Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Άμεση διακοπή των αμμοληψιών σε περιοχές των δήμων Οιχαλίας, Χασίων και Καλαμπάκας

Τη διακοπή της αμμοληψίας σε δύο περιοχές του νομού μας ζητά ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων κ. Μπούτσιας από τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα . Οι περιοχές ανήκουν στους δήμους Καλαμπάκας, Χασίων και Οιχαλίας. Πρόκειται για ενέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν επαρκώς το τεράστιο πρόβλημα με τις αμμοληψίες που ταλανίζουν αρκετές περιοχές και σημεία του νομού μας.
Στο Νεοχωρίτη ποταμό
Ειδικότερα η πρώτη περίπτωση αφορά σε παράνομη αμμοληψία στο Νεοχωρίτη ποταμό, μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Οικονόμου. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από επί τόπου αυτοψία υπαλλήλου της Υπηρεσίας μας, στην περιοχή που αναφέρεται στο θέμα, διαπιστώθηκε ότι γίνεται αμμοληψία από θέσεις μη επιτρεπόμενες και κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων της απόφασης της επιτροπής αμμοληψίας.
Κατόπιν αυτών και προκειμένου να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις προξένησης καταστροφικών ζημιών από πλημμύρες, παρακαλούμε σ' αυτές τις περιπτώσεις να διακόπτετε άμεσα την αμμοληψία και να προβαίνετε στις κατά Νόμο ενέργειες σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα προβλεπόμενα στην απόφαση της επιτροπής αμμοληψίας».
Σε Πηνειό και χείμαρρο Μύκανης
Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε παράνομη αμμοληψία στον Πηνειό ποταμό και στο χείμαρρο Μύκανης. Η αρμόδια υπηρεσία για αυτή την περιοχή σημειώνει:
Μετά από προφορική καταγγελία κατοίκων της περιοχής και επί τόπου αυτοψία υπαλλήλου της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε, ότι τόσο στον Πηνειό ποταμό (περιοχή Καλαμπάκας) όσο και στον χείμαρρο Μύκανη στο ύψος ανάντι της γέφυρας Μουργκανίου και μέχρι την γέφυρα Μύκανης διενεργείται αμμοληψία από θέσεις μη επιτρεπόμενες και κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων της απόφασης της επιτροπής αμμοληψίας. Κατόπιν αυτών και προκειμένου να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις προξένησης καταστροφικών ζημιών από πλημμύρες, παρακαλούμε να διακόψετε άμεσα την αμμοληψία και να μηνύεται όσους δε συμμορφώνονται με τα προβλεπόμενα στην απόφαση της επιτροπής αμμοληψίας. Οι Δήμοι Καλαμπάκας και Χασίων προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών από αυτούς που διενήργησαν παράνομη αμμοληψία».


www.e-erevna.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

den thelo na politikopieitheo to site...proteino kamia anartisi politikou periexomenou report...fotis

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan