Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Hλεκτρικό BMW Μegacity !


Μια νέα σειρά οικολογικών και πολύ ενδιαφερόντων premium μοντέλων εξελίσσει η BMW. Το πρώτο από αυτά θα έχει συνολικό μήκος λίγο κάτω από 4 μέτρα. Θα είναι ηλεκτροκίνητο και συνολικά θα φέρει ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία. Ας το δούμε αναλυτικά.
Σχεδίαση από το μέλλον

Ούτως ή άλλως, το μικρό Megacity όταν μπει στην παραγωγή, θα διαθέτει τη δική του ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα....


--
Από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, κατασκοπευτική φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα, προκύπτει, πως το βασικό στοιχείο στην εμφάνιση του γερμανικού οικολογικού μοντέλου θα είναι το φουτουριστικό design, με γενικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να δείχνει ιδιαίτερα συμπαγές.
Εν τω μεταξύ, αν και ακόμη δεν ανακοινώνεται επίσημα, σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του μοντέλου είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα δούμε πολυτελές ύφος και ανώτερη ποιότητα κατασκευής, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η BMW.
Με μήκος σχεδόν 4 μέτρα και με εξελιγμένα ελαφριά υλικά

Προκειμένου να επιτύχουν όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος, οι μηχανικοί της BMW διαμορφώνουν το αμάξωμα του Megacity με μοναδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία υλικά. Χρησιμοποιούν, δηλαδή, ανθρακονήματα μέσα σε επιφάνεια ειδικά επεξεργασμένου πεπιεσμένου πλαστικού (Carbon fibre-reinforced plastic). Με αυτά τα υλικά η γερμανική φίρμα τονίζει ότι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο ακόμα και κατά 50% ελαφρύτερο, δίχως τον παραμικρό συμβιβασμό στον τομέα της ασφάλειας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το συνολικό του μήκος θα είναι ελάχιστα κάτω από τα 4 μέτρα. Επίσης, η κίνηση από το ηλεκτρικό μοτέρ θα μεταδίδεται αποκλειστικά μέσω των τροχών του πίσω άξονα.

Mε ηλεκτρικό μοτέρ 152 ίππων
Συνδυασμό πρακτικών και απολύτως οικολογικών λύσεων υπόσχεται να προσφέρει η 5θυρη έκδοση του ηλεκτρικού Megacity, που ετοιμάζει η BMW.
Αν και δεν επιβεβαιώνεται ακόμη επίσημα, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη έκδοση του Megacity θα έχει ισχύ 152 ίππων, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35 kWh. Η BMW υπολογίζει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου θα ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα. Κοντά στα 150 χλμ./ώρα θα είναι και η τελική ταχύτητα του Megacity. Ειδικές μελέτες γίνονται με στόχο την αύξηση της αυτονομίας, αλλά και της αποδοτικότητας της μπαταρίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan