Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Το συμφέρον...Τηλεφωνία μέσω Internet (VoIP)

Το VoIP πρόκειται για την τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω του διαδικτύου, χωρίς την χρήση μιας τηλεφωνικής γραμμής. Κάποιες VoIP υπηρεσίες σας επιτρέπουν να συνομιλείτε μόνο με άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία, ενώ άλλες σας επιτρέπουν να κάνετε κλήσεις σε οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Μερικές VoIP υπηρεσίες είναι...

Skype


To Skype αποτελεί το κορυφαίο πρόγραμμα παροχής τηλεφωνίας μέσω του διαδικτύου χωρίς τις υπέρογκες χρεώσεις που απαιτούν οι συμβατικές γραμμές τηλεφωνίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν έναν messenger για δωρεάν video/audio κλήσεις σε φίλους οι οποίοι βρίσκονται και εκείνοι στο δίκτυο του Skype είτε να καλέσετε οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο θέλετε ανά τον κόσμο με την καταβολή της ελάχιστης αστικής χρέωσης.





Voip Buster


To Voip Buster είναι ένα παρεμφερές πρόγραμμα με το Skype για την πραγματοποίηση κλήσεων από PC σε PC και σε οποιοδήποτε τηλέφωνο στον κόσμο, με τη διαφορά ότι μπορείτε να καλέσετε δωρεάν για ένα λεπτό. Με την καταβολή 5 ευρώ μπορείτε να καλείται απεριόριστα για 4 μήνες σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα, σε όλες τις χώρες.




Teamspeak


Το TeamSpeak πρόκειται για ένα πρόγραμμα Voice over IP, που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με άλλους χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο κανάλι με εκείνον. Ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό του TeamSpeak για να συνδεθεί σε έναν κεντρικό υπολογιστή (Server), από που μπορεί μετά να επιλέξει το κανάλι που επιθυμεί να συνδεθεί.
Πολλοί παίκτες online παιχνιδιών για παράδειγμα χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή για να μπορούν να επικοινωνούν με τους συμπαίκτες τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan