Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Τρίκαλα


Αγρότες από περιοχές των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν σήμερα στην περιοχή της Φαρκαδόνας παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχάνημα κατά μήκος της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας στον κόμβο του Κεραμιδίου.

Η κινητοποίηση, την οποία οργάνωσε η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), αποτελεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι αγρότες στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ αναφέρθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σπύρος Τσιοτινός, μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», τονίζοντας:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της αναθεωρημένης ΚΑΠ και αυτό εκφράζεται στη δραματική μείωση του εισοδήματός τους και στο ξεκλήρισμά τους από τα χωριά και τα χωράφια τους».

"Οι αγρότες σήμερα πληρώνουν το βαρύ τίμημα της ΚΑΠ και των άλλων αποφάσεων της ΕΕ που φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα και των κυβερνήσεων της χώρας μας", ανέφερε σε δήλωσή του στα Τρίκαλα με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και πρόσθεσε:

"Η κυβέρνηση με την αλλαγή προσώπων επιδιώκει να ελιχθεί για να εκτονώσει τις αντιδράσεις. Εμφανίζεται πρόθυμη να διαπραγματευτεί κάποια αιτήματα που προβάλλουν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζονται και από τα κόμματα του ευρωμονόδρουμου όπως για παράδειγμα την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά θα είναι δώρο - άδωρο για την μεγάλη πλειοψηφία. Αυτοί που θα κερδίσουν θα είναι μεγαλοαγρότες, ενώ οι μικρομεσαίοι το πολύ να πάρουν λίγα ψίχουλα".

Ο κ. Κανταρτζής πρόσθεσε ότι χρειάζεται ρήξη με την ΚΑΠ και "ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ".

makelio

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan