Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Στην κορυφή του αμερικανικού box-office «εκτοξεύτηκε» το Σταρ Τρεκ



Η νέα ταινία Σταρ Τρεκ... εκτοξεύτηκε στην κορυφή του αμερικανικού box-office, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συγκεντρώνοντας στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της 76,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Σταρ Τρεκ βρέθηκε εύκολα στην πρώτη θέση του box-office αφήνοντας πίσω του το X-Men Origins: Wolverine που συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια στο ίδιο διήμερο προβολής.

Η ταινία του Τζ.Τζ.Αμπραμς είχε το μεγαλύτερο «άνοιγμα» από όλες τις ταινίες Σταρ Τρεκ (με αυτήν 11 τον αριθμό).

Ωστόσο το Wolverine διατηρεί το ρεκόρ του ως την ταινία με το μεγαλύτερο «άνοιγμα» για το 2009, μιας και το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του είχε συγκεντρώσει 85 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συντελεστές θα πρέπει πάντως να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία του φιλμ, ενώ φαίνεται πως ένα σίκουελ είναι ήδη στα σκαριά.

Ο Τζ.Τζ. Αμπραμς διηγείται πως το Έντερπραϊζ ξεκίνησε τα πρώτα του ταξίδια στο άγνωστο, δείχνοντας τους Κερκ και Σποκ σε νεαρή ηλικία.


in.gr

Τα ''μπουμπούκια'' της Bildenberg

Κόσμος και κοσμάκης ρίχνει το βλέμμα του στον Αστέρα από σήμερα και για τρεις μέρες όπου θα
αποφανθούν οι ''ηγέτες'' για το νέο πισωκολλητό που θα μας ρίξουνε προσεχώς.
Άκρα μυστικότητα ή τουμπεκί ψιλοκομμένο αν θέλετε, μέτρα τιτάνεια (ειδάλλως θα πέσουν πολλά πάμπερς ) και πολλή αστακομακαρονομπριζολοφαγία αναμένεται(για τον Σάκη δεν γνωρίζουμε αν θα τον δουν).
Διαφωτιστικό το σχόλιο ενός αναγνώστη στο tanea.gr ως προς τα ομιλούμενά τους.....

''Θα κάνετε αυτό, εκείνο, το άλλο, κι εμείς αν είστε καλά, φρόνιμα και υπάκουα, θα σας δώσουμε δωράκια όπως κάποιες καλές θεσούλες με αναπαυτικές καρεκλίτσες απο όπου θα βγάλετε πολλαααά λεφτά αλλά δεν θα ξεχάσετε ποτέ ότι τα αφεντικά σας είμαστε εμείς και όχι τα κορόιδα, που εμείς με τον αριστοτεχνικό τρόπο μας, θα καθοδηγήσουμε, για να σας ψηφίσουν!! Α κάτι ακόμα, οι λαουτζίκοι είναι σαν τα πρόβατα, τους ταίζουμε όποτε θέλουμε, ότι θέλουμε, όταν θέλουμε και άμα θέλουμε τους σφάζουμε και τους διαλύουμε φυσικά μόλις γεμίσουμε τα παγκάρια μας με καμπόσο χρήμα...
Το καταλάβατε ή πρέπει να το ξαναπώ?

Τον πούλο εμείς

Όλα καλά όλα ωραία να χαρώ εγώ με τις νέες αναβαθμίσεις του ΟΤΕ.
Σε μας στην Οιχαλία ότι και αν γίνεται δεν παίρνουμε χαμπάρι απλά γιατί μάλλον δεν ισχύουν για εμάς γιατί είμαστε σε άλλο πλανήτη.
Μήπως είσαι άδικος ρε αδερφέ θα ρωτήσει κάποιος του ΟΤΕ;
Μπορεί θα του έλεγα και θα του έριχνα τα explain μου...
-2048 πληρώνουμε αλλά ποτέ δεν είχαμε, με 30kb κατεβάζουμε...(μάλλον είναι μπουκωμένο)
το 1mb αναβαθμίζεται σε 2mb, το 4mb σε 8mb αλλά το 2mb τον πούλο...
Γιατί στην λάκκα κατουρήσαμε ;

Αλλά ξέχασα είμαστε παραδάδες εδώ στην Οιχαλία μας...

Εγκρίθηκε οριστικά στη Γαλλία ο νόμος για τους «πειρατές» στο Διαδίκτυο

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε οριστικά την Τετάρτη το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας, το οποίο προβλέπει διακοπή των διαδικτυακών συνδέσεων για όσους επιμένουν να κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες.

Το νομοσχέδιο, που είχε γίνει δεκτό την Τρίτη από την Εθνοσυνέλευση, πήρε το πράσινο φως και στη Γερουσία με 189 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά.

Η Γαλλία γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην Ευρώπη που «εξορίζει» από το Διαδίκτυο τους υπότροπους χρήστες. Η διακοπή πρόσβασης θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις υποτροπής μετά την αποστολή δύο προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων -ισχύει μόνο μια γενική υποχρέωση για τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιείται για την αντιγραφή του έργου τους.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στο γαλλικό σχέδιο νόμου, υιοθετώντας τροπολογία βάσει της οποίας τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του δεν μπορούν να περιοριστούν «χωρίς προηγούμενη απόφαση των δικαστικών αρχών».

Την Τετάρτη, η Eυρωπαία επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, Βίβιαν Ρέντινγκ, δήλωσε ότι δεν βλέπει τίποτε στο γαλλικό νομοσχέδιο που να έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, ακόμη κι αν αυτό τη δυσαρεστεί από πολιτική άποψη.

Βάσει του γαλλικού μέτρου, οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων λαμβάνονται από διοικητική αρχή.

Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε στη Γερουσία η πλειοψηφία του κυβερνώντος UMP και των κεντρώων συμμάχων του, ενώ τα αντιπολιτευόμενα PCF και PS επέλεξαν να απόσχουν.

Πριν από έναν μήνα, πάντως, το νομοσχέδιο είχε απορριφθεί από την Εθνοσυνέλευση, από όπου απουσίαζε η πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε σπεύσει τότε να καταδικάσει τις «φαιδρές μηχανορραφίες» της αντιπολίτευσης και είχε επαναδιατυπώσει την πρόθεσή του να υιοθετηθεί το κείμενο, το οποίο έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στη Γαλλία γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και την πρόσβαση σε πολιτιστικά προϊόντα στο Internet.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, οι οποίοι προέρχονται και από τους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο νόμος αυτός θα καταφέρει επίθεση στις ελευθερίες και στην προσωπική ζωή και δεν θα φέρει κανένα επιπρόσθετο εισόδημα στους καλλιτέχνες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα γνωστοποίησε εξάλλου την πρόθεσή του να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να ακυρώσει το σύνολο ή μέρος του κειμένου.

ΠΗΓΗ:in.gr

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan