Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Μέταλιστ-Ολυμπιακός 1-0

Παρά την ήττα του (1-0) από τη Μέταλιστ, ο Ολυμπιακός κρατά την πρόκριση στα χέρια του εφόσον δεν ηττηθεί στο "Καραϊσκάκη" από τη Χέρτα (έχασε 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ) στον αγώνα της 18ης Δεκεμβρίου.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπιασαν την απόδοση των αμέσως προηγούμενων αγώνων τους και δέχθηκαν το γκολ στο 88' από τον Εντμαρ.

Εικόνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, με τον Ντιόγο να αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" των "ερυθρολεύκων" και τον Φερνάντο Μπελούτσι να τον υποστηρίζει λίγο πιο πίσω.

Οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο στον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά, τον οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε με κάτι ουσιαστικό η ελληνική ομάδα. Αντιθέτως, στις αντεπιθέσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά η Μέταλιστ ήταν... άκρως επικίνδυνη και η ασυνεννοησία των αμυνομένων του Ολυμπιακού επέφερε ορισμένες ευκαιρίες για τους Ουκρανούς.

Με το πέρασμα των λεπτών το ματς έχασε το ρυθμό του, αλλά αυτό δεν ευνόησε σε κάτι τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η προσπάθεια ανάπτυξης από τα άκρα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ οι κάθετες μπαλιές που χρησιμοποίησαν αρκετά οι παίκτες του Βαλβέρδε έβγαζαν κάθε φορά τον αποδέκτη σε θέση οφσάιντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς να κάνουν σουτ!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά και ο Ντιόγο έχασε μοναδική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Η πίεση, όμως, κράτησε λίγο και γρήγορα η Μέταλιστ ισορρόπησε την κατάσταση, με σκληρό παιχνίδι και μαρκάροντας ασφυκτικά τους παίκτες των "ερυθρολεύκων" που κινούνταν στα πλάγια.

Η πρώτη κίνηση του Βαλβέρδε ήρθε αργά, στο 72’, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει θέση δίπλα στον Ντιόγο και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να αντικαθίσταται. Η κατοχή της μπάλας, όμως, ανήκε στους παίκτες του Μίρον Μάρκεβιτς και η απουσία ενός μέσου ουσιαστικά "μπλόκαρε" τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. O Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε στο 80' (διάστρεμμα) κι έτσι η δεύτερη αλλαγή του Ισπανού τεχνικού ήταν αναγκαστική (Τάσος Πάντος).

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός φάνηκε πως ήθελε την ισοπαλία και δούλευε γι' αυτήν. Η επιλογή του, όμως, να καθίσει πίσω αποδείχθηκε μοιραία. Οι γηπεδούχοι πατούσαν στην περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη ολοένα και με περισσότερους παίκτες και ο Εντμαρ στο 88' έκανε τη ζημιά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Κλειδί

Η οπισθοχώρηση των "ερυθρολεύκων" στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Το πρόβλημα συνεννόησης των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε διαφανεί από την αρχή και με την έντονη παρουσία αντιπάλων στην περιοχή του Νικοπολίδη όξυνε το πρόβλημα, με συνέπεια στη φάση του γκολ ο Εντμαρ να είναι αμαρκάριστος, ενώ μπροστά στην εστία υπήρχαν δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού.

MVP

Ο Πάπα Γκεγέ ανήκει στην κατηγορία των "διαμαντιών" που χάνονται στις ανατολικές χώρες, όπως πχ. ο Γιάγια Τουρέ. Εν προκειμένω, ο Σενεγαλέζος αμυντικός βρισκόταν παντού και έκοβε τα πάντα, κερδίζοντας μία θέση στα μπλοκάκια των σκάουτερ.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις, με συνέπεια να κόβει ή να διώχνει τη μπάλα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εάν οι επιθετικοί της Μέταλιστ είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, τότε ο Ολυμπιακός θα διέτρεχε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους με αυτήν την εμφάνιση. Στα αρνητικά και η απουσία του Παρασκευά Αντζα από το τελευταίο ματς με τη Χέρτα, αφού συμπλήρωσε κάρτες.

Οι συνθέσεις

Μέταλιστ: Γκοριάινοφ, Γκάντσαρτσικ (94' Μπάμπιτς), Βαλιάγεφ, Μπόρντιγιαν, Ομπράντοβιτς, Μαϊντάνα, Γκεγέ, Εντμαρ, Σλιούσαρ, Φόμιν (82' Τρίσοβιτς), Ζάκσον (89' Κονιουσένκο)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (80' Πάντος), Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (72' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan