Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Απειλούνται με αφανισμό οι περιπτεράδες. Ρουτίνα πλέον τα «λουκέτα» ακόμη και σε κεντρικά περίπτερα των Τρικάλων

Απεγνωσμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στα Τρίκαλα λόγω της οικονομική κρίσης αλλά και των επιπτώσεων των κυβερνητικών αποφάσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από δεκάδες χρόνια παρουσίας στο αστικό περιβάλλον, τα περίπτερα έχουν αρχίσει να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μάλιστα σε περιοχές που θεωρούνται κομβικά σημεία της πόλης.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο περίπου...
10 περίπτερα, ενώ μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, από τη μέρα δηλαδή που ξεκίνησαν οι αποδείξεις, έχουν κλείσει 3-4 περίπτερα μόνο στην πόλη των Τρικάλων. όπως επισημαίνουν οι περιπτεράδες, δεν φταίνε μόνο οι αποδείξεις αλλά οι δραματικές μειώσεις στα ποσοστά των κερδών, ειδικά στα βασικά είδη πώλησης των περιπτέρων όπως για παράδειγμα συνέβη με τα τσιγάρα.
Μπροστά στα προβλήματα η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις αρκεί βέβαια να είναι μαζικές. Της ίδιας άποψης είναι και ο κ. Κώστας Νάκος, πρόεδρος των περιπτεράδων στα Τρίκαλα, ο οποίος και καλεί τους συναδέλφους του να γίνουν όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μία φωνή ώστε να μπορέσουν να δικαιωθούν στους αγώνες τους».
«Το ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει οι κινητοποιήσεις μας να είναι μαζικές και δυναμικές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ήδη μιλούμε για πτώση του τζίρου μας πάνω από 40%. Δεν είναι τυχαίο ότι αν παρατηρήσει κανείς τα περίπτερα θα διαπιστώσει ότι έχουν κατακλυστεί από παιχνίδια. Προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από εμάς κάνουμε πάνω 2 δουλειές ταυτόχρονα για να τα βγάλουμε πέρα», τόνισε ο πρόεδρος δηλώνοντας απογοητευμένος από τη κατάσταση που επικρατεί.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan