Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι ..

Νέο σοκ στη μαθητική κοινότητα. Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή της B' Λυκείου που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα. Βλήμα από πυροβόλο όπλο δείχνει η ακτινογραφία, σύμφωνα με τον πατέρα του τραυματία, για βολίδα αεροβόλου όπλου κάνει λόγο η αστυνομία.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ξαφνικά μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό... ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Πρόκεται για 16χρονο μαθητή β' Λυκείου, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου και γιο συνδικαλιστή. Οι συμμαθητές του 16χρονου αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα άκουσαν έναν ακόμη πυροβολισμό.
Ο πατέρας του μαθητή δήλωσε ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο. Πληροφορίες από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται ο 16χρονος επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή. Για βλήμα από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο και ο διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Π.Ευσταθίου. Ωστόσο, ο κ. Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βολίδα να προέρχεται από αεροβόλο όπλο, σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στο νοσοκομείο, πριν μπει στο χειρουργείο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan