Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ένας από τους ελάχιστους περιφερειακούς Δήμους που απέκτησαν διαχειριστική επάρκεια είναι και ο Δήμος Οιχαλίας.

Την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε επιτυχώς, μια προσπάθεια μηνών του Δήμου Οιχαλίας. Απέκτησε διαχειριστική επάρκεια ΕΣΠΑ και μπορεί πλέον μόνος του, να υλοποιεί έργα του Δ΄ΚΠΣ.
Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο των δικαιολογητικών και των τεχνικών δελτίων ο όγκος των οποίων ήταν μεγάλος, ξεπερνώντας τις 600 σελίδες, καθώς και έπειτα από σχετική αυτοψία στα τμήματα του Δήμου, έκρινε διαχειριστικά επαρκή το Δήμο Οιχαλίας, απόφαση που του δίνει το δικαίωμα να εκτελεί τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε περίπτωση που δεν έπαιρνε την επάρκεια, τότε θα αναγκάζονταν να απευθύνονταν σε άλλο φορέα ή στην εταιρεία «ΔΗΜΟΣ ΑΕ», με έδρα την Αθήνα, καταβάλλοντας ένα ποσοστό επί του προϋπολογισμού του έργου. Τη συγκεκριμένη διαδικασία θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν σχεδόν, όλοι οι υπόλοιποι «Καποδιστριακοί» Δήμοι του Νομού οι οποίοι δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια.
Η επιτυχία του Δήμου Οιχαλίας είναι μεγάλη, δεδομένου ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας έχουν πάρει διαχειριστική επάρκεια μόνο άλλοι πέντε Δήμοι οι οποίοι και έχουν προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους, στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Δουλειά μηνών..

Η απόφαση για τη διαχειριστική επάρκεια είναι επιστέγασμα μιας προεργασίας μηνών. Ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάσης Ζιώγκος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάρτιση του φακέλου, ώστε να είναι πλήρης, για ένα πρόσθετο λόγο. Για την ένταξη του δικτύου υγρών αποβλήτων και του βιολογικού καθαρισμού στο ΕΣΠΑ, μάλιστα, εντός της προσεχούς άνοιξης.

Δήλωση Ζιώγκου..

Ο κ. Ζιώγκος μιλώντας στην «Έρευνα» εξήγησε πως «η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι για τη λήψη της διαχειριστικής επάρκειας στέφθηκε με επιτυχία. Πλέον μπορούμε να υλοποιούμε μόνοι μας, Ευρωπαϊκά προγράμματα». Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Οιχαλίας υπογράμμισε: «Μέσα από μία διαδικασία αυστηρής αξιολόγησης πήραμε τη διαχειριστική επάρκεια και στο εξής μπορούμε να υλοποιούμε το έργο, μόνο μας». Καταλήγοντας ο ίδιος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «η επιτυχία οφείλεται στους συνεργάτες μου, υπαλλήλους του Δήμου που μαζί φτιάξαμε τον φάκελο που έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan