Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Windows 7 Beta ..

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ανακοίνωσε στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων του Λας Βέγκας, ότι από την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη για το κοινό η δοκιμαστική έκδοση (beta) της νέας γενιάς του λειτουργικού της συστήματος, των Windows 7. Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους την έκδοση, αν και η εταιρεία αναμένεται να βάλει όριο στον αριθμό των αντιγράφων που συνολικά θα γίνουν διαθέσιμα.
Το νέο λειτουργικό σύστημα, στην τελική του μορφή, αναμένεται να διατίθεται προς πώληση στην αγορά σε περίπου ένα χρόνο. Η έκδοση, εξάλλου, η οποία θα διαδεχθεί τα «Windows Vista», βρίσκεται ήδη στα χέρια των εταιριών ανάπτυξης λογισμικού.
Φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα παρουσίασε η προηγούμενη έκδοση, π.χ. να κάνει ευκολότερη την εγκατάσταση περιφερειακών συσκευών και να περιοριστούν τα προειδοποιητικά μηνύματα λογισμικού. Τα νέα Windows αναμένεται επίσης να ξεκινούν (boot) ταχύτερα και να... εξαντλούν βραδύτερα τις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών.
Τα Windows 7, αν και δοκιμαστική έκδοση προς το παρόν, ουσιαστικά είναι ολοκληρωμένα από πλευράς χαρακτηριστικών. Υπόσχονται να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των χρηστών, ενώ διέπονται από μια νέα φιλοσοφία: αντί να είναι απλώς ένα λειτουργικό σύστημα, συνδεδεμένο με έναν υπολογιστή, γίνονται «μια πλατφόρμα διασύνδεσης και μια εμπειρία», όπως είπε ο Μπάλμερ.
Οι ελάχιστες απαιτήσεις για να «τρέξουν» τα νέα Windows σε έναν υπολογιστή είναι επεξεργαστής 1 Ghz, μνήμη RAM 1 GB, σκληρός δίσκος 16 GB και υποστήριξη γραφικών DX9.
Ο Μπάλμερ, που διαδέχτηκε πέρυσι το καλοκαίρι τον Μπιλ Γκέιτς στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού στον κόσμο, την οποία ίδρυσε ο τελευταίος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει αρνητικά το βηματισμό της τεχνολογικής εξέλιξης.
Όπως είπε, συνεχώς πέφτουν τα διαχωριστικά φράγματα ανάμεσα στους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι το τελευταίο είναι το «νέφος», που συνδέει και τα τρία. Προέβλεψε ακόμα ότι ο υπολογιστής, το τηλέφωνο και η τηλεόραση θα γίνουν στενά διασυνδεμένες συσκευές, που θα λειτουργούν ως το ενιαίο «ψηφιακό οικοσύστημα» ενός ατόμου.
Ο Μπάλμερ ακόμα αποκάλυψε ότι η Microsoft συνάπτει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες (Dell, Verizon κ.α.), με στόχο να μετατρέψει το πρόγραμμα Live Search στη βασική μηχανή αναζήτησης στους περισσότερους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα (προς το παρόν πάντως έπεται σε αριθμό «οπαδών» τόσο της Google όσο και της Yahoo).

Video παρουσίασης Windows 7



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan