Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Please.........



Άμα επικρατήσει η Επανάστασις, φυλάξτε μου το Υπουργείο Πολιτισμού!

Γειά σας σύντροφοι!

Μάθετέ Το!!!!!!

Οι πολιτικά σκεπτόμενοι δεν θυματοποιούν τον θύτη. Μια σοβαρή τρομοκρατική οργάνωση θα έβρισκε τον πιο προκλητικό μπάτσο, θα το έψαχνε, θα του την έστηνε και θα τον καθάριζε. Οχι έτσι στα τυφλά, σ’ ένα παιδάκι, ενέργεια που οδηγεί σε συναισθηματισμό!!!!!

1 comments:

Unknown είπε...

Σε βλέπω και πολιτικά σκεπτόμεη strawberry και αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το blog σας.
Ωστόσο όποιος και αν είναι στην άλλη άκρη δεν είναι ανάγκη να τον "καθαρίσουμε". Δεν μπορώ να πω στα παιδιά μου κάτι τέτοιο. Πρέπει να καθαρίσουμε τον αστυνομικό που είναι προκλητικός; Πρέπει να καθαρίσουμε τον γιατρό που δεν ασκεί σωστά το επάγγελμά του και παίρνει φακελάκι; Πρέπει να σκοτώσουμε τον δάσκαλο που δεν δίνει στα παιδιά μας το επίπεδο μόρφωσης που προσδοκούμε;
Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού.
Ακόμα χειρότερα υπάρχουν παντού κακοί άνθρωποι. Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τον γείτονα που καταπάτησε τη γωνία του οικοπέδου μας. Μήπως πρέπει να σκοτώσουμε τον κουκουλοφόρο που σπάει τη βιτρίνα; Δεν πρέπει. Δεν είναι ανθρώπινο. Ούτε ακόμα και για εκείνους που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον άτυχο Διαμαντή.
Το να διεκδικούμε πιο ορθή λειτουργία της κοινωνίας μας και των θεσμών δεν πρέπει να ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με εκφράσεις όπως "να τον καθάριζε". Οι πολιτισμένες κοινωνίες έχουν μηχανισμούς άμυνας, αλλά πόσο τους χρησιμοποιούμε; Πόσοι από εμάς καταγγείλαμε τον προκλητικό αστυνομικό, τον γιατρό που μας ζήτησε το φακελάκι ή τον καθηγητή που αδιαφορεί για το μάθημα που οφείλει στα παιδιά μας;
Μην απλοποιούμε και μειώνουμε έτσι απλά το θάνατο. Ούτε βέβαια και την αυτοδικία και έλλειψη νόμων. Μη μειώνουμε και καταλύουμε μόνοι μας τη δημοκρατία και ελευθερία που διεκδικούμε. Γιατί η έκφραση "πολιτικά σκεπτόμενοι" προϋποθέτει πολλές φορές ενδιάμεσα το "ώριμα" και σίγουρα το "σκεπτόμενοι".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan