Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ενός λεπτού σιγή ....



Ταπεινά, σχεδόν άψυχα, μέσα στην φαυλότητα της τρέχουσας δύνης, μέσα στον οχετό της καθημερινότητας, της απύθμενης εφημεριότητας και της -αλίμονο!- αδάμαστης μικροπολιτικής των κυβερνώντων, ας βρούμε ένα λεπτό να θυμηθούμε τι συνέβη κάποτε...

Ξεχειλίζει η πίκρα και η απογοήτευση, που δεν βρέθηκε ένας να μας θυμίσει τον χαμό του ηγέτη.

Που χρόνια τώρα η ακαδημαϊκή μας κοινότητα παρέδωσε αμαχητί την σκυτάλη της παιδείας μας και της καλλιέργειάς μας στα χέρια των πάσης φύσεως εγκεφαλικά ανασκολοπισμένων!

Που δεν είχε την ευθύτητα και το σθένος ένας από όλους αυτούς τους φωστήρες των γνώσεων και της διανόησης, έστω ένας, έστω και υποκριτικά, να μας πει ότι σαν σήμερα πέθανε ο μεγάλος Έλληνας, ο ηγέτης της επανάστασης του λαού μας κατά των Τούρκων δυναστών, ο πρωτομάστορας της νίκης του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Σας παρακαλώ, έναν ύστατο και μηδαμινό φόρος τιμής για τον περίλαμπρο ήρωα: ενός μόνο λεπτού σιγή...

Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να ταραχθεί το πολύτιμο αυτό λεπτό. Κανείς τους δεν έχει την δύναμη και την ευθιξία να κάνει το χρέος του: να κρεμαστεί από την τριχιά του αδιάσπαστου και ακέραιου Ελληνισμού!

Το εξαίρετο άρθρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι από τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΟ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑ

παπαΟΥρολογία

1 comments:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Τις καλημέρες μου και τα σέβη μου.

Είναι ωραίο να βλέπεις τις αναρτήσεις σου να αναδημοσιεύονται, όχι όμως χωρίς την υπογραφή σου. Γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση, πληροφοριακά, δημοσιεύτηκε στην παπαΟΥρολογία, δηλαδή το δικό μου μπλογκ, από όπου την αναδημοσίευσε τo makelio (στο κάτω μέρος αναγράφεται: Αναρτήθηκε από ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ").

Τώρα βλέπω πως η πρακτική συνεχίζεται. Παρακαλώ να προβείτε στις δέουσες διορθώσεις.

Τα φιλιά μου και τις καλησπέρες μου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan