Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

«ΜΑΥΡΟ» ΒΡΑΔΥ!




Το... καμπανάκι χτυπούσε καιρό τώρα αλλά στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να το ακούσουν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιρνε τις νίκες με ασθενικό τρόπο, αφού όλα σχεδόν τα παιχνίδια της στον β' γύρο κρίθηκαν στο γκολ και στην Ευρώπη τέτοιες εμφανίσεις δεν συγχωρούνται...

Ούτε ακόμα κι από ομάδες που παραπαίουν στο πρωτάθλημά τους, όπως η Σεντ Ετιέν, που βρήκε ανοιχτούς διαδρόμους στο Καραϊσκάκη και με το δαιμονισμένο παιχνίδι της στις αντεπιθέσεις πήρε πανάξια τη νίκη με 1-3, που της δίνει σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό του «Ζοφρί Γκισάρ» σε μια εβδομάδα. Το μισό του ονόματος της γαλλικής ομάδας (Σεντ) παραπέμπει σε άγιο, μόνο που για τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε εφιάλτη το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Πειραιωτών στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2006 (0-1 από τη Ρόμα).

Κακός στο πρώτα 35' του ματς ο Ολυμπιακός, ήταν καλα εγκλωβισμένος από τους Γάλλους και δεν είχε τρόπους ανάπτυξης. Πλήρωσε ακριβά και το λάθος του Ντομί στο 12ο λεπτό, με συνέπεια να βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ και να κυνηγάει τους παίκτες του Αλέν Περέν, που ήξεραν πολύ καλα τι ήθελαν στο γήπεδο και κυρίως πως να το πάρουν.

Η «καυτή» για μια ακόμη φορά ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη πραγματικά πάγωσε στο 12' όταν ο Γάλλος αμυντικός θέλησε να το παίξει... βιρτουόζος της ντρίμπλας στο ημικύκλιο της «ερυθρόλευκης» περιοχής, με συνέπεια να χάσει την μπάλα από τον Μασάδο, που έβγαλε σε ένα ανεπανάληπρτο τετ α τετ τον Ιλάν για να κάνει εκείνος με ψύχραιμο πλασέ το 0-1.

Κι όμως, όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 3ο λεπτό. Ο Τοροσίδης όμως ήταν μισό βήμα μπροστά από τη γαλλική άμυνα έπειτα από το φάουλ του Τζόρτζεβιτς κι έτσι το τέρμα του «Τόρο» σωστά δεν κατακυρώθηκε.

Αυτή ωστόσο, θα πρέπει να ήταν κι η μόνη σωστή απόφαση που πήρε ο Πορτογάλος διαιτητής, Μπατίστα, ο οποίος ελέγχεται κυρίως για μια φάση στο 40', όταν δεν άφησε το πλεονέκτημα σε φάουλ του Ταυλαρίδη (που είχε κάρτα από το 6' αλλά δεν υπήρξε εκμετάλλευση του ντεσαβαντάζ αυτού για τον Ελληνα αμυντικό) πάνω στον Ντιόγο και σταμάτησε τη φάση με τον Βραζιλιάνο να εφορμά μόνος προ του Γάλλου τερματοφύλακα!

Από ΄κει και πέρα, οι Γάλλοι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους, κάνοντας πολλές φορές την «ερυθρόλευκη» άμυνα να μοιάζει πανικόβλητη... Ετσι, αφού δεν έγινε το 0-2 στο 14', όταν ο Ιλάν αστόχησε σε κενή εστία από ελαφρώς πλάγια θέση έχοντας πάρει το ριμπάουντ σε επέμβαση του Νικοπολίδη σε σουτ του Ντερνί, έγινε τελικά στο 43'.

Αυτή τη φορά ο Ντερνί, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο έπειτα από μια κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού, σούταρε υπέροχα με το αριστερό χωρίς ν' αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Ελληνα τερματοφύλακα. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε μετά το 35', σε μια δυνατή κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς στο 38', που έστελε την μπάλα «ξυστά» πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις του Γκαλέτι στο 41', στο οποίο η μπάλα πέρασε άουτ.

Μεταμορφωμένος μπήκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κι αποφασισμένος ν' αναστρέψει την κατάσταση. Πήρε από το ξεκίνημα τον έλγχο του αγώνα και δεν τον έχασε σε κανένα σημείο του.Μέσα σε δύο λεπτά, το 55' και το 56', έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε κεφαλιές των Ντουντού και Ντιόγο, αντίστοιχα, με τον Ζανό μάλιστα στην πρώτη περίπτωση να σώζει εντυπωσιακά την εστία του με επέμβαση με το ένα χέρι!

Η πίεση απέφερε καρπούς στο 62' αλλά χρειάστηκε ακόμα ένα λάθος του Μπατίστα για να μειώσει ο Ολυμπιακός σε 1-2... Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος ρέφερι είδε πέναλτι σε ανατροπή του Πατσατζόγλου από τον Βαρό, σ'ένα μαρκάρισμα που έγινε περίπου ένα μέτρο έξω από την περιοχή! Ο Τζόρτζεβιτς πάντως, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και σούταρε εύστοχα από τα 11 μέτρα για να δώσει νέα πνοή στην προσπάθεια της ομάδας του.

Οι Γάλλοι απάντησαν με μια ευκαιρία σε καλό, αριστερό σουτ του Γκομί στο 66', πριν πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Κάτι που ήταν άλλωστε κι η κύρια επιδίωξη των φιλοξενούμενων... Οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν μέχρι τέλους την απέλπιδα προσπάθεια, αλλά δεν είχε αντίκρισμα. Στο 78' ο Ντιόγο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Ματουϊντί, με τον Μπαπτίστα όμως, να του δείχνει την κίτρινη κάρτα για «θέατρο» και στο 83' ο Ντουντού έπιασε μια ακόμη επικίνδυνη κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να στείλει την μπάλα άουτ.

Με την μπάλα να μην μπαίνει στο πλεκτό για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων», οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων να δώσουν τέλος στη σεμνή τελετή, με τον δαιμόνιο Γκομί να «χορεύει» την ελληνική άμυνα πριν σουτάρει για να παραβιάσει (με τη βοήθεια και της κόντρας από τον Ντομί) για τρίτη φορά την εστία του ανήμπορου ν' αντιδράσει, Νικοπολίδη...

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Ντιόγκο - Ταυλαρίδης, Ντερνί, Βαρό
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Nικοπολίδης, Τοροσίδης, Αντζας, Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς (77' Οσκαρ), Γκαλέτι (65' Ντάρμπισαϊρ), Μπελούτσι, Ντιόγκο.
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Ζανό, Βαρό, Ταυλαρίδης (75' Μπεναλουάν), Νταμπό, Μπαγιάλ, Ματουϊντί, Μασάντο, Παγιέ, Ντερνί (55' Οτκέρ), Μιραλάς, Ιλάν (46' Γκομίς).

sports.e-go.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan