Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ευτυχία: Χίμαιρα ή πραγματικότητα;


Το ζήτημα της ευτυχίας ποτέ δεν απασχόλησε τους ερευνητές τόσο όσο τις 3-4 τελευταίες δεκαετίες. Η λεγόμενη Θετική Ψυχολογία (Positive Psychology), ένα επιστημονικό κίνημα στην Αμερική, έκανε την αρχή διερευνώντας μέσα από εκατοντάδες έρευνες αν υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ευτυχισμένοι, ποιοι είναι αυτοί, τι τους χαρακτηρίζει και τι τους προκαλεί το αίσθημα της ευτυχίας. Ήταν η πρώτη φορά που η Ψυχολογία άφησε κατά μέρος τη δυστυχία και τον ψυχικό πόνο και εστίασε στο αντίθετό του: στα «θετικά» συναισθήματα και την αίσθηση της ευτυχίας.

Η ευτυχία είναι αυτό...

...που περιμένουμε να 'ρθει


Ό,τι ζήσαμε πια είναι σχήμα κλειστό
ό,τι χτίζουμε σκορπάει στον άνεμο
έτσι είναι γραφτό, η ευτυχία είναι αυτό
που περιμένουμε να 'ρθει


Ο ύπνος και τα όνειρα "γυμνάζουν" τον εγκέφαλο!

Ενας χορταστικός και γεμάτος όνειρα ύπνος κάθε βράδυ είναι το «κλειδί» για την καλή μνήμη.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες που συμμετείχαν στο 118ο Συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ύπνος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φάσης RΕΜ («Rapid Εye Μovement», φάση ταχέων κινήσεων των οφθαλμών, όταν τα όνειρα είναι πιο «ζωντανά»), είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη των μηχανισμών της μνήμης, είπε η ερευνήτρια Σάρα Μέντνικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Σαν Ντιέγκο.

"Επαναφόρτιση" του εγκεφάλου!

Και εξήγησε: «Τα όνειρα μας βοηθούν να παγιώσουμε τα γεγονότα στη μνήμη μας, να τα κατατάξουμε και τα κατανοήσουμε καλύτερα. Γι΄ αυτό όσοι άνθρωποι ονειρεύονται καταφέρνουν καλύτερα να θυμούνται πληροφορίες και να συνδέουν μεταξύ τους γεγονότα όταν είναι ξύπνιοι». Η κυρία Μέντνικ τόνισε μάλιστα ότι η «επαναφόρτιση» με έναν ελαφρύ υπνάκο δεν προσφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με εκείνον του κανονικού, βραδινού ύπνου.

Συνήθως κατά τον βραδινό ύπνο βιώνουμε τέσσερις ως πέντε φάσεις RΕΜ, οι οποίες στο τέλος της νύχτας γίνονται μεγαλύτερες σε διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι ένας ενήλικος που κοιμάται λιγότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ (επομένως ο RΕΜ ύπνος του είναι ανεπαρκής) σταδιακά αδρανοποιεί την ικανότητα του εγκεφάλου του για δυνατή μνήμη.

Παρ΄ ότι η φάση RΕΜ δεν κατηγοριοποιείται ως βαθύς ύπνος, επιτυγχάνεται μόνο όταν ο εγκέφαλος έχει περάσει από τα στάδια του βαθέος ύπνου. Οι επιστήμονες έδειξαν σε εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα ομάδες τριών λέξεων όπως «μπισκότο», «καρδιά» και «δεκαέξι»- και τους ζήτησαν να βρουν μία τέταρτη λέξη που να συνδέει κάθε τριάδα (σε αυτό το παράδειγμα η σωστή απάντηση στην αγγλική γλώσσα είναι είναι το επίθετο γλυκός- «sweet»).

Η δρ Μέντνικ πιστεύει ότι η δημιουργία συσχετισμών μεταξύ προηγουμένως ασύνδετων πληροφοριών στον εγκέφαλο ενισχύεται από τις νευρολογικές διεργασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου RΕΜ. «Ο ύπνος RΕΜ είναι απαραίτητος προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες που δεχόμαστε σε καθημερινή βάση και να τις μετατρέψουμε σε μνήμες που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αργότερα» τόνισε η δρ Μέντνικ.

"Οραματιζόμαστε" το μέλλον μέσα από τις αναμνήσεις μας!

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Ντάνιελ Σάκτερ, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ παρουσίασε τη δική του έρευνα στο συνέδριο, οι ανθρώπινες αναμνήσεις μάς βοηθούν να οραματιστούμε το μέλλον. Ο κ. Σάκτερ, χρησιμοποιώντας απεικονιστικές μεθόδους του εγκεφάλου, βρήκε ότι η ικανότητα να θυμόμαστε γεγονότα του παρελθόντος σχετίζεται άμεσα με την ικανότητα να «φανταζόμαστε» γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμη, και μάλιστα κατά κάποιο τρόπο να «προσομοιώνουμε» στον εγκέφαλό μας αυτά τα μελλοντικά περιστατικά.


.tovima.gr

Το κορίτσι που πάγωσε τον χρόνο


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη το κορίτσι "που πάγωσε τον χρόνο"! Πρόκειται για την Brooke Greenberg, που αν και είναι 16 χρονών έχει την πνευματική ηλικία ενός... νηπίου και τη σωματική ανάπτυξη ενός βρέφους (στην φωτογραφία αριστερά η Brooke και δεξιά η αδελφή της)!


Η 16χρονη έχει βάρος σχεδόν 10 κιλά και ύψος περίπου 60 εκατοστά. Τρέφεται με σωληνάκι γιατί ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός. Δεν μιλάει, αλλά επικοινωνεί βγάζοντας ήχους μωρού, γελάει και αναγνωρίζει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Το επιστημονικό περιοδικό «Mechanisms of Ageing and Development», αναφέρει ότι τα οστά της Brooke έχουν ηλικία 10 χρόνων, έχει ακόμα τα πρώτα της δόντια, ενώ ο εγκέφαλός της αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ανεξήγητη κατάσταση

Από αυτές τις ενδείξεις φαίνεται ότι το σώμα της 16χρονης δεν αναπτύσσεται συνολικά, αλλά σαν ξεχωριστά κομμάτια που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Παρόλα αυτά το κορίτσι δεν υποφέρει από κάποιο γενετικό σύνδρομο, ή κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία.

Η οικογένειά της, της προσφέρει στοργή και φροντίδα κι ελπίζουν πως από την ιστορία της Brooke μπορεί να προκύψει κάποια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη που να δίνει λύσεις σε προβλήματα της ζωής και της γήρανσης.

Ο καθηγητής Richard Walker της Ιατρικής Σχολής της Φλόριντα μετά από μελέτη του DNA της λέει: "πιστεύουμε ότι η κατάσταση της Βrooke μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να καταλάβουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Πρέπει να έχει μια αλλοίωση στα γονίδια που σχετίζονται με τη γήρανση και την ανάπτυξη και γι’αυτό φαίνεται να έχει παγώσει στο χρόνο. Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε το γονιδίωμά της με ένα κανονικό, θα βρίσκαμε τα γονίδια αυτά και θα βλέπαμε ακριβώς πώς λειτουργούν και πώς να τα ελέγξουμε.

Υποθέτουμε ότι υποφέρει από βλάβη στο γονίδιο ή τα γονίδια που επηρεάζουν τον τρόπο που το σώμα αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το DNA της για να βρούμε αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο θα το δοκιμάζαμε σε πειραματόζωα και θα βλέπαμε πώς επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό μάλλον θα μας έδινε την απάντηση στο ερώτημα γιατί είμαστε θνητοί".

Τα πρώτα μυστήρια χρόνια της ζωής της

Τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής της η Brooke Greenberg, είχε πολλά προβλήματα υγείας που κανείς δεν περίμενε να τα ξεπεράσει. Είχε επτά διάτρητα έλκη στομάχου, ξεπέρασε εγκεφαλικό κι έπεσε σε λήθαργο 14 ημερών που όπως είπαν οι γιατροί προκλήθηκε από όγκο στον εγκέφαλο. Μετά όμως η Brooke ξύπνησε κανονικά κι ήταν πάλι υγιής χωρίς καμία εξήγηση. Ο παιδίατρος Δρ Lawrence Pakula, αναφέρει ότι η πηγή αυτής της αιφνίδιας ασθένειας παραμένει μυστήριο.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν δεν μπορούν να εξηγήσουν τόσο την αιτία των ξαφνικών ασθενειών, όσο και την διαδικασία των περίεργων ιάσεων. Είναι άγνωστος ο χρόνος που μπορεί να ζήσει. Οι επιστήμονες πάντως δεν σταματούν να ψάχνουν και να μελετούν αυτήν την ανεξήγητη κατάσταση.

pyles.tv

Δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα!

Στο υπέροχο St. Barts βρέθηκε αυτές τις μέρες το μοντέλο Gisele Bundchen για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού.

Η βραζιλιάνα καλλονή πέταξε τα ρούχα και πόζαρε στο φωτογραφικό φακό με άνεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Gisele έχει επίσημα κληθεί να εμφανιστεί στο καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, τη χρονιά που μας έρχεται.

Όσο για το κοστούμι που θα φορέσει στο καρναβάλι, αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί....

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματά μας και ας θέσουμε ως αντικείμενο προβληματισμού κάτι που περνάει απαρατήρητο στις μέρες μας…
    Η αναφορά γίνεται στο πολίτευμά μας. Για όσους δεν το θυμούνται στη χώρα μας έχει συνταγματικά κατοχυρωθεί- στο σκληρό ,μάλιστα, πυρήνα του συντάγματος - η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τόσα χρόνια αγώνων, θυσιών και ανεξάντλητων ιδεολογικών συγκρούσεων για να καταλήξουμε κατά τα άλλα στο τέλειο! Πολυδιαφημισμένο και σε άλλες περιπτώσεις ρομαντικό φαντάζει σε όσους συγκεντρώνουν γνώσεις δια της τηλεόρασης και όλα εξελίσσονται πια στη ζωή μας στο όνομά του. Ας το δούμε ,όμως, ρεαλιστικά και η μνεία γίνεται για όσους αυθαίρετα προτρέξουν να βαπτίσουν ιδεολογικά τον συντάκτη του παρόντος….
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ: Τι θα φανταζόταν σήμερα κάποιος όταν θα μάθαινε ότι το πολίτευμα της χώρας του εμπεριέχει τον όρο ΄΄ Προεδρευομένη΄΄; Μήπως η απάντηση θα ήταν του τύπου ΄΄ θα έχουμε έναν πρόεδρο εκλεγμένο από το κοινοβούλιο, ο οποίος θα είχε εξουσίες νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών που έχουν την ανάλογη αρμοδιότητα στα επί μέρους θέματα ΄΄; Υπάρχει πολίτης που να φανταζόταν κάτι τέτοιο; Και όμως, ο κατά τα άλλα ανώτατος άρχοντας του τόπου μας δεν έχει καμία ουσιώδη δυνατότητα για τα δρώμενα της πολιτικής ζωής. Όλες σχεδόν οι αποφάσεις του πρέπει να τυγχάνουν της σύμπνοιας των αντίστοιχων υπουργών. Πριν από λίγα χρόνια-για όσους δεν το θυμούνται- σχετικό παράπονο για τις θεσπισμένες δυνατότητές του είχε εκδηλώσει ο Κ. Στεφανόπουλος.
    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ: Η νομοθετική διαδικασία είναι καθαρά θέμα των εκλεγμένων από το λαό αντιπροσώπων του στη βουλή, οι οποίοι μάλλον αρέσκονται περισσότερο στο ΄΄κύριοι βουλευτές΄΄! Αυτοί στο όνομα του λαού και της ελευθερίας ψηφίζουν τους κατάλληλους νόμους για την πρόοδο της χώρας( ή έτσι θα έπρεπε). Με λίγα λόγια, εάν επιθυμεί ο πρωθυπουργός να περάσει μία νομοθετική ρύθμιση και κάποιο από τα μέλη της παράταξης του διαφωνήσει( μόνο για τη ρύθμιση αυτή), τότε ο τελευταίος…. α) θα παραμείνει στην παράταξη καθώς κατά τα άλλα και βάσει της αρχικής ένταξής του σε αυτή εκλέχθηκε, β) δε θα δοθεί σημασία στο περιστατικό γιατί έχουμε ελευθερία έκφρασης, γ) θα ψάχνει να βρει την ίδια ημέρα άλλη ιδεολογική στέγη; Είναι υπερβολικό; Όταν όλα πρέπει να εναρμονίζονται με τα ΄΄θέλω΄΄ του ενός, πώς είναι πρέπον να χαρακτηρίζουμε τον όρο ΄΄ κοινοβουλευτική ΄΄; Ίσως το μόνο σημείο που όλοι σχεδόν συμφωνούν είναι οι μισθοί των βουλευτών και όποιος θέλει ας το διαψεύσει…
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η άποψη της πλειοψηφίας πρέπει να υπερισχύει αυτής της μειοψηφίας. Ένας αφελής μπορεί να θεωρήσει πως έτσι θα κυβερνά αυτός που θέλουν οι περισσότεροι. Το 25% μπορεί να θεωρηθεί ως η μέγιστη λαϊκή συσπείρωση γύρω από ένα πρόσωπο; Με την αποχή να φτάνει στο 50% και εντέλει να εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε το 50,1% τουλάχιστον των ψήφων των ψηφοφόρων, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανήλθαν στο τοπικό βάθρο της εξουσίας πολλά υπερήφανα μυαλά! Η αποχή να μην επηρεάζει το πολίτευμα και τους στόχους του και οι ευρωστοχαστές να μιλάνε για πολιτική σταθερότητα σε εποχή δημοκρατίας…. Υποθέστε στις προσεχής βουλευτικές εκλογές ότι ψηφίζουν σε όλη την Ελλάδα 100 άτομα και πως όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι κείτονται στις καφετέριες. Από τους 100 οι 55 ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, οι 35 ΝΔ και οι υπόλοιποι 10 ΚΚΕ. Τότε το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά <<θριαμβευτικά>> με 55% και θα ακούτε κορώνες για ξεκάθαρο μήνυμα του λαού, η Ν.Δ. θα είναι απογοητευμένη για τη μεγάλη ήττα και το ΚΚΕ θα ομιλεί για επικείμενο ξύπνημα του λαού, καθώς εκτόξευσε τα ποσοστά του!!!!
    ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ; Μήπως η απαξίωση των πολιτικών πεπραγμένων μας έκανε να ξεχάσουμε το πολίτευμά μας; Τελικά,τί πολίτευμα έχουμε στην Ελλάδα;;;;

Βγάζει στο σφυρί διάσημα πορτρέτα της η Kate Moss!

Φαίνεται ότι  η οικονομική κρίση άγγιξε και την Kate Moss γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως το διάσημο μοντέλο αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί 11 από τα πιο διάσημα πορτρέτα της.

Η Kate θα πουλήσει 30 συλλεκτικά βιβλία με τα πορτρέτα της στο Miami Art Fair την επόμενη εβδομάδα.

Τα πορτρέτα  έχουν τραβηχτεί από πολλούς διάσημους φωτογράφους όπως τους Mario Testino, Juergen Teller και David Sims...

Κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 5.536 Δημόσιοι Υπάλληλοι

Πρεμιέρα έκανε το σύστημα πληρωμών μέσω της ενιαίας αρχής ωστόσο από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει

ότι υπάρχει ένα ποσοστό 2,7% των υπαλλήλων των υπηρεσιών που εντάσσονται από τώρα στο νέο σύστημα που “ξέχασαν” να απογραφούν.

Πρόκειται για 5.536 υπαλλήλους τους οποίους το υπουργείο καλεί να “δικαιολογήσουν το γεγονός της μη απογραφής τους” και στη συνέχεια να απογραφούν.

Σε αντίθετη περίπτωση όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο: η Ε.Α.Π. θα σταματήσει την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Πηγή

Φυτεύοντας τις ταράτσες..το παραδειγμα της Τράπεζας της Ελλάδος

990e9b4c0a14720391fb3a41c8578449_XL


Πράσινα «χαλιά», στις ταράτσες των οικοδομών, συντελούν στην ενεργειακή εξοικονόμηση και στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, προσφέροντας ταυτόχρονα ανάσες δροσιάς και αισθητικής απόλαυσης.
 
Η πιο μεγάλη ταράτσα που έχει μετατραπεί στην Ελλάδα σε «πράσινο δώμα» με εκτατική φύτευση, είναι στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται ανατολικά της Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες Πρόδρομο Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο...

Ο Τσιμιτσέλης τίναξε την μπάνκα της Βαρκελώνης!

Αγκαλιά με το έπαθλο ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ανάμεσα στους συμπαίκτες του, Σάββα Πούμπουρα και Πηγή Δεβετζή
Αγκαλιά με το έπαθλο ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ανάμεσα στους συμπαίκτες του, Σάββα Πούμπουρα και Πηγή Δεβετζή

Λίγη τύχη και σωστές κινήσεις ήταν αρκετά για να αναδείξουν το Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλο νικητή του φιλανθρωπικού διαγωνισμού πόκερ. Ο ηθοποιός, μαζί με άλλους επτά celebrities, βρέθηκαν στη Βαρκελώνη ως καλεσμένοι της pokerstars.net, με σκοπό να αναμετρηθούν στο πόκερ....

Aναμετρήθηκαν λοιπόν και ο μεγάλος νικητής, Γιάννης Τσιμιτσέλης, κέρδισε 15.000 ευρώ, τα οποία θα  παραδώσει στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως Παναγία Ελεούσα Μεσολογγίου, απ’ όπου και κατάγεται.

«Εχω ξαναπαίξει πόκερ, μέσω internet. Θεωρώ ότι είναι το πιο τίμιο παιχνίδι, σε σχέση με τα υπόλοιπα, καθώς μπορείς να ποντάρεις όσα έχεις μπροστά σου. Είναι παιχνίδι τύχης, αλλά και στρατηγικής. Ηταν μία σπουδαία εμπειρία, την οποία ήθελα πολύ να ζήσω. Χάρηκα που κατάφερα να βρίσκομαι εκεί και κυρίως που αναδείχτηκα εγώ ο νικητής», δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στην Espresso.

Όσο για το δεύτερο νικητή ...είναι ο Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος κέρδισε 5.000 ευρώ τα οποία και θα προσφέρει στο Κέντρο Ειδικής και Επαγγελματικής Αποκατάστασης «Θεοτόκος».

Το παιχνίδι μαγνητοσκοπήθηκε και θα το δούμε στην μεγάλη οθόνη με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. 
Πηγή

15χρονη έκαψε το Κοράνι και το έβαλε στο Facebook!

Ένα 15χρονο κορίτσι από το Birmingham της Αγγλίας συνελήφθη, με την κατηγορία ότι υποκινεί θρησκευτικό μίσος, όταν δυο εβδομάδες πριν, έκαψε ένα Κοράνι γραμμένο στα αγγλικά και ανέβασε βίντεο από την πράξη της στο Facebook!

Η νεαρή μαθήτρια έκαψε το ιερό βιβλίο των Ισλαμιστών και ανέβασε το βίντεο που γύρισε στο προσωπικό της προφίλ στη πιο γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία, το βίντεο αναφέρθηκε στο σχολείο και έκτοτε έχει «κατέβει» από το site...

Μοϊσές: «Εδώ… σκοτώνουν»!

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για το που βρίσκεται παρουσιάστηκε ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ''AS''.

Ο μέσος του Ολυμπιακού, σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνεται ότι παίζει σε μία μεγάλη ομάδα, απάντησε: «Απόλυτα!

Από τις εγκαταστάσεις, από την πολιορκία του Τύπου, από τη διάθεση που έχουν οι φίλαθλοι να μετακινούνται και να ακολουθούν την ομάδα
»!

Δεν παρέλειψε να τονίσει δε, ότι στην Ελλάδα «σκοτώνουν για τη νίκη»!

Αισθάνεσαι ότι έχεις ενταχθεί πλήρως στη νέα σου ζωή στην Αθήνα;

Θαπατέρο: Δεν θα προσφύγουμε στο μηχανισμό στήριξης

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανία στο μηχανισμό στήριξης ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο.

Μιλώντας την Παρασκευή στον καταλανικό ραδιοσταθμό RAC1, ο Θαπατέρο διαβεβαίωσε ότι, "δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο".
"Αυτοί που στοιχηματίζουν κατά της Ισπανίας θα διαψευσθούν",  είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο Θαπατέρο, επικαλούμενος κυρίως το χαμηλό επίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ισπανίας, υπογράμμισε ότι βασίζει την πεποίθησή του αυτή όχι σε προσωπική του επιθυμία, αλλά σε συγκεκριμένα γεγονότα. 
protothema

Μέχρι το 2025... Δεν ντρέπεστε που φέρατε το ΔΝΤ στην χώρα;...

Γράφει η Κουκίδα
Το είπε χθες ξεκάθαρα η τρόικα. Επιμήκυνση του μνημονίου ή νέα δάνεια για άλλα 11 χρόνια. Μέχρι το 2025 δηλαδή. Ακόμα και αν πάρουμε τα χίλια μύρια μέτρα, δεν το γλιτώνουμε. Το ζητούμενο, λένε τώρα ξεκάθαρα, είναι η εξυπηρέτηση του χρέους, που όπως δείχνουν οι αριθμοί, ούτε με θαύμα μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μετά το 2013.
Βέβαια την είδηση την κάναμε γαργάρα, και...
επικεντρωθήκαμε στις απαραίτητες επώδυνες αλλαγές που «πρέπει να γίνουν». Έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες. Και αντί να τρέξει η κυβέρνηση να κρυφτεί, ο υπουργός οικονομικών μας έκανε συνέντευξη τύπου (αμέσως μετά από αυτήν της τρόικας) για να πει, με ακόμα περισσότερη αλαζονεία, ότι πέτυχε!!! Πίσω του δε, ανάρτησε και πανό που έγραφε «Η Ελλάδα αλλάζει». Μέχρι εκεί φθάσαμε. Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, πώς όμως...

ΥΓ: Δεν μπορεί το σινάφι μας να υιοθετήσει λίγη από την δεοντολογία των Ιρλανδών συναδέλφων; Που ρίχνουν πρώτοι τις πέτρες στην κυβέρνηση για την προδοσία; «Δεν ντρέπεστε που φέρατε το ΔΝΤ στην χώρα;» ρώτησε ένας από αυτούς, τον δικό τους Παπακωνσταντίνου. «Θα γίνουμε σαν τους Έλληνες που δεν ξέρουν ακόμα τις λεπτομέρειες του μνημονίου που έχουν υπογράψει;» ρώτησε ένας άλλος. Γιατί και στην Ιρλανδία όλα εξελίχτηκαν σε μια νύχτα. Μέχρι και 13 ώρες πριν την ανακοίνωση της ένταξης της στον μηχανισμό, όλοι στην χώρα έμεναν με την εντύπωση ότι η βοήθεια θα αφορούσε μόνο τις προβληματικές τράπεζες, χωρίς την ανάμειξη του κράτους. Και ξύπνησαν την επόμενη μέρα δεμένοι χειροπόδαρα, με το ΔΝΤ στα πόδια τους. Τι μεσολάβησε; Ξημέρωσε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Οι Αμερικανοί πρόσω ολοταχώς να διαλύσουν ό, τι απέμεινε από την ευρωζώνη. Βέβαια στην Ιρλανδία η κυβέρνηση οσονούπω καταρρέει λόγω του σκανδάλου. Εδώ;

Περικλής Γκιόλιας: "Δεν ήταν τρομοκράτες οι δολοφόνοι του αδελφού μου"


Ο αδελφός του δολοφονημένου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια μίλησε στο «ΘΕΜΑ» και στον Ανδρέα Μπελεγρή.
Τρεις μήνες μετά τη άνανδρη δολοφονία, ο αδελφός του δημοσιογράφου, μιλάει για τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης, δηλώνει βέβαιος ότι οι δράστες δεν ήταν τρομοκράτες, θυμάται προσωπικές τους στιγμές και απαντάει σε όσους δεν δίστασαν να επιτεθούν στον νεκρό την επομένη της δολοφονίας.
- Εχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του αδελφού σου. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;
- Δύσκολες στιγμές, ο Σωκράτης μας λείπει, λείπει στην οικογένειά του, λείπει στους φίλους του. Πραγματικά είχε πολλούς που τον αγαπούσαν. Σε τέτοιες στιγμές, όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε την πίστη μας, την εμπιστοσύνη στον Θεό και στα σχέδιά του. Τρεις μήνες μετά συνεχίζω να βιώνω την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Παρουσία που μας δίνει τη δυνατότητα να προσπερνάμε όλες τις δυσκολίες που φαντάζουν ασήκωτες για τις ανθρώπινες δυνάμεις. Πιστεύουμε στον Θεό, όχι επειδή έχουμε κάνει συμβόλαιο ότι θα ζήσουμε και θα περάσουμε καλά, αλλά επειδή βιώνουμε την ευτυχία που εκπορεύεται από τη συνύπαρξη μαζί Του. Οι σκέψεις μου πλέον είναι πολύ γαλήνιες και ειρηνικές. Εύχομαι πραγματικά ο Θεός να τους συγχωρήσει, να καταλάβουν το λάθος τους, μα πάνω απ’ όλα να μην τιμωρηθούν αθώοι.
- Πώς έμαθες την είδηση της δολοφονίας;
- Δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν με λόγια τέτοιες στιγμές…

Ίσως απο τις καλύτερες διαφημίσεις ever...

Η διαφήμιση είναι έχει γυριστεί στον σταθμό Liverpool Street, τον πιο όμορφο ίσως σταθμό του Λονδίνου, με τη συμμετοχή 400 χορευτών αλλά και του ανυποψίαστου κοινού, που αντέδρασε όπως ακριβώς περίμενε η T-Mobile, δηλ. βγάζοντας τα κινητά τους για να τραβήξουν βιντεάκια και φωτογραφίες, ενώ κάποιοι άρχισαν να χορεύουν. Το όλο σκηνικό γυρίστηκε με 10 κρυφές κάμερες, και κανείς από τους παρεβρισκόμενους, εκτός από τους χορευτές και τους υπάλληλους του σταθμού, δεν είχε ιδέα τι γινόταν. Όλες οι πρόβες είχαν γίνει νύχτα, τις
ώρες που ο σταθμός δεν λειτουργεί. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί....

Ξόδεψε 250 λίρες στο Facebook σε μία μόλις ώρα!

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι γονείς της 7χρονης Megan Fox από την Βρετανία ότι η κόρη τους κατάφερε να ξοδέψει 250 λίρες στο Facebook, σε μία μόλις ώρα και μπροστά στα ίδια τους τα μάτια!

Η Megan ζήτησε από τον πατέρα της να την αφήσει να παίξει για λίγο το παιχνίδι του γνωστού ιστότοπου, Petville. Ο πατέρας είπε ναι στην κόρη του αλλά ξέχασε να αποσυνδεθεί από τις πληροφορίες πληρωμής στο Facebook.
Οι γονείς της επτάχρονης, δεν της επιτρέπουν να έχει δικό της λογαριασμό στην ιστοσελίδα οπότε ο πατέρας την αφήνει να μπαίνει μερικές φορές από τον δικό του....

Συλλογή με 6.788 κουτάκια μπίρας!

Ο Nick West είναι ένας 51χρονος τραπεζίτης από το Clevendon και έχει περάσει τα τελευταία 35 του χρόνια συλλέγοντας κουτάκια μπίρας. Ο τραπεζίτης ξεκίνησε τη συλλογή του όταν ήταν μόλις 16 ετών και πλέον η συλλογή του αριθμεί 6.788 κουτάκια μπίρας! Η σύζυγός του Dorothy, του είχε αγοράσει ως δώρο, ένα βιβλίο σχετικό με τη συλλογή από κουτάκια μπίρας, μην ξέροντας ότι ο σύζυγός της θα περάσει τα επόμενα 35 χρόνια συλλέγοντας κουτάκια και τώρα το μετανιώνει!

ACTIVE MEMBER - ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ




Τραβήξου πιο πέρα μούσα μου και δωσ’ μου
λίγο έμπνευση να γράψω δυο λόγια για την γωνιά του κόσμου
που διαλέξαμε να φτιάξουμε το όνειρό μας
με λίγο χώμα και νερό απ’ τον ουρανό μας.
Με την φωτιά που ’καιγε τώρα καιρό τα σωθηκά μας
τρατάρουμε και τον φονιά μας
η φυγή μας στολίστηκε με μελωδίες και λέξεις
και γουστάρουμε πολύ ψυχή μου κοίτα ν’αντέξεις.
Σκίσαμε λίγο τα μανίκια απ’την παλιά την φορεσιά
τώρα χωρίς δεκανίκια και μακριά απ' τη μοιρασιά
θα κοιτάμε χωρίς ποτέ να γελάμε
κάποτε όλα ήταν μαζί δεν το ξεχνάμε.
Κάποιοι διαλέξανε αυτά τα ρούχα τους να ’ναι καλά
ντυθήκανε ανάλογα και φύγαν για ψηλά
άλλοι αράξανε στη λερωμένη τους φωλιά
τώρα οι προδότες ειν’ της μόδας να στέλνουνε φιλιά.
Κάποιοι θα ντύσουνε την φτήνια μας χλιδή
και που’σαι ακόμα τα πιο καλά δεν τα’χεις δει
τώρα που τελειώνουνε τα χρόνια του 9
εδώ στου κόσμου τη μικρή μας τη γωνιά.

Σεξουαλικά βοηθήματα σε νοσοκομείο

Σεξουαλικά βοηθήματα και ηχητικά ντοκουμέντα με ερωτικό περιεχόμενο, βρέθηκαν στο γραφείο γιατρών μεγάλου Αθηναϊκού νοσοκομείου.
Το γεγονός προκάλεσε την οργή του διοικητή του νοσοκομείου που εδώ και λίγες μέρες κάνει έρευνα για να καταλήξει στο ποιοί από τους γιατρούς έβαλαν σε κίνδυνο το όνομα του νοσοκομείου, δημιουργώντας προβλήματα και στη λειτουργία του, αφού το θέμα συζητείται διαρκώς ακόμη και στους διαδρόμους. 
Το προηγούμενο Σάββατο δύο καθαρίστριες είχαν μπει στο γραφείο των γιατρών για να καθαρίσουν, αφού είχε τελειώσει η εφημερία τους....

active member - Κυνήγι μαγισσών

tromero video...tha eprepe na paizei kathe mera sto syntagma॥!!!!!


ΟΙ Αποκαλύψεις του newsbomb στη Βουλή

Οι αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr και στον «Αθέατο Κόσμο» στο Alter για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος, ήρθαν σήμερα στην Βουλή και προκάλεσαν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να δηλώσει τα εξής: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει τον σχετικό νόμο και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου».
Η συζήτηση στη βουλή προκλήθηκε ύστερα από ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζεφέρη για την κυβερνητική αδράνεια στην αναζήτηση του ορυκτού μας πλούτου και για τις πιθανές μυστικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο...

Τεκίλα αξίας 3 εκατ. ευρώ

Τεκίλα αξίας 3 εκατ. ευρώΔείτε το πιο ακριβό μπουκάλι τεκίλας

Το πιο  γνωστό Μεξικάνικο ποτό η τεκίλα  έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο το κόσμο. Πολλοί απ' αυτούς πληρώνουν πολλά λεφτά για να απολαμβάνουν την καλύτερης ποιότητας tequila.

Έτσι η εταιρία Hacienda La Capilla δημιούργησε ένα μπουκάλι τεκίλας 1,3 λίτρων από διαμάντια και λευκόχρυσο. Η τιμή του συγκεκριμένου μπουκαλιού ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ. ...

Η Βανδή τραγουδάει στον Κωστόπουλο...

Βρετανία: Ποσό - μαμούθ για το πιστόλι του Τζέιμς Μποντ

Ένα πιστόλι, που χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική εκστρατεία της ταινίας Τζέιμς Μποντ "Από τη Ρωσία με Αγάπη", πουλήθηκε 277.250 λίρες σε δημοπρασία στο Λονδίνο, περίπου 15 φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση.

Το αποτέλεσμα κατά κάποιο τρόπο απογοήτευσε τον οίκο 'Κρίστις' καθώς ένα σπάνιο κοστούμι του Νταρθ Βέιντερ, που αναμενόταν να πουληθεί από 160.000 έως 230.000 λίρες δεν κατόρθωσε να πωληθεί.


Το όπλο είναι ένα πιστόλι αέρος 'Βάλτερ', το οποίο ο πρώτος διδάξας το ρόλο του Τζέιμς Μποντ ηθοποιός Σον Κόνερι, κρατά στη κεντρική διαφημιστική αφίσα της ταινίας του 1963.


Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή για την πώληση του θα κυμαινόταν από 15 έως 20.000 λίρες. Την τελευταία φορά, που το ίδιο όπλο εκτέθηκε σε δημοπρασία, ήταν το 2001 που πουλήθηκε 14.100 λίρες.


Το κοστούμι του Νταρθ Βέιντερ, ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στη δεύτερη ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων, " Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται".
Πηγή 

Και άλλοι ψάχνουν τα σκουπίδια για φαγητό... Και που είστε ακόμα.!

Την περίοδο συγκομιδής της ελιάς, και των πορτοκαλιών τα χωριά μας γεμίζουν αλλοδαπούς που αναζητούν δουλειά. Ο μεγαλύτερος αριθμός απ’ αυτούς είναι Βούλγαροι Ρομά , Τουρκοβούλγαροι, Ρουμάνοι,Πακιστανοί,Ινδοί,
Ιρακινοί,Αφγανοί,και δεν ξέρω και ποίοι άλλοι.Άνθρωποι πολύ χαμηλής οικονομικής στάθμης που έρχονται για να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα. Όσο καιρό βρίσκονται εδώ ζουν στο ύπαιθρο, σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, σε αποθήκες, σε σαράβαλα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 70 και στοιβαγμένοι δέκα – δεκαπέντε άτομα σε δωμάτια που χωρούν μόλις δύο ή τρία άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν χρήματα για τα απαραίτητα ακόμα και της διατροφής τους. Ψάχνουν παντού να βρουν τροφή. Είναι σοκαριστικό το περιστατικό που εκτυλίχτηκε πριν λίγες μέρες σε περιοχή του Ναυπλίου ,όπου λειτουργεί μεγάλο σούπερ μάρκετ. Έκπληκτοι οι περίοικοι είδαν δύο πιτσιρίκια μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Τους έκανε εντύπωση η εικόνα και ειδοποίησαν την αστυνομία γιατί πίστεψαν ότι κάτι κακό μπορεί να συμβαίνει. Οι αστυνομικοί του περιπολικού που έφτασε στο σημείο με έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα παιδιά έψαχναν να βρουν κάτι να φάνε. Το σούπερ μάρκετ είχε πετάξει στον κάδο κόκαλα από το κρεοπωλείο του. Τα παιδιά μάζευαν αυτά τα κόκαλα και τα έδιναν στους γονείς τους. Εξασφάλισαν έτσι το φαγητό της μέρας. Την επόμενη μέρα όμως τι και που θα βρουν να φάνε; Το ερώτημα αυτό απασχολεί την αστυνομία η οποία ανησυχεί για σωρεία κρουσμάτων κλοπών. Ένας πεινασμένος άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα για να βρει τροφή κι αν μείνουμε σ αυτό θα πρέπει συντονισμένα οι τοπικές αρχές να δουν από κοντά το πρόβλημα και να λάβουν μέτρα.

parapolitikaargolida

Πορνοστάρ με άγχη στη δουλειά

Η κρίση έχει στριμώξει στους πορνοστάρ καθώς οι εταιρίες παραγωγής πιέζουν για γρήγορες επιδόσεις προκειμένου να τελειώσουν γρήγορα τις σκηνές...

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την βιομηχανία Πορνό στο Λος Αντζελες .Έτσι οι διαφορές παραγωγές ταινιών για να προσλάβουν κάποιους πορνό σταρ δεν εξετάζουν πλέον μόνο τα τυπικά προσόντα, αν γραφεις καλά στην κάμερα, αν  έχεις τα σωματικά προσόντα, αν έχεις καλλιτεχνικό στήσιμο αλλά προσπαθούν πλέον να μειώσουν το κόστος μέσω ελαστικών μορφών εργασίας...

Η τελευταία ευκαιρία πριν τα χειρότερα…

Η τελευταία ευκαιρία πριν τα χειρότερα…
Οι αξιωματούχοι της τρόικας ήταν απολύτως σαφείς στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Η Ελλάδα θα λάβει κανονικά την τρίτη δόση του δανείου, αλλά η επόμενη εκταμίευση του Μαρτίου δεν είναι καθόλου σίγουρη εάν η κυβέρνηση δεν προωθήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα.
Η κυβέρνηση καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις τους επόμενους τρεις μήνες για καυτά θέματα, όπως είναι η μείωση του προσωπικού στις ΔΕΚΟ και ο έλεγχος των δαπανών στην υγεία χωρίς να έχει προετοιμάσει το κομματικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ για το εύρος των αλλαγών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης των όρων του μνημονίου ακούγονται όχι μόνο εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και από κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο θα έρθει αντιμέτωπο με δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να τηρήσει.
Ακόμη και χθες ο υπουργός Οικονομικών δεσμευόταν ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, όταν είναι προγραμματισμένη η περικοπή των επικουρικών βάσει των αναλογιστικών μελετών, που θα παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το ίδιο ισχύει για τους μισθούς στο Δημόσιο, που θα μειωθούν το 2012 στο πλαίσιο των νέων μισθολογίων.
Είναι σαφές ότι η αντιμετώπιση της σπατάλης στο Δημόσιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά προσκρούει στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που κυριαρχεί συντεχνιακά στην πλειονότητα των δημοσίων επιχειρήσεων και νοσοκομείων.
Η μεγάλη αδυναμία όμως και του επικαιροποιημένου μνημονίου είναι ότι δεν υιοθετείται εκ νέου η συνταγή της υπερφορολόγησης, που έχει οδηγήσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση, εξουδετερώνοντας τα δημοσιονομικά οφέλη που προέκυψαν από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων.
«Είναι η ύφεση, ανόητε» θα λέγαμε παραφράζοντας το περίφημο σύνθημα των συμβούλων του Μπιλ Κλίντον
.
ΕΤ

Το Facebook προσπαθεί να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα τη λέξη «πρόσωπο»


Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook, που αισίως πλησιάζει τα 600 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, βρίσκεται κοντά στο να κατοχυρώσει νομικά ως εμπορικό σήμα (trademark) τη λέξη «πρόσωπο» (face), που αποτελεί το πρώτο συνθετικό της εταιρικής επωνυμίας του. Στόχος του είναι να εμποδίσει άλλες εταιρίες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και έτσι, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον το Facebook, να βλάπτουν το δικό του εμπορικό σήμα.

To δίκτυο έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία με το αρμόδιο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Αν όντως πετύχει την κατοχύρωση που επιθυμεί (η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα εξάμηνο), το εμπορικό σήμα για το “face” θα έχει περιορισμένη ισχύ και θα απαγορεύει την χρήση της λέξης μόνο σε online διαδικτυακούς τόπους και υπηρεσίες -π.χ. chat rooms και bulletin boards- που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Συνεπώς το ευρύ κοινό θα μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί τη λέξη “face”, χωρίς να φοβάται ότι παραβαίνει το νόμο. Πάντως, ορισμένοι νομικοί αμφιβάλλουν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα καταφέρει να κατοχυρώσει μια λέξη τόσο ευρείας χρήσης όπως το «πρόσωπο».

Από την άλλη όμως, σύμφωνα με δικηγόρους εξειδικευμένους στα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματα, η χρήση της συγκεκριμένης λέξης -αν επιτραπεί η σχετική νομική κατοχύρωσή της- θα μπορούσε τελικά να περιοριστεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, όπως στο Facetime της Apple, πράγμα που θα είχε ευρύτερες επιχειρηματικές επιπτώσεις.

Όπως αποκαλύπτεται, το Facebook είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση κατοχύρωσης στις αρμόδιες Αρχές από το 2005 και έκτοτε δεν έχει κατατεθεί κάποια αντίρρηση από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους για το προτεινόμενο εμπορικό σήμα.

Το Facebook -που αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πρωτοβουλία του- προσπαθεί παράλληλα να προστατεύσει και το δεύτερο συνθετικό της επωνυμίας του, δηλαδή τη λέξη “book” (βιβλίο). Έτσι, φέτος τον Αύγουστο έκανε μήνυση στη διαδικτυακή υπηρεσία Teachbook, μια online κοινότητα δασκάλων, κατηγορώντας την για παραβίαση δικαιωμάτων.



"skai.gr"

Γνωμοδότηση βόμβα για τους συμβασιούχους και stage

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας με αφορμή σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 7/2010 γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να συμμορφώνονται προς...
 τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική γνωμοδότηση η άρνηση των υπευθύνων του Δημόσιου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές παραβιάζει τα άρθρα 20, 28 και 95 του Συντάγματος, το άρθρο 904 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Παράλληλα, οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.
Ακόμη, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.
politis-gr.com

Ταλέντο στα χείλη

Εάν πιστεύετε ότι είναι τα μάτια που κοιτούν οι άντρες σε μία γυναίκα, γράψτε λάθος. Είναι άλλο αυτό που συγκεντρώνει το βλέμμα και δεν είναι παράξενο γιατί...

Έαν θέλετε να τραβήξετε πάνω σας τα ανδρικά βλέμματα ξεχάστε τα πεταρίσματα των ματιών ή μια εντυπωσιακή κουπ. Οι ερευνητές μίλησαν, οι άνδρες προσέχουν τα χείλη μας.
Έτσι θα παραφράσω το γνωστό άσμα και θα πω γδύσου πρόχειρα και.. βάλε το κραγιόν σου, και άμα είναι και κόκκινο τόσο το καλύτερο.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι στα πρώτα δέκα δεύτερα μιας πρώτης γνωριμίας με μια γυναίκα οι άνδρες αφιερώνουν πάνω από τον μισό χρόνο χαζεύοντας τα χείλη...

Στα «δελτία των 8» μιλάει το ΔΝΤ! Μας ψεκάζουνε με το φόβο και το αδιέξοδο. Να τους ψεκάσουμε με την οργή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!


Άνθρωποι που παίρνουν του κόσμου τα λεφτά μιλάνε, αποφασίζουν και διαμορφώνουν τους όρους όπως και τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αποφασίζουν τις τύχες μας, το αύριό μας, το πόσα θα πάρουν όλοι οι “από κάτω”. Τα κουστούμια, τα αρμάνι, τα κότερα, τα σαλέ, δίνουν οδηγίες για το ξεπέρασμα της κρίσης με τη συντριβή των αδυνάτων...

Παπανδρέου: Όχι συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία

Δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., αν υπάρχουν επί του θέματος μυστικές συνομιλίες και συμφωνίες.
    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει παρόμοια συζήτηση με την Τουρκία, εφόσον καταρχάς, υπάρχει η απειλή του «casus belli», επίσης γιατί αμφισβητούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, κατά τρίτο γιατί δεν έχει αναγνωρίσει η Τουρκία το οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας και τέλος, γιατί, δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δικαστήριο της Χάγης....

Τρελές ποινές δικαστηρίου

Τι ποινή θα μπορούσε να επιβάλει ένας δικαστής σε γυναίκα που αναστάτωνε τη γειτονιά όταν είχε οργασμό; Σε κάποιους που οργάνωσαν φιλανθρωπικό έρανο για να τσεπώσουν τα λεφτά; Δείτε τις.

Μπορεί το νομικό σύστημα της Βρετανίας να έχει τις ρίζες του αρκετά πίσω στο χρόνο ωστόσο οι δικαστές φαίνεται πως δράττουν την ευκαιρία όποτε μπορούν να αποφαίνονται δημιουργικά.
Νηστεία και προσευχή
Όταν μια γυναίκα ξεσήκωσε ολόκληρη τη γειτονιά από τις φωνές ηδονής που έβγαζε κατά τη διάρκεια του σεξ η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σαφής και πολύ απλή:

Στο κυνήγι του ναζί

Ως φιλήσυχος πολίτης στη Βαυαρία ζει Ολλανδός ναζί εγκληματίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο Εβραίων σε στρατόπεδο προσωρινής κράτησης. Δραπέτευσε πριν έξι δεκαετίες και πήρε γερμανική υποκοότητα..

Η Ολλανδία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ολλανδό ναζί εγκληματία, Κλάας - Κάρελ Φάμπερ, που ζει πλέον στη Γερμανία.
Ο 88χρονος καταδικάστηκε σε θάναΕπιλογές ανάρτησηςτο το 1947 για το φόνο Εβραίων στο στρατόπεδο προσωρινής κράτησης, Βέστερμπορκ αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 1952 δραπέτευσε και του δόθηκε γερμανική υπηκοότητα. Πλέον ζει στην Βαυαρία...

Αποκλειστικά για σκύλους

Μια φιάλη μπύρα ημερησίως μπορεί να καταναλώνει ένας σκύλος, σύμφωνα με ολλανδική ζυθοποιεία, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια μπύρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου
Τώρα και μπύρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου… Μια ολλανδική ζυθοποιεία έχει αρχίσει να παράγει μια νέα μπύρα αποκλειστικά για σκύλους.

Η μπύρα  γίνεται από ένα ειδικό μείγμα εκχυλισμάτων βοείου κρέατος και βύνης, δίνοντας στους σκύλους πιο καθαρή και τραγανή γεύση lager.
"Σκεφτήκαμε τους ανθρώπους αυτούς που όταν κάθονται  σε ένα μπαρ θα ήθελαν το σκυλί τους να κάνει παρέα μαζί τους  πίνοντας μια μπύρα" λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρίας για το πώς δημιουργήθηκε η ιδέα της μπύρας για σκύλους" και προσθέτει πως "επιτέλους βγαίνει στην αγορά μια μπύρα για τον καλύτερο μας φίλο".
Η εταιρία δηλώνει ότι τα μεγάλα σκυλιά μπορούν να καταναλώνουν μια φιάλη ημερησίως άφοβα καθώς η μπύρα δεν είναι αλκοολούχα.
Ο Βίκτορ Πιοτρόφσκι από την Πολωνία βρίσκει πολύ καλή την ιδέα και θα είναι από τους πρώτους που ανυπομονούν να αγοράσουν το προϊόν που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα και  στην Πολωνία.
news247.gr

271.831 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ !!!

Τι άλλο μένει να δούμε….. Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πληρώνει τις εκπτώσεις τύπου του ΟΤΕ, στα τηλεπικοινωνιακά τέλη των εφημερίδων. Για τους πρώτους έξι μήνες πλήρωσε 271.831 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν 600.000 ευρώ, για τις «εκπτώσεις» που κάνει ο ΟΤΕ στις εφημερίδες για τα τηλεπικοινωνιακά τέλη τους. Θυμηθείτε ότι μόλις προχθές παρουσιάσαμε τα έγγραφα από τα οποία ...















προκύπτει η πληρωμή από το κράτος 18.428.430 ευρώ μέσα σε 8 μήνες, για ταχυδρομικά τέλη διακίνησης εφημερίδων και περιοδικών.

Πόλεμος στις φαβέλες

Στρατιωτικές μονάδες παρενέβησαν, στη βόρεια φαβέλα Βίλα Κρουζέϊρο θεάθηκαν να περιπολούν έξι τεθωρακισμένα, κατά την πέμπτη συνεχή ημέρα συμπλοκών στο Ρίο ντε Ζανέϊρο ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους λαθρεμπόρους των ναρκωτικών, που ήδη ο απολογισμό μετρά 23 νεκρούς.
Σύμφωνα με τους παρατηρητές, είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται στρατιωτικά οχήματα του ανωτέρω μεγέθους στην αναμέτρηση, από το 2007 όταν η αστυνομία δημιούργησε την ειδική της μονάδα Upps για να μετάσχει στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών...

Έχτισε τον εαυτό του

Γερμανός συνταξιούχος, αποφάσισε να κλείσει την είσοδο προς το κελάρι του, χτίζοντας έναν τοίχο. Έκανε όμως ένα βασικό λάθος. Στάθηκε σε λάθος μεριά! Όταν κατάλαβε το λάθος του ήταν πολύ αργά.

H βλακεία ως γνωστόν είναι αήττητη. Ενίοτε σπάει και τοίχους. Στην περίπτωση του ήρωα της ιστορίας μας έσπασε τον τοίχο του γείτονα.
Όπως αναφέρει το Reuters, Γερμανός συνταξιούχος ήθελε να κλείσει την είσοδο προς το κελάρι του, οπότε άρχισε να χτίζει έναν τοίχο. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος. Στεκόταν από τη λάθος μεριά. Όταν συνειδητοποίησε το λάθος του ήταν ήδη, αργά καθώς είχε τελειώσει τη δουλειά και βρισκόταν κλεισμένος στο κελάρι!
Αφού παρέμεινε μερικές μέρες στο κελάρι, όπου είχε ποτά και ξηρά τροφή, αποφάσισε να σπάσει έναν τοίχο για να βγει. Αντί όμως να χτυπάει αυτόν που είχε χτίσει, χτυπούσε με ένα μεγάλο σφυρί τον τοίχο που ήταν κοινός με το υπόγειο των γειτόνων του!
Οι γείτονες, με τους οποίους ο ηλικιωμένος είχε κακές σχέσεις, άκουσαν τα χτυπήματα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο συνταξιούχος έκανε τη "μεγάλη απόδραση" και έπεσε στα... χέρια των αστυνομικών που τον περίμεναν, καθώς κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας.
news247.gr

Απίστευτη μετάφραση στο google translate!

Αλήθεια είναι, δεν είναι φτιαχτό !
Δείτε πώς μεταφράζει η google το "Λεφτά υπάρχουν" :




Πηγή

Σε 1.523 ανήλθαν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή

Στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 140.

Η επιδημία χολέρας που ξέσπασε στην Αϊτή στα μέσα Οκτωβρίου έχει προκαλέσει το θάνατο 1.523 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.


Ο απολογισμός αυτός, ο οποίος στηρίζεται στα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως τις 22 Νοεμβρίου, καταγράφει 108 επιπλέον θανάτους από τον προηγούμενο, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 20 Νοεμβρίου, όταν οι νεκροί ανέρχονταν σε 1.415.


Ο αριθμός αυτών που έχουν εισαχθεί συνολικά στο νοσοκομείο ανήλθε σε 27.933 από τότε που ξέσπασε η επιδημία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.
newsit.gr

Ναυαγεί το ταμείο Δημοσίου

Σανίδα σωτηρίας για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων έχει βρεθεί η πρόσθετη εισφορά 2% στις αποδοχές των εργαζομένων που απασχολούνται σε υπηρεσίες του δημοσίου.
Το πρόωρο κύμα συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων της δημόσιας δεξαμενής έχει φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου φαίνεται να εξετάζει λύσεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις...

Σαν σήμερα.

1826: Η φρεγάτα «Ελλάς», η ναυαρχίδα του ελληνικού επαναστατικού στόλου, φθάνει στο Ναύπλιο από της ΗΠΑ.
1940: Κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, το συμπαθέστατο, αλλά σκανδαλιάρικο πτηνό, που «γεννήθηκε» από το πενάκι του Γουόλτερ Λαντζ.
1942: Ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από Άγγλους κομάντος και Έλληνες αντάρτες στη γερμανοκρατούμενη Ελλάδα.

1947: Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία αποβάλλει από τις τάξεις της δέκα σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ως συμπαθούντες τον κομμουνισμό. Είναι οι δέκα «μαυροπινακισμένοι» του Χόλιγουντ.
1952: Το θεατρικό έργο της Άγκαθα Κρίστι «Ποντικοπαγίδα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ. Πρόκειται για τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση, αφού παίζεται μέχρι σήμερα.
1973: Ανατρέπεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη και ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Νέος ισχυρός ανήρ του απριλιανού καθεστώτος, ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan