Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Πιο επιθυμητή η ανεξάρτητη γυναίκα...


Πράγματι, η εργαζόμενη γυναίκα φαίνεται να ασχολείται με την εξωτερική της εμφάνιση, με την εικόνα της, με τη φροντίδα του εαυτού της σε μεγαλύτερο βαθμό από τη γυναίκα που είναι στο σπίτι και ξέρει ότι δεν θα εκτεθεί σε κόσμο. Ο χώρος εργασίας συχνά προσφέρει στη γυναίκα θαυμασμό, επιβεβαίωση, ακόμη και...

φλερτ, τροφοδοτώντας έτσι την έμφυτη ανάγκη της να αρέσει.
Είναι αλήθεια ότι στο ζευγάρι που δουλεύουν και οι δύο υπάρχει μεγαλύτερη κόπωση, άγχος, ευθύνες, αλλά και πιο περιορισμένος χρόνος, το οποίο μπορεί να σημαίνει λιγότερες σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο, η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής, η επιθυμία και η ικανοποίηση που αντλούν παραμένει και ενισχύεται.

Ο άνδρας από την πλευρά του θεωρεί πιο επιθυμητή τη γυναίκα που παρουσιάζεται ανεξάρτητη και «ελεύθερη», σε σύγκριση με την «εξαρτημένη» από τον ίδιο σύντροφο. Ο άνδρας και η γυναίκα που εργάζονται εκπέμπουν γοητεία, αυτοπεποίθηση και κύρος, κάτι που αποτελεί στοιχείο έλξης και σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η συμβολή και των δύο στις οικονομικές υποχρεώσεις του σπιτιού είναι βοηθητική και απαλλάσσει τον άνδρα από το άγχος και το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων, αφήνοντάς τον ελεύθερο να απολαύσει τη σεξουαλική του ζωή.

Ο δρΘάνος Ε.Ασκητής είναι ψυχίατρος- νευρολόγος,διδάκτωρ Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Από ΤΑ ΝΕΑ

nonews-news

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan