Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Διάσταση λόγων και έργων για τα ΑμΕΑ

Οποιος άκουσε ή διάβασε την ομιλία της υπουργού Απασχόλησης στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ και δεν γνώριζε την εφαρμογή στην πράξη των σχετικών πολιτικών, σίγουρα θα εντυπωσιάστηκε για τις θέσεις και τις εξαγγελίες. Αλλωστε στο θέμα αυτό το ιδεολογικό χρώμα δεν ταιριάζει να έχει έντονα χαρακτηριστικά, ώστε να προκαλεί διαφωνίες και διαιρέσεις.

Ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ευαισθησία κανενός, ούτε και τη διάθεση να κάνει κάτι για να βοηθήσει την κοινωνική αυτή ομάδα. Το αντίθετο θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η κοινωνία μας, στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, δεν θα μπορούσε να το κάνει ανεκτό.

Κι αν υπάρχουν κάποιες συστάσεις στα λεγόμενα της υπουργού, είναι μόνο και μόνο για το πώς εφαρμόζονται. Και είναι κρίμα σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί να μη δίνουν πλήρη εικόνα της πραγματικότητας για την πορεία υλοποίησης των πολιτικών. Και αν υπάρχουν εγγενείς ή γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες, να τεθούν ανοιχτά, ώστε να διορθωθούν με τα κατάλληλα μέτρα. Ή έστω να υπάρχει ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Ειδικά σ' αυτό τον τομέα η ενημέρωση είναι στοιχείο εκδήλωσης σεβασμού.

Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι επιτυχόντες του παλαιότερου διαγωνισμού; Γιατί κολλάει η υπογραφή για την πρόσληψη ενός ΑμΕΑ των 800 ευρώ; Αυτό θα μας σώσει από την οικονομική κρίση μήπως; Γιατί δεν βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ν. 2643 για τον δημόσιο τομέα και εμπαίζουν τους υποψηφίους παραπέμποντάς τους από μήνα σε μήνα; Γιατί δεν βγαίνει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των εκκρεμών διαγωνισμών;

Είναι -νομίζουμε- μια ευκαιρία ν ασχοληθεί προσωπικά η κυρία υπουργός με το θέμα και να δώσει τις απαιτούμενες προς τους χιλιάδες προσμένοντες υποψηφίους εξηγήσεις με ειλικρίνεια. Αλλιώς κινδυνεύει η διάσταση των λόγων της με την πράξη των υπηρεσιών της να γίνει χαώδης.

www.ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan