Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Καλύπτουν την αστυνομική βία Παυλόπουλος- Μαρκογιαννάκης ..

Απλόχερη στήριξη στη σκληρή στάση που επέδειξε η ελληνική αστυνομία στα επεισόδια της Παρασκευής παρείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής του Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Μετά τη συνεργασία που είχαν με το πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε: «Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι, προστατεύονται πρωτίστως τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά εφαρμόζεται ο νόμος. Γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη, είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν καταχρώμενοι των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και την κοινωνική γαλήνη και τη δημοκρατία».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης, είπε ότι η Αστυνομία έκανε ότι μπορούσε προκειμένου μια ειρηνική διαδήλωση να περιφρουρηθεί και πρόσθεσε ότι, «όταν πήγαν να δημιουργηθούν έκτροπα, λειτούργησε στο πλαίσιο της νομιμότητας».Στη συνέχεια, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε όλους εκείνους, οι οποίοι με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν ωμά και τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους θεσμούς».
Μιλώντας για τις σχέσεις του με τον υφιστάμενό του, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι όλα απόλυτα ξεκαθαρισμένα» και συμπλήρωσε ότι «αντί να απαντώ σε σπερμολογίες, προτιμώ να δείτε τα αποτελέσματα της συνεργασίας στην πορεία».Ακολούθως, υπογράμμισε ότι «η νομιμότητα είναι στόχος της κυβέρνησης και προτεραιότητά της είναι τα θέματα ασφάλειας του πολίτη».
Πάντως, η στάση της αστυνομίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο για τη Δημόσια Τάξη υφυπουργό, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, οι οποίοι κάλυπταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Έντονη αντίδραση αναμένεται και από την πλευρά των δικηγόρων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Ελευθεροτυπία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan