Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Η περιπέτεια της κάνναβης στην Ολλανδία...


Aμστερνταμ. Για πολλούς ο παράδεισος της Ευρώπης. Γιατί; Όλοι γνωρίζετε την ανεκτικότητα της ολλανδικής πρωτέυουσας, αλλά και των υπόλοιπων ολλανδικών πόλεων, στα μαλακά ναρκωτικά!


Το ζήτημα του ελέγχου της ποιότητας και της τιμής των μαλακών ναρκωτικών αποτελεί άμεση ανάγκη για πολλούς. Όπως για το δήμαρχο του Αϊντχόφεν, ο οποίος διατύπωσε μια καινοτόμο πρόταση για τη διαχείριση της κάνναβης στην πόλη του: τη δημιουργία μιας δημοτικής φυτείας κάνναβης, για την προμήθεια των coffee shops της περιοχής.

Άλλοι δήμαρχοι αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική. Θεωρούν ότι το ήδη ελαστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ολλανδίας έχει ευνοήσει την εξάπλωση της παράνομης βιομηχανίας ναρκωτικών. Οι δήμαρχοι, μάλιστα, των επαρχιακών πόλεων Roosendaal και Bergen op Zoom, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κλείσουν όλα τα coffee shops της περιοχής τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ τοποθετήθηκε υπέρ του κλεισίματος 43 από τα 228 coffee shops μέχρι το τέλος του 2011, καθώς βρίσκονται σε απόσταση 250 μέτρων από ένα σχολείο. Ανάμεσά τους και το γνωστό Bulldog coffee shop, το οποίο προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Πέρα από το δήμαρχο του Άμστερνταμ που εξακολουθεί να υποστηρίζει την πώληση μαλακών ναρκωτικών, το 80% των Ολλανδών επίσης αντιτίθεται στο κλείσιμο των coffee shops. Εξάλλου, ειδικοί διαφωνούν με την άποψη ότι η λύση του προβλήματος μπορεί να έρθει μέσα από απαγορεύσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ακόμα πιο επικίνδυνες συνέπειες, εφόσον πιθανότατα θα υποκινήσει την παράνομη αναζήτηση της κάνναβης και την άνοδο της εγκληματικότητας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan