Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων υπόσχονται οι έμποροι των Τρικάλων από σήμερα έως και τις 28 Φεβρουαρίου

Με γενναίες προσφορές που αναμένεται να αγγίξουν στα είδη ένδυσης και υπόδησης το 50% ξεκινούν σήμερα και επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Το καταναλωτικό κοινό αναμένεται να δείξει την εμπιστοσύνη του στην τοπική αγορά, την οποία και θα στηρίξει διότι θα έχει την ευκαιρία να βρει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων με πραγματικές εκπτώσεις σε τιμές χαμηλότερες από την περυσινή περίοδο.
Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας του ελληνικού νοικοκυριού, δίνεται η ευκαιρία με τις εκπτώσεις να ψωνίσει ο καταναλωτής καλής ποιότητας προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές για να μπορέσει να «ανασάνει» και να εξοικονομήσει χρήματα από τις αγορές του.
Η στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως τονίζουν οι έμποροι, είναι υπόθεση όλων μας, διότι οι παραγωγικές τάξεις δίνουν στην κοινωνία και την περιοχή μας δουλειά, η οποία αφενός μεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανεργίας, αφετέρου δε, συμβάλλει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην παραγωγή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ρευστό, εμπόριο.
Οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου τους στην χειμερινή εκπτωτική περίοδο, δεδομένου ότι ούτε με τις αγορές των εορτών, όπως υποστηρίζουν, αντισταθμίστηκε ο μειωμένος τζίρος των προηγούμενων μηνών.
Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικράτησε το περασμένο διάστημα στα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων και ευρύτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ηρακλής Μπλουγούρας.
Ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ αναφερόμενος στις εκπτώσεις εξήγησε πως φέτος θα αποτελέσουν το εμπορικό γεγονός της χρονιάς καθώς οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, κι αυτό γιατί τους περασμένους μήνες η αγοραστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.
«Οι τιμές στα εμπορικά καταστήματα θα είναι αρκετά χαμηλές καθώς μετά την καθίζηση που επικράτησε στην αγοραστική κίνηση τους προηγούμενες μήνες οι έμποροι θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού», τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Ηρακλής Μπλουγούρας.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να συστήσει στους καταναλωτές πριν από κάθε αγορά να συγκρίνουν τις τιμές στα καταστήματα και να μην παρασύρονται.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας σημείωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες των εμπόρων για την σημερινή έναρξη των εκπτώσεων.
«Αυτό που απομένει να δούμε είναι πως θα κινηθεί η αγορά, καθώς κυριαρχεί και η οικονομική κρίση. Ευελπιστούμε πως οι εκπτώσεις θα αναζωογονήσουν την αγορά αφού τα καταστήματα διαθέτουν πληθώρα εμπορευμάτων σε χαμηλές τιμές», ανέφερε ο κ. Καλλέας.

e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan