Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η εξέγερση της γενιάς των 600 ευρώ ..

Γράφει ο Πέτρος Σεκερτζής.

Οι "άθλιοι" των Αθηνών εξεγέρθηκαν, και μαζί τους εξεγέρθηκε όλη η Νεολαία αυτής της χώρας. Η κατάσταση όπως μεταδίδουν τα Ελληνικά αλλά και Διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι τραγική. Είναι πρωτοφανής η έκταση των επεισοδίων σε όλη την επικράτεια. Ο θάνατος του 15χρονου παιδιού υπήρξε η αφορμή για μία συλλογικότερη αντίδραση της Νεολαίας της χώρας.
Η αντίδραση αυτή που στην ουσία αποτελεί πολιτική αντίδραση και έκφραση κοινωνικής οργής των νέων ενάντια στην φτώχεια, στην διαφθορά και στην ανεργία έχει πλέον λάβει την μορφή γενικευμένης εξέγερσης. Η Νεολαία εκδικείται την κυβέρνηση και το κράτος για το ότι της στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύεται μία καλύτερη ζωή, και την φυλάκισαν... μέσα στην μιζέρια και την απελπισία, και την βρωμιά. Η Νεολαία η οποία ανατράφηκε με την οσμή των σκανδάλων και της διαφθοράς και με μοναδική προοπτική ζωής την ανεργεία την φτώχεια και την αναξιοκρατεία επαναστάτησε.
Βεβαίως οι καταστροφές κατά των περιουσιών συνανθρώπων μας είναι καταδικαστέες αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι εξεγέρσεις εμπεριέχουν το στοιχείο της υπερβολής και εκφράζονται με μαξιμαλιστικό τρόπο. Ήταν κατά την άποψη μου ήταν τεράστιο λάθος, θα τολμούσα να πω ατίμία το γεγονός ότι η αστυνομία εγκατέληψε στην τύχη τους τους εμπόρους και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες της οργής των νέων αλλά και συνάμα της ανευθηνότητας , και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού. Μετά την κηδεία του νεαρού άτυχου παιδιού η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν θα είναι η ίδια. Απαιτούνται τομές και εξυγίανση του πολιτικού βίου σε όλα τα επίπεδα. Είναι σαφές ότι προκλητικές συμπεριφορές, από υπερφύαλους κρατικούς λειτουργούς με παχυλούς μισθούς δεν είναι πλέον ανεκτές.
Η οποιαδήποτε κυβερνητική απάθεια απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα δεν είναι επίσης ανεκτή, όπως ανεκτή δεν θα είναι από εδώ και στο εξής η συγκάληψη της διαθφοράς, και των διαφόρων σκανδάλων. η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει καταιγίδες. Η γενιά των 600 Ευρώ και του internet ωρίμασε πολιτικά και μίλησε, όποιος από τους κυβερνώντες αυτού του τόπου δεν λάβει σοβαρά υπόψη την αντίδραση αυτή θα κάνει μεγάλη Εθνική ζημιά.

Πηγή : PRESS-GR

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan