Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

«Περιμένουμε μόνιμη και δίκαιη λύση για το Κυπριακό»

Δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ως λαθεμένη και αρνητική χαρακτήρισε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, την εξέλιξη της μετατροπής του Κυπριακού σε «πρόβλημα της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως είπε χαρακτηριστικά...

«Περιμένουμε μια μόνιμη και δίκαιη λύση στο νησί μέχρι το τέλος του χρόνου. Υποστηρίζαμε πάντα ότι η λύση θα διαμορφωθεί στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η αναζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τελετουργικού γεύματος της κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανιού.

«Η Ε.Ε. που το 2004 δέχθηκε ως πλήρες μέλος το νότιο τμήμα του νησιού έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι δεν έχει ακόμα αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων παρά τα όσα έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απευθύνω μια ακόμα έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση στο δρόμο προς τη λύση του προβλήματος», ανέφερε είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στους συνδαιτυμόνες του δείπνου, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν διπλωμάτες χωρών της Ε.Ε.
newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan