Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Facebook : Ποιους θα θυσιάσεις για ένα Burger;


Πως θα σας φαινόταν εσάς αν σας ερχόταν ένα μήνυμα στο Facebook που να σας ενημερώνει οτι “ο Φίλος σας ο τάδε σας έκανε delete για να πάρει ένα δωρεάν burger”;


Αυτό απαιτεί να κάνετε το Whopper Sacrifice, το Application της γνωστής burgeroαλυσίδας για να σας κάνει δώρο ένα whopper burger, να κάνετε delete 10 απο τους φίλους σας! Είναι τόσο τσάτσοι δε που σε κάθε έναν στέλνουν και το μήνυμα που σας είπα, τους ενημερώνουν δηλαδή οτι προτιμήσατε ένα burger απο αυτούς.

Μην μπείτε στον κόπο αν είστε στην Ελλάδα να το κάνετε γιατι είναι μόνο για Αμερική. Σιγά μην έπιανε στην Ελλάδα το 1 burger για 10 φίλους. Με μια σκεπαστή κάτι γίνεται

Στο http://www.whoppersacrifice.com/ πάντως έχει και μετρητή και λέει πόσοι φίλοι θυσιάστηκαν για Whoppers. Τώρα που το βλέπω είναι 45,000 περίπου. Δύσκολοι καιροί για φιλίες στην Αμερική.

Αιτίες για την κρίση της οικογένειας σήμερα

Ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας, όπως βέβαια και όλοι οι θεσμοί, περνούν σήμερα μεγάλη κρίση. Γι’ αυτό θα ήθελα να καταθέσω μερικές σκέψεις για τις αιτίες αυτής της κρίσης.
1. Πολλές οικογένειες είναι μονογονεϊκές. Είναι φοβερό, σήμερα περίπου οι μισοί γάμοι διαλύονται κι ας λέει το Ευαγγέλιο :«ό ουν ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω».Και γιατί χωρίζουν ; Δεν ταιριάζουμε. Και γιατί παντρευτήκατε αφού δεν ταιριάζατε ; Και όμως λίγα χρόνια πριν ήταν τρελά ερωτευμένοι. Έλεγε ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος: « τα σοβαρά πράγματα όταν καθυστερούν λίγο, μετά πηγαίνουν πιο γρήγορα και πιο καλά». Σ’ αυτή την εγωιστική, καταναλωτική, ανυπόμονη και τρελή εποχή που ζούμε, είναι δύσκολη υπόθεση ο γάμος γιατί θέλει ταπείνωση, ολιγάρκεια, υπομονή και αυταπάρνηση. Οι ψυχίατροι όμως φωνάζουν ότι δεν ενδιαφέρει τα παιδιά αν ταιριάζουν οι γονείς τους ή όχι, τα παιδιά θέλουν να βλέπουν τους γονείς τους μαζί.
2. Ο μεγάλος αριθμός εργαζόμενων γυναικών χειροτερεύει τη ζωή της οικογένειας. Θα ήταν πολύ καλύτερα να ξοδεύαμε τα μισά και να ήταν στο σπίτι η μητέρα. Πόσο δένει την οικογένεια όταν γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο και βρίσκουν τη χαμογελαστή μητέρα να τα περιμένει ; Μετά ότι και να τύχει, αρρώστιες, απεργίες κλπ έχουν πρόβλημα οι γονείς που να αφήσουν τα παιδιά; Πρέπει να το καταλάβουμε, τα παιδιά μας δε θέλουν τα λεφτά μας, θέλουν εμάς τους ίδιους. Εννοείται όμως ότι η παρουσία της μητέρας στο σπίτι θα είναι εποικοδομητική και όχι να κλαίει τη μοίρα της ή να χάνει τις ώρες της στην τηλεόραση. Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση το ξαναλέμε, αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη (και όχι για να καλοπερνάμε), αναγκαστικά θα εργαστεί και η μητέρα.
3. Τα περισσότερα μηνύματα που μπαίνουν στην οικογένεια είναι για να τη διαλύσουν. Ατέλειωτες εκπομπές στην τηλεόραση, πληθώρα ταινιών, τραγούδια, ιστοσελίδες στο internet, ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά και τα διδάσκουν το κακό, να μη σέβονται τους γονείς τους, τους δασκάλους τους, τους μεγαλύτερους και γκρεμίζουν ότι πολεμάει να κτίσει η οικογένεια και η εκκλησία όπως σωστά επεσήμανε σε μια συνέντευξή του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζίμας. Πέρσι μια εφημερίδα της Αθήνας είχε πρωτοσέλιδο μια επιστολή μαθητή που ήταν ένα βρίσιμο για τους γονείς, ανάμεσα στ’ άλλα τους αποκαλούσε και «σαλταρισμένους». Τι νόμισαν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, επειδή αυτοί θαμπώθηκαν από τη «σοφία» της επιστολής, θα θαμπωνόμασταν κι εμείς ; Δεν γνωρίζουν όμως ότι η αρχαία ελληνική σοφία λέει:« η κοινωνία που δεν παιδαγωγεί τους νέους της όπως πρέπει είτε γιατί τους φοβάται είτε για να τους κολακεύσει, είναι κοινωνία παρακμής».
4. Οι σημερινοί γονείς δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα των προγόνων μας που θεμελίωναν την οικογένειά τους πάνω στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ελληνική παράδοση ήθελε την οικογένεια να τρώνε όλοι μαζί, να προσεύχονται, να πηγαίνουν όλοι μαζί στη εκκλησία, να νηστεύουν. Κι έτσι η ελληνική οικογένεια ήταν δεμένη χιλιάδες χρόνια, και σε εποχές δύσκολες, όπως στην Τουρκοκρατία. Εμείς ξεγελαστήκαμε από τα μηνύματα της αντίθεης εποχής μας, αφήσαμε το σίγουρο θεμέλιο και ο χρεοκοπημένος πολιτισμός της Δύσης ρήμαξε την ελληνική οικογένεια.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Καθηγητής Χημικός στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Προφυλάξτε τα passwords σας.





Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω για διάφορες επιθέσεις σε blogs, με μερικές μάλιστα επιτυχημένες, με σκοπό να διαγράφουν blog διαβάστε το παρακάτω άρθρο...



"Τις τελευταίες ημέρες το δημοφιλές social networking site twitter δέχτηκε μια ταπεινωτική επίθεση κατά την οποία οι λογαριασμοί -ανάμεσα σε πολλούς άλλους- του Barack Obama και της Britney Spears βρέθηκαν στα χέρια επιτήδειων με αποτέλεσμα να γίνει ένα spam άνευ προηγουμένου, π.χ. Φαινόταν ο Barack Obama να καλεί άτομα σε διαγωνισμούς με βραβείο 500$.

Η ταπείνωση βρίσκεται στην ιστορία του πως έγινε και κρύβει ένα μάθημα για όλους μας…

Όλη η ιστορία και δύο διευθύνσεις που θα σας βοηθήσουν να φυλάτε τα passwords σας μετά το άλμα

Ένας 18χρονος χάκερ από... τις ΗΠΑ με το ψευδώνυμο GMZ (ο οποίος δεν είχε ακούσει καν για το twitter και δήλωσε εκ των υστέρων ότι το έμαθε από ένα σχόλιο στο youtube) διαπίστωσε ότι οταν πάει κανείς να εισέλθει σε κάποιο λογαριασμό του twitter δεν υπάρχει άνω όριο από φορές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει μέχρι το σύστημα να τον σταματήσει. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του twitter. Από εκεί και πέρα,

Διάλεξε ένα χρήστη τυχαία που του φάνηκε ότι είναι δημοφιλής: την χρήστη Crystal.

Και στην συνέχεια άρχισε να τρέχει ένα πρόγραμμα που δοκίμαζε μία μία όλες τις λέξεις στο λεξικό. (Πρόκειται για έναν από τους πιο απλούς τρόπους επίθεσης προς ένα λογαριασμό)

Μετά πήγε για ύπνο.

Το πρωί ξύπνησε για να διαπιστώσει ότι

Α) Είχε μπεί στον λογαριασμό της Crystal. Η Crystal -όπως πολλοί από εμάς -είχε επιλέξει μια λέξη από το λεξικό για password. Ειρωνικά είχε επιλέξει την λέξη happiness.

Β) Η Crystal δεν ήταν οποιοσδήποτε. Είχε θέση μέσα στο twitter και πρόσβαση μέσα από τον λογαριασμό της σε όλούς τους λογαριασμούς του twitter.

Επειδή ο GMZ είναι 18 χρονών και δεν είχε σκεφτεί και πολύ καλά τι έκανε (δεν είχε κρύψει καν την ip του) ανέβασε τις πληροφορίες σε ένα φόρουμ και….
Άρχισε το πάρτι.

Το twitter προσπαθεί απο χθες κατακόκκινο απο ντροπή να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά το σημαντικό μάθημα εδώ είναι:

Μην διαλέγετε απλά passwords. Ποτέ απλώς λέξεις από λεξικό. Συνδυασμοί γραμμάτων και αριθμών είναι καλύτεροι.

Αλλάζετε τα συχνά.

Και όχι ένα για όλα.

Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα υπάρχουν εργαλεία για να σας βοηθήσουν.

Τα Roboform και Passpack είναι εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να βάλετε όλα σας τα passwords σε ένα σημείο και να θυμάστε μόνο ένα password-αυτό με το οποίο θα έχετε πρόσβαση στην ίδια την εφαρμογή και απο εκεί να μπαίνετε παντού με ένα κλικ. Είναι προγράμματα που βάζετε στον υπολογιστή σας και επιπλέον μπαίνουν και σε usb για να παίρνετε μαζί και τους κωδικούς σας. (Και είναι τόσο εχέμυθα που έχουν προκύπτει ένα πρόβλημα: Δεν υπάρχει τρόπος να σας δώσουν πίσω τον κωδικό και να ανοίξουν τον λογαριασμό αν ξεχάσετε το δικό τους password: Οπότε πρέπει να θυμάστε οπωσδήποτε αυτό τον ένα λογαριασμό.)

Οπότε θυμάστε ένα μόνο κωδικό και μπορείτε μετά με άνεση να βάζετε passwords όπως:
oqiuqwo122496121joiashq4124@^&#*
Ο οποίος μπορεί να μην είναι όμορφος αλλά μας κάνει πιο Happy από το Happiness."
zing

«Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να χειροτερέψει τα πράγματα»

Η Ελλάδα κάνει... ό,τι μπορεί για να αυξήσει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δρ Κώστας Γρίβας, ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και πολεμικής τεχνολογίας. Διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων για θέματα άμυνας και διεθνών σχέσεων.


Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην τουρκική προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο;

Η πρωτοφανής τουρκική επιθετικότητα που βλέπουμε σήμερα αποτελεί εν πολλοίς αποτέλεσμα ευρύτερων παγκόσμιων εξελίξεων. Σήμερα ζούμε την κατάρρευση του μονοπολικού διεθνούς συστήματος με κυρίαρχο πόλο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντίληψη ότι γεννιέται μέσα από συγκρούσεις ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα τείνει να καταστεί κοινός τόπος. Η Τουρκία διεκδικεί με αξιώσεις έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό το διαμορφούμενο νέο παγκόσμιο σύστημα και το γεγονός αυτό την οδηγεί σε επεκτατική συμπεριφορά στο Αιγαίο.

Η Τουρκία όμως δεν είναι μόνη της στο Αιγαίο. Η Ελλάδα τι κάνει;

Κάνει ό,τι μπορεί για... να χειροτερέψει τα πράγματα. Ενας άλλος παράγοντας που υποθάλπει την τουρκική επιθετικότητα είναι η απομείωση της ισχύος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η γεωπολιτική ταυτότητα μιας χώρας είναι ενιαία και ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό της αντανακλά και στο εξωτερικό. Η αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να έχει υποστεί μεγάλη βλάβη μετά τα Δεκεμβριανά του 2008. Η Τουρκία φαίνεται να έχει πάρει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντιδράσει δυναμικά στην αναθεωρητική της πολιτική στο Αιγαίο, όσο και αν θιγούν ζωτικά ελληνικά συμφέροντα.

Αυτήν τη στιγμή τι μπορεί πρακτικά να γίνει για να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε μια κρίση τύπου Ιμίων;

Η Αθήνα αυτήν τη στιγμή δύσκολα μπορεί να αρθρώσει αξιόπιστη αποτρεπτική πρόταση, για τον απλούστατο λόγο ότι η Αγκυρα δεν την παίρνει σοβαρά. Κατά συνέπεια, μια «άκαμπτη» ελληνική γραμμή, που θα επιχειρούσε να «φρενάρει» την τουρκική επιθετικότητα με «σκληρές» κουβέντες, αυτήν τη στιγμή πολύ δύσκολα θα γινόταν πιστευτή και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να ολισθήσουμε σε μια πολιτική κατευνασμού, γιατί η Τουρκία δεν «κατευνάζεται». Το σημαντικότερο είναι να αρχίσει από σήμερα μια προσπάθεια αναδημιουργίας της ελληνικής αποτρεπτικής ικανότητας, ξεκινώντας από το σταμάτημα της κατάρρευσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακολουθήσει μια πολιτική που οδηγεί σε συστηματική αποδόμηση της ισχύος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση;

Αν δεν υπάρξει γρήγορη και αποφασιστική ενίσχυση της ελληνικής αποτρεπτικής ικανότητας, ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών ή κάτι πολύ χειρότερο είναι περίπου αναπόφευκτο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΙΒΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο Εθνος
apneagr

Θρησκεία - Πίστη

Στην ιστορία του κόσμου δεν υπήρξε ποτέ φιλόσοφος ή αίρεση, νόμος ή πειθαρχία που να εξυψώσουν τόσο το κοινό καλό, όσο η χριστιανική πίστη.
Το πέρασμα από μια θρησκεία του φόβου σε μια θρησκεία της ηθικής αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη ζωή ενός έθνους.
Αν έχεις πίστη, είναι σαν να ‘χεις φτερά.
Όταν η πίστη χαθεί όταν η τιμή πεθάνει, τότε ο άνθρωπος είναι νεκρός.
Ο αθεϊσμός είναι ένα λεπτό στρώμα πάγου πάνω απ' το οποίο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος, αλλά ολόκληρος λαός θα πνιγεί.
Μπορεί να μην είμαι θρήσκος, αλλά κάθε φορά που λέω μια προσευχή, κάπως νιώθω μέσα μου, ότι ο Θεός είναι εκεί.

I ain't gonna live forever...

η ανάσα σου με ζαλίζει.....




Used to be a kid…
With no sense of fear
Hate
Jealousy
Agony
Penitence
Disappointment
With no need for alibi
Alias
Darkness
Lies
Time
Excuses
Promises
Wasted all this time, searching
But sometimes, I become again a kid with
LIFE
Running around, smiling and singing and laughing and feeling
With joy
With fun
With mortality of youth
It ‘s me
With me
Inside me
With words
With pictures
With songs
With music
With sea
To see
To feel
To live.
To love.

η ανάσα σου με ζαλίζει.....
Άννα μου..
Φιλιά......
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan