, ενώ επίσης είναι απόλυτα θωρακισμένο σε περίπτωση βιοχημικής επίθεσης. -Το ρεζερβουάρ αντέχει άμεσο χτύπημα χάρη σε ειδική αφρώδη θωράκιση. -Το αμάξωμα έχει φτιαχτεί από ατσάλι, διπλά ενισχυμένο ώστε να μην λυγίζει, από αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικά, ώστε να «σπάνε» τυχόν βλήματα αν χτυπήσουν σε αυτό. -Τα λάστιχα είναι ενισχυμένα με ατσάλινες ζάντες, ώστε να συνεχίζει, όποιες και να είναι οι συνθήκες. -Τα εξαρτήματα που περιλαμβάνει είναι: κάμερες νυχτερινής όψεως, επαναληπτικά αυτόματα όπλα, πολυβόλα δακρυγόνων. -Περιλαμβάνει ακόμη φιάλες αίματος συμβατές με την ομάδα αίματος του Προέδρου. -Η νέα Προεδρική λιμουζίνα Cadillac έκανε το ντεμπούτο της την ημέρα εγκατάστασης του Obama στο αξίωμα του Προέδρου. -Το πάχος της οποίας είναι τουλάχιστον 5 ίντσες, συμπαγή λάστιχα, αλεξίσφαιρα παράθυρα και πλήρως θωρακισμένο εσωτερικό σε περίπτωση χημικής επίθεσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Παρέχει εξοπλισμό για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Τους πεθυμήσατε; Το ξέρουμε !



το τραβάει ο οργανισμός σας, πρωί πρωί, να δείτε Σημίτη - Μητσοτάκη, δίπλα δίπλα.....
Φωτοσοπιά: dr-seeng









taxalia

Η λίμνη των κύκνων

Έρχεται ο Ερντογάν ταξίδι στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του... Βρίσκονται λοιπόν με τον Καραμανλή και τη Νατάσσα και βγαίνουν έξω για φαγητό... Η Νατάσσα, κομψή και λεπτεπίλεπτη, κάνει την Τουρκάλα να αισθάνεται αμήχανα και να θέλει να `το παίξει`...
Οπότε λέει στην Νατάσσα:
- "Ο άντρας μου, μου πήρε δώρο μια BMW με δύο πόρτες.... Εσένα;;"
- "Εμένα", λέει η Νατάσσα, "μου πήρε μια LOUI VUITON..."
- "Nαι;;;", λέει η άσχετη Τουρκάλα... "με πόσες πόρτες;;;;"
Η Νατάσσα διακριτική, δεν απάντησε... Μπαίνουν οι Ερντογάν στο αμάξι, και αρχίζει το βρισίδι....
- "Μωρή ηλίθια! Βόδι, άσχετη, ρεζίλι με έκανες! Δεν ξέρεις πως ο Vuiton είναι σχεδιαστής μόδας;; Πήγες και ρώτησες τη γυναίκα με πόσες πόρτες είναι η τσάντα που της πήρε ο άντρας της;; Μα πόσο μπάζο μπορεί να είσαι;; Τσακίσου μωρή φύγε από μπροστά μου... Αστοιχείωτη!!! Και τώρα που θα ετοιμαστείς για το βράδυ, βάλε και το μαγιό σου, γιατί είπαν αυτοί πως θα μας πάνε στην.... Λίμνη των κύκνων!!!!"

Δείτε τι κάνει ένας τύπος-Evolution of Dance

Jogli, η μηχανή αναζήτησης για τις μουσικές σας ανάγκες.


Το Jogli.com λέει ότι ψάχνει σε παραπάνω από 12 εκατομμύρια άλμπουμ και 500 εκατομμύρια τραγούδια για να βρει αυτό που θέλετε.

Αν αυτό που θέλετε είναι η μουσική που σας αρέσει όποτε σας αρέσει (κατά το “Άντρα θέλω, τώρα τον θέλω”) ή αν είστε σαν εμάς και χρησιμοποιείτε το YouTube και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης ως προσωπικό σας jukebox τότε το Jogli θα είναι ένα από τα αγαπημένα σας site.

Περισσότερα μετά το άλμα

To Jogli είναι βασικά ένας συσσωρευτής αποτελεσμάτων από διάφορες μηχανές αναζήτησης. Του δίνετε ένα τίτλο τραγουδιού ή συγκροτήματος και ψάχνει παντού για να συγκεντρώσει αποτελέσματα.

Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι το γεγονός ότι βασίζεται αρκετά στο YouTube για τον πολύ απλό λόγο ότι το 85% των βίντεο μουσικής βρίσκονται εκεί.

Είναι όμως αρκετά περισσότερα από ένας απλώς διαμεσολαβητής.

-Συμπληρώνει αυτόματα την ονομασία του κομματιού, ονόματος συγκροτήματος ή ονόματος άλμπουμ που ψάχνετε, ένα πράγμα χρήσιμο αν δεν είστε σίγουρος για μια ονομασία.

-Χωρίζει ένα συγκρότημα σε άλμπουμ ώστε να μπορείτε να διαλέξετε ένα-ένα τα τραγούδια.

-Σας δίνει στίχους (εάν είναι διαθέσιμοι). Μέχρι και βιογραφία του τραγουδιού.

-Μπορείτε να φτιάξετε playlist ή να παίξετε τυχαία μέσα από τα τραγούδια ενός συγκροτήματος.

Η χρήση του βίντεο είναι καταλυτική.

Γενικά, αν χρησιμοποιείτε το YouTube για να ακούτε μουσική τότε θα λατρέψετε το Jogli. Είναι οι εφαρμογές που θα έβαζε το YouTube αν ήταν επικεντρωμένο στην μουσική.

Πόσο καλό είναι;

Εξαιρετικό. Το δοκιμάσαμε με μερικά από τα λιγότερο γνωστά μουσικά ακούσματα μας

Βρήκε το Wrong Side των Abney Park (ένα steampunk συγκρότημα από το Seattle), το Buttercup των Νοτιο-Αφρικανών Freshlyground και το Wallies της Anne Clark (ποιήτρια και γενικά απίστευτη).

Ή για να είμαστε πιο σωστοί το Jogli εντόπισε τα παραπάνω στο Youtube.

Και τελικά αυτό είναι το μόνο θέμα.

Μακροπρόθεσμα δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον για ιστοσελίδες σαν το Jogli που βασικά λειτουργούν παρασιτικά (δεν το λέμε απαραίτητα επικριτικά αλλά περιγραφικά) καθώς πάντα θα είναι μόνο μια απόφαση του YouTube μακριά από το να κλείσουν.

Για την ώρα όμως θα το αγαπήσετε.

Και όταν το επισκεφτείτε ακούστε τα 3 παραπάνω τραγούδια (είνα τελείως διαφορετικού στυλ το καθένα) και πείτε μας την γνώμη σας.

Συγκέντρωση για τις συλλήψεις μαθητών σε Τρίκαλα και Λάρισα ..

Συγκέντρωση για τις συλλήψεις μαθητών σε Τρίκαλα και Λάρισα Πανελλαδική συγκέντρωση μεθαύριο (17 Ιανουαρίου) στην Πλατεία Ταχυδρομείουτ στην γειτονική πόλη της Λάρισας διοργανώνει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της Λάρισας». Η συγκέντρωση έχει τρείς βασικούς άξονες αιτημάτων όπως αυτοί διατυπώνονται παρακάτω:
  • Κατάργηση του ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες και να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι
  • Να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας

Σε δελτίο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων καλεί όλους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει στην Λάρισα τονίζοντας και υπενθυμίζοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αντίδραση στις συλλήψεις νέων στην Λάρισα και οι προσαγωγές στα Τρίκαλα απο ανθρώπους της Ασφάλειας, με βάση τις φωτογραφίες των πρόσφατων πορειών.

Trikaland

Κατασκευάστηκε πανοραμικό μάτι που βλέπει ταυτόχρονα τα πάντα γύρω του

Η θαυμαστή ικανότητα των εντόμων να βλέπουν ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις ανέκαθεν γοήτευε τους επιστήμονες, που επιτέλους κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό μάτι, το οποίο έχει όραση σχεδόν 360 μοιρών, δηλαδή βλέπει μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά την ίδια ώρα.

Η εφεύρεση -με την ονομασία Perspex- έγινε από διεθνή επιστημονική ομάδα του Κέντρου Όρασης της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή ερευνητών από τη Γερμανία και τη Ν. Ζηλανδία.

Αν και αρχικά δημιουργήθηκε ως επιστημονικό εργαλείο για να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος όρασης και πλοήγησης των εντόμων, το μάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ρομπότ, ως σύστημα ασφαλείας (π.χ. για πανοραμική εποπτεία ενός χώρου, όπως ένα αεροσκάφος), αλλά και για καινοτομικά συστήματα φωτισμού.

Ο υπεύθυνος της έρευνας δρ Γιόχεν Ζηλ, του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι η πανοραμική όραση προσφέρει πολλές περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο, κάτι που αξιοποιούν πολύ καλά τα έντομα, π.χ. όταν ψάχνουν τροφή ή όπως οι μέλισσες όταν βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής στην κυψέλη τους.

Μέχρι τώρα είχαν δημιουργηθεί και άλλες συσκευές με όραση ευρείας γωνίας ή και πανοραμική, όμως η νέα συσκευή δίνει το πληρέστερο, καθαρότερο και πιο ανεμπόδιστο πεδίο όρασης από κάθε άλλη, ενώ είναι και η ελαφρύτερη.

Το τεχνητό μάτι Perspex, μια σφαίρα με ένα ενσωματωμένο ασημένιο κώνο στο εσωτερικό της, είναι στερεωμένη σε μια συμβατική βιντεοκάμερα.

Η πρώτη ερευνητική εφαρμογή του ματιού θα είναι η τοποθέτησή του σε ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο, κάτι που θα μπορούσε να μετατραπεί αργότερα σε χρήσιμη πρακτική εφαρμογή, επιτρέποντας σε ρομποτικά αεροσκάφη να πετάνε κάνοντας χρήση οπτικών εικόνων από το πανοραμικό "μάτι" τους.

Οί φίλοι μας οί Ρώσοι...


makakasgr

Η Ντόρα.....26 χρόνια μετά

Δείτε την Ντόρα Μπακογιάννη πως θα είναι σε 26 χρόνια από τώρα......


μα φτυστή ρε παιδί μου....!!



Βραστό νερό και σόδα γίνονται πάγος σε λίγα δευτερόλεπτα

Η νέα διαφημιστική εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας




"ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ" : ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ



Όταν ακούτε γιά παραβιάσεις εναερίου (ειδικά) χώρου από τούρκικα αεροπλάνα και γιά "η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις" μην δίνετε σημασία, κλείστε την τηλεόραση, αλλάξτε φύλλο στην εφημερίδα ή την βελόνα στο ραδιόφωνο και συνεχίστε τη ζωή σας.

Όλα είναι προσυμφωνημένα (μυστικά εννοείται) και τα αεροπλάνα και των δύο χωρών πετούν σχεδόν ελεύθερα εκατέρωθεν των δύο "πλευρών"του γαλάζιου ουρανού. Ακριβώς τα ίδια αναφέρουν (περί ελληνικών παραβιάσεων και προκλήσεων) και τα τούρκικα ΜΜΕ.

Δεν σας κάνει εντύπωση πως τόσα χρόνια με χιλιάδες τέτοιες "παραβιάσεις" δεν υπάρχει καμιά σοβαρή κυβερνητική αντίδραση (πχ διαβήματα ή προσφυγές) και απλά ακούμε τις ίδιες και τις ίδιες χλιαρές προειδοποιήσεις από τους εκάστοτε υπουργούς εξωτερικών και άμυνας ?

Το ζήτημα είναι τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτό το παιχνίδι, γιατί θέλουν να το συντηρούν και οι δύο πλευρές και ποιά είναι τα ωφέλη.

Γνωρίζουμε, δεν τολμούμε να πούμε, όμως είστε όλοι έξυπνα παιδιά και εύκολα μπορείτε καταλάβετε.

kolotrixes.blogspot.com

Τι Nα Αγοράσω Στις Εκπτώσεις;

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012

Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 του μήνα και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012
Κάθε φορά επαναλαμβάνω το ίδιο λάθος: αγοράζω στις εκπτώσεις διάφορα ρούχα που είναι φτηνά, αλλά τα φοράω μία άντε δύο φορές, γιατί μετά από λίγο αλλάζει ο καιρός και (το χειρότερο) τον επόμενο χρόνο φαίνονται ντεμοντέ, ξεπερασμένα και παλιά. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που επιβιώνουν season after season.

Μπορείς, λοιπόν, να ψωνίσεις άφοβα:

Μια χοντρή ζακέτα
Διάλεξε μια μοντέρνα που να έχει γιακά με πλεκτό λάστιχο. Είναι τόσο της μόδας αυτό το preppy στυλ που θυμίζει κάτι από τη δεκαετία του '20 (τη δεκαετία του κραχ) και κάτι από Μπέντζαμιν Μπάτον, αλλά και τόσο all time classic… Συνδύασέ τη με φαρδύ τζιν.


Ένα V-neck
Τα λεπτά πουλοβεράκια από βαμβάκι, φίνο μαλλί ή κασμίρι που φοριούνται πάνω από το πουκάμισο ή το T-shirt είναι τόσο βολικά και χρήσιμα, που ποτέ δεν σου περισσεύουν. Μπορείς να έχεις ένα σε κάθε χρώμα που σου πάει.

Ένα τζιν παντελόνι
Και στα τζιν η μόδα αλλάζει, όμως πιο αργά. Μία είναι hot τα στενά, μία τα άνετα, μία τα ξεβαμμένα και μία τα σκούρα χωρίς φθορές, αλλά οι εναλλαγές αυτές δεν γίνονται απότομα από σεζόν σε σεζόν. Αν αγοράσεις μια φίρμα που «δείχνει» πρώτη τις τάσεις, όπως τα Dquared, θα είσαι OK για 2-3 χρόνια ακόμη.

Ένα κασκόλ
Θα φύγει ποτέ από τη μόδα ένα ζεστό κασκόλ; Είμαστε με τα καλά μας;

Ένα λεπτό μαύρο crew neck
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και σέξι αντρικά ρούχα, ιδιαίτερα όταν είναι στενό –με την προϋπόθεση βέβαια να έχεις το κατάλληλο σώμα. Για να είμαι ειλικρινής μπορείς να το φοράς καθημερινά και συνδυάζοντάς το με διαφορετικά παντελόνια, πανωφόρια και αξεσουάρ να δείχνει πάντα διαφορετικό. Πρόσεξε μόνο το λαιμό. Ο πολύ κλειστός δείχνει συντηρητικός και γεροντίστικος, άσε που σε πνίγει.

Ένα μπλε βελούδινο σακάκι
Βλέπεις πόσο μοντέρνο είναι το παιδί της φωτογραφίας; Βλέπεις πόσο πολύ του πάει το βελούδινο σακάκι του Kris van Assche; Τέρμα πια οι δικαιολογίες… Το χρειάζεσαι.


Ένα φουσκωτό μπουφάν
Τα πρώτα και πιο διάσημα είναι τα Moncler και μετά όλοι ακολούθησαν την τάση, όπως αυτό εδώ το Louis Vuitton. Όχι μόνο σε μαύρο, αλλά και σε χρώματα όπως το κόκκινο και το πράσινο και το μπλε.

Ένα καλό μαύρο παλτό
Εντάξει το ξέρω ότι δεν κάνει πολύ κρύο στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Ένα σκούφο
Και στη μόδα είναι και εκτός μόδας δεν θα βρεθεί ποτέ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, βέβαια, αυτό που λένε ότι το 40% της θερμότητας του σώματος διαρρέει από το κεφάλι, είναι μπούρδες.

Ένα sheepskin
Είναι τόσο κλασικό, όσο και ο Marlboro Man. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα είναι το ίδιο in του χρόνου όπως και φέτος, αλλά μετά από δύο χρόνια και μετά από τέσσερα χρόνια και ξανά μετά πάλι θα είναι σέξι και εντυπωσιακό. Μόνο εσύ θα ξέρεις ότι το πήρες με τα μισά λεφτά.

Ένα γκρι μάλλινο πουλόβερ
Υπάρχουν χρώματα που έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, αλλά το γκρι είναι στανταράκι κάθε χειμώνα από τότε ακόμη που τα ρούχα μού τα διάλεγε η μαμά.
Το γκρι πουλόβερ με το crew neck λαιμό συνδυάζεται με οτιδήποτε και οποιοδήποτε χρώμα. Tο φοράς με ένα Τ-shirt από μέσα για να μη σε αγκυλώνει και όταν μπεις σε χώρο που το καλοριφέρ και στο φουλ, το βγάζεις και μένεις με το T-shirt. Αυτό λέγεται layering.

Ένα σμόκιν
Φέτος πάλι πήγες στο ρεβεγιόν με το ίδιο σακάκι που φοράς και στο γραφείο. Μήπως να προνοήσεις από τώρα για του χρόνου; Το σμόκιν έχει κανόνες, οπότε αν διαλέξεις μια κλασική φίρμα, όπως τα Salvatore Ferragamo, που δύσκολα υποκύπτει σε εφήμερες «μαγκιές», θα το αποσβέσεις μέσα στα επόμενα… 10 χρόνια.

yupi

Forget about it





Καμία γυναίκα δεν αξίζει να την κυνηγάς. Ξέχνα τη. Αν δεν αντέχεις μακριά της, κυνήγα τη μόνο μια φορά και για λίγο. Για να σου φύγει το άχτι. Όπως τρως ένα σοκολατάκι ενώ είσαι σε δίαιτα.

Οι γυναίκες είναι commodity.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Από την 1η έως τις 15 Απριλίου καλούνται να υποβάλουν τις φετινές τους φορολογικές δηλώσεις στην εφορία για τα εισοδήματα του 2008 όλοι οι φορολογούμενοι με αγροτικό εισόδημα ή με εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης.
Αυτό προκύπτει από τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τη φετινή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των αγροτών.
Οι δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν είτε απευθείας στις ΔΟΥ, είτε ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, στην υπηρεσία taxisnet.gr με τη χρήση κωδικών πρόσβασης, τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν παραλάβει – μετά από αίτησή τους – τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την υποβολή της δήλωσης.

grizaniotis

Στην Ελλάδα γιατί;

Στην Κεντρική Ευρώπη οι ανεμογεννήτριες έχουν εξελιχθεί σε στοιχεία του τοπίου. Οι λευκοί, λεπτοί, σύγχρονοι «ανεμόμυλοι» υπάρχουν παντού, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Τσεχία, προσφέροντας φτηνή και καθαρή ενέργεια σε κοινωνίες που ολοένα και αυξάνουν τις ανάγκες τους. Στις ίδιες χώρες, που ο ήλιος δεν τις βλέπει κάθε μέρα, μικροσυσκευές του σπιτιού και του κήπου που λειτουργούν με συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στα ράφια των καταστημάτων -από φώτα που συσσωρεύουν ενέργεια την ημέρα και την αποδίδουν τη νύχτα μέχρι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εννοείται, που δεν παγώνουν στο πρώτο κρύο.
Και πού βρίσκεται αντίστοιχα η Ελλάδα; Ως συνήθως, στην ευρωπαϊκή οπισθοφυλακή. Λίγες ανεμογεννήτριες στα νησιά, λιγότερες στην υπόλοιπη χώρα και αυτό είναι όλο. Μια χώρα που τη δέρνουν οι άνεμοι και το φως δεν έχει ακόμη καταφέρει να δώσει ευκαιρίες στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Θεωρητικά, έστω και με καθυστέρηση, το κράτος πρόσφερε κίνητρα επενδύσεων στους επιχειρηματίες. Αυτό, όμως, είναι το εύκολο μισό της ιστορίας. Στην πράξη, είναι τόσο ισχυρή η γραφειοκρατία, ώστε οι Ισπανοί επιχειρηματίες που πριν καιρό συνόδευσαν τον Θαπατέρο στην Αθήνα για να αναπτύξουν αιολικά πάρκα, λίγο έλειψε να βρεθούν αντιμέτωποι με εγκεφαλικό. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ισπανία πρωτοπορεί και εδώ -η Ισπανία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έχει αφήσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω στον τουρισμό, στις μεταφορές, στη βιομηχανία, στην εκπαίδευση, στην ενέργεια και, το κυριότερο, στον πολιτισμό της καθημερινής ζωής.
Από πού, λοιπόν, θα εξασφαλίσει η Ελλάδα καθαρή ενέργεια αν όχι από τον άνεμο και τον ήλιο; Η ατομική ενέργεια θεωρείται ταμπού -κάτι προσπάθησε να πει ο Σουφλιάς και λίγο έλειψε να τον κάνουν κομμάτια. Καταρράκτες και νερά δεν έχουμε για αρκετά υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Οπότε; Οπότε, μπαίνοντας στον 21ο αιώνα η Ελλάδα επιστρέφει στο λιθάνθρακα που οι πολιτισμένες χώρες έχουν εγκαταλείψει. Και το πιο περίεργο; Κανείς δε δείχνει να νοιάζεται, εκτός από τους συνηθισμένους «γραφικούς». Η χώρα μπορεί να συζητήσει με κάθε σοβαρότητα για τη Γιουροβίζιον αλλά όχι πώς θα πορισθεί ενέργεια και με ποιο περιβαλλοντικό κόστος.

e-erevna.gr

Επί ποδός το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Παπανδρέου στα Τρίκαλα

Λίγες μόνο ώρες απομένουν από την έλευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στα Τρίκαλα και η Νομαρχιακή Επιτροπή βρίσκεται επί ποδός για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της πολιτικής εκδήλωσης.
Ήδη τις τελευταίες ημέρες μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται διάφορες περιοχές του νομού, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την ομιλία του προέδρου του Κινήματος.
Προχθές το βράδυ στα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή με την συμμετοχή μελών του αγροτικού γραφείου του νομού, των νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων της πόλης του ΠΑΣΟΚ, τους δημάρχους και επικεφαλής των παρατάξεων που στηρίζει το κόμμα καθώς και συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής.
Το παρών στην συνεδρίαση έδωσαν ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος καθώς και η κ. Ζωή Καρκούλια γραμματέας στον Τομέα Κινητοποιήσεων.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς και η ανάδειξή τους μέσα από την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή στο νομό μας.
Το κλίμα που αποτυπώθηκε ήταν αισιόδοξο για την επιλογή του προέδρου για την επίσκεψή του στο νομό την δεδομένη χρονική περίοδο, την προβολή των αυξανόμενων προβλημάτων του νομού, την έμφαση του κινήματος στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, στον εμπορικό και τουριστικό τομέα, στην αναπτυξιακή υστέρηση του νομού και στην μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών.
Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποτυπώθηκε η σιγουριά για μαζική προσέλευση στην ομιλία του προέδρου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης ενώ συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα σχετικά με τον καλύτερο προγραμματισμό της επίσκεψης.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων και το σύνολο των στελεχών του κινήματος στο νομό προσκαλούν όλους τους πολίτες στην προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου για να εκφραστεί μαζικά η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και η στήριξη και προσδοκία τους στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου.
Εντωμεταξύ μέχρι και χθες δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου κάτι που αναμένεται για σήμερα.
Μέχρι στιγμής ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομιλία του προέδρου στις 12 το μεσημέρι ενώ με την ολοκλήρωση αυτής θα πραγματοποιηθούν κάποιες συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας.

e-erevna

αφησε με...





Αισθάνομαι το βάρος του κόσμου επάνω μου.

Δεν είμαι πια ο άνθρωπος που γνώριζα

Σαν όλες μου οι κραυγές, να μην ακούστηκαν ποτέ

Ελεύθερη πτώση, όλα μέσα απ’ τη ζωή

Αν μ’αγαπάς....άφησε με

ΥΓ.1
μου είπες.... πνίγομαι...


ΥΓ.2
Δεν πάμε να γκρεμίσουμε αυτούς που μας γκρέμισαν..

... πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε

....σ'απαντώ

κοιμηθηκα μαζι σου

"Oλα νυχτα κοιμηθηκα μαζι σου,σαν κοντα στη θαλασσα,ησουν αγρια και συναμα γλυκια αναμεσα στην ηδονη του κορμιου σου και στον υπνο σαν σε αναμεσα σε φωτια και νερο..κοιμηθηκα μαζι σου και ξυπνησα με το στομα σου βγαλμενο απο τον υπνο να μου δινει τη γευση απο τη γη ολακερη και τη αυρα ολης της θαλασσας των κοσμων μας..απο τη γλυκα του βαθους της ζωης σου και δεχτηκα το φιλι σου μουσκεμενο απο την αυγη σαν να ηταν ποτισμενο με το νεκταρ των Θεων του κοσμου!''

fotis

ακούω.....(πώς λοιπόν να σου μιλήσω.....)



Οι άνθρωποι αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια. Μπαίνουν στην ζωή μας ή απλά προσπερνάνε και εμείς είμαστε καταδικασμένοι να τους θυμόμαστε για πάντα. Να περνάμε στιγμές με μικρές κρίσεις, να χαλάμε πολύτιμα δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες για χάρη τους ενώ μας έχουν αφήσει πίσω. Πληγές που όμως δεν είναι για να ξεπεραστούν.

Και εσύ, λογικό, θέλεις να είσαι το απόλυτο για μένα. Πως θα το καταφέρεις όταν έρχονται αυτές οι στιγμές; Θα παρεξηγήσω, θα παρεξηγήσεις, δεν θα καταλάβουμε. Θα βλέπω μια εικόνα και θα χάνομαι, θα ακούς ένα τραγούδι και θα ψάχνω να βρω γιατί θόλωσε το βλέμμα.

Και όταν καταλαβαίνουμε... ανασφάλεια, ζήλια, πίκρα... Πως θα προσπερνιούνται κάθε φορά;

Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα σημάδια μας..

Ωστόσο....

Κερδίζω... στο 'πα;

Όσο περνάνε οι μέρες κερδίζω εμένα.


Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αντέχω απ' την στιγμή που...

Είσαι κακή ανάμνηση, τίποτα υπαρκτό, τίποτα......

Παραμύθι που επιπλέει η αλήθεια μου, δικό σου ψέμα.


Μπορώ να ξεχάσω....

Εσύ μπορείς.........;

Είσαι πιο αναλώσιμη από μένα......
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan