Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Κατασχέσεις περιουσιών για χρέη στο δημόσιο της τάξης των... 300 ευρώ!

Για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων πολιτών για ποσά της τάξης των 300-500 ευρώ κάνουν λόγο τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με σημερινή σχετική ερώτηση τους στους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι «παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς για ευτελή ποσά της τάξης των 300-500 ευρώ, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των υποθηκοφυλακείων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν οι τρεις βουλευτές, υπάρχουν εγγραφές κατασχέσεων στα βιβλία υποθηκοφυλακείων για χρέη προς το Δημόσιο των εξής υπηρεσιών: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγ. Αναργύρων 360 ευρώ, ΔΟΥ Μοσχάτου 700 ευρώ, ΔΟΥ Ιλίου 537 ευρώ, ΔΟΥ Ιλίου 516 ευρώ, ΔΟΥ Κατοίκων εξωτερικού 1700 ευρώ και ΕΥΔΑΠ οφειλή νερού 600 ευρώ (εγγραφή για οικία αξίας άνω των 70.000 ευρώ).

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι όλες οι παραπάνω εγγραφές καταχωρήθηκαν στα αντίστοιχα βιβλία των Υποθηκοφυλακίων μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο (Φεβρουάριος-Μάρτιος)».

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν αληθεύουν τα παραπάνω και πόσες αντίστοιχες εγγραφές κατασχέσεων έχουν υπάρξει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και για ποια ποσά από 1000 ευρώ και κάτω, υπέρ δημοσίων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, με βάση τα στοιχεία των Υποθηκοφυλακίων.

tvxs

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan