Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής από τη Scotland Yard




Κλιμάκιο της Scotland Yard αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα στην Αθήνα, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας πρόκειται να αναλάβει την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται στην Αθήνα και ο επικεφαλής της Scotland Yard, σερ Ίαν Μπλέρ, ενώ στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής θα επιστρέψει και ο αξιωματικός της Scotland Yard, Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος είχε τον ρόλο συνδέσμου μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι επείγουσα η συνεργασία με τη βρετανική αστυνομία για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα» έχουν στρατολογήσει νέα μέλη και έχουν βρει πηγές προμήθειας μεγάλων ποσοτήτων όπλων και εκρηκτικών. Ενώ δεύτερον, εξαιτίας της κρίσης στην Αντιτρομοκρατική, το μέγεθος της οποίας αναδείχτηκε από τα τελευταία γεγονότα, όπως είναι, για παράδειγμα, η διαρροή της λίστας με τους «82 πιθανούς στόχους της τρομοκρατίας».

Ακόμα, επιδίωξη της Scotland Yard αναφέρεται ότι θα είναι, μεταξύ άλλων, και η αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής τρομοκρατίας», καθώς η Αντιτρομοκρατική δεν κατάφερε να κατανοήσει έγκαιρα τα μηνύματα των «Δεκεμβριανών» και να αντιδράσει.

tvxs

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan