Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

H Γλώσσα του Σώματος και ο Ερωτας


Η επικοινωνίαμεταξύ των δύο φύλων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς άλλα λένε οι μεν, άλλα καταλαβαίνουν οι δε। Γι’ αυτό το να μπορεί κανείς να αποκρυπτογραφεί τη γλώσσα του σώματος είναι πραγματικά ο ...



--

....μόνος τρόπος για να είναι σίγουρος για τις διαθέσεις του άλλου. Γιατί το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα! Μάθετε λοιπόν πώς να αναγνωρίζετε κι εσείς τα σημάδια…


Ερωτικά σημάδια

Όλα τα μέρη του σώματος είναι δυνατόν να εμπνεύσουν τον έρωτα και ιδίως οι ερωτογενείς ζώνες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σημεία που φανερώνουν τις επιθυμίες μας, μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι μπορεί να φανερώσει καθένα από αυτά, αλλά καλύτερα είναι να μπορούμε να συνθέσουμε τα στοιχεία που φανερώνει το καθένα σε μία συνολική εικόνα για το άτομο που μας ενδιαφέρει. Αυτή θα είναι και η πιο ολοκληρωμένη και ακριβής.

• Το στόμα: Δεν έχει σημασία το σχήμα του στόματος ή των χειλιών, όσο πώς αυτά χρησιμοποιούνται. Αν είναι κλειστό και σφιγμένο, υποδηλώνει άμυνα απέναντι στις κοινωνικές καταστάσεις. Αντιθέτως, όσο πιο άνετα νιώθει κανείς, τόσο τα χείλη χαλαρώνουν και ανοίγουν ελαφρώς, κάτι που δείχνει οικειότητα. Αυτή μπορεί να είναι και μία αισθησιακή στάση, ιδίως όταν κάποιος ακουμπά τα δάχτυλα κοντά στο στόμα.

• Η γλώσσα: Η γλώσσα μας δεν είναι συνήθως ορατή από τους άλλους, εκτός ίσως από ένα μικρό τμήμα της. Όταν δείχνουμε τη γλώσσα μας, είναι μία προσωπική κίνηση που μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικότητα, αλλά και επιθετικότητα. Όταν βγάζουμε τη γλώσσα μας σε κάποιον θέλουμε να προσβάλλουμε κάποιον ή να τον κάνουμε να γελάει. Επίσης, όταν νιώθουμε ανήσυχοι η γλώσσα μας ασυνείδητα «παίζει» νευρικά. Ομοίως και όταν αγγίζουμε με τη γλώσσα το πίσω μέρος των χειλιών ή των δοντιών μας.

• Το χαμόγελο: Το χαμόγελο που είναι ειλικρινές έχει ομοιόμορφο και αρμονικό περίγραμμα, είναι συμμετρικό και σχηματίζεται και σβήνει σιγά-σιγά. Αντιθέτως, ένα χαμόγελο που δεν είναι συμμετρικό αλλά κλίνει προς μία πλευρά, διαρκεί πολύ και κόβεται απότομα μάλλον είναι ψεύτικο.

• Το γέλιο: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους γελάει κανείς. Όταν ένα άτομο γελά τινάζοντας πίσω το κεφάλι του, αποκαλύπτοντας το λαιμό του, αυτό δείχνει μια άνεση και το κάνει πιο προσεγγίσιμο. Αν πάλι όταν γελά, το σώμα δεν κινείται, τότε το γέλιο δεν έχει κρυμμένα σεξουαλικά υπονοούμενα.

• Τα μάτια: Τα μάτια «μιλούν» πολύ τη γλώσσα του σώματος. Μεγαλώνουν και οι κόρες τους διαστέλλονται όταν νιώθουμε έλξη για κάποιον. Επίσης, όταν μας αρέσει κάποιος, επιδιώκουμε να διασταυρώνουμε το βλέμμα μας με το δικό του. Στην αντίθετη περίπτωση, αποφεύγουμε το βλέμμα του άλλου.

Κινήσεις που «προδίδουν» τις ερωτικές μας προτιμήσεις

- Κοιτάζουμε τον άλλον περισσότερο χρόνο απ’ ότι συνήθως και μέσα στα μάτια.

- Κάνουμε κινήσεις για να αγγίξουμε τον άλλο, όπως το ν’ αφήνουμε το χέρι μας να τον ακουμπά ή να τον πλησιάζουμε περισσότερο από το συνηθισμένο.

- Χαμογελάμε περισσότερο και με το στόμα ανοιχτό.

- Παρατηρούμε προσεχτικά τα μέρη του σώματός του.

- Συγκατανεύουμε κουνώντας έντονα το κεφάλι μας για να δείξουμε ότι συμφωνούμε.

- Καθόμαστε απέναντι στον άλλον χωρίς ενδείξεις σωματικής απόκρουσης ή άμυνας.

- Κινούμε πολύ τα χέρια μας για να δώσουμε έμφαση στα λόγια μας.

- Ρίχνουμε γρήγορες ματιές στον άλλο, παρατηρώντας τις αντιδράσεις του, με τα μάτια μας ορθάνοιχτα και τα φρύδια ανασηκωμένα.

- Παίζουμε περισσότερο με τη γλώσσα μας και υγραίνουμε τα χείλη μας.

troktikaras

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan