Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Το ποσό των 5,5 εκατ. Ευρώ προσφέρει ο κ. Παντελιδάκης στο Δήμο Τρικκαίων!!

Από χθες στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Γιάννης Παντελιδάκης, καθώς προσέφερε στο Δήμο Τρικκαίων το ποσό των 5,5 εκατ. Ευρώ.

Ο ίδιος με επιστολή του στο Δήμο Τρικκαίων, ενημέρωσε ότι στην ουσία παραχωρεί στο Δήμο το ποσό που έλαβε από την πώληση της κλινικής του. Και σαν να μην φτάνει αυτό, στην ίδια επιστολή εκφράζει την πίστη αυτά τα χρήματα να αρκούν με καλή διαχείριση, ενώ εκφράζει επιφύλαξη ότι στη συνέχεια των εκποιήσεων θα αυξηθούν τα προσφερόμενα χρήματα.
Απλόχερη προσφορά
Στην αρχή της επιστολή του, ο κ. Παντελιδάκης εκφράζει την αγάπη για τον τόπο του, τόσο μεγάλη αγάπη, που αποφάσισε να προσφέρει απλόχερα ό,τι απέκτησε.
Και συνεχίζει στην επιστολή του: «Προσφέρω από σήμερα την μέχρι τώρα πουληθείσα περιουσία μου, 5.500.000 ευρώ, για χρηματοδότηση.
1. ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου (δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο), τύπου Αλεξανδριανού που έχω δει (βιβλιοθήκες – χώρους μελέτης για τις μεγάλες τάξεις, γυμναστήριο, αίθουσα σπουδών μουσικής, πισίνα, κ.λπ.)
2. ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου
«Πιστεύω – προσθέτει στην επιστολή – ότι τα χρήματα αυτά θα φτάσουν με καλή διαχείριση. Στη συνέχεια εκποιήσεων θα αυξηθούν τα προσφερόμενα χρήματα».
Αίτημα
Από χθες ο κ. Παντελιδάκης παραχωρεί στο Δήμο το ποσό των 5,5 εκατ. Ευρώ καταθέτοντας, παραλλήλως κάποια αιτήματα. Πολύ μικρά μπροστά στο δυσθεώρητο ποσό.
Μεταξύ των αιτημάτων του είναι, να τακτοποιηθεί το οικόπεδο που ανήκει στον ίδιο στην ζωαγορά για την εκποίηση και αυτού. Τα χρήματα θα προστεθούν σε αυτά που προσέφερε ο ίδιος στο Δήμο. Επίσης, ζητά την παροχή δύο ανεξάρτητων οικοπεδικών χώρων για την ανάγκη των δύο κτισμάτων.
Τέλος, ο κ. Παντελιδάκης ζητά ό,τι ιδρυθεί να ονομαστεί Παντελιδάκειο Ίδρυμα με ιδρυτή τον Μιχάλη Στυλιανού Παντελιδάκη. Θα τοποθετηθούν προτομές ή πλάκες καλλιτεχνικές σε εμφανή χώρο. Επίσης, η ημερομηνία θανάτου του ιδρυτή, 23 Φεβρουαρίου, θα είναι πάντοτε αργία για το εκπαιδευτήριο με τρισάγιο υπέρ του πατέρα του κ. Παντελιδάκη και τρισάγιο στο συνεδριακό κέντρο για τον ίδιο.
Και καταλήγει στην επιστολή του ως εξής: «Το υπόλοιπο της ζωής μου είναι λίγο και μετρημένο. Θα πρέπει η έναρξη και το τέλος να μην είναι χρονοβόρα για το τελείωμά τους. Η απόφασή σας να μη βραδύνει».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ευχαρίστησε δημόσιο τον κ. Παντελιδάκη, δίνοντας τα εύσημα για την αξιέπαινη πράξη του.


e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan