Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Σεξ ή Διαδίκτυο; Πόσο εξαρτημένος είσαι;

Σχεδόν οι μισές γυναίκες που ερωτήθηκαν για λογαριασμό της εταιρείας Intel απάντησαν ότι είναι διατεθειμένες να απέχουν από το σεξ για δύο εβδομάδες παρά να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ενώ το 46% των γυναικών επέλεξαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, μόνον το 30% των ανδρών που ερωτήθηκαν επέλεξαν την εγκράτεια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας, στην οποία πήραν μέρος 2,119 ενήλικες, φαίνεται ότι μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, ηλικίας από 18 έως και 34 χρόνων. Για τις γυναίκες, το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν την αποχή υπέρ του Διαδικτύου ανέβηκε στο 49%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 39%. Για τις γυναίκες ηλικίας 35 έως και 44 ετών, το νούμερο ανεβαίνει στο 52%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε διαδικτυακά, δείχνουν ότι ένα 30,5% των συμμετεχόντων θα απείχε από τη σεξουαλική δράση για ένα χρόνο, ενώ μόλις το 26,1% επέλεξε να απέχει από το διαδίκτυο για ένα χρόνο. Το 40% περίπου απάντησε ότι δεν ήθελε να θυσιάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τα παραπάνω νούμερα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της ευρύτερης έρευνας της εταιρείας Intel για να διαπιστωθεί η εξάρτηση των αμερικανών από το Διαδίκτυο. Αν και όχι τόσο σέξι αλλά εξίσου ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι το 87% των ερωτηθέντων απάντησε πως με το Διαδίκτυο εξοικονομεί χρήματα.
Συγκεκριμένα, το 84% δήλωσε ότι εξοικονομεί χρήματα με το να συγκρίνει τιμές online και να ψάχνει τις καλύτερες προσφορές, ενώ το 65% είπε ότι τους βοηθάει να βρουν εκπτωτικά κουπόνια και άλλες ειδικές προσφορές.
Αναφορικά με την τηλεόραση, η οποία εδώ και καιρό χάνει σε ποσοστά τηλεθέασης έναντι του διαδικτύου, η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων είναι διατεθειμένοι να απέχουν δύο εβδομάδες από την τηλεόραση έναντι μίας εβδομάδας αποχής από το διαδίκτυο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan