Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Στους 19 οι νεκροί στο Love Parade στη Γερμανία (Video)




-- Δεκαεννέα νεκροί και τουλάχιστον 340 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από τη χθεσινή τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ “Love Parade” στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη εάν στα θύματα συγκαταλέγονται και μη Γερμανοί πολίτες, καθώς το φεστιβάλ αυτό προσελκύει νέους από όλη την Ευρώπη.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), μέσα στη σήραγγα που οδηγεί στις εγκαταστάσεις ενός πρώην εμπορευματικού σταθμού όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ, στο οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, αιτία της τραγωδίας ήταν ο πανικός που προκλήθηκε όταν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν συγχρόνως μέσα στη σήραγγα, μήκους 200 μέτρων και πλάτους 30 μ., η οποία αποτελούσε τη βασική οδό πρόσβασης στους χώρους της συναυλίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 80 τραυματίεςΣτους 19 οι νεκροί στο Love Parade στη Γερμανία

Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.

Συγκλονισμένη και ταραγμένη η Αγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη θλίψη της και δήλωσε συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα σήμερα στο Ντούισμπουργκ.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μου βρίσκονται με τους συγγενείς των θυμάτων. Η συμπάθεια μου και η θλίψη μου είναι μαζί τους», δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Οι νεαροί άνθρωποι πήγαν στο πάρτι, αλλά αντί να διασκεδάσουν άλλοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Είμαι συγκλονισμένη και ταραγμένη από τον αμέτρητο πόνο», κατέληξε η Αγκελα Μέρκελ.



protothema

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan