Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Τους κάνει (πάλι) άνω – κάτω!


Aν ο κ. Βγενόπουλος έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να... «ξεγυμνώσει» το πολιτικό σύστημα, το πέτυχε! Η πρότασή του για την Ολυμπιακή προκάλεσε αμηχανία. Μάλλον, όμως, πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα... γινάτι.

Και τώρα τι θα κάνετε κύριοι με την Ολυμπιακή; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει πρόταση μετά την κίνηση της MIG. Αλλά και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί εύκολα να πει όχι, αφού η πρόταση του δίνει το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές, αν κι εφόσον, φυσικά, τις κερδίσει...

Έχουν τρεις λύσεις:

- Να συζητήσουν με τον κ. Βγενόπουλο και μάλιστα από τη στιγμή που μετά από τόσες και τόσες προσπάθειες όλων των τελευταίων κυβερνήσεων δεν βρέθηκε ακόμη επενδυτής που να προσφέρει για την Ολυμπιακή κάτι περισσότερο από τις... καλές του προθέσεις.

- Να ξεκαθαρίσουν ότι... δεν έχουν τελικά σκοπό να πουλήσουν την Ολυμπιακή και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πόσα χρήματα θα μας κοστίσει αυτό.

- Να βρουν έναν άλλο επενδυτή για να αντικαταστήσουν τον κ. Βγενόπουλο, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΟΤΕ.

Πιστεύουμε, πάντως, ότι η πρόταση της MIG δύσκολα θα βρει ανταγωνιστές. Όχι μόνο διότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα επενδυτής που να προσέφερε κάτι καλύτερο, αλλά και επειδή ο «όρος» της πιθανής επανακρατικοποίησης της εταιρείας είναι πραγματικά... εκτός συναγωνισμού.

Όσοι βιαστούν να «χρεώσουν» στον κ. Βγενόπουλο μία κίνηση με στόχο των εντυπωσιασμό, ας σκεφτούν ότι η Olympic Catering είναι ήδη υπό τον έλεγχο της MIG και ότι η πιθανή απόκτηση και της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργεί ένα πλήθος συνεργειών με τις άλλες εταιρείες του Ομίλου.

Από την άλλη ο κ. Βγενόπουλος ρισκάρει επενδύοντας σε έναν κλάδο με πολλά προβλήματα. Μπορεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου να έχει υποχωρήσει, αλλά όλες οι σχετικές προβλέψεις αναφέρουν ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε μία περίοδο ακριβών καυσίμων.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους για αυτό το αναπάντεχο δώρο: Να απαλλαγούν από την Ολυμπιακή σε μία εποχή που τα deals είναι άγνωστη λέξη στον κόσμο των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να σβήσουν με μία κίνηση την αμαρτωλή πολιτική τους, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για την κατάντια του εθνικού μας αερομεταφορέα...

Θανάσης Μαυρίδης
apneagr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan